Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#1351 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 23 września 2012 - 19:40

Za chwile w Polsce będzie Nexus 7. Nawet myślę nad jego zakupem. Ale przeczytałem, że ludzie narzekają na jakość wykonania. Podobno z lewej strony ekrany odstają bo są źle przylepione.

A nie lepiej poczekać na iPada Mini z IGZO (czy jak mu tam)? Jak masz zakupy w AppStore, korzystasz z iTunes, iTunes Match i Apple TV, to Nexus jest bardzo średnią alternatywą; poza tym nie ma 3G, chyba że na zewnętrznym modemie.

---------- Wpis dodano o 20:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:37 ----------

Dadzą refurba.

Ja mam refurba i jest najlepszej jakości ze wszystkich egz. jakie miałem - refurb to nie dramat, naprawdę. 1000x wolę mieć takiego refurba, jaki do mnie w końcu trafił, niż tragiczne nówki. Z tego co wiem, iPadowe refurby nie powstają "ręcznie", tylko ich części włączane są w produkcję seryjną na którymś tam etapie.

#1352 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 19:46

A nie lepiej poczekać na iPada Mini z IGZO (czy jak mu tam)? Jak masz zakupy w AppStore, korzystasz z iTunes, iTunes Match i Apple TV, to Nexus jest bardzo średnią alternatywą; poza tym nie ma 3G, chyba że na zewnętrznym modemie.

Nie lubię czekać. Wolę kupić i jak mi nie pasuje sprzedać.

#1353 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 23 września 2012 - 19:50

Nie lubię czekać. Wolę kupić i jak mi nie pasuje sprzedać.

Ale bez 3G to naprawdę średnia sprawa ten Nexus.

#1354 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 września 2012 - 19:54

Za chwile w Polsce będzie Nexus 7. Nawet myślę nad jego zakupem. Ale przeczytałem, że ludzie narzekają na jakość wykonania. Podobno z lewej strony ekrany odstają bo są źle przylepione.

Szczerze mówiąc sprzęty Apple kupuję głównie dla iOS i jego środowiska. Chciałbym pozostać przy tym bo strasznie mi ten system odpowiada. Poza tym wydane pieniądze w AppStore też mnie trzymają, ale przede wszystkim pierwszy powód jaki podałem.

#1355 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 września 2012 - 20:01

Szczerze mówiąc sprzęty Apple kupuję głównie dla iOS i jego środowiska. Chciałbym pozostać przy tym bo strasznie mi ten system odpowiada. Poza tym wydane pieniądze w AppStore też mnie trzymają, ale przede wszystkim pierwszy powód jaki podałem.

Ja co jakiś czas ocieram się o Androida i już mam sporo aplikacji płatnych z tamtej strony barykady :)

#1356 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 23 września 2012 - 21:23

Ja co jakiś czas ocieram się o Androida i już mam sporo aplikacji płatnych z tamtej strony barykady :)

Ale iTunesa tam nie ma i takiego jak w Apple długo chyba nie będzie...

#1357 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 24 września 2012 - 15:34

Ale iTunesa tam nie ma i takiego jak w Apple długo chyba nie będzie...

Fakt, dlatego wole iTunes :)

#1358 _Damian_

_Damian_
  • 3 postów

Napisano 24 września 2012 - 16:15

Czy ktoś z Was wymieniał Ipada kupionego w salonie Tmobile lub zna procedurę wymiany u operatorów ? Chciałbym skorzystać z z tytułu niezgodności towaru z umową i otrzymać nowego Ipada nie chce oddawać go na gwarancję.Czy również przez serwis Apple mogę domagać się wymiany na nowy egzemplarz nie regenerowany?

#1359 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 września 2012 - 19:02

Dzisiaj widziałem na stoisku GSM w jednej z krakowskich galerii handlowych plecki do iPada Mini. Może wyjdzie w tym roku :D

#1360 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 września 2012 - 19:16

Czy ktoś z Was wymieniał Ipada kupionego w salonie Tmobile lub zna procedurę wymiany u operatorów ? Chciałbym skorzystać z z tytułu niezgodności towaru z umową i otrzymać nowego Ipada nie chce oddawać go na gwarancję.Czy również przez serwis Apple mogę domagać się wymiany na nowy egzemplarz nie regenerowany?

Przeczytaj ustawę, przeczytaj informacje na stronie federacji konsumentów, przeczytaj wątki na forum, będziesz wszystko wiedział.

#1361 ptaku84

ptaku84
  • 43 postów

Napisano 25 września 2012 - 10:32

Minęło 5 dni od wymiany Ipada na nowego poprzez Apple Store. Tym razem wszystko ok żadnych wad ani innych niespodzianek seria DM.

#1362 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 26 września 2012 - 22:23

ptaku84 czy ta seria jest może z sierpnia 2012 ? Ja mam z 34 tygodnia roku i są maleńkie wady, przy których jednak zostaję - boję się wymiany na znacznie gorszy model ....

#1363 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2012 - 11:44

Ja wlasnie odebralen ipada z wymiany. Seria z sierpnia. Ekran w koncu idealny !! Ktos wie czy fakt ze serial jest sierpniowy to mozna przypuszczac, ze to noweczka a nie refurb ?

#1364 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 28 września 2012 - 19:31

Ja wlasnie odebralen ipada z wymiany. Seria z sierpnia. Ekran w koncu idealny !! Ktos wie czy fakt ze serial jest sierpniowy to mozna przypuszczac, ze to noweczka a nie refurb ?

Można jakoś po nr sprawdzić czy nie jest odnowiony.

#1365 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 28 września 2012 - 20:03

A refurb nie przychodzi czasem w jakimś innym opakowaniu (brązowym) ? Gdzieś tak czytałem.

#1366 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 28 września 2012 - 20:27

Ja z odnowionym sprzętem miałem do czynienia 2 x w życiu. Kiedyś 3GS zaraz po premierze oddałem do Ery bo zasięgu nie było. Odebrałem w salonie 3GS w foli z Regenersis. Następnie iPod Touch na miejscy w iSurce w Warszawie odebrany także w foli. Chociaż to, że nie jest w oryginalnym pudełku nie oznacza, że to jest sztuka odnowiona. Trzeba po nr sprawdzić.

#1367 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 02 października 2012 - 19:04

Czy początek nr seryjnego jest oznaczeniem serii produkcyjnej? U mnie serial zaczyna się od liter DY. Jak sprawdzić numer aby stwierdzić czy mój ipad nie jest czasem odnowiony?

#1368 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 05 października 2012 - 21:21

Czy początek nr seryjnego jest oznaczeniem serii produkcyjnej? U mnie serial zaczyna się od liter DY. Jak sprawdzić numer aby stwierdzić czy mój ipad nie jest czasem odnowiony?

O rany - ale przeżywacie te odnowione :) Mój jest "odnowiony" i zarazem najlepszy spośród 5 wymian. Nawet obudowa lepsza od jednej z nówek, jakie miałem. A sprawdzić można tu:
Klantenservice: Serienummers

#1369 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 08 października 2012 - 11:02

O rany - ale przeżywacie te odnowione :) Mój jest "odnowiony" i zarazem najlepszy spośród 5 wymian. Nawet obudowa lepsza od jednej z nówek, jakie miałem. A sprawdzić można tu:
Klantenservice: Serienummers

Nie przeżywam tego, lecz chcę sprawdzić z ciekawości ;)
Mój jest wyprodukowany 27 tygodnia a dostałem go 31.

#1370 Łukasz Y

Łukasz Y
  • 34 postów

Napisano 24 października 2012 - 17:52

Wie ktoś czy nowe Ipady 4th które za dwa dni będą do zamówienia w AoS będą miały lepsze retiny? Kupiłem 3 tygodnie temu Ipada 3, ale miał żółtą górną część i bad pixela (34 tydzień) wymienili mi na nowego (32 tydzień) który jest bez wad, ale teraz wchodzi najnowszy ipad4 więc zdecydowanie wolę wymienić na niego. Zastanawiam się jednak czy dalej będą problemy z ekranami :/

#1371 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 października 2012 - 17:57

Nie wiem na ile w tym prawdy, ale podobno te mają mieć ekrany od Sharpa. Sam liczę na to, że wreszcie ta generacja będzie wolna od wad ekranów. iPada 3 wymieniałem 8 lub 9 razy (nie pamiętam już) i każdy miał problem z ekranem, dlatego zrezygnowałem. Teraz jest nadzieja, że będzie OK :)

#1372 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 25 października 2012 - 06:31

Ekrany zostają te same.

#1373 xchaotic

xchaotic
  • 18 postów

Napisano 25 października 2012 - 21:18

Witam. Czy ktos sie moze orientuje o ktorej godziny otwieraja pre-ordery w Polskim sklepie? Przegladajac ten watek widzialem ze niektorzy, przy premierze iPada 3 juz o 5 rano zamowili, wiec nie wiem czy czekac te 2h, czy z rana zamowic?

#1374 geekboy68k

geekboy68k
  • 45 postów

Napisano 25 października 2012 - 21:27

Sprzęt i tak dostaniesz na początku listopada - podobnie jak osoby, które zamawiały w normalnym trybie... Zostaje kwestia popytu i podaży.

#1375 xchaotic

xchaotic
  • 18 postów

Napisano 25 października 2012 - 21:57

proste pytanie zadaje o ktorej otwieraja pre-order a ty mi piszesz kiedy sprzet dojdzie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych