Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad 2 czy Ipad 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
349 odpowiedzi w tym temacie

#276 pawel135

pawel135
  • 10 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 16:37

Ja czytając opinie jestem jednak za opcją Ipad 2 z 3G.Podczas ostatniej wizyty w iSpocie poużywałem trochę Ipada2 i Ipada3 i według mnie szybkość ich pracy jak dla mnie jest taka sama,używałbym głownie go do pracy,jakiś ebook czasami,internet,facebook oraz jakieś gry przeglądarkowe.Do tych celów nie ma sensu dokładać prawie 600zł,a lepiej przeznaczyć tą kwotą na jakieś akcesoria do naszego sprzętu.

#277 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 sierpnia 2012 - 21:33

Prędkość pracy jest identyczna, bo procesor jest ten sam. iPad 3 natomiast zmieści więcej aplikacji w tle.

#278 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 sierpnia 2012 - 08:22

Słuchajcie, nie wiem czy to pytanie już padło ( proszę, nie karzcie mi czytać 28 stron dyskusji na ten temat ), ale mam nadzieję, że będę pierwszy. Potrzebuję krótkiej i treściwej odpowiedzi. Mianowicie - za ok. 1700 zł mogę mieć iPada 2 16 gb wifi + 3g, a za 2000 iPada 3 16 gb wifi. Na 32 gb na tą chwilę pieniędzy raczej nie uzbieram, więc chodzi mi tylko o moduł 3g. Słyszałem, że w iPadach nie wzięcie modułu 3g jest nawet gorsze niż na sprzęcie z androidem. To prawda ? Czy jest on taki konieczny ? Wprawdzie mogę wziąść iPada 2 z 3g ( i tak to będzie przełom z mojego galaxy taba p1000 ), ale nie ukrywam, że na Retinie mi zależy. Doradźcie bo mam mały mętlik w głowie.

#279 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:05

Było pytanie tysiąc razy i tylko ty znasz na nie odpowiedź... Sam wiesz, czy często korzystasz z internetu gdziekolwiek jesteś w polu, w terenie, czy raz na ruski rok...

#280 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:27

Tak, używam głównie w wifi, ale poza tym to ponoć kicha nie mieć 3g bo większość rzeczy na iOSie opiera się na ciągłym połączeniu z internetem. Jesli to faktycznie prawda nie pozostaje mi nic innego, jeśli tak nie jest to wielkie dzięki biorę ipada 3 bez zastanowienia :)

#281 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:57

to co opiera się na połączeniu z netem to się opiera, to co nie to nie... jak głównie grasz w gry, rysujesz. czytasz to nie potrzebujesz aż tak 3G jak mailujesz, imessage, przeglądasz www, trzymasz ręke na pulsie na allegro, klecisz dokumenty i musisz je czasem wyslać gdziekolwiek jesteś to potrzebujesz 3G... nic nie jest faktyczną prawdą - wszystko zależy od ciebie i od twoich potrzeb...

#282 buczek91

buczek91
  • 1 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2012 - 22:43

Witam wszystkich forumowiczów. Po przeczytaniu wszystkich postów od 1-wszej strony dziwi mnie jedna kwestia, a mianowicie dlaczego przez pół roku - rok nikomu z Was nie przeszkadzał wyświetlacz iPada 2? Każdy był zadowolony i sprzęt spełniał swoją funkcję. Sam stałem się posiadaczem iPada 2 16GB WiFi z 3G, ponieważ parametry są niemalże identyczne oraz do indywidualnych moich potrzeb jak najbardziej wystarczy. Pytanie co do niektórych? dlaczego gdy ktoś pisze wyraźnie, że potrzebuje do internetu w domu bez gier filmów uparcie idzie z swoje nie patrząc racjonalnie? a co do tematu ogólnego uważam jednak iż nie opłaca się dopłacać tyle kasy za lepszej jakości ekran. Więc patrząc na testy i recenzje iPad 3 wcale nie jest taką rewolucją a jego cena? jak to Apple ;) sprzęt niezawodny, ale swoje musi kosztować.

#283 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 sierpnia 2012 - 23:24

Kiedys ludzie sciagali majty na widok wozu drabiniastego a dzisiaj wybrzydzaja miedzy bmw a mercedesem. Panta rhei!

#284 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 13 sierpnia 2012 - 08:43

TvSuperStar weź The New iPad + 3G jeżeli Ci zależy na Retinie. iPad bez 3G to na wyjazdach udręka (wiem coś o tym). Jeżeli będziesz używać iPada do zdjęć, muzyki to 16GB wystarczy, a jeżeli masz zamiar z niego zrobić przenośną "konsolę" do gier to rozważ 32/64 GB. Jak masz zamiar zacząć przygodę z iPadem po przejściach z androidem to iPad 2 + 3G powinien Ci wystarczyć.

#285 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 14 sierpnia 2012 - 11:58

Myslalem nad ipadem 2 a 3, jednak kupilem 2-kę, byłem nie dawno w media markt obczaić czy dużo stracilem na ekranie, sadzilem ze bede zalowal ze nie kupilem 3, a jednak nie zauwazylem znaczacej roznicy w jakosci ekranow, napewno ona jest ale moim zdaniem nie warto bylo dawac 2x wiecej tylko dla retiny, wiec kto sie zastanawia miedzy 2 a 3 to polecam wziasc 2 bo tansza a wedlug mnie spelnia wszystkie swoje funkcje..

#286 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 sierpnia 2012 - 12:10

2x? Ja dorzucilem 500zł wymieniając swoją używaną 2jke na nową 3jke.

#287 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpnia 2012 - 12:52

Miałem 6 nowych iPadów (sprawa wymian), niektórych używałem ponad tydzień. Następnie zdecydowałem się zakupić dwójkę, by móc spokojnie używać sprzętu i nie mieć problemów z ekranem. Po odpakowaniu i włączeniu iPada 2 różnica była kolosalna. Dobrze, że te dwójki też nie posiadały idealnych ekranów i musiałem je zwrócić, bo naprawdę jakość ekranu nowego iPada i drugiego to przepaść, a jak ktoś tego nie widzi, no to nie wiem... ;) Teraz ponownie zamówiłem trójkę i mam nadzieję, że ta sztuka będzie do zaakceptowania.

#288 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 14 sierpnia 2012 - 15:48

No to nie wiem chyba że w media markt wała ktoś zrobił i wystawił ipady 2. Nie no dziwne musze sie chyba przegladnac jeszcze raz..... Co do ceny ipadów ja kupilem ipada 2 za 1000zł a ipad 3 to minimum 2000zł wiec 2x jest :)? Co do retiny widzialem roznice pomiedzy moim 3GS a iphonem 4, było wtedy bylem lekkim szoku :D a z ipada 2 na ipada 3 nie zrobilo juz na mnie wrazenia, nie wiem mozedlatego ze cena 2 krotnie wyzsza mnie lekko odstraszyla :P (jestem osoba bardzo oszczedną)

#289 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 14 sierpnia 2012 - 17:26

Kiedys ludzie sciagali majty na widok wozu drabiniastego a dzisiaj wybrzydzaja miedzy bmw a mercedesem.

Panta rhei!

He he he - święte słowa.
Co do tematu, iPad 3 nie jest jakąś MEGA rewolucją wobec 2ki. Fakt, że ekran retina robi różnicę ale nie oznacza to że iPad 2 jest do d...

#290 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2012 - 23:10

Być może i nie jest, ale jeśli spojrzeć na iPada jako na duży, dotykowy ekran to właśnie ta cześć robi najwieksza różnice. W tym roku miałem już 1, 2 a od tygodnia mam 3jke. Za te 500 zł, które dorzucilem to jestem jak najbardziej zadowolony.

#291 Kyniol_73

Kyniol_73
  • 24 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 sierpnia 2012 - 09:13

Ja tak się przyzwyczaiłem do rozdzielczości retiny że patrząc teraz na ipada1 lub inne tablety androidowe o rozdzielczościach max 1200 na 800 patrze i mysle jaka tam pikseloza. Apetyt rośnie w miarę jedzenia i dla mnie nie ma już powrotu do "niskich rozdzielczości"

#292 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 sierpnia 2012 - 13:34

Miałem dylemat czy brac ipada 3 czy jednak ipada drugiej generacji, ostatecznie wybrałem ipada 2, jakoś sama rozdzielczość mnie nie przekonała, czekam na kolejną generacje może bedzie warta uwagi a jak nie to dalej zostaje przy ipadzie 2 ktory dla mnie jest wystarczający:)

#293 iHarcerz

iHarcerz
  • 5 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:17

Ja na początku tego roku chciałem zakupić iPada, ale też zastanawiałem się czy nie warto poczekać. Dotrwałem jakoś do konferencji na, której zaprezentowano The New iPad i stwierdziłem, że kupię iPada 2. Nie przekonał mnie nowy ekran Retina :-/ a odechciało mi się już czekania nim wprowadzą go do polskich sklepów. Zależało mi też na tym żeby część kwoty rozłożyć na raty i po prostu następnego dnia udałem się do sklepu i stałem się szczęśliwym posiadaczem iPada 2.

#294 wombat16

wombat16
  • 77 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 12:06

Ipady obydwu ostatnich generacji to świetne sprzęty i kupiąc obojętnie którego ciężko pozostać niezadowolonym. Trzeźwo patrząc trzecia generacja jest lepsza od drugiej pod względem sprzętowym (rozdzielczość i mimo wszystko aparat), chociaż paradoksalnie do gier nadaje lepiej się iPad 2. Starszy iPad jest smuklejszy i lżejszy co doceniają użytkownicy oryginalnego Ipada i najnowszego tabletu Apple. Mam też nadzieje że Apple nie porzuci za szybko supportu starszego tabletu, jak to zrobiła z pierwszą generacją. Na korzyść Ipada 2 przemawia cena i to jest jednak czynnik często decydujący przy wyborze tabletu. Gdybym miał wybierać postawiłbym znowu na najmłodsze dziecko Apple bo jest poprostu bo warto mieć jednak lepszy wyświetlacz na sprzęcie na który czasem patrzymy przez dłuższy czas. Pozdrawiam

#295 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 28 sierpnia 2012 - 12:44

Mam też nadzieje że Apple nie porzuci za szybko supportu starszego tabletu, jak to zrobiła z pierwszą generacją.

Właśnie dlatego ja dla świętego spokoju brałbym najnowszego.

#296 darkmatthew

darkmatthew
  • 38 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 10:57

Mogę tutaj to napisać? Ja się zastawiam nad ipad3 czy czekać na ipad mini.

#297 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:10

Trzeźwo patrząc trzecia generacja jest lepsza od drugiej pod względem sprzętowym (rozdzielczość i mimo wszystko aparat), chociaż paradoksalnie do gier nadaje lepiej się iPad 2.

W jakim sensie 2 jest lepsza w grach niż 3? Przecież ipad3 ma lepszy GPU i więcej ramu więc siłą rzeczy do grania się nadaje lepiej niż poprzednik. Ale chętnie przeczytam Twoją argumentację :)

Gdybym miał wybierać postawiłbym znowu na najmłodsze dziecko Apple bo jest poprostu bo warto mieć jednak lepszy wyświetlacz na sprzęcie na który czasem patrzymy przez dłuższy czas.

Wyświetlacz to podstawa w tablecie. Im lepszy, ostrzejszy, tym zdrowszy dla oczu, a na tym nie wolno oszczędzać.

Mogę tutaj to napisać?
Ja się zastawiam nad ipad3 czy czekać na ipad mini.

Też miałem taki dylemat, ostatecznie skusiłem się na "dużego" ipada3. Wersja 7" na pewno będzie mobilniejsza i wygodniejsza w podróży, ale trzeba sobie samemu określić do czego ma służyć tablet.

#298 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:12

Mogę tutaj to napisać?
Ja się zastawiam nad ipad3 czy czekać na ipad mini.

Trudno cokolwiek poradzić jeżeli nie ma żadnych oficjalnych inforamcji o iPadzie Mini, najlepiej poczekać do konferencji. Najważniejsza tutaj będzie cena i kwestia czy Mini dostanie Retinę.

#299 darkmatthew

darkmatthew
  • 38 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 11:54

Ciach Proszę nie robić OT.

#300 wombat16

wombat16
  • 77 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 19:13

W jakim sensie 2 jest lepsza w grach niż 3? Przecież ipad3 ma lepszy GPU i więcej ramu więc siłą rzeczy do grania się nadaje lepiej niż poprzednik. Ale chętnie przeczytam Twoją argumentację :)

Silniejsze GPU jest zmuszone do obsługi bardzo wysokiej rozdzielczości przez co granie w np. NOVA 3 czy Galaxy on Fire w natywnej rozdziałce jest mało komfortowe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Bing (1)