Dlaczego mój następny komputer to nie będzie Mac...
Posted 05 December 2007 - 23:43
Posted 06 December 2007 - 00:01
Posted 06 December 2007 - 00:21

Posted 06 December 2007 - 00:24
Teraz na Allegro jest od metra takich komputerów z drugiej ręki. Wiadomo - nie będzie to nowość ale za stosunkowo niewielkie pieniądze można kupić świetny, cichy, stabilny i do tego ładny markowy pecet.ja też namęczyłem się w życiu z pecetami i ich składaniem bo nigdy nie było mnie stać na della albo hp.
Posted 06 December 2007 - 01:27
Posted 06 December 2007 - 01:53
Zgoda. W dodatku Linux najnowszych chipsetów czy kart graficzny nie obsługuje tak z marszu, zwykle, dlatego pod *nix-y nawet wskazane jest kupno nie najnowszego komputera.ale super komputer nie jest potrzebny do linuxa by ten szybko chodzil (kilka lat uzywalem rozne distra)... szybkie kompy kupuje sie do grania czyli windows...
Posted 06 December 2007 - 09:08
powodzenia
Posted 06 December 2007 - 10:03
Nigdzie nie napisałem, że to musi być jakiś mega-super-wypas. Co tu dużo mówić- Macbooki czy iMaci(o mini nie wspomnę) też nie są.ale super komputer nie jest potrzebny do linuxa by ten szybko chodzil (kilka lat uzywalem rozne distra)... szybkie kompy kupuje sie do grania czyli windows...
Piszac na tym forum jakie te kompy sa ble i tyle robisz tak jakbys wszedl komus do mieszkania i tylko mowil jak to on ma wszystko do ( | )...
Sry, że odpowiadam za niego, ale chyba ma prawo do wyrażenia swojej własnej opinii prawda?staraj sie byc choc troszke fair w stosunku do FORUM O APPLE...
Co rozumiesz poprzez pojęcie "fair w stosunku do forum Apple"? Pisanie, że coś jest super, kiedy tak naprawdę się to nie podoba? Charakterystyczna cecha fanbojów różnej maści zalatująca hipokryzją. Trochę więcej obiektywizmu bo w przeciwnym razie stworzy się tutaj jakieś kółko wzajemnej adoracji czy coś innego.
Jestem owym porządnym graczem, nie mam Visty a Debiana i nie rozgłaszam, że Mac OS jest do... a wręcz przeciwniestąd też jako porządnemu graczowi [] proponuje zmianę forum, instalację Visty oraz rozgłaszanie na wszysztkich stronach że Mac OS jest do ( | ) [i nie jest to oko kota ]

Posted 06 December 2007 - 10:26
Posted 06 December 2007 - 13:59
wicko o nic mi nie chodzi ale przykładowo dla mnie samsungi są cichsze niż WD i widzisz tyle opinii co użytkowników. Dlatego napisałem że składając i opierając się na opiniach innych można czasem wpaść w ... Poza tym co z tego że kupisz cichszy dysk jak pecet będzie robił niesamowity hałas wentylatorami?
Tak się, że mój PC-składak wyciszony 3 wentylatorami(Noiseblocker BlackSilent) na obudowie(Chieftec BH-01B-B-

Już pisałem w paru postach, że obudowa Maca Pro buczy sama z siebie(rezonans z dyskami twardymi), a już nie wspomnę o tym, jak w pokoju temperatura spadnie i obudowa zacznie się kurczyć i wtedy obudowa zaczyna przeraźliwie brzęczeć - dramat!
Posted 06 December 2007 - 14:57
Posted 06 December 2007 - 15:02
Posted 06 December 2007 - 18:14
w sumie to po kilku tygodniach spędzonych na acerze z vistą stwierdzam że większość zarzutów które padały na forum w stosunku do visty jest nieuzasadniona (...) To chyba jest tak jak już ktoś tu pisał: z każdego systemu trzeba właściwie korzystać to nie sprawia problemów.
Bingo. 95% problemów z kompami/systemami/programami to wina debilnego użyszkodnika.
W życiu nie miałem na windach antywirów/antyspy i nigdy nic złego mi się nie przydarzyło - nie miałem wirów, etc.. Niesławny MS Blaster też mi nie zaszkodził bo już ponad tydzień wcześniej autoupdate ściągnął poprawkę.
Ale oczywiście w modzie jest nabluzganie na Billa.

Posted 06 December 2007 - 18:33
Posted 07 December 2007 - 15:19

Posted 07 December 2007 - 17:22
Posted 08 December 2007 - 17:55
Posted 10 December 2007 - 11:09

Posted 10 December 2007 - 22:14
Nagle słyszę "diń, don" otwieram drzwi, a znajomy pan z uśmiechem na twarzy, chyba wszystko ok, bo z nowym pudełkiem do pana wracam:)
Tak więc po 20 dniach, cieszyłem się nowiutką baterią i znów latam po polibudzie z moim MB.
Wniosek: Rozmowy z panią Anetką, czy inne osobiste odwiedzanie serwisu to lipa - gościu nie zgłosił reklamacji i myśli, że jest jedynym klientem, więc tylko nim się zajmują i będą pamiętać...
P.S. A czy banki nie przekazują informacji ok. 2 dni MR D? + kurier 2 dni?
P.S.2 Też miałem HP, i to jednego 6 lat temu, potem zamiana po 3 latach na nowego. 0 problemów!! Aktualnie siostra ma go od roku (z "winy" MB

A kolejny komputer mojego taty to: iMac 24' - bo szybko się włączają, szybko działają i nie męczą go rejestracjami:)
Posted 10 December 2007 - 22:31
Co nie zmienia faktu, że mimo wszystko przydało by się nieco bardziej krytycznie (bo narazie jest bezkrytycznie) patrzeć na sprzęt...
I Ty ten brak krytycyzmu zwalczać będziesz ogniem i żelazem?
Mnie byłoby szkoda czasu na tę zabawę w fanbojów i (jak to ktoś kongenialnie napisał) antyfanbojów. A niech się wytłuką nawzajem. :grin: Pozdrowienia
Posted 11 December 2007 - 09:29
W poniedziałek około południa zostało złożone zamówienie, we wtorek rano był mail z informacjami co jest potrzebne do rat - wysłane w ciągu godziny dokumenty e-mailem.
W piątek kiedy nerwy mi już puściły - po wysłaniu od środy z 6 e-maili z prośbą o kontak ( a niespotykanie spokojny człowiek ze mnie

Posted 11 December 2007 - 19:48

Posted 12 December 2007 - 07:27
Posted 12 December 2007 - 09:50
Czytając ten wątek naprawdę zaczynam się bać iż zakup MacBook Pro to może być bardzo zły pomysł. Pytanie ogólne. Czy jest aż tak źle ?
Sprzęt jak sprzęt, jednym się psuje, innym nie. Ja pracuję na makach już z 11 lat i nigdy mi się nic nie zepsuło, teraz mam MBP 17" i, odpukać, na razie działa wszystko znakomicie. Sprzęt jest szybki, stabilny i na razie niezawodny i tego właśnie oczekuję od narzędzia do pracy.
Posted 12 December 2007 - 10:11
Uff. Jakaś pozytywna informacjaSprzęt jak sprzęt, jednym się psuje, innym nie. Ja pracuję na makach już z 11 lat i nigdy mi się nic nie zepsuło, teraz mam MBP 17" i, odpukać, na razie działa wszystko znakomicie. Sprzęt jest szybki, stabilny i na razie niezawodny i tego właśnie oczekuję od narzędzia do pracy.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users