Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#1326 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 30 July 2012 - 10:38

Czy zamawiał ktoś ostatnio z polskiego AOS? Jeżeli tak, to w jakim stanie otrzymał iPada?

#1327 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 30 July 2012 - 11:34

Ja zamawialem. Nie mam zastrzeżeń. Pod lupą i mikroskopem go jeszcze nie oglądałem i nie mam zamiaru. Tez miałem dylematy przed zakupem... Żadnych przebarwień, zasików etc. Jest ok.

#1328 Darson

Darson
  • 173 posts

Posted 30 July 2012 - 22:22

Panowie i może i Panie, idę pełna para po złoty medal w wymianie ipadow, wczoraj w NYC, w AS spędziłem ponad godzinę, wymieniając jeden za drugim, aż dobilem extra 10 które miały kurz pod wyswietlaczem, to chyba nowa wada, bo tylu to się nie spodziewałem, no i chyba pani manager tez... 11 jest pól różowy, pól zasikany na żółto... Ladis and gentleman jest 37 a ja wciąż wkur...y...

WOW. Po 5-10 bym poprosił o zwrot pieniędzy...
Widocznie w tym sklepie trafiła się jakaś duża kiepska partia. Może w innym byłoby lepiej? Ostatni widocznie był z innej kupki ;)

#1329 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 31 July 2012 - 16:34

Jutro kolejna próba z AS na 5Av, zobaczymy co nowy dzień pokaże ;)... Ze zwrotem pieniędzy nie ma problemu, tylko ze ja chce sprawnego iPada...

#1330 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 31 July 2012 - 22:00

Ja się wstrzymałem. Coraz więcej jest informacji o nowej wersji Nowego iPada (nie mylić z wersją 7 cali), która ma pojawić się w listopadzie. Podobno nowy ekran ma być od Sharpa. Puki co szybciej na pewno kupie iPhona 5.

#1331 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 posts

Posted 01 August 2012 - 17:04

Siemka. Zamówiłem wreszcie swojego iPada 3 generacji w AOS ale mam problem. Zamawiam na firmę, więc wpisałem adres dostawy firmy, a adres płatnika jako mój prywatny adres domowy. Nie mam żadnego konta Apple dla firm, tylko moje prywatne ID z iPhone. Wpisałem NIP poprzedzony PL (PL1234567890), ale czy na fakturze będzie podany adres firmy, czy mój prywatny? Wiadomo, jak US lubi się doczepić do faktury nawet jak nie będzie na niej napisanego nazwiska wspólnika, albo "sp. j." . Dzisiaj już nie zadzwonię bo pracują do 17 a po skompletowaniu mojej przesyłki nie chciałbym jakichś cyrków z błędnie wystawioną fakturą VAT :/

#1332 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 August 2012 - 20:53

W przesyłce nie będzie faktury. Dostaniesz ją w PDF-ie na maila. Ewentualnie po zalogowaniu się do Apple Store możesz ją wydrukować.

#1333 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 10 September 2012 - 09:49

To jak radzicie Panowie, kupować iPada 3, z którym mogą być problemy (wymiany z powodu zażółceń, bad pixele itd.) czy lepiej kupić iPada 2 i mieć pewność, że będzie ok ?

#1334 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 September 2012 - 10:15

Podobno w środę Apple zaprezentuje odświeżonego iPada. Oczywiście nie będzie to kolejna wersja, ale tylko urządzenie ze zmienionym łączem do ładowarki. Może przy okazji coś się zmieni z ekranem. iPada 2 to ja bym nie kupował. Nowy iPad ma naprawdę lepszy ekran, różnica jest ogromna (mam w domu oba modele). No i jedynie nowy iPad dostanie chociażby Siri w iOS 6, które pojawi się pewnie za kilka, kilkanaście dni. Apple stopniowo będzie ograniczać softowo starsze modele.

#1335 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 10 September 2012 - 11:10

Masz może jakiś link do tego info ? Że w środę itd. ?

#1336 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 September 2012 - 11:11

W środę jest prezentacja nowego iPhone'a, który będzie miał m.in. nowe łącze do ładowania. Plotki mówią, że przy okazji wymienią złącze w iPadzie. Nie wiem który portal to pisał, MacRumors albo 9to5mac.

#1337 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 10 September 2012 - 11:25

Masz może jakiś link do tego info ? Że w środę itd. ?

Po co ci link jak wszystko to tylko plotki i nic oficjalnie potwierdzonego...? Każdy portal wróży teraz z fusów bo każdy taki tytuł to cliki i oglądalność

#1338 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 16 September 2012 - 20:26

Mam pytanie, czy ktoś teraz we wrześniu ostatnio na dniach zamawiał może iPada 3 ? Jeśli tak to jak z ekranami ? Były zasikane czy może się to już zmienia powoli ?

#1339 lokaf

lokaf
  • 69 posts

Posted 17 September 2012 - 05:47

Ja zamawiałem w sierpniu i wszystko gra.

#1340 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 September 2012 - 08:56

Ja kupowalem w zezlym tygodniu w ispocie i mam troche zasikany rog. Ale na razie to olewam i wymienie za 11miesiecy i 29 dni... Rozumiem ze tak tez mozna i dadza nowke/refurbished?

#1341 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 September 2012 - 09:36

Dadzą refurba.

#1342 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 17 September 2012 - 17:50

Czy to możliwe, że jeśli dzisiaj status mojej przesyłki zamówionej w Apple Store Polska zmienił się na "wysłano" to termin dostawy jest 26.09 ? Z tego co wiem wysyłają oni firmą kurierską, a będzie szło ok. 9 dni ?! Jak było u Was ? Ile zajmowało dostarczenie do Was przesyłki od momentu zmiany statusu na wysłano ?

#1343 ptaku84

ptaku84
  • 43 posts

Posted 18 September 2012 - 10:58

Dziś przyjechał do mnie Ipad 3 64GB Cellular Seria DM. Idealnie spasowany idealne kolory 0 zasikania czy tez innych kolorów tęczy jednakże i tak poszedł zwrot ze względu na kurz pod wyświetlaczem w jednym miejscu mała 3mm drobinka. Można to by było olać ale pomyślałem sobie że koszta tego urządzenia są za duże żeby olać tą sprawę. Bardzo miła obsługa na początku chciała mnie skierować do serwisu w trójmieście jednakże gdy powiedziałem że nie chce odnowionej sztuki tylko nowa to nie było żadnego problemu pani uruchomiła cała procedurę wymiany. Może mi ktoś powiedzieć ile się czeka na numer RMA oraz po jakim czasie kurier zabierze starego IPADA i dostarczy nowego ?

#1344 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 19 September 2012 - 15:29

I jak ptaku84, odebrał ktoś już od Ciebie iPada ? Bo mnie też to interesuje, ile to trwa mniej więcej.

#1345 ptaku84

ptaku84
  • 43 posts

Posted 19 September 2012 - 21:04

migal: Dziś około 14:30 przyjechał kurier w TNT i zabrał IPADa natomiast jutro powinienem dostać nowego :) Trzymam kciuki aby ty razem trafiła się równie dobra sztuka jak ostatnio ale bez kurzu jednakże nie nastawiam się bo ogólnie co to sprzętów to mam pecha chociaż gdy kupowałem iphona 3gs i 4 wszystko było ok. Jutro dam znać co i jak z tabletem. Co do wymiany to jak na razie mogę pochwalić Apple bo pierwszy raz się spotkałem z takim profesionalizem. Pozdrawiam

#1346 tmb

tmb
  • 119 posts

Posted 22 September 2012 - 20:10

A już miałem nadzieję, że nauczone iPadowym doświadczeniem Apple przyłoży się do wyświetlacza w iPhonie 5, w szczególności, że jest on w ciut innej technologii... Tymczasem przeczytałem coś, co sprawiło, że założyłem wątek w sekcji iPhone... Może Ci z Was, którzy tak jak ja noszą się z chęcią zakupu iPhone'a 5 zechcą podzielić się tam swoimi doświadczeniami? W każdym razie dla mnie Day One Purchase zdecydowanie odpada.
http://myapple.pl/ip...bablowanie.html

#1347 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 23 September 2012 - 11:36

Czy ktoś z Was miał tak, że zażółcenie ekranu Nowego iPada wyszło dopiero po kilku dniach ? Czy to raczej niemożliwe ? Bo już nie wiem czy to autosugestia ... :D

#1348 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 23 September 2012 - 11:42

Czy ktoś z Was miał tak, że zażółcenie ekranu Nowego iPada wyszło dopiero po kilku dniach ? Czy to raczej niemożliwe ? Bo już nie wiem czy to autosugestia ... :D

Ja osobiście miałem od początku, a przerabiałem zarówno zażółcone jak i różowe. Wygrzewałem jak pisano na forum i nic nie pomogło. Z 8 czy 9 sztuk jakie miałem, każda miała felery (np. brak uszczelki, żółty plamy, różowe plamy) i w rezultacie nie mam tabletu.

#1349 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 23 September 2012 - 16:34

Ja osobiście miałem od początku, a przerabiałem zarówno zażółcone jak i różowe. Wygrzewałem jak pisano na forum i nic nie pomogło. Z 8 czy 9 sztuk jakie miałem, każda miała felery (np. brak uszczelki, żółty plamy, różowe plamy) i w rezultacie nie mam tabletu.

Potwierdzam, zawsze miałem od początku, a przerobiłem w sumie 12 iPadów. Teraz również jestem bez tabletu.

#1350 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 23 September 2012 - 18:34

Teraz również jestem bez tabletu.

Za chwile w Polsce będzie Nexus 7. Nawet myślę nad jego zakupem. Ale przeczytałem, że ludzie narzekają na jakość wykonania. Podobno z lewej strony ekrany odstają bo są źle przylepione.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users