MacBook - firma krzak?
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:32
Napisano 06 sierpnia 2007 - 21:57
Napisano 07 sierpnia 2007 - 09:48
Co do krzaków i im podobnych... mi się wielce podoba jak za każdym razem dzwoniąc do TP w sprawie nie działającej Neostrady pani lub pan pyta jaki system obsługuje by względnie pokierować mnie poprzez gąszcz zadań systemowych w celu *wykrycia* błędu. Moja odpowiedź? Mac. I jak dalej rozwija się rozmowa? Pani/Pan pyta czy jest wykrzyknik w DOLNYM rogu ekranu tam na *tych* paskach. Względnie wzdychają powtarzając coś pod nosem, coś o Mac-ach właśnie
Aha! Jeszcze proszą o otwarcie panelu sterowania! I gdzieś słyszałem o tym, że można się spotkać z kompletną pomocą od strony TP odnośnie Mac-Neo. Pfff...
PS: Właśnie zaskoczyła Neo... dlatego piszę...
PS2: Może Pan przeinstaluje system bo to jego wina? (Nie, nie... mam drugiego Mac-a i też nie działa (akurat :grin: )...
TPSA nei supportuje macow..... wprawili mnie w tym zdumienie, kiedy pracownik omowli mi instrukcji jak uruchomic modem sagem na macu. Powiedzial ze srodowisko mac os nie jest objete supportem technicznym podobnie jak linuks. Nie uwierzylam zadzwonilam jeszcze raz ( pomyslalam ze kolejny ignorant na lini jak to zwykle w tpsa bywa)- jak odebral inny koles zadalam "podchwytliwe" pytanie - jakiwe systemy wspieraja - dowiedzalam sie ze wiele - nawet windows vista... ale linuxa i maxca nie..
Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:05
Sprawdź w umowie. Kiedyś czytałem ale nie pamiętam, żeby cokolwiek było na temat wspieranych systemów operacyjnych. Jeśli nic nie ma to wspierają wszystko od Mac'a na Sun Solaris i QNX kończąc. A jak nie to możesz ich skroić na upartego.TPSA nei supportuje macow..... wprawili mnie w tym zdumienie, kiedy pracownik omowli mi instrukcji jak uruchomic modem sagem na macu. Powiedzial ze srodowisko mac os nie jest objete supportem technicznym podobnie jak linuks. Nie uwierzylam zadzwonilam jeszcze raz ( pomyslalam ze kolejny ignorant na lini jak to zwykle w tpsa bywa)- jak odebral inny koles zadalam "podchwytliwe" pytanie - jakiwe systemy wspieraja - dowiedzalam sie ze wiele - nawet windows vista... ale linuxa i maxca nie..
W razie czego wystarczy powiedzieć bolkowi, że masz Windę I tak usterki zazwyczaj są po stronie router'a albo TPSA.
Chociaż ostatnio jak padło zasilanie to router nie potrafil dopuścić mojego maczka do internetu. Dopiero jak zadałem mu drugą konfigurację sieci to zaskoczył. Dobrze mieć dwie, tak na wszelki wypadek.
Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:50
Napisano 07 sierpnia 2007 - 11:14
Sprawdź w umowie. Kiedyś czytałem ale nie pamiętam, żeby cokolwiek było na temat wspieranych systemów operacyjnych. Jeśli nic nie ma to wspierają wszystko od Mac'a na Sun Solaris i QNX kończąc. A jak nie to możesz ich skroić na upartego.
W razie czego wystarczy powiedzieć bolkowi, że masz Windę I tak usterki zazwyczaj są po stronie router'a albo TPSA.
Chociaż ostatnio jak padło zasilanie to router nie potrafil dopuścić mojego maczka do internetu. Dopiero jak zadałem mu drugą konfigurację sieci to zaskoczył. Dobrze mieć dwie, tak na wszelki wypadek.
mialam dwa modemy , ale na jeden nazygal kot i modem sie zbuntowal, sagema nieudalo sie uruchomic - dopiero kumpel powiedzial mi ze jest blad w sterach i sagem po prostu nie ruszy ( tak wiec watp[ie zeby ten cudowny support tepsy cos pomogl) , wiec musialam kupic router - no i hula ...
No ale przeciez wspieraja wiele innych sytemow- windows , windows i windows...
Napisano 07 sierpnia 2007 - 12:14
Napisano 07 sierpnia 2007 - 13:37
Napisano 07 sierpnia 2007 - 15:03
Napisano 08 sierpnia 2007 - 10:06
rzymianin wg Ciebie ten HP jest ładny??? bo wg mnie to migająca niebieski LED wypolerowana tandeta. Ale wiem gusta są różne.
Diody to wiocha. Ale nie obraziłbym się gdyby z takiego srebrnego plastiku był zrobiony MacBook.
Napisano 08 sierpnia 2007 - 15:50
Napisano 08 sierpnia 2007 - 18:39
Napisano 08 sierpnia 2007 - 19:26
Napisano 08 sierpnia 2007 - 23:10
A propos... zabawnych sytuacji mnie w zeszłym roku spotkało coś takiego:
Kolega chociaż nie ma maca jest nimi zafascynowany, więc gdy trzeba było wybrać temat na pracę licencjacką zapytał promotora czy może napisać o czymś związanym z apple i macami. Promotor jest uznawany za niezłą szyche u nas w Zakładzie Informatyki i nadzoruje wszelkie modernizacje itp.
Kolega w odpowiedzi od niego usłyszał:
O Apple nie warto pisać bo te komputery to przeżytek i są już na wymarciu!!!!
Żeby trochę go podjudzić na obronę zabrałem swojego PB
W moich oczach jego kompetencje spadły...
NOO ! to jest okazja na dobry uczynek jak kolega napisze pracę licencjacką o Mac'ach to może jaśnie pan szefo czegoś się o nich dowie nareszcie i na pewno zdziwi się ogromnie.
Kto wie, może kolejny zarażony będzie, na stere lata
Napisano 09 sierpnia 2007 - 08:39
heh, moze miala nie naladowany w 100% ? cudow nie oczekuje, ale np Taki Lifebook trzyma 12 h na baterii.... stwierdzone organoleptycznie, w tym 8 po wifi
Co to za model? Czy ma wbudowaną nagrywarkę?
Napisano 09 sierpnia 2007 - 09:12
Napisano 09 sierpnia 2007 - 09:19
Napisano 09 sierpnia 2007 - 11:45
lifebook p7120
Myślałem, że chodzi o T2010.
Napisano 09 sierpnia 2007 - 16:07
Napisano 09 sierpnia 2007 - 16:19
Napisano 09 sierpnia 2007 - 22:16
Napisano 10 sierpnia 2007 - 09:14
sorry ale obydwa brzydkie jak noc i wolałbym zostać przy macbooku mimo jego wad.
Faktycznie paskudnie czarny.
Ale taka Toshiba Portege R500 jest bardzo ładna:
Linki:
Toshiba Portege R500 Ultraportable First Thoughts Review (+Video)
Toshiba Portege R500 NotebookReview
Toshiba Portégé R500 LAPTOP Magazine Review
Toshiba Portege R500 PC Magazine Review
Toshiba Portege R500 CNET Review
Poza tym czym się podniecać? 10 calowym ekranem czy żeby do 10 godzin pracy potrzebował dwóch baterii? na dwóch bateriach macbook też by tyle latał
10 godzinami na jednej baterii.
Core 2 Duo U7500 ciągnie 10 W, a Core 2 Duo T7500 35 W.
Napisano 10 sierpnia 2007 - 12:38
Napisano 10 sierpnia 2007 - 12:50
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych