Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iMac [07.08.2007]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
517 odpowiedzi w tym temacie

#326 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 22 sierpnia 2007 - 13:12

fantazyoosh - ceny z nowymi i starymi klawiaturami beda te same tylko to jest to ze obecnie sad wiekszy ma nazut

---- Dodano 22-08-2007 o godzinie 14:13 ----
AA zastanawiam sie nad jednym kto kupi starego imac'a 20" jak o tych samych parametrach (prawie) i cenie jest nowy ??

#327 Kenjiro

Kenjiro
  • 125 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 sierpnia 2007 - 13:20

Nikt, bo stare 20" są już praktycznie niedostępne... Poza tym cena jest taka sama za tańszą wersję nowej 20" a ten ma kartę 2400 :roll:

#328 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 22 sierpnia 2007 - 14:04

Dzwoniłem dziś do kilku warszawskich iSpotów - nowe iMaczki sa w Galerii Mokotów i na Polnej, a w Złotych Tarasach jeszcze brak. Dowiedziałem się też, że na razie są one sprzedawane ze starą klawiaturą, a nową będą dokładać za jakiś czas i takie zestawy "prawdopodobnie będą nieco droższe". Ręce opadają. Ciekawe jak jest z iLife.

Słucham??? To jakiś żart?! Szczyt chamstwa i beszczelności. Cholerni spekulanci!:x

#329 tomasz_konrad

tomasz_konrad
  • 165 postów
  • SkądGdańsk / Kielce

Napisano 22 sierpnia 2007 - 14:41

Nie wierze w to co czytam! Czy my jesteśmy klientami gorszej kategorii czy co? Dość, że za komputer domowy trzeba wydać fortunę to jeszcze egzemplarze wybrakowane! Przecież to jest ten sam model co w USA, UK czy Niemczech. Jakim prawem podmienia się akcesoria wchodzące w skład zestawu! Może ściereczki do czyszczenia oraz naklejki wezmą dla siebie, bo po co polskiemu klientowi. Nie, może niech zaczną przekładać w białe obudowy... To jest szczyt bezczelności! Teraz już wiem, że tu iMac'a już nie kupię. Wstyd!

#330 irocc

irocc
  • 62 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 14:46

ja tam się nie obrażam, jutro, o ile uda mi się wstać do pracy, napiszę Wam wrażenia :)

#331 Maynard

Maynard
  • 36 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 14:58

Nie chcial bym nikogo zniechecac ale karty 2400 xt / pro w wersji PC (pewnie i w wersji Mac) posiadają interfejs 64 bitowy a nie 128. A taka karta jest czystym nieporozumieniem.

#332 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 22 sierpnia 2007 - 15:14

To może SAD dostał kontener z tańszymi klawami z Niemiec? :) Bo tu w Gravisie z kolei są tylko aluminiowe klawiatury, białych NIE MA, nie tylko w zestawach ale nawet nie ma białych pojedynczo w sklepie. Z białych są tylko Logitechy i MacAlly.

#333 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 sierpnia 2007 - 15:21

To może SAD dostał kontener z tańszymi klawami z Niemiec? :)
Bo tu w Gravisie z kolei są tylko aluminiowe klawiatury, białych NIE MA, nie tylko w zestawach ale nawet nie ma białych pojedynczo w sklepie. Z białych są tylko Logitechy i MacAlly.

A co to Gravis ?

#334 Kobza

Kobza
  • 227 postów
  • Skądten pomysł !?

Napisano 22 sierpnia 2007 - 15:24

I wreszcie możemy się pobawić tym super sprzętem ... w poznaniu.
Więcej dowiecie się z galerii znajdującej się na tej stronie http://zobaczapple.pl/imac/index.html

I zapraszam do iSpota !!!

#335 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2007 - 16:08

Sprawa z klawiaturami jest dosyc nieciekawa, aczkolwiek olbrzymi plus dla iSpota w Starym Browarze - na iMaca 24" dali rabat w wysokosci zupelnie satysfakcjonujacej (przynajmniej mnie ;)) i prawdopodobnie wystarczajacej do pokrycia kosztow zakupu klawiatury, jak ja juz laskawie dostaniemy. Po zastanowieniu - nawet lepiej. I tak bym kupowal klawiature bezprzewodowa... Co do matrycy glossy...przez rok uzywalem MBP z matryca matowa, przesiadka bezproblemowa, musze przyznac, ze chyba nawet mi sie podoba bardziej (moze dlatego, ze aktualnie nie swieci slonce, hehe). Odbicia widac tylko wtedy, kiedy chce je zobaczyc i skupiam na nich wzrok.

#336 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 19:55

audiopain --> Mógłbyś się pochwalić, jaki rabat dostałeś? Ja jutro będę próbował kupić, skorzystam ze zniżki studenckiej, ale dodatkowe parę złotych zniżki z pewnością zabiłoby niesmak wywołany przez starą klawiaturę ;) BTW. Wydaje mi się, że matryce w nowych iMacach są nieco gorsze niż w starych modelach, tzn. kąty widzenia są zdecydowanie węższe, szczególnie w pionie. Mniej więcej poziom MBP. Ktoś miał podobne odczucia?

#337 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 sierpnia 2007 - 20:32

audiopain --> Mógłbyś się pochwalić, jaki rabat dostałeś? Ja jutro będę próbował kupić, skorzystam ze zniżki studenckiej, ale dodatkowe parę złotych zniżki z pewnością zabiłoby niesmak wywołany przez starą klawiaturę ;)

BTW. Wydaje mi się, że matryce w nowych iMacach są nieco gorsze niż w starych modelach, tzn. kąty widzenia są zdecydowanie węższe, szczególnie w pionie. Mniej więcej poziom MBP. Ktoś miał podobne odczucia?

Jezeli chodzi o katy to sa troszke gorsze. Natomiast jezeli chodzi o kolory to nowy imac powala. Skalibrowalem dzisiaj stara 24 i nowa 24 i ta druga wyswietla o wiele zywszy, przyjemniejszy i ostrzejszy obraz. Bralbym nowa 24 !

#338 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 20:36

Lol :) Po kalibracji obraz powinien wyglądać wszędzie tak samo :) A nie być bardziej żywszy :)

---- Dodano 22-08-2007 o godzinie 20:38 ----

I wreszcie możemy się pobawić tym super sprzętem ... w poznaniu.
Więcej dowiecie się z galerii znajdującej się na tej stronie http://zobaczapple.pl/imac/index.html

Te refleksy są wspaniałe ;)

#339 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 22 sierpnia 2007 - 20:39

To pewnie jest jak z PMS-ami. Sa coated i uncoated. Ten sam numer ale kolor ni bata ten sam

#340 irocc

irocc
  • 62 postów

Napisano 22 sierpnia 2007 - 20:59

kupilem i jestem w ciezkim szoku nie moge sie pozbierac wszyscy jeczacy nt glossy screena -- wtf? jest boski stara klawiatura nie moge sie przyzwyczaic do prawego alta i lewego shifta, coz, to moj pierwszy mac z 2gb ramu w ispocie 5.350 (20") mistrz totalny napisze cos wiecej na spokojnie jak ochlone, ide hakowac :)

#341 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2007 - 21:37

A może ktoś już ochłonął i postanowił sprawidzić, jakiej marki pamięci są w nowych iMacach? ;) Interesuje mnie to, bo wolałbym kupić dodatkową kostkę tej samej firmy.

#342 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 sierpnia 2007 - 22:30

Lol :) Po kalibracji obraz powinien wyglądać wszędzie tak samo :) A nie być bardziej żywszy :)

LOL Chyba malo wiesz o kalibracji.

#343 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 22 sierpnia 2007 - 22:35

A może ktoś już ochłonął i postanowił sprawidzić, jakiej marki pamięci są w nowych iMacach? ;) Interesuje mnie to, bo wolałbym kupić dodatkową kostkę tej samej firmy.

Daruj sobie takie same - kup lepsze. Zapewne są tak samo byle jakie jak w "starych" iMacach

#344 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2007 - 23:20

Hynix, jesli to jest firma ;)
Mam jedna kosc (1gb@667mhz) do sprzedania, wymienialem ram w swoim iMaku

#345 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 23 sierpnia 2007 - 08:50

No tylko nie mówcie ze nowe iMac'i mają pamięci na szynie 667.

#346 Kenjiro

Kenjiro
  • 125 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 sierpnia 2007 - 09:17

Taka właśnie mają...

#347 piekamil

piekamil
  • 117 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 09:47

to się nazywa "ekstremalnie potężny" komputer. W MM dają lapa za 1500zł z gigiem ramu...

#348 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 sierpnia 2007 - 10:10

A czy nowy iMac (i w ogóle platforma Santa Rosa) robią użytek z pamięci 800 MHz? Czy tylko magistrala hula z ta prędkością?

#349 piekamil

piekamil
  • 117 postów

Napisano 23 sierpnia 2007 - 10:14

w cortlandzie powiedzieli, ze to tylko szyna procka, a komp nie ruszy ramu 800. Bieda straszna.

#350 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 sierpnia 2007 - 10:44

Apple :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych