Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#701 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 17 kwietnia 2012 - 13:56

Mój dotarł. Wersja 32GB WiFi biały. Żadnych wad, ani jednego uwalonego piksela, prześwitów, plam, zółci, NIC!

#702 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 17 kwietnia 2012 - 16:40

Problem : iPad (2012) 32 Gb Wifi + 4G nie wysyła ani nie odbiera imessage wszystko uaktywnione,na początku działało dobrze od 2 dni nie tak samo jak facetime , restartowałem iPada tak jak i imessage @edit: rozwiązany pomogło wyjęcie karty sim i ponowne włożenie.

#703 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:50

Wreszcie po dniu zabawy z nowym iPadem wolnym od wad mogę powiedzieć parę słów... Bateria trzyma tak samo jak w jedynce. Grzania w ogóle nie doświadczyłem (grałem w Max Payne i FIFA). Ekran to bajka w porównaniu z jedynką i dwójką. Ktoś, kto nie widzi różnicy chyba ma wadę wzroku. Przy czytaniu książek, przeglądaniu internetu czy nawet normalnym użytkowaniu widać duży krok w przód. Szybkości z dwójką nie porównuję, bo nie użytkowałem drugiej generacji przez dłuższy czas, ale w porównaniu z jedynką różnica jest znaczna. Smart Cover działa bez problemu z najnowszą generacją. Ogólnie sprzęt wart przesiadki :)

#704 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:31

Czy użytkownicy iPada3 mogliby napisać, czy mają taką samą barwę ekranu jak mój?

Z lewej iPad2, z lewej iPad3.

Dołączona grafika

#705 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:42

Czy użytkownicy iPada3 mogliby napisać, czy mają taką samą barwę ekranu jak mój?

Tak, tylko u Ciebie chyba jest zasikane po prawej dodatkowo :( Albo to kwestia fotki.

#706 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:43

Zdecydowanie zimniejszą. W porównaniu z laptopem nawet znacznie zimniejszą.

#707 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:45

Raczej nie jest obsikane, ale denerwuje mnie ta barwa. Skoro @mar99 pisze, że jego iPad ma zimniejszą barwę...

#708 Pamoko

Pamoko
  • 77 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:46

Nie aktywowało mi się również voice dictation na klawiaturze angielskiej i właśnie nie wiem dlaczego. Pozdrawiam

Opròcz klawiatury musi być ustawiony język całego urządzenia na angielski i dopiero się aktywuje.

#709 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 21:51

Hmm, u mnie po daniu jasności na max jest bardziej zimny (jasniejszy bielszy) ale w porównaniu z iphonem 4 jednak cieplejszy. Obawiam się że takiego dostałem pierwszego. Zobacz przy starcie czy logo jest białe czy wpada w siki jak w moim pierwszym.

#710 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 22:35

U mnie jest zmniejszy nawet przy jasności ustawionej na połowe.

#711 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 06:30

Tak wygląda brak uszczelki u mnie w 5 egz.

#712 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 08:56

Normalnie jaja jak berety!

#713 Cezner

Cezner
  • 12 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:54

Nie wiem czy nie mam tego samego. Ale zauważyłem to jak na maxa podkręciłem podświetlanie, zgasiłem światło w pokoju (w nocy), ustawiłem czarne tło i ustawiłem pod takim katem jak na zdjęciu. Bez takiego "kątowego" spojrzenia jest to niewidoczne. W codziennym użytkowaniu jest to kompletnie niewidoczne. Przynajmniej tak to wygląda u mnie. Osobiście olałem tą "usterkę".

#714 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:23

Nie wiem czy nie mam tego samego. Ale zauważyłem to jak na maxa podkręciłem podświetlanie, zgasiłem światło w pokoju (w nocy), ustawiłem czarne tło i ustawiłem pod takim katem jak na zdjęciu. Bez takiego "kątowego" spojrzenia jest to niewidoczne. W codziennym użytkowaniu jest to kompletnie niewidoczne. Przynajmniej tak to wygląda u mnie. Osobiście olałem tą "usterkę".

Ale jeżeli nie ma tam uszczelki to istnieje ryzyko,że kurz się tam dostanie na ekran.

#715 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 12:07

Ale jeżeli nie ma tam uszczelki to istnieje ryzyko,że kurz się tam dostanie na ekran.

Dokładnie ,na pewno po czasie będzie się zbierał kurz przez ten brak uszczelki.

#716 Dexter

Dexter
  • 95 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 13:29

Ja dziś wymieniłem iPad 2 na 3. I przyznam, że dopiero w domu doceniłem retine. W MM jak się bawiłem to było ok. Ale teraz jak siedzę i oglądam nawet ikonki jak wyglądają to uważam, że warto sie przesiadać. Mój iPhone 3gs wygląda teraz jak nokia 3210 ;) Ilość detalu w retinie powala. Mam nadzieje, że ta technologia wejdzie do monitorów, laptopów bo tak przyjemnie się patrzy że hej;)

#717 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2012 - 13:39

Odnośnie ładowania: Dzisiaj pierwszy raz ładowałem iPada. Wyłączył się sam po godzinie 9, od razu podpiąłem go do ładowarki. O 14:30 było 100%. W międzyczasie normalnie go używałem. Kilka razy sprawdziłem maila, internet, pisanie. Mniej więcej tyle ładowała się stara jedynka, więc nie mogę powiedzieć, że najnowsza generacja ładuje się długo.

#718 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 07:46

Chyba dostałeś ładowarkę 20W ze swoim iPadem albo kupiłeś iP2

#719 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 kwietnia 2012 - 10:06

Odnośnie ładowania:
Dzisiaj pierwszy raz ładowałem iPada. Wyłączył się sam po godzinie 9, od razu podpiąłem go do ładowarki. O 14:30 było 100%. W międzyczasie normalnie go używałem. Kilka razy sprawdziłem maila, internet, pisanie. Mniej więcej tyle ładowała się stara jedynka, więc nie mogę powiedzieć, że najnowsza generacja ładuje się długo.

Mój ładuje się podobnie. Zdziwił mnie spory przyrost naładowania podczas intensywnego używania i ładowania jednocześnie.

#720 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 kwietnia 2012 - 10:44

No właśnie mnie też. Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony odnośnie kwestii ładowania.

#721 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 11:15

Tak przygladam sie temu tematowi od samegopoczatku dzien w dzien. W nastepnym tyg bede w USA i zamierzam kupic nowego Ipada. Nie bede ukrywal, ze jestem troche zaniepokojony iloscia ipadow z wadami. Napewno dam znac jak mi poszlo z zakupami, a znajac moja opsesje w temacie wyswietlacza boje sie ze spedze caly dzien wymieniajac do skutku w Apple Store. W Szczecinie demo prezentuje sie ladnie w MM i nie ma problemu z sikami i martwymi pixelami, no nic zobaczymy, tak chcialem sie podzielic obawami. A tak przy okazji Retina jest sliczna... Pozdrowienia dla wszystkich i powodzenia dla wymieniajacych do bolu ;)...

#722 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 11:45

Jak już "przebąkiwałem" planuje kupić w Euro AGD, słyszałem że już kilku z Was kupiło tam. Jak wygląda sprawa z "zasikanymi" ekranami (lub inne wady - jakie?), czy ktoś miał z tym problem, a jeśli tak to jak obsługa sklepu do tego podeszła - wymiana/zwrot? I jeszcze jedno pyt. o gwarancje, jak to wygląda w Euro - wadliwy sprzęt dostarczamy do sklepu czy może inaczej? ps. Mam nadzieję, że post nie zaleje zaraz fala, bo chciałbym aby ktoś jednak go przeczytał ;)

#723 AdamiPL

AdamiPL
  • 16 postów
  • SkądLondyn

Napisano 19 kwietnia 2012 - 13:09

w euro zwroty wymiany? Pracuję w większym konkurencyjnym sklepie. Codziennie przychodzą do mnie klienci, którzy wyklinają EuroRtvAgd z uwagi na ich sposób załatwiania reklamacji. W euro jak przejdziesz przez kasy to sprzęt jest Twój. Euro się wypina na wymiany i zwroty - coś nie działa? SERWIS! Dlatego odradzam zakupu w euro.

#724 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 13:52

w euro zwroty wymiany?
Pracuję w większym konkurencyjnym sklepie.
Codziennie przychodzą do mnie klienci, którzy wyklinają EuroRtvAgd z uwagi na ich sposób załatwiania reklamacji.
W euro jak przejdziesz przez kasy to sprzęt jest Twój. Euro się wypina na wymiany i zwroty - coś nie działa? SERWIS!
Dlatego odradzam zakupu w euro.

Nie do końca tak jest jak mówisz. Samsunga Wave oddałem z tytułu rękojmi. Po przekroczonym terminie porozmawiałem z kierownikiem sklepu i dostałem nowy zapakowany. Kupiłem iPoda Toucha i w domu okazało się, że światło przecieka. Pojechałem i dostałem nowego. Takie są moje doświadczenia.

#725 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2012 - 14:18

Ja dzisiaj odebrałem swojego trzeciego. W końcu dobra sztuka ! Teraz na serio dobra :) Zero dead'ów, minimalny light bleeding, prawa strona minimalnie inny odcień od lewej, ale to kwestia kąta patrzenia - zupełnie nie przeszkadza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych