Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#551 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 22:10

Coś mi się wydaje, żeście tyle się o problemach naczytali,że jakieś zjawy widzicie. Weźcie się w garść i zacznijcie korzystać. Za jakiś jeden mały pikselek macie wymieniać? Aż żal d*** ściska.

#552 piotrr

piotrr
  • 47 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 22:24

Wczoraj odebrałem mojego. Niestety w jednym z narożnika ekranu mam zażółcenie. W sklepie (autoryzowanym) powiedzieli mi ze to może być od kleju i mam się tydzień wstrzymać z reklamacją. Oczywiście jeśli po tygodniu nie zniknie to mam nadzieje na wymianę.

#553 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 08:04

Zabawne ze ludzie jeszcze wierza w magiczna moc kleju w produktach apple. Co za bzdura nigdy nie poparta faktami a plotka zyje wlasnym zyciem.

#554 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2012 - 08:20

Dzisiaj miałem telefon z Appla po przedstawieniu tego zdjęcia
Dołączona grafika
że WYJĄTKOWO mój model zakwalifikuje się na NAPRAWĘ (!).

Powiedzieli, że mogę go oddać do serwisu. Zapytałem czy będzie naprawiany czy wymioniony i babka powiedziała, że tylko NAPRAWA...

Czy ktoś mógłby to potwierdzić ? Poważnie będą mi rozkręcać sprzęt, czy dadzą nowe urządzenie ?
Mam zamiar zrobić niemałą awanture w serwisie jeśli nie dostanę nowej sztuki, ale może bezpodstawnie ?
Dzięki
P

Kazali Ci wysylac zdjecie?

#555 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 10:04

Dokładnie tak. A jeszcze tekst, że wyjątkowo mi NAPRAWIĄ mnie wyjątkowo zirytował. Ogólnie nie robiłbym problemu z 1 dead pixela, czy nawet delikatnie cieplejszego ekranu, ale widzę przebarwienie w rogu i mnie to wyjątkowo denerwuje !

#556 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2012 - 10:37

Mnie nie kazali wysylac zdjecia. Nawet zapytalem, czy wyslac zdjecie dla potwierdzenia to Pan stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby i zaraz sklada dyspozycje na nowy model.

#557 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 10:40

Ale korzystałeś z tej infolinii 0-800 ? Wymienią Ci w ramach gwary na nówkę czy naprawa ?

#558 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2012 - 10:45

No dzwonilem na 801, ten numer co jest na stronie Apple. Juz dostalem we wtorek nowy, zafoliowany.

#559 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 10:46

A kupowałeś w AOS, czy w fizycznym sklepie ? W PL czy za granicą ? Bo ja mam z USA i tutaj twierdzą, że WYMIENIĆ mogą tylko tam. Na gwarancji w PL mogą tylko naprawić...

#560 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2012 - 10:48

W polskim AOS. No to pewnie dlatego masz tylko naprawe....

#561 KrispPL

KrispPL
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:24

A kupowałeś w AOS, czy w fizycznym sklepie ? W PL czy za granicą ?
Bo ja mam z USA i tutaj twierdzą, że WYMIENIĆ mogą tylko tam. Na gwarancji w PL mogą tylko naprawić...

Już Ci pisałem, że nie ma żadnych napraw. W serwisie po prostu podejmują decyzję, czy Twoja reklamacja jest uzasadniona i dostajesz innego iPada. Nikt nie jest w stanie niczego tam naprawić. Tak zwana, przytaczana tutaj wymiana, to ta sama czynność, ale realizowana w sklepie a nie w serwisie. Podsumowując - zawsze dostajesz inny egzemlarz. Inną kwestą jest, co dostaniesz - refurbished, nowy czy nowy zwalony :)

#562 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:26

Oki, dzięki. Na to właśnie licze. To ostatnie pytanie - iSource czy Cortland ? Dzięki P

#563 KrispPL

KrispPL
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:30

Oki, dzięki. Na to właśnie licze. To ostatnie pytanie - iSource czy Cortland ?
Dzięki
P

Zdecydowanie Cortland. Są bardziej przyjaźni dla klientów i bardziej komunikatywni. W iSource traktują ludzi z buta, wywyższają się i nie pogadasz (moje i mojego kumpla doświadzenia).

#564 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:31

Potwierdziles moje wrazenie. Dzieki! Wesolych!

#565 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 12:36

Zdecydowanie Cortland. Są bardziej przyjaźni dla klientów i bardziej komunikatywni. W iSource traktują ludzi z buta, wywyższają się i nie pogadasz (moje i mojego kumpla doświadzenia).

Również chciałbym to potwierdzić.

#566 Castor Troy

Castor Troy
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2012 - 01:04

Cześć,

No dobra panowie, KUPIŁEM! :D Bialutki jak śnieg, nowiusieńki iPad 3 32GB 4G! :D

Dziś wieczorkiem wysłałem fotkę mojemu dobremu kumplowi, znanemu tutaj jako sPoOnBoY z moim nowiuteńkim iPadem. Cieszę się jak dziecko, hehe. Ale co najważniejsze zrobiłem testy na te "żółte" plamy i.... NIC, ŻADNEJ plamki czy innego synu. Super sztuka!

Zakupu dokonałem w pasażu grunwaldzkim, w Saturnie we Wrocławiu. Pytałem 3 razy przy zakupie, co będzie jak będą plamy, i pan 3 razy mi powiedział ze spokojem w głosie, że "przyjdzie pan we wtorek i WYMIENIMY panu od ręki na inną sztukę". Piszę to dla szukających pewnego sprzętu we Wrocławiu. Mi się udało! :D

P.S. Siedzę od 20:30 do teraz czyli do 2:00 = 5:30H. Jak włączyłem iPada miałem 82% stanu baterii, a teraz mam 47%. NIEZŁY wynik! Non stop na WiFi. :D

#567 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 15:09

Castor daj znać ile będziesz go ładować?

#568 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2012 - 15:51

Są święta, ja do stołu a ipad do testowego ładowania. Po podłączeniu ładowarki od nowego ipada i wlłaczeniu na stałe youtube z jakimś 10h filmem. Ładowanie dochodzi do 100% Sprzet jest delikatnie ciepły. Nie zauważyłem aby grzał się tak tak ipady w ispocie. Ipad był pod prądem ponad 24h. Na pełnej jasności bez blokowania ekranu.

#569 adrian6358

adrian6358
  • 138 postów
  • Skąd52'5'48 N, 17'17;59'' E

Napisano 08 kwietnia 2012 - 15:54

Może ktoś opisać jak od po zakupie przetestować czy też szybko sprawdzić czy nowy iPad nie ma tych hot pixeli, przebarwien czy bad pixeli? Czy dobrym rozwiazaniem jest wziecie ze sobą macbooka. zakupic w iSpocie iPada rozpakowac skopiowac kilka rodzajow tła w jednakowym kolorze przykładowo całe niebieskie, białe, czarne, czerwone zdjecie dzieki ktorym sprawdziłbym hot pixele? gdzieś ktorys z uzytkownikow pisał, ze na niebieskim tle widac biały kolor pixela.. czy moze sa inne rozwiazania? chodzi o to ze nie chce mi sie jechac po iPada na iSpotu zajechac do domu rozpakowac i tylko sie wkurw... ze cos jest z nim nie tak. wole zakupic sprawdzic i jesli cos jest nie tak to od razu wymienic.. z gory dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam!

#570 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 kwietnia 2012 - 18:31

Cześć,

No dobra panowie, KUPIŁEM! :D Bialutki jak śnieg, nowiusieńki iPad 3 32GB 4G! :D

Dziś wieczorkiem wysłałem fotkę mojemu dobremu kumplowi, znanemu tutaj jako sPoOnBoY z moim nowiuteńkim iPadem. Cieszę się jak dziecko, hehe. Ale co najważniejsze zrobiłem testy na te "żółte" plamy i.... NIC, ŻADNEJ plamki czy innego synu. Super sztuka!

Zakupu dokonałem w pasażu grunwaldzkim, w Saturnie we Wrocławiu. Pytałem 3 razy przy zakupie, co będzie jak będą plamy, i pan 3 razy mi powiedział ze spokojem w głosie, że "przyjdzie pan we wtorek i WYMIENIMY panu od ręki na inną sztukę". Piszę to dla szukających pewnego sprzętu we Wrocławiu. Mi się udało! :D

P.S. Siedzę od 20:30 do teraz czyli do 2:00 = 5:30H. Jak włączyłem iPada miałem 82% stanu baterii, a teraz mam 47%. NIEZŁY wynik! Non stop na WiFi. :D

Castor hehe co tu duzo mowic, pogratulowac zakupu :) ja swojego mecze i mecze i wciaz nie przestaje mnie zaskakiwac, a bateria przy tym ekranie i mocy to totalna miazga :) generalnie mam tego jednego martwego piksela ale jakos mi on wcale nie przeszkadza, za to ekran jest czysty i bez przebarwien, przynajmniej ja zadnych sie nie dopatrzylem, ale moze nie jestem az takim malkontentem jak coniektorzy tutaj :) zabawka swietna. Jedyny minus to, ze jeszcze troche i pusci mnie z torbami bo ciagle jakies appki kupuje :)

Polecam wszystkim niezdecydowanym. Castorowi polecilem i jak widac rowniez zadowolony :)

#571 KrispPL

KrispPL
  • 20 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2012 - 21:01

Może ktoś opisać jak od po zakupie przetestować czy też szybko sprawdzić czy nowy iPad nie ma tych hot pixeli, przebarwien czy bad pixeli?

Wystarczy, że odpalisz nową pustą zakładkę w Safari - uzyskasz biały ekran. Oglądasz dolną część ekranu dokładnie, czy nie ma czarnej kropki (ułamek milimetra). Potem odwracasz iPada, aby sprawdzić górę ekranu. Możesz wziąć ze sobą lupę, bo ciężko dostrzec te pixele, ale o dziwo wypalony jest widoczny na białym tle jako czarny, a na czarnym jako biały (świeci). Moje zdjęcia spod lupy znajdziesz tutaj - rzuć okiem, a będziesz miał pogląd, jak to może wyglądać.

#572 adrian6358

adrian6358
  • 138 postów
  • Skąd52'5'48 N, 17'17;59'' E

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:40

Ok. DZieki wielkie za info ;)

#573 Castor Troy

Castor Troy
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 kwietnia 2012 - 00:14

Cześć,

Może ktoś opisać jak od po zakupie przetestować czy też szybko sprawdzić czy nowy iPad nie ma tych hot pixeli, przebarwien czy bad pixeli?

Adrian, chcoć jestem tu nowy, to z przyjemnością postram się pomóc Tobie i innym szukającym pomocy w tym temacie. Na początek film / instrukcja jak sprawdzić podświetlenie ekranu i czy są bad pixele:

[url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k5Kx1uo9_HU]Instrukcja jak sprawdzić podświetlenie ekranu i martwe pixele - YouTube[/url]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k5Kx1uo9_HU

Tutaj link do portalu iPad Malaysia Labs, z pełną instrukcją jak wykonać testy, skąd również jest powyższy film: [url=http://www.ipadmalaysialabs.com/ipad-backlight-bleeding-dead-pixels-test/]How to Check for iPad Backlight Bleeding & Dead Pixels | iPad Malaysia Labs[/url]

Mam nadzieję, że pomogłem. :)

Castor hehe co tu duzo mowic, pogratulowac zakupu. Polecam wszystkim niezdecydowanym. Castorowi polecilem i jak widac rowniez zadowolony.

Zadowolony? Jestem MEGA szczęśliwy! Dzięki Spoon za support! :D Oficjalnie ogłaszam, że po 30 minutach zabawy moim pierwszym iPadem w życiu, mój nowy iPad ZMIAŻDŻYŁ Samsung Galaxy Tab'a po całości! Android to miernota przy iOS-ie, choć może za kilka lat się lekko zbliży do "nas". :P

#574 karych

karych
  • 10 postów
  • SkądSuchy Las, Poland

Napisano 09 kwietnia 2012 - 17:27

Mam pytanie: Jeżeli zakupię Nowego Ipada WI-FI + 4g 16 GB w sieci AT&T w USA, to czy będzie mi w nim działać karta MicroSIM np. T-Mobile w Polsce? Jestem laikiem w tych sprawach.

#575 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 17:44

Mam pytanie:
Jeżeli zakupię Nowego Ipada WI-FI + 4g 16 GB w sieci AT&T w USA, to czy będzie mi w nim działać karta MicroSIM np. T-Mobile w Polsce?

Jestem laikiem w tych sprawach.

Pełno już było na MyApple pytań. Wiec raz a porzadnie: TAK, iPAD Z USA W AT&T DZIAŁA WE WSZYSKICH SIECIACH NA CAŁYM ŚWIECIE. THE END

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych