Dlaczego mój następny komputer to nie będzie Mac...
Posted 05 December 2007 - 00:15
Posted 05 December 2007 - 01:28

Posted 05 December 2007 - 08:08
Nie martw się, nie wchodzi się dwa razy w to samo bagno
Ale mozna wejsc w inne.
Posted 05 December 2007 - 11:22
Piecyka złożę sobie sam
Nie toleruję tych markowych pieców.
Granice państwa nie grają więc roliKażdą (większość?) część kupię online.
A co do HP.. no wiesz, to nie będzie często używany sprzęt, więc tak szybko się nie zepsuje. Najwyżej bateria, ale na to i MB cierpiał.
Słyszałem niedawno o gościu który nadal szyje sobie buty , ale do tego trzeba mieć mnóstwo czasu. No a my Polacy uwielbiamy kombinować.

Posted 05 December 2007 - 11:23
Piecyka złożę sobie sam
Nie toleruję tych markowych pieców.
Granice państwa nie grają więc roliKażdą (większość?) część kupię online.
a to będzie wysokich lotów maszyna, już widzę te godziny spędzone nad szukaniem problemów z czym się co gryzie... Niestety markowe sprzęty mają to do siebie że działają od pierwszego włączenia a składaki to już różnie (patrz apple)
A co do HP.. no wiesz, to nie będzie często używany sprzęt, więc tak szybko się nie zepsuje. Najwyżej bateria, ale na to i MB cierpiał.
a tu się nie zgodzę, ja ma się zepsuć to padnie i raz na miesiąc włączany - no chyba że wogóle

P.S. do składania piecyka to radzę kupić dobrą cegłę szamotową bo to najlepiej trzyma ciepło

Posted 05 December 2007 - 11:26

Posted 05 December 2007 - 11:28
Łe tam, panikujecie. Jak ktoś umie składać to złoży komputer równie stabilny co markowy
Ta, a OSX chodzi lepiej na pecetach. Dorośnij.
Posted 05 December 2007 - 11:32
Łe tam, panikujecie. Jak ktoś umie składać to złoży komputer równie stabilny co markowy
to czekamy aż zaczną się problemy z pamięciami, grafika się będzie grzała...
@pank tu akurat byłbym ostrożny bo ja na pentium 4 postawiłem tigera i chodził dokładnie tak jak na macu mini. Obecnie na acerze chodzi ale są problemy z wifi i grafiką (to się rozwiąże

Posted 05 December 2007 - 11:33
@pank tu akurat byłbym ostrożny bo ja na pentium 4 postawiłem tigera i chodził dokładnie tak jak na macu mini. Obecnie na acerze chodzi ale są problemy z wifi i grafiką (to się rozwiąże
)
Kluczowym słowem w moim wpisie jest "lepiej"
Posted 05 December 2007 - 11:33
Posted 05 December 2007 - 11:37
Kluczowym słowem w moim wpisie jest "lepiej"
a to daleko szukać nie trzeba, zapytaj Labormana ile jego pecet wyciąga w XBenchu

Posted 05 December 2007 - 12:02
A to jest akurat prawda. Niemało osób ma problemy z Leopardem na Makach, podczas, gdy na OSX86 chodzi jak skała.Ta, a OSX chodzi lepiej na pecetach. Dorośnij.
Jest nawet taki użytkownik na forum tutaj, ale nie będę pokazywał palcami

Edit: oho, toki mnie wyprzedził :>
Posted 05 December 2007 - 12:07
Takie brednie to sobie mozesz wypisywac na forum HP. Moze tam ktos Ci przyklasie.A to jest akurat prawda. Niemało osób ma problemy z Leopardem na Makach, podczas, gdy na OSX86 chodzi jak skała.
Posted 05 December 2007 - 12:10
Posted 05 December 2007 - 13:19

Może zróbmy sondę ilu z nas forumowych posiadaczy maków(posiadaczy samych tylko iPodów i iPhonów nie liczę) posiada także PC?
Prawda jest taka, że Maki i PC się wspaniale uzupełniają - gdybym ja liczył na samego tylko Maka do pracy, dawno byłbym w przysłowiowej d...e i pewnie też na odwrót.
Co do składania PC samemu, to ja też widzę jak Wicko, że to lepsze rozwiązanie niż kupowanie markowego składaka. Ja sam złożyłem już parę PC przez ostanie 10 lat, i niektóre służą ludziom do dzisiaj, zresztą sam piszę tutaj na forum z takiego składaka.
Na rynku są dostępne są takie sprzęty, o których my - użytkownicy Maków na razie możemy pomarzyć - i to za przystępną cenę, z 3 latami gwarancji. Coś za coś.
Co do systemów, to co ja zauważyłem przez ten rok po przesiadce - ano MacOSX jest mniej podatny na niszczycielskie działanie czasu od rodziny systemów Windows, jest zdecydowanie ładniejszy, troszkę bardziej przyjazny, ale nie we wszystkim.
A sypie się tu i tu, można powiedzieć, że po równo - choć biorąc poprawkę na ogromne różnice w ilości konfiguracji sprzętowej, to czasem nie rozumiem, jak Apple może wydawać jakąś wywlajacą wszykto poprawkę nie testując tego na właśnie małej ilości konfiguracji.
Z uwagi na to, że z wraz z przesiadką oczekiwałem nie wiadomo jakich cudów , mocno się rozczarowałem - zdecydowanie wolę patrzeć na klepsydrę i niż na kręcącą się kilka minut piłkę plażową

Ale podsumowując, to wolę MacOSX i jak już parę miesięcy temu tu pisałem - moim następnym komputerem będzie Mac, byleby tylko Stefcio już nie wytaniał na komponentach

Posted 05 December 2007 - 13:27
Posted 05 December 2007 - 13:38
darek a to na forach linuxa są złośliwi? nie zauważyłem. Chodziło raczej o podejście ludzi do pewnej sprawy. Ja tam nie uważam że z byle czego poskładasz szybki i wydajny komputer
Miałem na myśli złośliwość w stosunku do Windowsa i wszystkim co z nim związane

Z byle czego wiadomo, że nie poskładasz, owszem, ale nie trzeba mieć profesoratu z tego , żeby wiedzieć, że np. jeśli mówimy o płycie głównej to ASUS, dyski twarde to Seagate....

Posted 05 December 2007 - 13:49
Posted 05 December 2007 - 21:36
Ale własnoręcznie (dobrze) zmontowany komputer jest jak samochód spod ręki mechanika, który wie co robi.
średnie porównanie. Najlepszy samochód to taki który tego mechanika poprostu nie odwiedza. Wiem coś o tym

Posted 05 December 2007 - 22:41
Posted 05 December 2007 - 22:44

O co Tobie w ogóle chodzi? Sprzęt składa się z komponentów róźnych producentów. Ja wybrałem Intela, Asusa, Sapphire/Gigabyte etc. Kompontenty w markowych komputerach są od innych? Nie.
Ale co kryje się pod "byle czego" ?Ja tam nie uważam że z byle czego poskładasz szybki i wydajny komputer
Posted 05 December 2007 - 22:47
Posted 05 December 2007 - 23:02

Posted 05 December 2007 - 23:18
Posted 05 December 2007 - 23:42
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users