Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Harry Potter and the Deathly Hallows

• Please log in to reply
225 replies to this topic

#76 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 14:18

Nie... Tylko tych ktorzy wchodza i cos o czym sami przyznaja, ze sie nie znaja (nie machaj slowem "dobr/dobry" jesli nie potrafisz odpowiedziec czym wedlug Ciebie jest) wyzywaja od "gownianych"... Cisneloby sie tylko na usta "uwaga, wszedl wyjatkowo gowniany czlowiek podniecajacy sie, ze moze cos zmieszac z blotem"... Chcesz powiedziec jakie jest Twoje zdanie na temat ksiazki? Dobrze, taki jest cel tego tematu. ALe mieszanie z blotem ksiazki jak i czytelnikow jest juz Troll'ostwem. Nie karmic trolla!

#77 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 29 July 2007 - 14:52

Chcesz powiedziec jakie jest Twoje zdanie na temat ksiazki? Dobrze, taki jest cel tego tematu. ALe mieszanie z blotem ksiazki jak i czytelnikow jest juz Troll'ostwem.

Dyskusja - tak, obelgi - nie.
Wystepujemy na forum raczej jako koledzy/kolezanki, pomagamy sobie, ot co.
A tu mamy zwykly najazd na fanow HP.
Osobiscie nie lubie muzyki "Ich Troje" ale czy w oczach fanow tego zespolu jestem kretynem, ktory nie wie co dobre?

#78 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 29 July 2007 - 16:22

I pozostaje pytanie: dlaczego dorosli faceci, w sporej czesci studenci, juz dawno po inicjacji (;P) obrazili sie, bo ktos im wytknal, ze czytaja ksiazki dla dzieci?. Pank nie broni Wam czytac tej ksiazki. Tyle, ze jest to na razie jedyny tytul, ktory doczekal sie na tym forum zachwytow i recenzji. I to juz jest, moim zdaniem, lekkie przegiecie. Moze ktos np napisze cos ciekawego na temat "Oddzialu chorych na raka"? Albo na temat "Mistrza i Malgorzaty"? Albo chociaz "Pocztowki z grobu"? Nie...? No to sorry. Widocznie wszyscy mamy padac na kolana przed ksiazka dla dzieci. I to jedna z tych...hmm... prostszych.

#79 zbieraj

zbieraj
  • 1016 posts

Posted 29 July 2007 - 17:00

No to sorry. Widocznie wszyscy mamy padac na kolana przed ksiazka dla dzieci. I to jedna z tych...hmm... prostszych.

Nikt nie pada na kolana. Załóż zatem nowy temat poświęcony jakiejś innej lekturze i tyle.

#80 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 29 July 2007 - 17:02

Nikt nie pada na kolana.

Doprawdy?

Załóż zatem nowy temat poświęcony jakiejś innej lekturze i tyle.

Czy to jest forum o ksiazkach?

#81 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 17:17

insider, czy jestes na programach/hardware czy na na Think Diffrent. Czy zabroniony jest zachwyt jakakolwiek literatura? Bo mozna to odwrcic i powiedziec, ze w takim razie wszyscy forumowicze to kompletne dno intelektualne... Tylko te komputery i komputery, zadnej strawy duchowej... Podsumowujac zachwyt nie jest zabroniony, krytyka takze nie. Obrazanie innych badz przekonan innych ludzi juz jest... Chyba widzisz ta subtelna roznice, prawda? Jesli nie, to jako moderator mozesz mi zagwarantowac nietykalnosc jesli bede wyzywac, ze fotografia jest dla ciot a marka xyz tylko dla pojebow intelektualnych - przepraszam tylko przyklad, zeby nie bylo ;) :D A czemu ta ksiazke obgadujemy coz... Slawa robi to, ze bierze sie ja na jezyki. Wydaje mi sie, ze podobny temat byl na temat Kodu Leonarda, takze kompletnie nie wybitej ksiazce.

#82 Simborek

Simborek
  • 1272 posts
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Posted 29 July 2007 - 17:33

Według mnie HP jest dobrą książką 'inicjacyjną', bo sprawia, że dzieci znów zaczynają czytać. Jeżeli chodzi o kiczowatość Pana Tadeusza to wybacz, reRESERVEDFX, ale się nie zgodzę. To, że jest pisany heksametrem nie znaczy, że jest kiczowaty, a wręcz przeciwnie - świadczy to o kunszcie literackim autora. A jeżeli chodzi o Krzyżaków no to dla mnie jest troche przykre, że takie książki wracają do lektur - moim zdaniem powinna być realizowana na 1-2 lekcjach we fragmentach. Myślę, że rola lektur powinna się sprowadzać do 2 rzeczy - pokazywania ogólnej natury ludzkiej (problemów egzystencjalnych, postaw życiowych, problemów życia osobistego itp.) oraz pielęgnacji więzi i pamięci narodowej. Pierwsza jest o tyle istotna, że pomaga uczniom zrozumieć siebie, odnaleźć się w świecie i nauczyć ich podstawowych wartości. Druga jest istotna dla zachowania naszej tożsamości narodowej. No i pytanie - czy Krzyżacy dobrze spełniają te 2 warunki? Moim zdaniem nie, a na ich miejsce jako literatura 'patriotyczna' powinnien się znaleźć "Pamiętnik z powstania warszawskiego" - obecnie realizowany we fragmentach. Ale to tylko moje zdanie i możecie się z nim nie zgadzać :)

#83 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 18:10

Kwestia lektur to dosc delikatna sprawa... Osobiscie uwazam wiele z pozycji za dosc nie potrzebne natomiast kompletnie pomijane jest multum odlamow literackich ktore moglyby zainteresowac dosc spore grono czytelnikow.

#84 zbieraj

zbieraj
  • 1016 posts

Posted 29 July 2007 - 18:13

Załóżcie nowy temat: "Wyższość książki ABC nad książką XYZ"... -.-;

#85 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 18:16

A tu spoiler... Okropny... ;)

http://pietruch.com/hp/

#86 zbieraj

zbieraj
  • 1016 posts

Posted 29 July 2007 - 19:19

zawierający mały błąd, ale dobra

#87 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 29 July 2007 - 19:35

Nie... Tylko tych ktorzy wchodza i cos o czym sami przyznaja, ze sie nie znaja (nie machaj slowem "dobr/dobry" jesli nie potrafisz odpowiedziec czym wedlug Ciebie jest) wyzywaja od "gownianych"...

Stary, błagam, umiesz podać definicję dobrej literatury? Na pewno nie jest nią infantylna opowiastka dla dzieci, pisana dość prostym, żeby nie powiedzieć prostackim, językiem. I polecam Ci zastanowić się czy aby można wyzwać książkę, lub dowolną inną rzecz. Nie wyzałem tylko nazwałem, takie jest moje na jej temat zdanie, i to zdanie pozwoliłem sobie napisać na forum (uwaga, teraz będzie kluczowe słowo) DYSKUSYJNYM.

Cisneloby sie tylko na usta "uwaga, wszedl wyjatkowo gowniany czlowiek podniecajacy sie, ze moze cos zmieszac z blotem"...

Mi się ciśnie na usta "uwaga wyjątkowo mało kumaty człowiek wyzywa innych od troli bo ma problemy ze zrozumieniem trochę bardziej skomplikowanego przekazu niż ten z Harrego Pottera".

Chcesz powiedziec jakie jest Twoje zdanie na temat ksiazki? Dobrze, taki jest cel tego tematu.

No właśnie to zrobiłem a Ty się czepiasz.

ALe mieszanie z blotem ksiazki

To w końcu mogę mieć swoje zdanie czy nie? Czy ty czasami nie jesteś dr scurvy i mr shadow? Bo przeczysz sam sobie w odstępie jednego zdania.

jak i czytelnikow jest juz Troll'ostwem.

Temat na wypracowanie 4 you: Jakiego czytelnika zmieszałem z błotem i w którym miejscu, krótką rozprawkę uzasadnij konkretnymi przykładami. Dodatkowe punkty będą przyznane za odpowiedź napisaną 13-zgłoskowcem.

Nie karmic trolla!

Uważaj, jak Twoja mama to przeczyta może Ci nie dać kolacji.

---- Dodano 29-07-2007 o godzinie 18:41 ----

A tu mamy zwykly najazd na fanow HP.

Ja bym raczej napisał że mamy zdziwienie. Sam chętnie bym się dowiedział co dorosłe chłopy widzą w takiej literaturze.

Osobiscie nie lubie muzyki "Ich Troje" ale czy w oczach fanow tego zespolu jestem kretynem, ktory nie wie co dobre?

Jeżeli chodzi o muzykę tego zespołu to w moich oczach to naprawdę kretyni którzy nie wiedzą co dobre, ale to taki OT.

#88 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 29 July 2007 - 19:49

Ta ksiazka to faktycznie jakas magia. Wszyscy jej fani nagle zaczynaja zachowywac sie jak dzieci ;) Ja juz nie moge patrzec na HP. Wlaczam internet - HP, wlaczam radio - HP, wlaczam TV - HP, otwieram lodowke... ;) No ilez mozna?

#89 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 29 July 2007 - 20:19

insider, czy jestes na programach/hardware czy na na Think Diffrent.

Bardzo Different i coraz mniej Think. Wypowiadam to prywatnie, jako Moderator mogę tylko skulić uszy i pilnować regulaminu. Ale jako Insider Nie Moderator mogę napisać i piszę właśnie, że wątek ten sięgnął dna a zachwyt emocjonalny i intelektualny dorosłych ludzi nad słabą książką dla dzieci na początku jest rozczulający, po chwili śmieszny, a patrząc na upór obrońców, godny lepszej sprawy, przerażający.

Czy zabroniony jest zachwyt jakakolwiek literatura?

Nie. Jest nawet wskazany. Tyle, że jeśli nikt o żadnej książce nic nie pisze a nagle wyskakuje wątek o HP, to można wysnuć wniosek, że jest to owa jedna książka raz na dwa lata, którą to wg statystyk, czyta przeciętny Polak. A to jest zmienia perspektywę , prawda?

Podsumowujac zachwyt nie jest zabroniony, krytyka takze nie. Obrazanie innych badz przekonan innych ludzi juz jest...

Nikt tu nikogo nie obraził, sami się obrażacie zachwycając książką dla dzieci. I , jak to już ujął dorosły rereserve: żadna inna książka tak na niego emocjonalnie nie wpłynęła.

A czemu ta ksiazke obgadujemy coz... Slawa robi to, ze bierze sie ja na jezyki. Wydaje mi sie, ze podobny temat byl na temat Kodu Leonarda, takze kompletnie nie wybitej ksiazce.

No super, to już w ogóle nazwijmy dział "Magiel" a nie "Think Different".

p.s. a propos Ich Troje - poniewaz mam znajomosc sprawy to moge niesmialo zasugerowac, ze nie rzecz w braku gustu a raczej w cynizmie. Po prostu wiedza co i jak sprzedawac. Dowodem jest odpowiedz na proste pytanie, co sie szybciej sprzeda w komisie samochodowym na wsi ( załóżmy dla ułatwienia tę samą cenę) Volvo czy stuningowany Golf? :>

#90 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 20:56

Alez ludzie. Gdzie ja napisalem, ze ta ksiazka jest cudowna ah i oh? Jeden, SLOWNIE JEDEN, uzytkownik tak napisal a wszyscy Ci ktorzy Tu sie wypowiadaja anty, stawiaja cala reszte pod jedna kreska... Insider, wprost identycznie jest z HP jak wlasnie z Ich Troje. Pank (swoja droga co za debilny i wyjatkowo denny nick) powiem Ci w takim razie zdanie na temat tego co piszesz i tego co reprezentujesz na forum - nie mylic z obrazeniem Ciebie jako osoby, badz napisaniem, ze jestes taki siaki i owaki... Wydajesz sie czlowiekiem, ktory za cel w zyciu postawil sobie wyzwyanie wszystkich od debili kretynow i zponiewieranie ich z blotem. Najbardziej przykre jest to, ze nie robisz to w idiotyczny sposob a raczej wszystkie Twoje wypowiedzi sa wyjatkowo inteligentne ale ani nie trafione ani nie prawdziwe... Zachowujesz sie iscie jak Wisniewski ktory tez "jest jaki jest". Kochasz pokazywac jakze cudownie odmienny jestes, Twoj idiotyczny avatar albo wyjatkowo skretynialy podpis... Boli mnie jako czlowieka, ze gdy trafia sie inteligentna jednostka w tym 'cudnym' kraju, to przyjmuje ona tak idiotyczny sposob bycia. Komu chcesz cos udowodnic i co? Ze jestes lepszy? Ze jestes ponad to? To Ci powiem, ze zachowujesz sie tak samo gownianie jak Wisniewski. Nie wiem jak Ty ale on przynajmniej mogl to zrzucic na dziecinstwo... Ja nie potrafie powiedziec co jest relatywnie dobre. Natomiast Ty potrafisz z cala pewnoscia siebie powiedziec co NIE jest dobre wiec poprosilem tylko o podanie przeciwienstwa tego... Wydaj swoja opinie. Napisz, ze dana ksiazke uwazasz, za dno i gowno. Prosze bardzo. Jednakze nie pisz, ze to JEST gownem. Widzisz roznice? Nie jestes nad nami - zwyklymi smiertlenikami - aby narzucac jakies wartosci. Nie w Twojej gestii jest powiedzenie "Ludzie, to jest dobre a to zle". Wydaj swoja opinie - nawet kontrowersyjna - i tyle. Pamietaj jednakze, ze inni takze maja prawo to zrobic. Zrobil to autr tego watku. Dla niego ta ksiazka jest ciekawa/fascynujaca/wciagjaca... nie wiem, ale whatever. On Ci nie powiedzial, ze Ci ktorym sie nie podoba sa pojebanymi idiotami i dziecmi... Czyz nie? Wiec podsumowujac dla panka. Gdybys napisal: "Wedlug mnie ta ksiazka jest do dupy" to by nie bylo sprawy. Ale napisales cos odrobine innego... Dominique, taka juz jest metoda marketingu. Oni musza to sprzedac i wyciagnac z ludzi jak najwiecej pieniedzy. Gdyby Dostojewski podbil serca milionow nastolatkow daje Ci slowo, ze dzialoby sie dokladnie to samo ;)

#91 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 29 July 2007 - 21:05

No dobra, proponuje jednak juz zaprzestac rozmowy na tym poziomie. Stal sie personalny zbytnio. Pank napisal tylko, ze ksiazka jest gowniana. Dosadnie wiec sformulowal swoja recenzje. To co piszesz, Scurvy_shadow, pod adresem Panka, jest mocno przesadzone , przynajmniej jesli chodzi o ten watek. Przeczytaj jeszcze raz wypowiedzi Panka, sa mocne ale nigdzie nie przekroczyl granicy, ktora to , moim zdaniem, Ty w swojej osttaniej wypowiedzi przekroczyles mocno.

EDIT: po przeczytaniu watku jeszcze raz w ogole mam wrazenie, Scurvy, ze prowokujesz Panka od samego poczatku. A juz to:

uwaga, wszedl wyjatkowo gowniany czlowiek podniecajacy sie, ze moze cos zmieszac z blotem

jest ponizej wszelkiej krytyki.

#92 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 21:11

Insider sorry, tu nie chodzi nawet o ten watek ale o podsumowanie moich mysli wzgledem zachowania panka na calym forum. Jemu czesto odbija szajba i tyle z mojej strony. Czy przegialem. DAj mi ostrzezenie wzgledem uzywania niecenczuralnych slow ale jemu takze. Nie obrazilem go osobiscie ani nic... W gruncie rzeczy, podejrzewam, ze facet jest wyjatkowo inteligentny i calkiem rozgarniety jednak... Heh, usilnie probuje byc anty wszystko i wszyscy. Bo to fajne czy jak?

#93 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 29 July 2007 - 21:14

Na milosc Boska insider chyba kazdy ma prawo lubic co innego prawda? Wedlug mnie ty sie teraz zachowujesz jak dziecko i obrazasz osoby lubiace Harry'ego Pottera mowiac, ze to jest ksiazka "w stylu gospodyn domowych" czy jakos tak. Ja ja bardzo lubie i tyle. Chcialem wyrazic swoj podziw i smutek i wyrazilem. Jak Ci nie odpowiada to mozesz takze napisac swoj zachwyt o Mistrzu i Malgorzacie! Nikt Ci nie broni! Tez masz opcje Post New Thread. Kliknij i przelej swoje mysli na papier. Moze nawet kogos "nawrocisz do takich ksiazek" A jak narazie osoby, ktore lubia Harrego Pottera niech sie dalej wypowiadaja na jego temat. Osoby, ktore jednak go nie lubia wstrzymac sie od obrazliwych i chamskich (ort?) postow! Nie lubicie, super nie musicie zmuszac innych zeby nie czytali HP. Pozdr.

#94 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 29 July 2007 - 21:14

Mam wiec prosbe: porozmawiajcie o ksiazkach lub o Harrym Potterze. Nie zas o Panku.

---- Dodano 29-07-2007 o godzinie 23:17 ----

Na milosc Boska insider chyba kazdy ma prawo lubic co innego prawda? Wedlug mnie ty sie teraz zachowujesz jak dziecko i obrazasz osoby lubiace Harry'ego Pottera mowiac, ze to jest ksiazka "w stylu gospodyn domowych" czy jakos tak

Nie. Napisalem co mysle o tej ksiazce. Mam do tego prawo, prawda? Jesli czujesz sie moja recenzja urazony, trudno. To samo sadze np o ksiazkach Paulo Cohello czy Williama Whortona.

#95 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 29 July 2007 - 21:22

Ale Wy jestescie obrazalscy. :D az strach sie bac

#96 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 29 July 2007 - 21:25

A ty masz w postach 333 :P Boje sie Ciebie :P Niedlugo 666 :P A tak na serio to fakt mozna powiedziec co sie o tej ksiazce mysli. A o panku mam juz wyrobione zdanie i mnie on nie obchodzi nawet. Jest opcja ignoruj.

#97 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2007 - 21:27

Dobrze insider... Bede cicho w takim razie...

#98 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 29 July 2007 - 21:33

Dobrze insider... Bede cicho w takim razie...

Nie musisz byc cicho.

#99 pank

pank
  • 1548 posts
  • Skądwawa

Posted 29 July 2007 - 21:38

Pank (swoja droga co za debilny i wyjatkowo denny nick)

Ten nick, mądralo, to moje nazwisko czytane od tyłu, a nawet jakby nic nie znaczył to chyba i tak jest lepszy niż z_dziwki_cień, nie?

Wydajesz sie czlowiekiem, ktory za cel w zyciu postawil sobie wyzwyanie wszystkich od debili kretynow i zponiewieranie ich z blotem.

Pokaż mi gdzie wyzwałem kogoś od dabila, kretyna albo czegokolwiek innego. Z zasady nie obrażam ludzi z którymi dyskutuję, a sugrerując coś takiego po pierwsze kłamiesz, po drugie obrażasz mnie.

Najbardziej przykre jest to, ze nie robisz to w idiotyczny sposob a raczej wszystkie Twoje wypowiedzi sa wyjatkowo inteligentne ale ani nie trafione ani nie prawdziwe...

Które wszystkie? Co jest nie prawdziwego w twierdzeniu że HP to książka dla dzieci i to nie najwyższych lotów? Znowu generalizujesz bez jakiejkolwiek podstawy. Pokaż konkretnie gdzie się mylę a dam Ci wypić całą butelkę koniaku.

Zachowujesz sie iscie jak Wisniewski ktory tez "jest jaki jest". Kochasz pokazywac jakze cudownie odmienny jestes, Twoj idiotyczny avatar albo wyjatkowo skretynialy podpis...

Mój idiotyczny avatar i skretyniały podpis to żart, tobie się nie podoba, innym tak, nie wszyscy muszą mieć takie samo poczucie humoru.

Boli mnie jako czlowieka, ze gdy trafia sie inteligentna jednostka w tym 'cudnym' kraju, to przyjmuje ona tak idiotyczny sposob bycia. Komu chcesz cos udowodnic i co? Ze jestes lepszy? Ze jestes ponad to?

Nic nikomu nie chcę udowodnić, nie czuję się lepszy (co prawda jestem przekonany o tym że gust literacki mam bardziej wyrobiony od dorosłych wielbicieli HP) i nie bardzo wiem ponad co mam niby być. Mógłbyś jakoś bardziej sprecyzować swoje wynurzenia?

To Ci powiem, ze zachowujesz sie tak samo gownianie jak Wisniewski. Nie wiem jak Ty ale on przynajmniej mogl to zrzucic na dziecinstwo...

Piszę po prostu co myślę, nic więcej. Dzieciństwo, dziękuję, miałem całkiem w porządeczku.

Ja nie potrafie powiedziec co jest relatywnie dobre. Natomiast Ty potrafisz z cala pewnoscia siebie powiedziec co NIE jest dobre wiec poprosilem tylko o podanie przeciwienstwa tego...

Proszę bardzo: Dostojewski, Hrabal, Miller, Irving, Kundera, Bukowski, Kerouac, Stasiuk, Grzesiuk... To tak na szybko nazwiska autorów wartych polecenia. Z lekkich i przyjemnych może jeszcze Pratchett.

Wydaj swoja opinie. Napisz, ze dana ksiazke uwazasz, za dno i gowno. Prosze bardzo. Jednakze nie pisz, ze to JEST gownem. Widzisz roznice?

Ale to chyba oczywiste że jak piszę że coś jest gównem to znaczy że ja uważam to za gówno a nie wójek Zdzisiek, nie?

Nie jestes nad nami - zwyklymi smiertlenikami - aby narzucac jakies wartosci. Nie w Twojej gestii jest powiedzenie "Ludzie, to jest dobre a to zle". Wydaj swoja opinie - nawet kontrowersyjna - i tyle.

Ale dokładnie tak właśnie jest, napisałem swoją opinię i tyle, nic nikomu nie narzucam a Ty się czepiasz bez sensu.

Pamietaj jednakze, ze inni takze maja prawo to zrobic. Zrobil to autr tego watku. Dla niego ta ksiazka jest ciekawa/fascynujaca/wciagjaca... nie wiem, ale whatever.

Nie przypominam sobie żebym podważał gdziekolwiek prawo autora wątku do pisania peanów na cześć gównianej książki (moim skromniutkim zdaniem, oczywiście).

On Ci nie powiedzial, ze Ci ktorym sie nie podoba sa pojebanymi idiotami i dziecmi... Czyz nie?

A czy ja mu powiedziałem że jest pojebanym idiotą? Do czego zmierzasz, bo się zaczynam gubić?

Wiec podsumowujac dla panka. Gdybys napisal: "Wedlug mnie ta ksiazka jest do dupy" to by nie bylo sprawy. Ale napisales cos odrobine innego...

Napisałem dokładnie to samo, poprostu zwrot "według mnie" jest tak oczywisty że nie przyszło mi do głowy że ktoś pomyśli że piszę w imieniu kogoś innego.

---- Dodano 29-07-2007 o godzinie 20:46 ----

Na milosc Boska insider chyba kazdy ma prawo lubic co innego prawda? Wedlug mnie ty sie teraz zachowujesz jak dziecko i obrazasz osoby lubiace Harry'ego Pottera mowiac, ze to jest ksiazka "w stylu gospodyn domowych" czy jakos tak. Ja ja bardzo lubie i tyle. Chcialem wyrazic swoj podziw i smutek i wyrazilem. Jak Ci nie odpowiada to mozesz takze napisac swoj zachwyt o Mistrzu i Malgorzacie! Nikt Ci nie broni! Tez masz opcje Post New Thread. Kliknij i przelej swoje mysli na papier. Moze nawet kogos "nawrocisz do takich ksiazek" A jak narazie osoby, ktore lubia Harrego Pottera niech sie dalej wypowiadaja na jego temat. Osoby, ktore jednak go nie lubia wstrzymac sie od obrazliwych i chamskich (ort?) postow! Nie lubicie, super nie musicie zmuszac innych zeby nie czytali HP.

Pozdr.

Napisałeś post na PUBLICZNYM forum DYSKUSYJNYM a nie prywatny list do cioci, nie dziw się więc że ktoś na Twój post odpowiada. To że ludzie Publicznie ustosunkowują się do Twojej wypowiedzi świadczy o tym że uważają Cię za partnera do rozmowy, a to chyba dobrze, nie? Forum nie służy przyjacielskim poklepywaniom po pupciach tylko wymianą opinii, przedstawiłeś swoją, to daj teraz innym przedstawić ich własne.

---- Dodano 29-07-2007 o godzinie 20:51 ----

Insider sorry, tu nie chodzi nawet o ten watek ale o podsumowanie moich mysli wzgledem zachowania panka na calym forum.

Czasem piszę ostro, czasem nie, zdaża się że pomogę rozwiązać jakiś problem, zdaża się też że sam proszę o pomoc. Staram się nikogo nie obrażać a Tobie, zdaje się, nie leży język jakim piszę. Pozwól że nie będę się tym przejmował.

Jemu czesto odbija szajba i tyle z mojej strony.

No stary, pełna kulturka, nie ma co.

#100 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 29 July 2007 - 22:32

Ostatnio przeczytalem dobra ksiazke Janusza Glowackiego - "Z glowy". Mam zalozyc nowy watek o ksiazkach? A moze kazdy napisze co LUBI. Ksiazki sa drogie, wiec przyda sie fachowa porada. Mysle, ze wszyscy cos wybiora dla siebie. Zachecam, bo sam chce kupic kilka tytulow, a gotoweczki brak, oj brak. Za zamiane Janusza na Andrzeja najmocniej przepraszam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users