Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#926 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 26 June 2012 - 18:17

Rozumiem, że zamawiałeś w apple store ?

#927 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 26 June 2012 - 18:41

Dzisiaj do mnie dotarł iPad 3 i wszystko rewelacja :) Nie występują żadne wady tu wymieniane. Świetny sprzęt :)

Jaka wersja?

#928 MLuk

MLuk
  • 266 posts
  • SkądLivingston

Posted 26 June 2012 - 19:36

Tak zamawiałem w Apple Store Online. Wersja 16GB wi fi + 4G czarny.

#929 kuba006

kuba006
  • 632 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 June 2012 - 19:48

Ja mam od jakiegoś czasu wersje iPada 4G WiFi. Swoje "problemy" opisywalem w innym wątku... Ale generalnie bateria u mnie trzyma 6-9h przy BARDZO intensywnym użytkowaniu, żeby nie powiedzieć "katowaniu". ;) Ekran? Jakoś nie mogę tego ogarnąć, ale (chyba) jest zasikany, zoltawy. Na czarnym tle widać żółte plamy. Na białym nie dostrzegam. Jasność mam na auto i 95%. Nie przeszkadza mi to jakoś, nie razi mnie w oczy, a i pojawily sie opinie, ze po kilku miesiącach plamy znikają. ;) Gdzieś ktoś opisywał "brak" uszczelki. Zetknąłem na ekran dookoła i brakuje max 3-5mm, więc bez tragedii. Bad/hot pixeli nie dostrzegam. Zna ktoś może jakiś test ekranu retina? Jakiś online, a może jakiś z AppStore? ;) Z urządzenia jestem BARDZO zadowolony. PRAWIE wygryzl MacBooki, ale nie sposób żyć bez tradycyjnego laptopa czy iMac'a. ;) Zauważyłem, ze co jakiś czas wysypuje mi sie Safari. Poprostu zamyka sie i już. Jak dla mnie, to mógłby troszkę szybciej reagować, nie mówię ze jest wolny, nowy iPad, ale mógłby być szybszy. Zakup nowego iPada uważam za trafny (mimo kilku minusów) ! Napewno nie żałuje.

#930 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 26 June 2012 - 21:42

Zetknąłem na ekran dookoła i brakuje max 3-5mm, więc bez tragedii

Od ilu mm kwalifikujesz jako "tragedię"?

#931 kuba006

kuba006
  • 632 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 June 2012 - 22:22

Wg moich odczuciach 3-5mm jest niczym, przy brakach jakie pokazal jeden z userow (bodaj) tego forum. Nie moge teraz dotrzec do tego zdjecia.
Jest to troszke mniejszy brak niz u Ciebie z tego zdjecia: http://myapple.pl/at...zenia-ekran_jpg
Zrobiles cos z ta "usterka" ? Zauwazyles, cos niepokojacego ( mam na mysli kurz )?

Pozdr

#932 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 27 June 2012 - 06:10

Zrobiles cos z ta "usterka" ? Zauwazyles, cos niepokojacego ( mam na mysli kurz )?
Pozdr

Sprzęt oddałem do Apple. Łącznie wymieniałem 7x. Teraz jestem bez tabletu. Chcę nowego iPada cały czas. Czekam na wpisy typu- wszystko jest ok.

#933 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 27 June 2012 - 15:05

Czekam na wpisy typu- wszystko jest ok.

Jak długo śledzę ten wątek to od samego początku to ty kolego się chyba nigdy nie doczekasz. ;P
U mnie wszystko OK.

#934 andrzej265

andrzej265
  • 65 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 27 June 2012 - 15:30

U mnie tez wszystko było w porządku za pierwszym razem jak tylko wyjalem z pudełka, nie wymienialem ani razu bo już pierwszy nie posiadał zasnych usterek.

#935 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 27 June 2012 - 15:56

Jak długo śledzę ten wątek to od samego początku to ty kolego się chyba nigdy nie doczekasz. ;P
U mnie wszystko OK.

A Ty Kolego nie bądź takim pesymistą :)

#936 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 27 June 2012 - 20:07

U mnie wszystko OK.

Hej coś taki pesymista:) ,czytałem na macrummors o gościu ,który wymieniał iPada 11 razy:) wiec 7 to jeszcze nie tak dużo:)

#937 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 27 June 2012 - 20:13

Hej coś taki pesymista:) ,czytałem na macrummors o gościu ,który wymieniał iPada 11 razy:) wiec 7 to jeszcze nie tak dużo:)

Jego 11 wymiana była właściwą sztuką?

#938 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 28 June 2012 - 04:47

Jego 11 wymiana była właściwą sztuką?

Tak wkoncu mu się udało:)

#939 jayp

jayp
  • 94 posts

Posted 28 June 2012 - 13:03

U mnie tez jest wszystko ok. Mój pierwszy tablet :) jestem mega zadowolony.

#940 vvv

vvv
  • 35 posts
  • SkądŚląsk

Posted 28 June 2012 - 13:15

Mój też jest ok uszczelka cała, ekran nie wygląda na żółty, więc nie jest źle

#941 dan007

dan007
  • 47 posts

Posted 28 June 2012 - 15:32

Mój iPad również jest ok. Ale przyznam że nie łatwo stwierdzić że ekran jest żółty. Często korzystałem troche z ipada mojego brata, dopiero wczoraj zauważyłem że sprzęt brata ma lekko żółtawy ekran. Różnice widać faktycznie tylko po przyłożeniu dwóch urządzeń. Wcześniej nawet bym na to nie wpadł. Dodam iż ipady te były kupowane razem w tym samym sklepie, taki sam model pojemność kolor. A jednak.

#942 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 28 June 2012 - 17:27

Mój iPad również jest ok. Ale przyznam że nie łatwo stwierdzić że ekran jest żółty. Często korzystałem troche z ipada mojego brata, dopiero wczoraj zauważyłem że sprzęt brata ma lekko żółtawy ekran. Różnice widać faktycznie tylko po przyłożeniu dwóch urządzeń. Wcześniej nawet bym na to nie wpadł. Dodam iż ipady te były kupowane razem w tym samym sklepie, taki sam model pojemność kolor. A jednak.

Istotne jest, czy ekran jest jednolity.

#943 makemymind

makemymind
  • 706 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 June 2012 - 20:41

Witam, mam problem.. Zakupilem dzis nowego iPada, fabrycznie nowego z modulem sim. Sprzedawca zapewnial, ze jest bez simlocka. Co sie okazalo.. Chyba jednak go ma. Po wlozeniu karty Play, sieci nie wyszukuje, w trybie recznym wyszukuje polskie sieci ale po wybraniu ich nie ma zasiegu i tak. Sprawdzilem po numerze imei i..: Type: Value: Device Family: iPad Device Model: IPAD 3RD GEN 4G 16GB WHT Device IMEI: - Country Code: USA Purchase Country: DE Purchase Date: ( t1) Warranty: days remaining Is Activated: Yes Activation date: 2012-06-28 ICCID: Locked Status: Locked Carrier: Znaczy, ze jest zablokowany..? Gdzie mozna znalezc info na jaka siec konkretnie? Bo nie wiem czy USA czy DE? No i pytanie kolejne tu sie rodzi.. Jesli faktycznie ma simlocka, jest opcja zdjecia? Dzieki

#944 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 28 June 2012 - 20:45

iPady nie mają simlockow... chyba ze sie cos ostatnio zmienilo, ale nic nie slyszalem o tym.

#945 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 28 June 2012 - 22:59

iPady nie mają simlocków. Może karta SIM jest nieważna. Ja ostatnio włożyłem startera Play Online i chyba nie wyszukiwał sieci bo numer był już nieaktywny.

#946 WildLight

WildLight
  • 76 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 June 2012 - 23:13

u mnie za pierwszym podejściem bez problemu kupiony w Cortlandzie, nawet nie byłem podczas kupowania, że są jakieś problemy z nim

#947 dan007

dan007
  • 47 posts

Posted 29 June 2012 - 06:21

Istotne jest, czy ekran jest jednolity.

Tak jest jednolite żółtawy, zdziwiłem się tylko ponieważ ipady były kupowane razem w tym samym sklepie, czasie, identyczny model. Miałem dużo szczęścia.

#948 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 29 June 2012 - 07:21

Nie chce robic tutaj zadnej reklamy, ale wczoraj odebralem Ipada 3 32GB WIFI+4G White zakupionego w x-kom i zadna z powyzszych wad wymienionych powyzej nie wystepowala. Trudno mi jest jednak porownac ekrany z iPadem 1 ktorego nadal posiadam. Wydaje mi sie ze w nowym takze trafilem yellowish ale temperatura barwowa jest jakby zimniejsza niz w iPad 1. Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony. Maly detal ktory zauwazylem (nie wiem czy tak jest we wszystkich egzemplarzach) iz home button jest jakby plyciej osadzony w obudowie. Ale to pierdola taka.

#949 MLuk

MLuk
  • 266 posts
  • SkądLivingston

Posted 29 June 2012 - 11:41

U mnie ekran w iPad 3 ma barwę podobna do tej w iPhone 4s taka zimna. Po kilku dniach użytkowania jestem bardzo zadowolony. :)

#950 dan007

dan007
  • 47 posts

Posted 29 June 2012 - 14:12

Co do problemu przegrzewania się... Nagrzewa się mocno na samych stronach internetowych, przy grach jeszcze bardziej, ale nie nazwał bym tego przegrzewaniem. Według mnie to wogóle nie jest problem. W ciepłe dni strasznie pocą się przy nim ręce, zostają ślady na tylnej obudowie, i to tylko tyle. Żadnych błędów związanych z przegrzewaniem, jedynie lekki dyskomfort ale mi to zbytnio nie przeszkadza, tylko Te ślady na obudowie. Nie rozumiem po co tyle afery. Gdy byłem w media markcie mogłem porównać oba modele. Dwójka, niemal zimna, a nowy iPad gorący chociaż podobnie korzystało z niego kilka osób. Ale mój fon również się solidnie nagrzewa (samsung Galaxy) i problemu nie ma. Jeśli ktoś wacha się kupić ipada ze względu na nagrzewanie to niech bierze w ciemno.

---------- Wpis dodano o 15:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:00 ----------

Jest jeszcze jeden problem o którym wszyscy mówią. Podobno gdy gramy na ipadzie podłączonym do ładowarki zamiast się ładować, lekko się rozładowywuje, sam miałem z tym kilka razy do czynienia, w sklepie np. To aż się wyładował. Otóż nie ma co się martwić, dzieje się tak tylko gdy ładujemy go ładowarką do iPhona. Ma ona trochę niższe napięcie niż ta do ipada. Wystarczy korzystać z ipadowej i już.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users