Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iMac [07.08.2007]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
517 odpowiedzi w tym temacie

#176 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 11 sierpnia 2007 - 20:52

PS
Jakoś w laptopach nikt nie narzeka na brak numerycznej.

Ja narzekam...

---- Dodano 11-08-2007 o godzinie 21:54 ----

Ale sam przyznasz, że są wyjątkowo podobne.

Powiem więcej - są lepsze... Mogłyby nie mieć tylko klawiszy (dolna prawa część) i de facto stylistycznie są o klasę lepsze od iMac'a.
Jakoś nie wierzę, że iMac musi być taki "rozdęty" od spodu.

#177 toledoX

toledoX
  • 142 postów

Napisano 12 sierpnia 2007 - 00:46

Czy ktoś, kto miał do czynienia z iMaciem może powiedzieć jak głośne są wentylatorki i czy działają cały czas, czy dopiero przy osiągnięciu określonych temperatur?

#178 tasiutas

tasiutas
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2007 - 03:10

Małe amatorskie demo nowego iMaca, na ktorym widać m. in. gdzie ukryto miejsce do przyczepienia pilota ;]
New iMac demo

#179 Tomo

Tomo
  • 214 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 12 sierpnia 2007 - 08:55

Wiadomo dla kogo Glossy, WOW + Iphoto, Itunes. Lustro glownie widoczne przy ciemnym screenie, niemniej bardzo widoczne... Tego pilota to chyba na gume do zucia :) ?

#180 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 sierpnia 2007 - 09:35

chciałbym jeszcze zobaczyć, jak się ten nowy imac komponuje z 23"ACD... coś czuję, że nieźle takie połączenie wygląda ;)

---- Dodano 12-08-2007 o godzinie 08:54 ----
Czy wie ktoś ile jest slotów na pamięć RAM?

#181 lunety

lunety
  • 200 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 sierpnia 2007 - 12:25

Dwa sloty.

#182 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 12 sierpnia 2007 - 14:08

W...Tego pilota to chyba na gume do zucia :) ?

nie - na magnes

#183 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 12 sierpnia 2007 - 17:22

A tam , a mi sie podoba ten nowy iMac. Sam mam bialego Intela C2D, ale wolalbym zeby wygladal jak ten nowy iMac, z tym opalizujacym na czarno jabluszkiem. Biale to sie robi kible, czajniki, wanny itp. Zero polotu.

#184 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 sierpnia 2007 - 18:58

Mnie się sto razy bardziej podoba stary iMac. W białym się wyróżnia i zyskuje dużo na estetyce oraz elegancji, a ten nowy przybrał kolory byle pieca. Czekając na nowego iMac'a byłem przekonany że otrzymamy jakiś futurystyczny design a tu przemalowana do tego glossy przeróbka. Nie ukrywam że jestem zawiedziony, bo dotąd każdy iMac był designerskim dziełem a ten jest zwykłą kopią

#185 tasiutas

tasiutas
  • 25 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2007 - 19:20

...futurystyczny design... co sie pod tym pojeciem kryje, nikt chyba nie wie, ale dobrze sie to wymawia, dobrze powtorzyc "futurystyczny dezajn". Jak, nie przymierzajac w jednym z programow MTV, w ktorym 16letnie rozwydrzone amerykanskie nastolaki dostaja od swoich banaowych rodzicow nowe samochody na urodziny i histeryzuja, bo chcieliby cos innego, choc wlasciwie nie wiedza co... Nowy samochod, jest be, bo bananowi starzy przyzwyczaili nas do czegos futurystycznego, nowe iMaci sa zle i brzydkie, bo przypominaja zwykle piece (tez cos...) a nie wykraczaja poza epoke, poza najglebsze marzenia... "Rozwydrzone dzieci Steve'a"i sie zawiodly, ze zostaly oszukane... Nowy iMac mial przeciez wygladac jak cos czego jeszcze nie bylo, czego nawet sam Agent Moulder z Archiwum X nie widzial, a tu taka klapa, po prostu monitor, brzydka czarna ramka, ekran lustro, to paskudne, zimne aluminiun zamiast "sytlowego" bialego plastyku... Moze UFO ?

#186 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 sierpnia 2007 - 19:24

dobre, nizłe porównanie.. coś ala Lack, którego już dawno nie słychać tu.

#187 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 sierpnia 2007 - 19:35

Niektóre osoby są po prostu rozczarowane, bo a to kolor nie ten a to a tamto nie to itd. I jest to normalne! Nie żadne zawiedzone dzieci Stevea. I nie chodzi tu o to żeby projekty były niewiem jak futurystyczne tylko proste a zarazem ładne... Teraz moje zdanie: szkoda że apple zrezygnowało z bieli która wg. mnie była oryginalna, a poprzednie iMaki były proste, bez udziwnień. Może właśnie dlatego niektórym niepodoba się ta ramka, ja tam do niej nic nie mam (szczerze: bardziej podobały mi się poprzedni model, a najbardziej G4). Pewnie wiele osób kiedy zobaczy je na żywo zmieni opinię o najnowszych iMakach.

#188 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 12 sierpnia 2007 - 20:57

Nie ukrywam że jestem zawiedziony, bo dotąd każdy iMac był designerskim dziełem a ten jest zwykłą kopią

Moim zdaniem, iMac lampka to bylo ostatnie "designerskie dzielo". Potem to juz tylko plyty chodnikowe na aluminiowym stojaku. Coraz wieksze, kanciate. Bez polotu, a ta duza biala plaszczyzna pod ekranem, no blagam, kompletnie bez glowy.

#189 Kenjiro

Kenjiro
  • 125 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 sierpnia 2007 - 21:13

Skoro zrezygnowali z "lampki" to gdzieś muszą zmieścić komponenty, które właśnie w lampce się mieściły poprzednio. Stąd ta płaszczyzna pod ekranem...

#190 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 12 sierpnia 2007 - 21:31

ja tam nowego imaca nawet chce :) lubi polaczenie alu z black i szyba, nie jestem grafikiem wiec glossy mi nie przeszkadza, btw ladnie wyglada na fotach ten imac, tylko czekam jak sie studia zaczna i wejde do cortlandu w kato ;)

#191 pener

pener
  • 84 postów
  • SkądZielonka/Poznań

Napisano 12 sierpnia 2007 - 23:18

Jest ktoś kto sprowadza takie iMaci z USA za rozsądną kase? Mnie tam sie całkiem poodba, choć stylistycznie poszedł bardziej w kierunek komputerów pro niż iPodów i domowych.

#192 Raduchi-macintosh

Raduchi-macintosh
  • 114 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 sierpnia 2007 - 09:45

I jak wam się podoba mój nowy iMac?

#193 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 sierpnia 2007 - 10:37

fajny

#194 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 13 sierpnia 2007 - 14:03

Lepiej powiedzcie mi kiedy nasza rodzima firma zauważy że coś takiego jak nowy iMac pojawiło się na rynku, bo jak na razie na stronie SADU nie ma o tym ani słowa.

Na apple.cz już coś zauważyli - po kliknięciu na 20" lub 24" pojawia się zdjęcie nowego iMaca - oczywiście opisy i ceny do starych modeli :D

#195 awika

awika
  • 1 postów

Napisano 13 sierpnia 2007 - 15:04

Jestem bardzo nowym użytkownikiem ... w ogóle maca, kupiłam 24 cale i zastanawiam sie czy mi sie oczy nie zepsują ?? w porównaniu do tego co miałam samsung 20 cali i windowsa . to jestem pod ogromnym wrażeniem systemu, ale ten ekran strasznie daje po oczach , czy ktoś ma taki sam problem? Czy to kwestia przyzwyczajenia ?

#196 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 13 sierpnia 2007 - 15:13

awika -> po prostu przyciemnij obraz ;)

#197 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 13 sierpnia 2007 - 15:57

F1 i ściemniasz. F2 rozjaśniasz. Ewentualnie wyłącz automatyczne dopasowywanie jasności do otoczenia.
  • Blade__ lubi to

#198 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 13 sierpnia 2007 - 16:08

faktem jest ze desing Apple podaza w strone `pctow :( jestem ciekaw kiedy beda pierwsze mody tych iMacow :D. moze ktos juz ma jakies informacje ;>?

#199 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 13 sierpnia 2007 - 16:21

P.S. Mnie ten nowy iMac nie podoba się wcale, fakt że cienki, ale przypomina mi telewizor. Nie podoba mi się czarny tył i tyle;)

Na tył chcesz patrzeć czy na stronę matrycy? :)

#200 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 13 sierpnia 2007 - 16:28

Wicko - zalezy kto gdzie siedzi - jesli darekmil np w pracy ma z boku kolege ktory bedzie pracowac na tym iMacu to przy odpowiednim ustawieniu imaca bedzie widzial jego tyl ..... i dlatego to mu sie nie podoba ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych