Cytat
Dla mnie pierwszy z wymienionych minusów jest bardzo poważny.
Używam Maców od lat i nigdy nie bolały mnie oczy. Wystarczyło abym godzinę w firmie posiedział przy jakimś HPku czy IBM i już miałem oczopląs. A w domu zawsze mogłem po 10 godzin pracować i nic.
No ale wsumie mało mnie to na razie obchodzi bo nie potrzebuję laptopa
Uzywam w studiu monitor Della U2410 na IPS w macie i zdaza sie czesto, ze pracuje po 16 godzin na nim pracuje i oczy nie bola. Widocznie te HP czy IBM maja ciulate matryce i moze za slabe albo za mocno ustawione podswietlenie bo monitor trzeba sobie skalibrowac pod siebie nie zeby walil w totalnej ciemnosci najmocniej jak sie da bo wtedy i kochane apple zrobilo by sie meczace
---------- Wpis dodano o 07:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 07:28 ----------
Cytat
Kilka tysięcy ? Może najpierw zapoznaj się z tematem a nie piszesz takie bzdury. Po pierwsze już setny raz komuś mówię, że jak wsadzisz 256 ssd do MBP 15 dodasz hi-res i 8 gb ram to masz o te kilka tysięcy ale więcej + do tego cieńszy lapotop, lższejszy, retina zamiast hi-res. Jakie do cholery kilka tysięcy. Jak chce pracować na takim sprzęcie to pracuje, po to go kupił. Porównujesz hdd do ssd i mówisz tu o cenach?
Dokladnie podstawa Unibody 15 z prockiem i7 2,3, ram 4gb i dysk 500gb 5400 to wydatek 8500tysiaca. Do tego Dysk samsunga 830 256gb to 13000 zloty i tu juz masz 9800zlo a gdzie pamiec 8 albo 16GB? I cena sie robi taka sama jak retina wiec jest to analogiczne chyba ze wybieramy nowszy model chociazby tez dlatego ze nie spadnie na wartosci jak juz powoli wycofywany.