Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad 2 czy Ipad 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
349 odpowiedzi w tym temacie

#251 adi_23

adi_23
  • 70 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 12:34

Czyli, jak starcza mi te 16GB w iPadzie 2 to starczy mi też w Trójce? Bo zastanawiam się czy brać 32GB Wi-Fi Only czy 16GB Wi-Fi + Cellular. Jak myślicie?

Jeśli Ci starcza 16 GB w 2ce to i w nowym wystarczy. Większość aplikacji już w appstorze "urosło" pod retinę więc wiesz ile co zajmuje, chyba że będziesz chciał trzymać na iPadzie dużo gier i zdjęć to i 64 GB zapełnisz. Ja bym nie rezygnował z modemu 3G w iPadzie. Mówię to jako posiadacz iPada 2 64GB + 3G oraz nowego 16 GB + Cellular. Ale jak to mówia ile ludzi tyle zdań i dyskusja czy 16 GB czy 64 oraz czy wersja WiFi czy z 3G nigdy się nie skończy :D .

#252 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 lipca 2012 - 13:35

Po wielkich namysłach kupiłem iPada 2 32GB, szczerze powiedziawszy nie widać zbyt dużej róznicy między 3 nie taką żeby dopłacać, no chyba że ktoś trzyma ipada 10 cm od twarzy to wtedy widać, ale tak?
Mam pytanie iPad był pierwszy raz włączony w sklepie, ale pominąłem jakieś tam logowania itp jak teraz mogę do tego wrócić?? albo co najpierw mam zrobić gdzie się zarejestrować, zalogować, jak uaktualnić ??

Ustawienia/Ogolne/Wyzeruj/Wymaż zawartosc i ustawienia. Update w iTunes bo zapewne masz teraz softa 4.x. Konto iCloud zaloz po wgraniu iOS5.

#253 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 09 lipca 2012 - 12:10

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#254 zakup86

zakup86
  • 15 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 15:22

Hej! Lepiej kupic Ipada 2 32GB + 3G czy New Ipad 32GB - oba za 2300zł?

#255 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 16:38

Witam,

@zakup86,

Sam sobie odpowiedz na pytanie:

"czy chcesz byc mobilny, czy tez przywiazany do sieci Wi-fi"?

Majac 3G mozesz korzystac z internetu bez potrzeby szukania sieci Wi-Fi.
Jest to bardzo wygodne.
Nie jestes wtedy uzalezniony od kogos, kto udostepni ci internet.

Pozdrawiam

GAMA007

#256 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 18:12

Hej!

Lepiej kupic Ipada 2 32GB + 3G czy New Ipad 32GB - oba za 2300zł?

Czy chcesz używać iPada w domu czy ma być to sprzęt do używania w terenie?? Jeśli w domu i masz wifi to bierz wersję bez 3G, natomiast wersja z modemem jest wskazana kiedy iPad będzie służył w terenie i wtedy zgadzam się z poprzednikiem że "nie jestes wtedy uzalezniony od kogos, kto udostepni ci internet." Pozdro

#257 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 14 lipca 2012 - 20:25

Dosłownie godzinę temu kupiłem iPada 16GB Wi-Fi + Cellular... i od razu po uruchomieniu niesławny Gorilla Glass się wykazał: wytrzymał uderzenie mojej szczęki o ekran bez najmniejszego uszkodzenia :D Retina wygląda niesamowicie; jako posiadacz iPhone'a z Retiną spodziewałem się tego samego, tylko po prostu na większym ekranie, jednak to właśnie większy ekran robi genialne wrażenie. Zdecydowanie nie żałuję zakupu. Ultraprocesora graficznego jeszcze nie sprawdzałem, ponieważ narazie działam na 3G i nie chcę marnować transferu na pobieranie aplikacji :P Nie mogę doczekać się iOS 6 i Siri. Przypominam, że przesiadłem się z iPada 2, i wcale tego nie żałuję. Polecam wszystkim :)

#258 radkowski

radkowski
  • 146 postów
  • SkądPRA

Napisano 22 lipca 2012 - 21:09

Obecnie posiadam jedynkę, którą używam głownie do poczty, przeglądania internetu oraz łączenia się z dwoma komputerami przez pulpit zdalny. Nie mam parcia na upgrade do trójki ale ciekawi mnie jak wygląda ekran podczas połączenia przez pulpit zdalny. Czy jest różnica między retiną a ekranem z jedynki czy dwójki?

#259 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 21:39

Powiedzcie czy jest sens czekania do końca września na poprawki w ipadzie 3 ? Dosłownie w poniedziałek miałem zamawiać ipada , ale informacje o poprawkach trochę namieszały mi w głowie :/ . Czego ewentualnie miałyby one dotyczyć ? Tylko poprawy odprowadzenia ciepła ?

#260 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 lipca 2012 - 22:45

A skąd my to mamy wiedzieć. Czytaliśmy to samo co Ty, jedynie o odprowadzaniu ciepła. Byc może zmiana konstrukcyjna wewnątrz, byc może zmniejszenie procesu technologicznego procesora A5X, być może nic nie zrobią. Nie słyszałem, żeby ktokolwiek poparzył sobie dłonie nowym iPad'em wiec wątpie, że warto czekać na zmiany, ktore przyniosą 3-4 stopnie zimniejszą obudowe.

#261 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 15:52

Ja też wątpię że będą to jakieś "rewolucyjne" zmiany, raczej bardzo drobna kosmetyka w bebechach.

#262 Darson

Darson
  • 173 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 17:46

Stałem przed wyborem, długo się zastanawiałem, czytałem fora, testy. Jest duży zachwyt Retiną, po chwili też w to wpadłem i wybierałem oferty przez internet iPada 3, nawet problemy użytkowników z ekranami nie miały znaczenia, chciałem mieć najnowszego. Zanim ostatecznie znajdę ofertę, która mnie interesuje i ostatecznie kupię, trochę trwa. Podczas przypadkowego wypadu do galerii, niechcący zauważyłem iPady w sklepie, postanowiłem to sprawdzić. Spędziłem z godzinę na zabawie iPadem 2 i 3, nie brałem ze sobą lupy i nie przyglądałem mu się z odległości 5 cm, dopiero po jakimś czasie sprzedawca uświadomił mnie który to jest który, bo nie widziałem żadnej różnicy - jeśli chodzi o ekran. Jak się bierze do ręki delikatnie czuć te kilka mm więcej i zwiększoną wagę, ale tylko jak się ma porównanie 2. Miałem porównanie iPada 3 i iPada 2 z 3g. Mam dobry wzrok i jakoś nie widziałem żadnej różnicy. Tak jak w MBP bez Retina nie widzę żadnych pikseli, tak tam też nie widziałem podczas przeglądania stron, oglądania zdjęć itp. Starałem się dostrzec jakiś plus Retiny (trochę na siłę, bo byłem na niego bardzo napalony), tego ekranu o którym każdy tak dobrze pisze, ale normalnie z niego korzystając, nie przyglądając się z nienaturalnego bliska (nie mam takich problemów ze wzrokiem, żeby patrzeć na niego z kilku cm), po prostu stwierdziłem, że nie ma sensu kupować droższej wersji jak nie widać różnicy. Skończyło się na zaoszczędzeniu 500 zł (a właściwie to 900 zł) i będę miał wersję iPada 2 z 3G. Swoją drogą bardzo głupia sprawa jest z tym "LTE", z którego na szczęście na stronie się wycofali po pewnym czasie. Dziwne, że nie zbadali konkretnych rynków i nie wprowadzili różnych wersji. Poza tym pewnie plusem będzie mniejszy stres czy wyskoczy jakiś żółty ekran czy nie, ewentualne reklamacje itp. Nie wiem z jakiej odległości widać te piksele w iPadzie 2, ale jak je widać, to chyba znak, że trzyma się urządzenie zbyt blisko (co jest raczej nie zdrowe dla oczu). Wypowiem się więcej jak się nim dłużej pobawię, może po czasie odkryję, że mi czegoś tam brakuje i zmienię na trójkę ;)

#263 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 18:30

A ja po zabawie dwójką i trójką wiem że dwójki bym nie wybrał. Właśnie z powodu retiny, która naprawdę powala. Naczytałem się tu i tam o wadliwych ekranach, zażółceniach, lightbleedingu, uszczelkach i miałem dylemat. Postawiłem na trójkę- strzał w ciemno z AppleStore. Żadnych wad. Pod lupą go oglądać zamiaru nie mam. Używam... i cieszę się na maxa z udanego zakupu.

#264 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 lipca 2012 - 20:44

Mam dobry wzrok i jakoś nie widziałem żadnej różnicy. Tak jak w MBP bez Retina nie widzę żadnych pikseli, tak tam też nie widziałem podczas przeglądania stron, oglądania zdjęć itp.

No to to juz dowodzi, że jednak Twoj wzrok nie jest tak dobry jak Ci sie wydaje ;)

#265 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 lipca 2012 - 00:23

Różnica w ekranie jest, ale czy to ma namówić autora na kupno 3 ?

#266 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 05:51

Ja tez róznicy nie widzę I piszę to jako obiektywny posiadacz 3 iPADów w tym trójki

#267 wombat16

wombat16
  • 77 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 09:04

Pierwszą generacja Ipada używałem przeszło rok i kiedy kupiłem trzecią generację tabletu appla, większą niespodzianką była dla mnie szybkość działania, a nie rozdzielczość retina, ale teraz po przeszło miesiącu korzytsania z trójki, kiedy znów będąc w do,u bawiłem się jedynką, to różnica jest widoczna, oczy szybko przyzwyczajają się do rozdzielczacza w wysokiej rozdzielczości. Jeżeli przyszły posiadacz tabletu, będzie korzystał tylko z drugiej generacji, na 100% będzie bardzo zadowolony ale jeżeli zdarzy się okazja do dłuższej zabawy z retiną, to pózniej sam zacznie bardziej zwracać uwagę na niedoskonałości starszej generacji. Ale ekran to nie wszystko i dobrze że użytkownik wybiera wersję pod siebie, a nie na siłę kupuje najnowsza wersję bo tak trzeba.

#268 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 30 lipca 2012 - 13:06

Sprawa jest prosta, do grania jest lepsza dwójka, do reszty trójka

#269 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 lipca 2012 - 14:56

rozdzielczacza w wysokiej rozdzielczości.

Hahahaha, do czego? :D

#270 wombat16

wombat16
  • 77 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 17:11

@up Shame on me. Miało być oczywiście wyświetlacza :)

#271 Uncle Peter

Uncle Peter
  • 30 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 08:00

Moim zdaniem jeśli ktoś pisze, że nie widzi różnicy na ekranie między iPadem 2 a 3gen ma poważną wadę wzroku albo zwyczajnie, przepraszam za wyrażenie, bredzi. Jeśli używa się trójki to rozdzielczość dwójki daje mocno po oczach. Najgorzej wygląda czcionka na jakiejkolwiek stronie gdy iPad jest w pionie a obraz nie jest powiększony i nie jest do tego potrzebna ani lupa ani patrzenie na ekran z odległości 5 cm. W poziomie jest to samo ale różnica jest naprawdę drastyczna kiedy czcionka wyświetlana na ekranie jest bardzo mała. Tu nie ma co porównywać, to są dwie różne jakości. Mimo wyraźnie gorszego ekranu 2jka to nadal ciekawy sprzęt za rozsądne pieniądze zwłaszcza dla ludzi z wadą wzroku.

#272 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 03 sierpnia 2012 - 10:29

Dokładnie, mam ipada 2, nowego ipada widziałem wiele razy i po pierwszym spojrzeniu na ekran widać który to model (nowy pali ostrością) A mam wadę wzroku, noszę okulary. Więc te opowieści, że ktoś nie widzi różnicy lekko mnie śmieszy. Może Wam w sklepie pokazują wciskają same ipady 2?:)

#273 desera_lambada

desera_lambada
  • 53 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 sierpnia 2012 - 12:29

Tydzień zastanawiałem się nad wyborem... Padło na nowego iPada w wersji 4G (cellular). Jakość wyświetlacza jest boska, różnica jest ogromna, jeżeli ktoś ma zamiar grać i oglądać filmy to nie widzę problemu żeby kupować 2, ale w przypadku tekstu pisanego - retina to bajka :-) Polecam gorąco, aktualnie to jedynie 400 zł różnicy pomiędzy iPad 2 3G 16GB a iPad 4G 16GB

#274 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 09 sierpnia 2012 - 16:30

Także się nad tym zastanawiałem 3tygodnie. Oglądałem, porównywałem, czytałem. Raz byłem zdecydowany na 2 i zatrzymaniem 400 zł w portfelu po czym dochodziłem do wniosku, że jednak lepsza będzie 3. Kupiłem 3 i była to dobra decyzja

#275 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 10 sierpnia 2012 - 05:20

Jeśli ktokolwiek ma dylemat co do zakupu iPada 2 vs "The new iPad" to zdecydowanie polecam ten drugi. Ja nabyłem swojego iPada 3 + Smart Case + Tax za 599$ i to nie w byle sklepie "za rogiem" tylko w BestBuy. Jest to naprawdę tanio w porównaniu do polskich cen i dziwię się że sprzęt Apple jest u nas tak drogi. Dostałem w pudełku to samo co w PL, a jedyna różnica to wtyk ładowarki (od czego są przejściówki...) Jeszcze wchodząc do sklepu miałem zamiar kupić iPada 2 32GB ale zobaczywszy jeden obok drugiego postanowiłem zrezygnować z dodatkowej pamięci na rzecz Retiny, czego nie żałuję. Wbrew niektórym opiniom po dłuższej grze w NOVA 3 czy Asphalt 7 tablet jest ciepły, lecz nie gorący (a w Smart Case powinien się nawet bardziej nagrzewać). iPada 2 polecam tylko tym, którym naprawdę nie wystarczy funduszy na najnowszą generację.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych