Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#1276 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 19:22

Przez Apple Store? Może spróbuj innego serwisu. Aby to gdzie indziej wymienili.

Kupuje w AOS i oddaje tam. Procedura jest prosta. Nie mam szczęścia do iPada. Ale iPhona kiedy kupowałem w AOS to pierwsza sztuka była ok, natomiast inni Koledzy wymieniali.

#1277 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 19:23

To może oddaj gdzie indziej.

#1278 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 18 lipca 2012 - 19:29

W MM kupowałem 2 sztuki białą i czarną oba 32 GB + 4G , sprawdzane na miejscu, czyste,żadnych usterek nic. Może wersje 64 GB są wadliwe ? Bo z tego co czytam to cały czas masz problem z tą wersją, a może spróbuj w MM, Saturn, jakiś reseller, otworzysz na miejscu i będziesz widział jaki jest.

#1279 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 19:31

To może oddaj gdzie indziej.

Ale co to może dać? W AOS dostajesz nowego zafoliowanego. W polskim serwisie dostajesz "odnowionego".

---------- Wpis dodano o 20:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:29 ----------

otworzysz na miejscu i będziesz widział jaki jest.

Możesz mieć racje. Tylko sprawdzanie "na szybko" poza zaletą, że "wstępnie" wiesz jak jest ma także swoje minusy. Byli Koledzy na forum co w sklepie myśleli, że jest ok, natomiast w domu na spokojnie okazywały się wady.

#1280 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 18 lipca 2012 - 19:36

Ale jest chyba 14 dni na zwrot bez podania przyczyny,jak masz gdzieś na miejscu to może warto tak spróbować. Bo 7 raz to chyba trochę za dużo :) , ale może 13 iPad będzie za darmo :D Ja w swoim wad nie widzę ale może jestem ślepy i nie dostrzegam wad,albo ich nie chce dostrzegać :) Życzę powodzenia z iPadem.

#1281 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 19:44

Ale co to może dać? W AOS dostajesz nowego zafoliowanego. W polskim serwisie dostajesz "odnowionego".

Moja rada: wymieniaj do skutku. I na Twoim miejscu odpuściłbym sobie AOS, bo to chyba jednak zawracanie głowy, kurierzy, itp. I nie jest prawdą, że zawsze dostajesz odnowiony, je miałem dwa refurbished i dwa nowe, i dam sobie coś obciąć, ale refurby były NAJLEPSZE ze wszystkich i piszę to z refurba, który ze mną został. W refurbach IMHO zostaje tylko elektronika, akumulator podobno wymieniają, obudowę na bank też, bo jest jak nówka, co więcej, na nie-refurbie którymśtam miałem uszkodzoną obudowę. Refurb to moim zdaniem w przypadku iPada elektronika, która dołączyła do linii produkcyjnej na etapie po lutowaniu scalaków do płyty głównej i tyle. Ja tam nie wiem, ale o tym, że mój jest refurbem, wiem tylko z nr seryjnego. Wszystko w nim działa, jest idealny, szczególnie, jak ustąpiła minimalna żółć na początku. Tylko musisz mieć dobry serwis. Mój powiedzaiał: będziemy wymieniać, aż będzie pan zadowolony. Poza tym w serwisie też dostajesz zafoliowanego, tylko nie w pudełku. A po którejś wymiane też możesz żądać zwrotu kasy i kupić sobie nowy w pudełku. Oddaj tego, niech oddadzą ci kasę, idź do sklepu i kup nowy. Dobrze Ci radzę. W końcu z AOS-a nie miałeś ani jednej dobrej sztuki.

#1282 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 19:51

Życzę powodzenia z iPadem.

Będzie wreszcie ok:)

#1283 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 20:27

[ATTACH=CONFIG]11399[/ATTACH]

Na fotce róż idzie od prawej górnej strony. Decyzja zapadła. Odsyłam i z uwagi na wyjazd zwrot kasy. Naprawdę szkoda.

Nic się nie zastanawiaj nawet i wymieniaj. Ja miałem dwa różowe i tak mnie wkurzały że nie było opcji musiałem wymienić. Róż nie schodzi i jest to wada potwierdzana za każdym razem przez serwis w moim wypadku- zarówno Cortland jak i iSource.

#1284 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 20:45

Nic się nie zastanawiaj nawet i wymieniaj.

Kasę na folie tylko straciłem. Bo za szybko nalepiłem.

---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:29 ----------

W końcu z AOS-a nie miałeś ani jednej dobrej sztuki.

Ta sztuka co wywalała do ekranu głównego miała ekran najlepszy.

---------- Wpis dodano o 21:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:44 ----------

Mój powiedzaiał: będziemy wymieniać, aż będzie pan zadowolony.

Gdzie mają takie podejście?

#1285 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 21:24

(...) (1) Ta sztuka co wywalała do ekranu głównego miała ekran najlepszy (...) (2) Gdzie mają takie podejście?

(1) Znam ten ból, bo u mnie miała na pewnym etapie najlepszy ekran sztuka z deadpixelem na środku. Ale koniec końców żaden z Twoich AOS-owych egzemplarzy nie był dobry. A na marginesie - potwierdzam wszystkie opinie, które się dziś pojawiły, że róż to syf, że nie schodzi, i że jedyne, do czego się nadaje różowy iPad to do roztrzaskania o ścianę.

(2) To info chyba Ci się nie przyda, bo to Kraków, ale jakby co, to służę.

#1286 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 lipca 2012 - 21:56

To info chyba Ci się nie przyda, bo to Kraków, ale jakby co, to służę.

Kraków ładny, ale dalekoooo ode mnie :)

#1287 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 06:59

Kasę na folie tylko straciłem. Bo za szybko nalepiłem.

Masz folię? Weź najpierw zanim wymienisz ją zerwij. Był taki przypadek na necie że zaróżowienie było powodowane przez folię. Na jednym z zagranicznych forów było to opisane i to folia była przyczyną różu.

#1288 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 08:16

Po zerwaniu też jest ten kolor. Folia dobrej jakości była. Na marginesie pani z Apple powiedziała, że planują otworzyć sklep w Polsce z Genius Barem. Tak długo to trwa bo szukają super lokalizacji.

#1289 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lipca 2012 - 09:31

Jasne, bo Pani jest najlepiej poinformowana.

#1290 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 10:37

Jasne, bo Pani jest najlepiej poinformowana.

Może być lepiej niż my.

#1291 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 19 lipca 2012 - 10:49

Może być lepiej niż my.

Zapomniałeś chyba, że to forum samych expertów, jeden większy od drugiego :D

#1292 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2012 - 14:01

a może ktoś chciałby wymienić swojego białego iPada na mojego czarnego ? :)

#1293 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 19 lipca 2012 - 14:09

a może ktoś chciałby wymienić swojego białego iPada na mojego czarnego ? :)

Jesteś rasistą? :D ja też początkowo upierałem się na biały, a po jakimś czasie stwierdzam, że jednak czarnych do chłopaka lepiej pasuje :) Może Ci przejdzie, bo jednak w tę stronę Ciężko znaleźć kogoś na wymianę. Poza tym jeśli masz dobry wyświetlacz to wolałbym nie ryzykować wymian na wadliwy :P

#1294 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 19 lipca 2012 - 14:48

a po jakimś czasie stwierdzam, że jednak czarnych do chłopaka lepiej pasuje

Twoja decyzja brzmi jak kierowanie się mentalnością niż gustem.
Osobiście mam wszystko białe, uwielbiam elektronikę w tym kolorze. Wygląda estetycznie i luksusowo, bez względu na orientacje, wyznanie płeć czy kolor skóry.
Biel jest piękna.

#1295 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 16:39

Biel jest piękna.

Czerń jest piękna - De gustibus non est disputandum.

#1296 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 16:45

Ooo, widzę Crisco, że masz przecieki. Ciekawe co z tego będzie.

#1297 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 16:58

O i dylemat :D, jaki kolor? Ja wybrałem czarny, i nie żałuję. Zresztą nawet nie wybierałem już byłem pewny. Czarny jest elegancki coś dla poważnych, bizmesmenów, którym służy głównie jako narzędzie pracy. Biały dla kobiet i szpanu bo biały iPad wywołuje wiekszą fascynację bo jest... inny. Jak ktoś chce się wyróżniać to bierze białego bo czarnego już każdy ma widział itd. Podobno na białej ramce nie zostaje też tylu odcisków palców. No i jest to kolor Apple ;).

#1298 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 19 lipca 2012 - 18:44

Czarny jest elegancki coś dla poważnych, bizmesmenów, którym służy głównie jako narzędzie pracy

Zgadzam się, pewnie dlatego mam białego.

Biały dla kobiet i szpanu bo biały iPad wywołuje wiekszą fascynację bo jest... inny

Chciałbym wiedzieć dlaczego dla kobiet? Czy biały kolor uwłacza w jakimś stopniu panom? Ja jestem poważnym 27 latkiem z białym iPadem, do tego z białym SGS III. Mam białe koszulki i skarpetki Raczej w tym wieku człowiek nie myśli o szpanowaniu. Prawda jest taka że biznesmenem nie jestem, bo nie muszę :)

Podobno na białej ramce nie zostaje też tylu odcisków palców.

Odciski zostają tak samo jak na czarnym tylko ich po prostu na białym nie widać.

#1299 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 18:50

Jak do brązowych butów czy czarnych nosisz te białe skarpetki to trochę uwłacza :)

#1300 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 lipca 2012 - 20:10

Jak do brązowych butów czy czarnych nosisz te białe skarpetki to trochę uwłacza :)

Albo do sandałów ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych