MacBook - firma krzak?
Napisano 10 sierpnia 2007 - 13:25
Napisano 11 sierpnia 2007 - 12:17
Mnie od zawsze ogarnia załamka na wysuwany CD, no po postu rozpacz ! nie wiem dlaczego tak... może dlatego, że tak łatwo złamać, może dlatego, że tak brzydko wygląda... Kojarzy mi się to z rozbebeszaniem komputera w celu włożenia płyty. Normalnie wyjeżdża tylko tacka a tu cały napęd, niby pomysłowo ale jakoś tak brzydko i te rozmiary ... Nie spotkałem laptopa pod windę z wsuwaną płytką, jest takie coś ?
Na pewno Acer Aspire 2000 (model z roku 2003, rywal PowerBooka G4) miał taką nagrywarkę.
Również Acery z serii Ferrari 3000/3200/3400/5000 (nie jestem pewny czy wszystkie).
Z obecnie produkowanych notebooków na pewno Dell XPS M1330 ma napęd typu slot in.
P.S.
Nie ma na świecie nagrywarek slot in o grubości 7 mm, a takiej grubości nagrywarkę ma to Toshiba.
Napisano 11 sierpnia 2007 - 13:00
Napisano 11 sierpnia 2007 - 14:02
DO gier jak ktoś chce być ekonomiczny to PC i już
Wymiana karty graficznej co roku nie jest wcale ekonomiczna.
A tośke biorę , bo jest za 6k a MBP jest za 8K i o wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeele gorszy ;p
Który z tych notebooków jest plastikowy, nie ma podświetlenia klawiatury ani nawet FireWire 800?
Napisano 11 sierpnia 2007 - 14:18
Napisano 11 sierpnia 2007 - 15:02
ale mniej złącz , gooooooorszy dysk gooorszą karte graficzną smieszną ilosć ramu gorszy napęd
O ile dobrze liczę to MacBook Pro ma więcej złącz, szybszy dysk, lepszą kartę graficzną i wygodnijszą nagrywarkę typu slot in.
Napisano 11 sierpnia 2007 - 16:21
i
http://www.komputron...pelny,id,43732/
Z tym , że w specyfikacji tośki nie napisali , że tam sa 2 dyski 200gb .
Fakt faktem , że os x również musi kosztować , ale nie aż tyle . Jedynym mankamentem w toshibie to utrudnienie instalacji innych systemów prócz Vusty , ale to już naprawili , pojawiły się paczki z driverami.
Powiedz , moim zdaniem Os X + Podświetlana Klawiatura nie jest warte 2k zł .
Napisano 11 sierpnia 2007 - 16:29
Dodaj jeszcze DVI, zamiast VGA i lepszą matrycę.
Co do napędu HD-DVD, to jeszcze nie wiadomo który standard zwycięży, bo może się okazać za rok, że HD-DVD zostanie wyparty przez Blu-Ray'a.
Napisano 11 sierpnia 2007 - 16:42
Napisano 11 sierpnia 2007 - 17:26
Właśnie, Twoim zdaniem. Na tym forum są tacy, którzy sądzą odwrotnie, że warto jest zapłacić więcej. Nie przekonuj ich, że tak nie jest bo to nie ma sensu. Nie wiem czy masz mac'a albo miałeś z nim styczność, może tak a może tylko ze słyszenia wiesz ale takie udowadnianie, że Toshiba jest lepsza TUTAJ nie ma większego sensu. Nikt, kto lubi i woli komputery ze stajni Apple nie przyzna Ci racji a tak się składa, że tu jest ich ogromna większość. Możesz napisać o swoich preferencjach tylko nie staraj się ich przeforsować. Dla większości z Nas to, że lapek ma dwa dyski albo jeszcze co innego to żadna podnieta przy zaletach jakie widzimy w PowerBook'ach czy MacBook'ach.Powiedz , moim zdaniem Os X + Podświetlana Klawiatura nie jest warte 2k zł .
Napisano 11 sierpnia 2007 - 21:52
Napisano 11 sierpnia 2007 - 22:16
Nie ma sprawy, nikt się nie obraża.Przepraszam jeśli kogoś uraziłem
Co do tego, że masz nerwa to spoko, kto go nie ma czasami.
Napisano 11 sierpnia 2007 - 22:17
To źle myslisz ;p Popatrz na specyfikację tych komputerów
...
Z tym , że w specyfikacji tośki nie napisali , że tam sa 2 dyski 200gb .
Dwa ale 4200 rpm.
Moim zdaniem Mac OS X, iLife, (iWork, Aperture, Logic Pro, Final Cut Studio), podświetlana klawiatura, ekran z podświetleniem LED, FireWire 800, cienka aluminiowa obudowa są warte 4 tys. zł różnicy w stosunku do ceny Toshiby Satellite A200 z Radeonem HD2600 i DVD.
mam ograniczne koszty i musze zamknąć się w jednym użądzeniu więc muszę stawiać na jak największą moc. Kto wie za parę lat może będę bogaty to na pewno będę miał jakąs rakiete od apple , ale puki co ...
Konkurencją dla MacBooka Pro są: Asus V1S, HP Compaqi 8510p i 8510w (ceny na Skąpcu), Lenovo ThinkPad T61p (jego ceny), Fujitsu-Siemens Celsius H250 i Dell Precision M4300.
W sklepach internetowych można w ciągu 10 dni zrezygnować z zamówienia
Co do napędu HD-DVD, to jeszcze nie wiadomo który standard zwycięży, bo może się okazać za rok, że HD-DVD zostanie wyparty przez Blu-Ray'a.
Już wiadomo.
Adobe, Apple, Sun, Dell, HP, Sony ... wybrały BD.
Najpierw musiałoby zrobić sterowniki do Linuxa.może ati za pół roku wyprze nvidie ?
Napisano 11 sierpnia 2007 - 22:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych