Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iMac [07.08.2007]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
517 odpowiedzi w tym temacie

#301 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 sierpnia 2007 - 15:22

http://210.157.201.1...007_mid_01.html

W linku powyżej jest link do rozprutego nowego iMaca. Widać tam matrycę - LG PHILIPS LM201WE3. Tyle że są dwie takie jedna LG PHILIPS LM201WE3(TN), a druga poprostu LG PHILIPS LM201WE3.
Czytałem też jakąś recenzję, że oba iMaki mają gorsze matryce w porównaniu z ich poprzednikami. Nie znam się za bardzo na tym, ale czy dla zwykłego użytkownika będzie to jakaś wielka różnica (po między tymi technologiami s-ips, a TN)?

#302 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 sierpnia 2007 - 17:44

już reklamują nowe iMaki na stronie www.apple.pl

ciekawe kiedy zawędrują do iSpotów

#303 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 sierpnia 2007 - 19:32

Juz sie zblizaja :)

#304 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 21 sierpnia 2007 - 20:12

509 dopłaty za 7600GT? xxx co za złodziejstwo...
http://www.gral.pl/p...ilentPipeII_48/

Nawet jeśli to inna wersja, to podejrzewam że 7300GT kosztuje jakieś 350 zeta, czyli biorą za 7600GT prawie 1000 zeta. :roll:

Owszem - zdzierstwo jak cholera..

Nie można porównywać seryjnej pudełkowej pecetowej karty (produkowanej w setkach egz.)
z różnicą w cenach komputerów all-in-one NAWET NA RYNKU PECETÓW (zobaczcie ceny tzw. Media Centre PC - markowych)

#305 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 21 sierpnia 2007 - 20:22

Ja coraz mniejsza ochote mam na tego iMaca. Juz sam nie wiem co robic. Tego "starego" juz oddalem Stefanowi. Chcialem kupic tego aluminiowego ale cos jednak mi nie pasi. Glossy mi nie przeszkadza, karta rowniez. Design mi sie podoba ale nie ma tego czegos co mowi "bananku kup mnie slicznie prosze". Coraz czesciej (i glosniej) mysle o MBP

#306 plejak3

plejak3
  • 60 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2007 - 00:43

W poniedzialek bylem wlasnie w Apple Store w Birmingham. Tak wiec mialem okazje pobawic sie nowym iMac'iem i powiem wam, ze jak dla mnie iMac jest zajefajny....Wrecz kusilo mnie by sobie takiego kupic od zaraz. Cale szczescie potrafie sobie powiedziec "NIE". Generalnie zbieram na MBP i juz nie zmienie tej decyzji..po prostu daje czadu ten MPB.(gdyby nie zalezalo mi na mobilnosci to pisalbym wlasnie z nowego iMaca;) ) Mialem okazje porownac matryce MBP..obok siebie lezaly MBP15 i 17, ten pierwszy byl glossy zas ten drugi matowy. Uruchomilem iPhoto i konkretne zdjecia z duza barwa kolorow jednoczesnie na obu MBP.Glossy wygrywa...kolory i ogole swietnie to wyglada, co do odblaskow na glossy to za pierwszym podejsciem nawet nie zwrocilem uwagi.. nie draznia tak a wiemy przeciez, ze w sklepach Apple jest dosc jasno... Pazdziernik zbliza sie wielkimi krokami, a zarazem jakze malutkimi kroczkami (chce juz pazdziernik!!:P) ...aaa zboczylem lekko z tematu.... dodam, ze klawiatura fajniutka.. taka inna od wszystkich... Acha, no i jak tu wyjsc z Apple Store zpustymi rekoma??To wszystko tak sie ladnie prezentuje, ze nie jest wskazane chodzic mi tam za czesto...;) Moj nowy nabytek: Mighty Mouse:D Pozdro.

#307 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 10:27

Dzwoniłem dziś do kilku warszawskich iSpotów - nowe iMaczki sa w Galerii Mokotów i na Polnej, a w Złotych Tarasach jeszcze brak. Dowiedziałem się też, że na razie są one sprzedawane ze starą klawiaturą, a nową będą dokładać za jakiś czas i takie zestawy "prawdopodobnie będą nieco droższe". Ręce opadają. Ciekawe jak jest z iLife.

#308 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2007 - 10:32

nowe iMaki są już w sklepie on-line, ale jakoś nie wstawili tam nowych klawiatur... (czekam głównie na klawiaturę ;) na iMaka mnie aktualnie nie stać ;] będę mógł się nim co najwyżej pobawić w iSpocie)

#309 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 22 sierpnia 2007 - 10:49

Dowiedziałem się też, że na razie są one sprzedawane ze starą klawiaturą, a nową będą dokładać za jakiś czas i takie zestawy "prawdopodobnie będą nieco droższe". Ręce opadają. Ciekawe jak jest z iLife.

To jest szczyt chamstwa. Zestaw to zestaw. Jak mogą sprzedać ze starą klawiaturą. Skoro pudła są zaplombowane, to co? Otwierają je i wyjmują nowe wkładając na ich miejsca stare?

#310 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 10:50

To ciekawe... Ponownie odwolam sie do Cortlandu, ale patrzac przez pryzmat tego tematu odnosze dziwne wrazenie, ze prezentuja oni znacznie wyzszy poziom uslug. Jesli bowiem zajrzymy na ich strone, to pod pozycja nowego iMac'a sa wszystkie nowe dodatki, czyli klawiatura i iLife '08. Apple Keyboard Pro pozbywaja sie razem ze 'starymi' iMac'ami (a przynajmniej tak sobie to poukladalem).

#311 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 10:52

A czy w Cortlandzie funkcjonuje cos takiego jak zniżka studencka?

#312 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 10:59

Z tego, co mi wiadomo, to tak. Zreszta, moment... Tak, wszystko masz tutaj :)

#313 irocc

irocc
  • 62 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:01

Cześć, jestem nowy ale przedstawię się dopiero jak kupię nowego iMaca ;) -- to będzie mój pierwszy komputer Apple'a. W Cortlandzie sytuacja jest identyczna, też stara klawiatura. Tam natomiast przekonuje mnie cena ramu, w iSpocie w galerii mokotów powiedzieli mi, że cena z 2gb ramu to 4999 + 730 a w cortlandzie 4999 + 430, więc praktycznie za cenę iSpotową mamy 3gb ramu, czy się mylę? :) pzdr

#314 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:02

Dzięki serdeczne! Szkoda tylko, że "Uwaga! biała klawiatura"... A myślałem, ze dziś będę miał iMaca :)

#315 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:15

Tak, teraz widze. Ale przysiegam, ze jeszcze wczoraj mieli tam wpisane 'nowa klawiatura' (czy jakos tak; w kazdym razie wskazywalo to jednoznacznie na Silver Keyboard). Widocznie zmienili podejscie xD

#316 sagat

sagat
  • 350 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:22

Widze ze wedlug sadu wszzsytkie nowe iMac'i maja ati hd 2400 :] Kurde maja 3 tygodniowa obsuwe i jeszcze nie potrafia przygotowac opisu bez bledu.

#317 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:32

To ja nie rozumiem jednej rzeczy. Zawsze myślełem, że apple sprzedaje zestawy. Nawet tu, w opisie nowego iMaca na stronie SADu jest nowa klawiatura. Więc jak nowy iMac może być ze starą klawiaturą?!? To nie jest działanie na szkodę wizerunku firmy?

#318 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:41

Tak, bo zly i przebrzydly SAD powyjmowal klawiatury, rozeslal po swoich rodzinach i znajomych, a dla plebsu rzucil resztki.... zdenek: wolalbys czekac do wrzesnia, zeby kupic iMaka z nowa klawiatura, czy miec wybor i kupic nieco taniej nowego iMaka ze stara klawiatura? Ja wole miec wybor.

#319 irocc

irocc
  • 62 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:46

ja tam lecę dziś po zaświadczenie o zarobkach, przeżyję tą klawiaturę, za bardzo mi już ciśnienie skoczyło :)

#320 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 11:46

Problem w tym, ze obecnie te iMac'i wcale nie sa tansze niz beda w momencie, kiedy laskawie dolacza do nich nowe Silver Keyboard. Wnosze tak po tym, ze wczoraj odbyla sie premiera cen i najpierw oferowali calkiem nowy zestaw a dopiero potem (przypuszczam, ze dzis albo pozno wczoraj) dodali tekst 'Uwaga: Stare Klawiatury' xD

#321 catseye

catseye
  • 215 postów
  • SkądKrakow/Żory

Napisano 22 sierpnia 2007 - 12:18

Tak, bo zly i przebrzydly SAD powyjmowal klawiatury, rozeslal po swoich rodzinach i znajomych, a dla plebsu rzucil resztki....

zdenek: wolalbys czekac do wrzesnia, zeby kupic iMaka z nowa klawiatura, czy miec wybor i kupic nieco taniej nowego iMaka ze stara klawiatura?
Ja wole miec wybor.

;-)

brawoooo

pzdr

#322 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 22 sierpnia 2007 - 12:51

Nie zabardzo tego czaje jakim cudem wpierdzielili stare klawiatury jak od apple dostaja z nowymi. Tymbardziej, że jeśli chce się kupić nową, będzie ona w pudełku więc tu nie wepchną. Czy może ogólnie apple sprzedaje taki bubel bo ma nadwyzki starych.

#323 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 sierpnia 2007 - 12:52

Nie zabardzo tego czaje jakim cudem wpierdzielili stare klawiatury jak od apple dostaja z nowymi. Tymbardziej, że jeśli chce się kupić nową, będzie ona w pudełku więc tu nie wepchną. Czy może ogólnie apple sprzedaje taki bubel bo ma nadwyzki starych.

Cos mi sie zdaje ze Apple nawalilo... (nie SAD)

#324 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 22 sierpnia 2007 - 12:56

nie robicie przypadkiem w balona bo nie chce mi sie wirzyc. a do ispotu mam 200km obecnie

---- Dodano 22-08-2007 o godzinie 13:57 ----
Mnie się wydaje, że SAD dzięki temu dostał jakiś bonus cenowy. ;) jeżeli to apple dalo ze starymi kawiaturami.

#325 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 13:03

No, niezły bonus... w Polsce 7399 zł za 24", a w Europie 1749 euro (niewiele ponad 6700 zł). Ciekawe jaka będzie cena bez "bonusu", za zestaw z nową klawiaturą. Ech, a już myślałem, że idzie ku dobremu... Dobrze, że mam przynajmniej zniżkę studencką.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych