Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#301 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 21:45

Przepraszam, mój błąd, już poprawiam :)

#302 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 listopada 2012 - 00:01

A co ma jedno do drugiego? iOS można mieć na 3,5, 4, 7,9 i 9,7 cala.

Jeżeli ma to być telefon, a nie masz 3000zł na niego przeznaczonych, to pozostaje tylko 3,5 cala.

#303 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 26 listopada 2012 - 00:15

Jeżeli ma to być telefon, a nie masz 3000zł na niego przeznaczonych, to pozostaje tylko 3,5 cala.

Akurat ceny 4 calowego iPhona 5 zaczynają się od 2849 zł w AOS, a na Allegro jeszcze niżej..

#304 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 listopada 2012 - 01:52

Jeżeli ma to być telefon, a nie masz 3000zł na niego przeznaczonych, to pozostaje tylko 3,5 cala.

Wtedy to sam się ograniczasz a nie iOS.

#305 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 26 listopada 2012 - 03:11

No to teraz po wypowiedzi woojtekn sam nie wiem co robić, nie wiem czy się opłaca zmieniać Iphona 4s na Galaxy S3 żeby za chwilę znowu przesiąść się na 4s-ke

#306 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 26 listopada 2012 - 07:26

Nie wytrzymasz długo z SGS3 jak miałeś iphone. Na początku będzie wszystko ok, duży ekran, wygoda itd Ale po jakimś czasie Android zacznie Cie wkurzać.

#307 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 07:50

Nie wytrzymasz długo z SGS3 jak miałeś iphone. Na początku będzie wszystko ok, duży ekran, wygoda itd Ale po jakimś czasie Android zacznie Cie wkurzać.

Dokładnie tak samo miałem, ja wytrzymałem tylko tydzień:-)Ten telefon jest po prostu za wielki i nieporęczny w codziennym użytkowaniu, ma się wrażenie że zaraz wypadnie z ręki.Żeby go wygodnie używać trzeba robić to dwiema rękami. No i w końcu ten android - jeszcze dużo mu brakuje do płynności IOS, będą Cię wkurzały przycinki.Jeszcze jedna ważna rzecz, mimo większego ekranu sgs3, czytanie małych napisów, na stronach www jest o wiele wygodniejsze na iPhonie. Retina jest jakaś taka... nie wiem jak to opisać.. ostrzejsza, wyraźniejsza. Porównywałem oba ekrany z bliska i przy tym samym pomniejszeniu strony (cała strona www na ekranie), na iPhonie spokojnie czytałem, a na sgs3 musiałem mocno wytężać wzrok.
Tak więc jeśli nie chcesz tracić kasy (wiem coś o tym:-) na wymianie z powrotem na iPhona, to daj sobie spokój.

#308 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 listopada 2012 - 09:43

Ja co prawda przeniosłem się z iphone'a 4, ale niezbyt tęsknie za którymkolwiek z iphone'ow, po prostu ciężko jest mi się teraz przestawić na tak mały wyświetlacz. Kiedyś myślałem, że te 3,5 cala jest idealne, dopóki nie miałem tych 4.8 cala, które bez problemu można obsługiwać jedną ręką.

#309 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 26 listopada 2012 - 10:54

Również próbowałem się przesiąść z iPhone 4S na jakiegoś Androida z większym wyświetlaczem i za każdym razem wracałem do iPhone. Niestety nie mogłem się przyzwyczaić. Próbowałem z SGS2, SGS3 oraz Galaxy Nexus. Najbliżej bylem z tym ostatnim. Galaxy Nexus to naprawdę fajny telefon.

#310 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 listopada 2012 - 12:50

Akurat ceny 4 calowego iPhona 5 zaczynają się od 2849 zł w AOS, a na Allegro jeszcze niżej..

Tak, wiem. Po prostu zaokrągliłem. Poza tym, jeszcze kilka tygodni temu dostanie na allegro iPhone'a 5 za mniej niż 3000zł graniczyło z cudem. Nie zmienia to faktu, że kwota 2849zł to ogromna kwota jak na smartfon.

#311 offca86

offca86
  • 52 postów
  • SkądBristol, UK

Napisano 26 listopada 2012 - 13:05

Jeśli chodzi o mnie to wcześniej miałem same androidy (to jest mój pierwszy iPhon) i szczerze mówiąc brakuje mi kilku rzeczy z androida...tak wiem daleko mu do iOS pod względem płynności. Wielkość Galaxy S3 wydaje mi się zaletą po kilku miesiącach z 3.5' iPhonem tęsknię za większym wyświetlaczem a miałem już i Galaxy Nexusa, Note, Galaxy S, Galaxy S2, HTC Desire HD, także wiem co nieco o poręczności z takim 5 calowym telefonem jak Note (do wszystkiego da się przyzwyczaić wszędzie są + i -

#312 guru22

guru22
  • 205 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 26 listopada 2012 - 13:13

Dokładnie tak samo miałem, ja wytrzymałem tylko tydzień:-)Ten telefon jest po prostu za wielki i nieporęczny w codziennym użytkowaniu, ma się wrażenie że zaraz wypadnie z ręki.Żeby go wygodnie używać trzeba robić to dwiema rękami. No i w końcu ten android - jeszcze dużo mu brakuje do płynności IOS, będą Cię wkurzały przycinki.Jeszcze jedna ważna rzecz, mimo większego ekranu sgs3, czytanie małych napisów, na stronach www jest o wiele wygodniejsze na iPhonie. Retina jest jakaś taka... nie wiem jak to opisać.. ostrzejsza, wyraźniejsza. Porównywałem oba ekrany z bliska i przy tym samym pomniejszeniu strony (cała strona www na ekranie), na iPhonie spokojnie czytałem, a na sgs3 musiałem mocno wytężać wzrok.
Tak więc jeśli nie chcesz tracić kasy (wiem coś o tym:-) na wymianie z powrotem na iPhona, to daj sobie spokój.

To chyba masz malutkie damskie rączki, albo jak dziecko jak jest dla Ciebie za duży ... mojego SG Note 2 bez problemu obsługiwać mogę jedną ręką a jest większy od SGS3 a jak biorę mojej dziewczyny ip 4s do ręki to wydaje się on taki tyci tyci telefon jak zabaweczka z tyci tyci ekranem :D ...

#313 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 13:26

A ja mam w domu też S III, znaczy moja mama go ma, więc poświęciłem specjalnie cały dzieć na obcowanie z nim żeby stwierdzić czy faktycznie jest lepszy od iP 4s/5. I mam mieszane uczucia. Duży ekran jest całkiem fajny i przydaję się w codziennym użytkowaniu, aparat robi całkiem całkiem fajne zdjęcia, sam byłem lekko zszokowany, mapy od Google sprawiły że wrócilem wspomnieniami do iOS 5, bardzo miłe wspomnienia. S III ma pare gadżetów, które przez chwile sa fajne i cieszą użytkownika ale po dłuższym czasie użytkowania go stają sie nudnawe po prostu. Ale jednak Android to dla mnie wada, w moim odczuciu jest to dalej mało intuicyjny system, mało przejrzysty i naćkane tych widgetów jak cholera, przez co sprawia wrażenie, że przestrzeń większego ekranu jest po prostu niewykorzystana. Tak więc S III zaskoczył mnie jako telefon choć nigdy nie byłem przychylnie nastawiony do telefonów z androidem, i nie dlatego, że mam iP od 4 lat. Może jestem zafascynowany dalej iP i iOS ale staram się mieć w miarę obiektywne zdanie.

#314 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 listopada 2012 - 13:36

tak wiem daleko mu do iOS pod względem płynności.

Bzdura.

#315 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 26 listopada 2012 - 13:39

No ale teraz wszedł GALAXY S3 MINI trochę mniejszy. Ciekawe jak to się sprawuje koszt 400e.

#316 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 listopada 2012 - 13:53

No ale teraz wszedł GALAXY S3 MINI trochę mniejszy. Ciekawe jak to się sprawuje koszt 400e.

Wydajnościowo zapewne znacznie gorzej patrząc po specyfikacji. Btw. ja nie narzekam na płynność S3, bynajmniej po przesiadce z iPhone 4 znacznie lepiej mi się korzysta z dobrodziejstw internetu, gier itp. a i mimo plastikowej klapki, mi pod pasował co do wyglądu. Każdemu odpowiada co innego, takie życie.

#317 KriX96

KriX96
  • 60 postów
  • SkądProszowice, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 15:42

Bzdura. Ja użytkuje S3 od miesiąca i wielki plus dla S3, płynny, duży, poręczny oraz bardziej funkcjonalny. Jedynie co zasługuje na minus to jakość aplikcji.

#318 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 16:33

Bzdura.

Bzdura. Ta pewnie, jest tak samo szybki. Testowalem kilka telefoniw z andkiem i zaden nie byl tak plynny jak ip4s. A napewno nie sgs3.

#319 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 16:53

Przecież SIII jest bardzo płynna. Sam posiadam SII i także pod względem płynności nie mogę mu nic zarzucić. Cóż,może to wina tego,że nie mam zasyfionego telefonu.

#320 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 26 listopada 2012 - 16:59

To prawdopodobnie przez te widgety, które zasłaniają wszystko, nie pozwalają nic znaleźć i nie da się ich usunąć. ;)

#321 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 listopada 2012 - 21:40

Bzdura. Ta pewnie, jest tak samo szybki. Testowalem kilka telefoniw z andkiem i zaden nie byl tak plynny jak ip4s. A napewno nie sgs3.

Oczywiscie, ze jest tak samo szybki, miejscami nawet szybszy. Tylko trzeba wiedziec, ktory telefon porownywac do iPhone i nie jest to z pewnoscia zaden sgs, hox czy inna podroba andka.

#322 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 listopada 2012 - 21:45

Jakbyś nie zauważył tytułu wątku: "iPhone 4S vs. Samsung GSIII" Więc o tych telefonach rozmawiamy.

#323 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 listopada 2012 - 13:39

Jest to zatem TouchWiz vs iOS.

#324 Marcin-P

Marcin-P
  • 18 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 16:41

Samsung SGS 3...nie polecam...kupiliśmy razem z żoną i obydwoje nie byliśmy zadowoleni...po pierwsze obudowa,niech samsung wypisuje i reklamuje że jest ze super materiałów dla mnie to tylko plastik i w dodatku łatwo się rysuje..po drugie chyba miałem wczesną wersje softu(podobno wyszły update-ty) ponieważ strasznie lubił się przywiesić na swoim potężnym czterordzeniowym procku...i po trzecie i najważniejsze był za duży...nie każdy lubi wyciągać zamiast telefonu z kieszeni patelnię..

#325 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 28 listopada 2012 - 21:11

Marcinie - po co kupiłeś za duży telefon? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych