Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Monster - dyskusja o s艂uchawkach

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
374 odpowiedzi w tym temacie

#251 matikk

matikk
  • 23 post贸w

Napisano 19 pa藕dziernika 2012 - 08:28

Pic na wod臋 moim zdaniem. By艂em w te wakacje w USA i nie by艂o opcji 偶eby kupi膰 beatsy w takiej cenie w jakiej on sprzedaje. Zwyk艂e beatsy solo hd to koszt oko艂o 200$ a studio 300$. Nie ma co ufa膰 takim "okazjom"...

#252 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w
  • Sk膮dPruszcz Gda艅ski, PL

Napisano 19 pa藕dziernika 2012 - 13:07

Bo偶e, kiedy wy sie wreszcie nauczycie, 偶e oryginalne Studio mo偶na kupi膰 od 1000 z艂 w g贸r臋! 呕aden debil nie b臋dzie sprzedawa艂 s艂uchawek wartych 1200 za 500! Nie ma takiej mo偶liwo艣ci.

#253 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 19 pa藕dziernika 2012 - 14:49

Trzy lata pracoch艂onnych bada艅 zaowocowa艂y opracowaniem najbardziej niesamowitych g艂o艣nik贸w s艂uchawkowych jakie kiedykolwiek zbudowano...

Niez艂y marketing :D

AKG z 1949 (ciekawe jak gra艂y :) )
Posted Image
Troch臋 wi臋cej lat bada艅 :P

#254 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 19 pa藕dziernika 2012 - 15:15

@up: sam te偶 si臋 ju偶 od jakiego艣 czasu zastanawiam, jak gra艂y s艂uchawki sprzed 50 lat i wiecej. Wiele bym da艂 偶eby czego takiego pos艂ucha膰 :)

#255 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 19 pa藕dziernika 2012 - 16:30

@up: sam te偶 si臋 ju偶 od jakiego艣 czasu zastanawiam, jak gra艂y s艂uchawki sprzed 50 lat i wiecej. Wiele bym da艂 偶eby czego takiego pos艂ucha膰 :)

Ja te偶. Nawet zastanawia艂em si臋 jak takie s艂uchawki mo偶na by by艂o w prosty spos贸b pod艂膮czy膰 do iPhone i okazuje 偶e gniazdo Jack/TS/TRS jest stosowane od 1878 i mimo wad prawdopodobnie jest najstarszym z艂膮czem elektrycznym w u偶yciu :)

PS:

W kt贸rych wygl膮da si臋 gorzej:

W tych?
Posted Image
A tu ca艂y artyku艂 (EN): The History of Headphones | Cool Material

Czy w tych?
Posted Image

:D

#256 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 19 pa藕dziernika 2012 - 16:59

No te Beatsy s膮 akurat przeochydne... Ale wybora藕 go sobie z takim patykiem trzymanym przy uszach :D Strasznie to musia艂o by膰 niepraktyczne. A co do Jacka, bardzo ciekawe info, szczerze m贸wi膮c w 偶yciu bym nie pomy艣la艂, 偶e poczciwy Jack jest ju偶 taki stary. Bardzo ciekawy ten artyku艂. Abstrahuj膮c, od tego modelu z 1895 (nie popadajmy w skrajno艣膰 :P), my艣l臋, 偶e s艂uchawki z po艂owy poprzedniego wieku gra艂y ju偶 mniej wi臋cej tak jak dzisiejsze. Oczywi艣cie model za 1000 z艂 brzmia艂 pewnie tak jak dzisiaj pche艂ki za 50. No ale w ko艅cu d藕wi臋k to d藕wi臋k, i chyba niewiele da si臋 z nim zrobi膰, aby go wyewoluowa膰 (mono-stereo-surround- i wi臋cej ju偶 chyba nie mo偶e by膰). No ale mimo wszystko ch臋tnie pos艂ucha艂bym takich AKG, cho膰by po to, 偶eby potwierdzi膰 moj膮 teori臋.

#257 izdum

izdum
  • 135 post贸w

Napisano 24 pa藕dziernika 2012 - 14:54

Cze艣膰,

MONSTER BEATS STUDIO NOWE DURACELL GW POZNAN!24H! (2719023478) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej. - czy te s艂uchawki mog膮 by膰 oryginalne :)? Cena turboniska niby ale ma pozytywy nawet od ludzi, ktorzy maja po kilkaset komentarzy. No i wyrazne zdjecie srodka sluchawek, ktore zasialy we mnie ziarno nadziei, ze moga to byc oryginalne sluchawki.

Te偶 mia艂em w膮tpliwo艣ci czy to oryginalne bo jednak cena zdecydowanie za niska. Wcze艣niej wypytywa艂em si臋 kolesia czy da si臋 je zarejestrowa膰 s艂uchawki na oficjalnej stronie i twierdzi艂 偶e nie b臋dzie problemu.

Zaryzykowa艂em i dzisiaj dosta艂em s艂uchawki.
Rzeczywi艣cie zarejestrowa艂em je bez najmniejszego problemu. Dosta艂em maila z potwierdzeniem od beatsbydre.com Moim zdaniem s膮 to orygina艂y, posiadam w domu na 100% oryginalne solo hd i por贸wnywa艂em sobie kable, jako艣膰 muzyki z tego samego urz膮dzenia itd i wszystko pasuje. Poza tym ogl膮da艂em te偶 mas臋 filmik贸w pokazuj膮cych np wtyczki w org i podr贸bkach i wszystko wskazuje na to ze to orygina艂y:)
No i oczywi艣cie graj膮 mega fajnie:)

Btw jakby kto艣 by艂 zainteresowany to ch臋tnie odsprzedam solo hd:)

#258 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 24 pa藕dziernika 2012 - 19:36

Poczytaj sobie w internecie, by艂 taki okres 偶e mo偶na by艂o wstyka膰 nawet kod z艂o偶ony z samych zer i i tak przyjmowa艂o :) No i nowo za艂o偶one konto, przy czym na drugim zajmuje si臋 handlem butami... Co艣 mi tu 艣mierdzi, no ale skoro dosta艂e艣 i twierdzisz 偶e orygina艂y, to spk :) Btw gdzie kupi艂e艣 Sol贸wki HD? Masz do nich zestaw? I ile by艣 za nie chcia艂?

#259 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 24 pa藕dziernika 2012 - 19:51

Mi ten Pan od monster贸w na allegro napisa艂 co艣 takiego.

sluchawki sa dobrej jakosci nie maja numeru seryjnego ,bo firma Monster w swojej polityce okresla ze model solo mozna sprzedac bez numeru (jest to na tyle tani model ze nie musi miec zreszta wie Pan cena nizsza od sklepowej 3 razy.Klienci sa zadowoleni jak tez uwa偶am ze sprzedaje konkretny sprzet wart swojej ceny.Ludzie je kupuja na miejscu w Poznaniu i nikt nie mial jeszcze zazalen co do ich dzialania stanu wygladu...

#260 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 24 pa藕dziernika 2012 - 20:18

Mi ten Pan od monster贸w na allegro napisa艂 co艣 takiego.

To ten sam od kt贸rego kupowa艂 izdum, tak? Trzeba by si臋 podpyta膰 gdzie dok艂adnie je kupi艂, dlaczego sprzedaje po tak niskiej cenie (ni wa艂a mu si臋 to nie mo偶e op艂aca膰- nawet w stanach te solo s膮 blisko 3 razy dro偶sze) itp. Jak narazie powiedzia艂bym 偶e to podr贸by bo ta cena naprawd臋 nie pasuje.

#261 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 25 pa藕dziernika 2012 - 05:31

Ten sam.

#262 izdum

izdum
  • 135 post贸w

Napisano 25 pa藕dziernika 2012 - 08:27

Je艣li chodzi o r贸偶nic臋 cen to ja pami臋tam jaki艣 czas temu 偶e kupi艂em oryginalne (chyba;) ) apple in ear na allegro kt贸re w sklepie kosztowa艂y ok 350zl za chyba 190zl. W sumie nie by艂em pewien czy s膮 oryginalne ale jak si臋 zepsu艂y to wys艂a艂em je do isource i bez problemu wymienili mi je na nowe(kt贸re z reszt膮 graj膮 i wygl膮daj膮 tak samo jak te kt贸re si臋 zepsu艂y;) ). Wi臋c je艣li by艂yby podrabiane to zak艂adam ze autoryzowany serwis by to wy艂apa艂. Tak偶e sugerowanie si臋 cenami kt贸re nawet producent podaje na swojej stronie nie jest do ko艅ca idealnym podej艣ciem co wida膰 na moim przyk艂adzie. Gregory napisz do mnie na pw odpowiem Ci na wszystkie pytania jak b臋dziesz chcia艂 to pode艣l臋 zdj臋cia itd itd:)

#263 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 26 pa藕dziernika 2012 - 19:20

Ja tam jestem nauczony, 偶e beatsy oryginalne id膮 tylko ze sklepu ( wiarygodnego ), albo chocia偶 z rachunkiem z takiej te偶 instytucji. Monster - tak jak wcze艣niej by艂o to powiedziane - podobno przyjmuje co mu si臋 tam wpisze wi臋c nie warto si臋 tym sugerowa膰. Ale w og贸le o czym my rozmawiamy ... bogaty student jedzie do USA na wymian臋 studenck膮 i przy okazji kupuje sobie, ot tak 40 par ( na aukcji jest 10, ale zapewne jak wysprzeda to pojawi si臋 kolejna ) beats贸w za 300$ sztuka, no dobra - 250 ( powiedzmy, 偶e w hurcie a na dodatek znalaz艂 jakie艣 ta艅sze 藕r贸d艂o ) ... warto wspomnie膰, 偶e wydaje na to ok. 40 000 z艂 ... ale c贸偶. Jako, 偶e nie potrzebna mu ich taka ilo艣膰 postanawia by膰 dobrym dla rodak贸w i sprzeda膰 je za 1/2 ceny ... przecie偶 dla takiego studenta to 20 000 z艂 w prz贸d czy w ty艂. Pestka. Wierzycie w to ? Hmmm ... nie b臋d臋 nikogo obra偶a艂, ale trzeba by膰 " lekko " naiwnym :)

#264 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 26 pa藕dziernika 2012 - 21:38

Wyznaj臋 tak膮 sam膮 zasad臋 i rownie偶 mi sie troch臋 nie chce wierzy膰 w t膮 bajeczk臋 o wymianie studenckiej :) A teraz ja mam pytanie dotycz膮ce Beatsowej gwarancji: Tak jak m贸wi艂em wcze艣niej, kupi艂em swoje Beats'y w Szwajcarii w Mediamarkcie. Ciekaw zasad gwarancji napisa艂em do supportu Monstera (na stronie jest ze odpowiadaj膮 po 1-3 dniach) zapytanie, czy gwarancja jest mi臋dzynarodowa i je艣li tak to gdzie mog臋 je odda膰 do naprawy. Po trzech tygodniach (!) pewna uprzejma Rosjanka z europejskiego oddzia艂u Monstera odpisa艂a mi, 偶e gwarancja jest mi臋dzynarodowa na 2 lata (mimo, ze na stronie widnieje, ze okres gwarancyjny to 1 rok, no ale mniejsza z tym) i 偶e aktualnie Monster nie posiada w Polsce autoryzowanego serwisu i w razie czego nie mog膮 mi ich naprawi膰, ale za to mog膮 je wymieni膰. Niestety, gdzie, ju偶 nie napisa艂a. Jako, ze nie chce mi sie czeka膰 kolejnych trzech tygodni, postanowi艂em sie tego dowiedzie膰 na w艂asna r臋k臋 i napisa艂em do polskiego oddzia艂u MediaMarktu (czy przyjmuj膮 gwarancje za paragonem swojego szwajcarskiego odpowiednika itp). Odpisano mi ze w takim wypadku sklep nie uczestniczy w procesie gwarancyjnym i musze zwr贸ci膰 sie do oficjalnego serwisu producenta (kt贸rego przecie偶 nie ma!). No i nie wiem teraz co dalej. Doszedlem do wniosku 偶e ta wymiana pewnie polega na odeslaniu s艂uchawek do ich mi臋dzynarodowego serwisu (tego z beatsbydre.com), no ale nie jestem tego pewien. Wiecie mo偶e o co z tym wszystkim chodzi? Je偶eli kto艣 sie orientuje, to bardzo prosz臋 o pomoc, oszczedzicie mi miesi膮ca oczekiwania na odpowiedz z supportu Monstera :)

#265 weronix

weronix
  • 184 post贸w

Napisano 26 pa藕dziernika 2012 - 21:56

Te s艂uchawki z aukcji to 100% podr贸bki! Naklejka z numerem seryjnym nie jest czarno bia艂a tylko czarno srebrna! Sprawa druga - wygl膮d klapki z numerem seryjnym r贸wnie偶 艣wiadczy o wa艂ku.

#266 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 post贸w

Napisano 31 pa藕dziernika 2012 - 15:02

Jak dla mnie [url=http://allegro.pl/monster-beats-studio-nowe-duracell-gw-poznan-24h-i2719023478.html#tabsAnchor]MONSTER BEATS STUDIO NOWE DURACELL GW POZNAN!24H! (2719023478) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.[/url] na tej aukcji s膮 sprzedawane podr贸bki jak i orygina艂y. Jednemu sie trafi膮 oryginalne drugiemu podr贸bki. Po czym to wnioskuje? Po klapce od baterii. Na jednych "b" jest wypuk艂e a na drugich wkl臋s艂e (wkl臋s艂e - oryginalne, wypuk艂e - podr贸y, a na dow贸d mam to [URL="http://www.bestheadphonesguide.com/wp-content/uploads/2011/10/drdrebeatstudiosheadphones.jpg"]http://www.bestheadphonesguide.com/wp-content/uploads/2011/10/drdrebeatstudiosheadphones.jpg[/URL], po lewej oryginalne po prawej podr贸bki.)

Tutaj jest ca艂y temat jak odr贸偶ni膰 podr贸bki Studio [url=http://www.bestheadphonesguide.com/2011/10/how-to-tell-the-difference-between-fake-counterfeit-and-real-dr-dre-beats-studio-headphones/]How To Tell The Difference Between Real and Fake Beats Studio by Dr. Dre Headphones : BHfG Best Headphones Guide[/url]

#267 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 31 pa藕dziernika 2012 - 16:45

R贸wnie dobrze na zdj臋ciach mo偶e by膰 orygina艂 a kole艣 wy艣le Ci dobrze zrobione podr贸bki. I co mu zrobisz?

#268 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 post贸w

Napisano 31 pa藕dziernika 2012 - 18:27

Emmm... moge nawet p贸j艣膰 z tym na policje, bo sprzedawanie podrobionych produkt贸w jest karalne.

#269 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 31 pa藕dziernika 2012 - 18:47

Mo偶esz ale szybko pieni臋dzy i tak nie odzyskasz.

#270 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 31 pa藕dziernika 2012 - 20:57

Ale tutaj wystarczy tylko logicznie pomy艣le膰: jaki debil sprzedawa艂by s艂uchawki warte 1200 z艂 za 400 z艂? To tak jakby kto艣 nagle zacz膮艂 sprzedawa膰 n贸wki sztuki iPhone'a 5 za 1000 z艂. Kupi艂by艣? Bo ja raczej nie...

#271 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 post贸w

Napisano 31 pa藕dziernika 2012 - 23:14

Ale ja juz sie raz spotka艂em z takim "debilem", tzn. Kto艣 sprzedawa艂 ipada 2 w cenie 1 bo my艣la艂 偶e to 1. Ja tak samo kupi艂em mikrofon za p贸艂 ceny bo sprzedaj膮cy pomyli艂 ze sob膮 dwa podobne produkty

#272 Gregory2

Gregory2
  • 506 post贸w

Napisano 01 listopada 2012 - 22:57

Tylko ze ten facet sprzedaje:
1) ro偶ne modele Beats贸w, wi臋c raczej w膮tpi臋 偶eby tak sie pomyli艂 w przypadku wszystkich.
2) du偶膮 ich ilo艣膰, tak wi臋c nawet przy zam贸wieniu hurtowym ta cena i tak nie by艂aby o tyle ni偶sza.
Rozumiem, gdyby sprzedawa艂 jedn膮 par臋 kt贸r膮 sobie przywi贸z艂 ze Stan贸w, jak najbardziej m贸g艂by sie w ten spos贸b pomyli膰. Ale to jest jaki艣 sklep masowo sprzedaj膮cy r贸偶ne modele fake-Beats贸w. Tak wi臋c powtarzam: nie ma mo偶liwo艣ci aby by艂y one oryginalne.

#273 Pirzu

Pirzu
  • 3 post贸w

Napisano 02 listopada 2012 - 00:38

[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=2732564045]ORYGINALNE S艁UCHAWKI BEATS BY DRE SOLO HD! NOWE (2732564045) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.[/url]

Co my艣licie o tych z oryginalno艣ci膮 ? ;) zakupi艂em sam je za 465z艂, mam znajomego kt贸ry ma solo hd i wygladaja identycznie, min. mat plastik. Kole艣 zapewnia mnie, 偶e orygina艂y, rachuneczku nie ma ale w razie czego moge zwr贸ci膰 s艂uchawki ;)

#274 Croopek

Croopek
  • 19 post贸w

Napisano 02 listopada 2012 - 00:40

Pude艂ko a dok艂adnie twarz Dre seems legit :D Ale cena ju偶 troszk臋 mniej. Popro艣 o wi臋cej zdj臋膰 wtyczki itp.

#275 Pirzu

Pirzu
  • 3 post贸w

Napisano 02 listopada 2012 - 01:21

Mowie ze kupil na swieta w Wlk.Bryt, malo uzywane i ze kupil za podobna cene w anglii wlasnie ;) sie okaze, bo kupic juz kupilem :)

1. BTW. Wiecie mo偶e, czy ludzie podr贸bki z USA sprowadzaja ? [url]http://allegro.pl/show_user.php?uid=4159393[/url] tez rozmawialem z typem i faktycznei sprowadza z USA (wys艂a艂 mi rachunek kupna parunastu sztuk z USA :) )

2. ar3kb - wspominales o xb600 no i chyba xb800. Te sluchawki nie s膮 wart swojej kasy, tyle Ci powiem ;) Duzo lepiej wydac kase na przepot臋偶ne xb700 (ktore sam defacto mam) i rozwalaj膮 system (nawet xb800 ) - naprawd臋 POT臉呕NY bas (wi臋kszy ni偶 w Solo HD !!! ) a do tego czysta muzyka ! rewelacja :) Myslalem ze xb600 nie sa dostepne w PL, a tu jednak Sony Polska tylko nie sciaga 800ek..

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych