Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S vs. Samsung GSIII

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
513 odpowiedzi w tym temacie

#351 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 stycznia 2013 - 18:50

Zapomniałes dopisac "...a i tak gówniana wydajność, telefon tnie muli zacina i jest dnem"

ale przynajmniej szklana obudowa nie pokruszy się jak upadnie i można go trzymać jak się podoba a nie tak jak chce apple. Co do wydajności akurat jest bardzo dobra.

#352 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:23

Zapomniałes dopisac "...a i tak gówniana wydajność, telefon tnie muli zacina i jest dnem"

Dnem to jest twoja wypowiedz...widze ze sgs3 to ty widziales chyba przez szybe w sklepie albo z opowiesci kolegow, ktorzy maja zlomy po 400zl poinstalowane mase pirackich gier itd. i dziwia sie, ze im android na takim zlomie tnie, gdzie oni maja mozg sie pytam?
Sgs3 chodzi mega plynnie, nic sie nie wiesza (u mnie nic takiego nie ma) i jest na bank lepszy od 4s, jak by juz porownywac to sgs3 i ip5 wtedy ciezki wybor...ale moge sie zgodzic z tym ze appstore bije na glowe ten smieszny sklepik androida gdzie jest masa smieci i totalny syf xd

#353 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:31

Android może płynnością przegrywa z iOS, ale i tak to wygląda już o wiele lepiej niż to miało miejsce dawniej.

#354 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:32

Ja się przesiadłem miesiąc temu z iPhone 4 na SGS3. Wczesniej mialem same iphone'y i to jest moj pierwszy tel z androidem. I musze szczerze przyznac ze SGS3 bije na glowe wszystkie iPhone'y! Wyswietlacz to bajka (dla mnie idealna wielkosc) Rozne takie duperele ktorych nie ma na iPku sa tutaj juz zainstalowane ,a jak nie to mozna doinstalowac. Calkowita cutomizacja systemu bez zadnego jailbreaka. Jedynym MINSEM są dla mnie brzydsze ikonki :) Akurat w iPku cale menu i ikonki byly bardzo fajnie wystylizowane ,ale to chyba tylko tyle.

#355 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:35

zgadzam się w 100% z @ciekawski i @maxi33. Miałem wszystkie iPhone od 3G (3GS-4-4S-5). Ogólnie jestem fanem Apple. Od 3 tygodni jestem posiadaczem SGS3 i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony. Chodzi bardzo płynnie (nie robiłem żadnych root i nie instalowałem żadnych piratów). Nadal uważam że iPhone to świetny sprzęt ale postanowiłem dać szanse innej "słuchawce" i nie powiem już złego słowa na Samsunga. Z niecierpliwością oczekuje premiery SGS4 :)

#356 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:52

zgadzam się w 100% z @ciekawski i @maxi33. Miałem wszystkie iPhone od 3G (3GS-4-4S-5). Ogólnie jestem fanem Apple. Od 3 tygodni jestem posiadaczem SGS3 i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony. Chodzi bardzo płynnie (nie robiłem żadnych root i nie instalowałem żadnych piratów).
Nadal uważam że iPhone to świetny sprzęt ale postanowiłem dać szanse innej "słuchawce" i nie powiem już złego słowa na Samsunga. Z niecierpliwością oczekuje premiery SGS4 :)

Od 3 tygodni ... Daj znać za 3 miesiące czy będzie taki płynny. Pzdr

#357 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 19:54

Od 3 tygodni ... Daj znać za 3 miesiące czy będzie taki płynny. Pzdr

I co to wnosi? Jak nie zasyfi telefonu to ciągle będzie mu działał płynnie. Równie dobrze,niektórzy po tygodniu mają syf na telefonie i muli ;]

#358 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:04

Dnem to jest twoja wypowiedz...widze ze sgs3 to ty widziales chyba przez szybe w sklepie albo z opowiesci kolegow, ktorzy maja zlomy po 400zl poinstalowane mase pirackich gier itd.

Ty po prostu nie używałeś 5tki, ani 4S'a. Na razie twoją górną granicą płynności jest SGS3. Siostra ma SGS3 i szlag mnie trafiał jak miałem napisać jakąś wiadomość, tak płynnie reagował na kliknięcia.

#359 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:07

Ty po prostu nie używałeś 5tki, ani 4S'a. Na razie twoją górną granicą płynności jest SGS3. Siostra ma SGS3 i szlag mnie trafiał jak miałem napisać jakąś wiadomość, tak płynnie reagował na kliknięcia.

Doprawdy? To dowodzi raczej o tym, że Twoja siostra nie za bardzo potrafi korzystać ze smartfona.

#360 kruku93

kruku93
  • 245 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:12

Płynność w SGS3 ? a że źle organizuje pamięć ram nikt nie powie? Telefon wszystkie procesy ubija, chcąc otworzyć chociażby kontakty występuje Lag. Płynnym androidem można nazwać Note 2, Nexusa 4

#361 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:16

I co to wnosi? Jak nie zasyfi telefonu to ciągle będzie mu działał płynnie. Równie dobrze,niektórzy po tygodniu mają syf na telefonie i muli ;]

Dokladnie...tak jak juz pisalem, wiekszosc dzieci z androidowcami za 400zl instaluje pelno syfu, gry, programy, muzyka, filmy, zdjecia, ma tego kilkadziesiat gb i jeszcze modyfikuje wszystko, w tle dziala 50 programow, i potem placz bo telefon mi tnie lol
Tak samo tez jest z sgs3 i iphone tez jak nainstalujesz pelno syfu to telefon zwalnia, ale jak wszystko jest z umiarem to oba dzialaja mega plynnie.

Akurat mam ip5 i doczynienia z 4s to wiem co mowie...ale ty chyba nie wiesz co piszesz lol
Twoja siostra musi miec syf w tym telefonie straszny i nie wiadomo co, ze jej sgs3 na smsach zacina lol

#362 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:21

Zapomniałeś dodać dlaczego jest dnem, na pewno "bo tak". Czy masz może jednak jakiś argument?

#363 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 20:35

To prawda S III zacina ale to wina Androida ----- iOS jest bezkonkurencyjnym systemem i nadrabia nim te 2 rdzenie ;)

#364 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 06 stycznia 2013 - 21:16

ciekawski: Tak, tak ty masz wszystko, ty wszystko wiesz i wgl. jesteś najlepszy. S3: jakość wykonania słabo przy iphone, ekran na +, ale przez to jest nieporęczny, a w dodatku mniejsze ppi, dźwięk gorszy niż w ip, wydajność - cpu na + grpu porównywalne wystarczy spojrzeć na testy i na działanie gier, szybkość i stabilność systemu ip, sklep z aplikacjami ip. Rzeczywiście jest super. Co ciekawe swojego ip ostatnio ładnie zaśmieciłem, bo nie chicało mi się odinstalowywać aplikacji, które mi się po prostu nie spodobały i zostąło mi 1gb wlnej pamięci. Spowolnień nie zauważyłem. Jedyną ścinę na iphone, którą czasami można spotkać jest przeskoczenie z menu do wyszukiwarki, to przy przewinięciu ekranu przytnie. Wolę to niż czekanie 3s na dialer lub ubijanie procesów. Po prostu teraz wiem, że telefon mnie nie zawiedzie i tyle.

#365 Magneto

Magneto
  • 10 postów

Napisano 06 stycznia 2013 - 21:35

Miałem do niedawna Samsunga Galaxy S2 i u mnie bardzo płynnie reagował na dotyk. Wątpię, że Galaxy S3 byłby gorszy. A tekst o reakcji na dotyk przy pisaniu wiadomości .... bez komentarza.

#366 Sunmile

Sunmile
  • 241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 stycznia 2013 - 23:34

Przecież kłamię, sabotuję bo jestem applebojem i samsung fe.

#367 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 stycznia 2013 - 23:44

To prawda S III zacina ale to wina Androida

Jak zamoczysz skarpety tez bedziesz mowil, ze to wina deszczu?
Zeby sie na cos zalic trzeba najpierw dotrzec do zrodla problemu a nie rzucac slowami jak rozrzutnik gnoju. SGS przycina bo ma TouchWiz, czysty Android na telefonie od Google dziala porownywalnie do iOS. Wniosek? Mam nadzieje, ze pomoglem Ci w jego poprawnym sformułowaniu.

- - - Połączono posty - - -

Jezu wale glowa w sciane od paru lat. Chyba poprosze samsunga zeby zrobil TouchWiz na iOS to wszyscy w koncu skumaja.

#368 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 07 stycznia 2013 - 12:56

... czysty Android na telefonie od Google dziala porownywalnie do iOS. Wniosek?

Akurat czysty Android na telefonach od Google jest niestabilny, wiesza się i ma wiele innych niedoróbek.

Android 4.2-Gate: Here Are Some Of The Major Issues Plaguing Google's Newest Release

#369 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:09

To prawda S III zacina ale to wina Androida ----- iOS jest bezkonkurencyjnym systemem i nadrabia nim te 2 rdzenie ;)

Przymulanie S III (nie wiem jak na ostatnich romach) ale na pierwszych działo się to często i to nie z winy systemu a z winy Samsunga i braku odpowiedniej optymalizacji swoich dodatków i nakładki a także wyciekami ramu przez co telefon co chwila musiał ubijać procesy systemowe (wówczas miałem także galaxy s II i na tym samym wydaniu androida sgs II działał znacznie lepiej). Wiem, że w późniejszych wydaniach softu samsung naprawił to i owo i ogólnie miało być lepiej (nie wiem, nie mam już tego telefonu i od tamtego czasu nie miałem z nim styczności). Generalnie jednak sgs III to dobry telefon ale mnie przede wszystkim nie odpowiada jego design a także zbyt duży ekran (wolę max 4,3") i znacznie gorsze jakościowo komponenty obudowy niż w sgs II.

#370 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:10

Jak zamoczysz skarpety tez bedziesz mowil, ze to wina deszczu?
Zeby sie na cos zalic trzeba najpierw dotrzec do zrodla problemu a nie rzucac slowami jak rozrzutnik gnoju. SGS przycina bo ma TouchWiz, czysty Android na telefonie od Google dziala porownywalnie do iOS. Wniosek? Mam nadzieje, ze pomoglem Ci w jego poprawnym sformułowaniu.

- - - Połączono posty - - -

Jezu wale glowa w sciane od paru lat. Chyba poprosze samsunga zeby zrobil TouchWiz na iOS to wszyscy w koncu skumaja.

No ja chciałem powiedzieć że to wina ogólnie software ty poprostu to uściśliłeś :) chodziło nam o to samo

#371 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:16

S3: jakość wykonania słabo przy iphone, ekran na +, ale przez to jest nieporęczny, a w dodatku mniejsze ppi, dźwięk gorszy niż w ip, wydajność - cpu na + grpu porównywalne wystarczy spojrzeć na testy i na działanie gier, szybkość i stabilność systemu ip, sklep z aplikacjami ip. Rzeczywiście jest super.

Jakosc wykonania moze i slabsza jezeli chodzi o materialy, ale musze przyznac, ze mam go juz kilka miesiecy, nie dbam o niego wcale (firmowy telefon) i nie zaliczyl jeszcze ani jednej ryski, ani na szybie ani na plecach.

Co do ekranu to przepasc jakosciowa pomiedzy iP5 i sporo gorszy od iP4, odwzorowanie kolorow nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia

Wydajnosc na Cyanogenmod jest wspaniala, nic nie laguje. Co do dzwieku to jest lepszy od iPhone4 i na mniej wiecej tym samym poziome co iPhone5 (jezeli mowimy o dzwieku podczas rozmowy)

Android market troche porazka, wlasciwie tylko multiplatformowe aplikacje nadaja sie do uzytku i mozna na nie patrzec, takich killerow jak Partly Cloudy czy Clear z iOS w Android Market nie znajdziecie, ogolnie od aplikacji wali brzydota i windowsem mobile 6, ale przewaznie dzialaja :) Nikt nie robi takich exclusivow dla Android, bo wiekszosc i tak kradnie.

#372 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:25

Jakosc wykonania moze i slabsza jezeli chodzi o materialy, ale musze przyznac, ze mam go juz kilka miesiecy, nie dbam o niego wcale (firmowy telefon) i nie zaliczyl jeszcze ani jednej ryski, ani na szybie ani na plecach.

Co do ekranu to przepasc jakosciowa pomiedzy iP5 i sporo gorszy od iP4, odwzorowanie kolorow nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia

Wydajnosc na Cyanogenmod jest wspaniala, nic nie laguje. Co do dzwieku to jest lepszy od iPhone4 i na mniej wiecej tym samym poziome co iPhone5 (jezeli mowimy o dzwieku podczas rozmowy)

Android market troche porazka, wlasciwie tylko multiplatformowe aplikacje nadaja sie do uzytku i mozna na nie patrzec, takich killerow jak Partly Cloudy czy Clear z iOS w Android Market nie znajdziecie, ogolnie od aplikacji wali brzydota i windowsem mobile 6, ale przewaznie dzialaja :) Nikt nie robi takich exclusivow dla Android, bo wiekszosc i tak kradnie.

Wszystko prawda oprócz wykonania ---- raz upadł i pół ramki zamiast srebrnej białe zdarł się plastik

#373 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:30

Wszystko prawda oprócz wykonania ---- raz upadł i pół ramki zamiast srebrnej białe zdarł się plastik

Dla mnie tylnia klapka w SIII to porażka, od samego patrzenia na nią, mam wrażenie jakby miała za chwile pęknąć. Oczywiście mówię o przypadku jak się ją zdejmie.

#374 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:31

Jeszcze mi nie upadl, ale z kluczami w jednej kieszeni bywa czesto :)

#375 dyzio1

dyzio1
  • 95 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 13:35

Mając w domu SG3, IP4s i IP5 powiem, że SG3 na pewno nie ustępuje IP4s, a wręcz jest zwyczajnie lepszym tel. Płynność działania jest na takim samym poziomie, ekran lepszy, jakość wykonania trochę gorsza po prostu plastik taki jak IP5. Jakość dzwięku minimalnie gorsza. W każdym razie razem z synem przerobiliśmy te tel. na wylot i ja fan Apple muszę stwierdzić, że SG3 jest wartościowym produktem i nie ma czego się wstydzić. Sam prawie sobie nie kupiłem zamiast IP5. Z IP5 po dwóch miesiącach jestem zadowolony, ale jakiegoś entuzjazmu nie ma. Na szczęście nie miał żadnych wad, oczywiście biały, bo czarnego nie ryzykowałem. Co by było gdyby Samsung na starcie miał tyle wad, byłby pośmiewiskiem na cały świat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych