Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#851 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 10 maja 2012 - 20:59

Witam
Wczoraj dotarł do mnie nowy ipad zakupiony w Irlandii .
Przeczytałem cały temat i jestem w szoku, po pierwszym uruchomieniu zacząłem szukać zółtych plam i powiem wam szerze że jak się dobrze przyjże to dostrzegam żółtawy odcień z prawej strony ekranu , ale zupełnie mi to nie przeszkadza.

Pod linkiem umieściłem fotkę w wysokiej rozdzielczości
http://pa3x.ehost.pl/newipad.jpg
Czy w waszym przypadku taki ekran kwalifikuje się do wymiany ?

#852 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 10 maja 2012 - 21:49

Były wymiany na forum na takiej podstawie.

#853 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 10 maja 2012 - 22:02

Więc ekran który umieściłem na zdjęciu kwalifikuje się do wymiany ?? Jeśli tak to oświadczam wszem i wobec że zostaje przy "zasikanym" ekranie , jakoś mi to nie przeszkadza :)

#854 wolfik

wolfik
  • 56 postów

Napisano 10 maja 2012 - 22:08

Musze przyznać Ci racje. Śledze ten temat od początku i twoja wada jest baaaardzo malutka. NA twoim miejscu tez bym nie wymieniał. Kupuje 8 czerwca ipada i troche sie boje tego dymu z wymianą.

#855 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 11 maja 2012 - 09:12

Ja też dopiero po daniu filmiku na forum dowiedziałem sie że mam zasikany lewy górny róg. Dziwne bo do tej pory uważałem że mam ekran ok i nadal tak uważam. Niektórzy na tym forum są dla mnie dziwni.

#856 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 11 maja 2012 - 09:54

Niektórzy na tym forum są dla mnie dziwni.

I Vice Versa LOL:)

#857 Lutoslav

Lutoslav
  • 4 postów

Napisano 11 maja 2012 - 10:11

Więc ekran który umieściłem na zdjęciu kwalifikuje się do wymiany ??
Jeśli tak to oświadczam wszem i wobec że zostaje przy "zasikanym" ekranie , jakoś mi to nie przeszkadza :)

Ja mialem cala lewa strone "obsikana". Do tego przy szybkim obracaniu o 90 stopni na bialym tle bylo widac zolte plamy na srodku wyswietlacza. Zawiozlem do Cortlandu i pan powiedzial, ze w poniedzialek powinienem dostac nowego. Zobaczymy czy bedzie lepszy :)

#858 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 11 maja 2012 - 13:06

Ktoś ostatnio wymieniał? Nadal trafiają się zasikańce? Mam lekką zieloną plamę z lewej strony, która mi przeszkadza tylko wtedy gdy czytam coś na białym tle w Safari...i tak waham się czy wymieniać, szkoda mi wymienić na jeszcze gorszy, a nie długo pojawi się JB...

#859 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 11 maja 2012 - 13:40

Ja mialem cala lewa strone "obsikana". Do tego przy szybkim obracaniu o 90 stopni na bialym tle bylo widac zolte plamy na srodku wyswietlacza. Zawiozlem do Cortlandu i pan powiedzial, ze w poniedzialek powinienem dostac nowego. Zobaczymy czy bedzie lepszy :)

mam dokładnie taką samą sytuację. dzisiaj oddałem iPada w cortlandzie. w poniedziałek ma być nowa sztuka. najśmieszniejsze jest jednak to, że gość z serwisu sam przyznał, że nie ma gwarancji że nowa sztuka będzie dobra. także apple ma w moim mniemaniu świadomość, że bardzo duża część wyprodukowanych iPadów jest lipna.

btw. gdzie oddawałeś swojego?

#860 Lutoslav

Lutoslav
  • 4 postów

Napisano 11 maja 2012 - 17:19

Oddalem w srode w gdanskim Cortlandzie (bardzo mila i rzeczowa obsluga) i dzisiaj odebralem nowa sztuke. Jest lepiej, ale nadal ekran nie jest taka zimna zyleta na ktora liczylem. Pan powiedzil, ze mam potestowac, powygrzewac ekran przez najblizsze 2 tyg i jesli dalej bede nie zadowolony to oddac jeszcze raz.

#861 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 11 maja 2012 - 17:47

Oddalem w srode w gdanskim Cortlandzie (bardzo mila i rzeczowa obsluga) i dzisiaj odebralem nowa sztuke. Jest lepiej, ale nadal ekran nie jest taka zimna zyleta na ktora liczylem. Pan powiedzil, ze mam potestowac, powygrzewac ekran przez najblizsze 2 tyg i jesli dalej bede nie zadowolony to oddac jeszcze raz.

ja swojego oddałem w Poznaniu, obsługa ok tyle że ja dostałem info, że w przypadku kolejnego wadliwego egzemplarza muszę uzgadniać zwrot przez infolinię apple.

#862 kakaroto

kakaroto
  • 3 postów

Napisano 11 maja 2012 - 20:23

Ja też dopiero po daniu filmiku na forum dowiedziałem sie że mam zasikany lewy górny róg. Dziwne bo do tej pory uważałem że mam ekran ok i nadal tak uważam.
Niektórzy na tym forum są dla mnie dziwni.

tez nic u ciebie nie widzialem, ludzie to juz wszystkiego potrafia sie czepiac

#863 arkont

arkont
  • 14 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 maja 2012 - 20:49

Witam! Miałem dać znać co z moim ipadem 64gb wifi+4g.. po !4 wymianach! w iSpot i tygodniach oczekiwania ... ledwo udało mi się wywalczyć zwrot pieniędzy tydzien temu, a pierwszego ipada kupilem w dniu premiery w MARCU! 1. Bad pixele + kurz pod szybką, 2. kurz pod szyba, 3. kurz pod szyba i jakies wlosy, 4. kurz + zażółcony róg ekranu na maxa Urzadzenie jest swietne, ale niestety.. rezygnuję z tej zabawy. Myslalem, ze Apple to firma, ktora mnie nie zawiedzie. Przynajmniej nie az tak bardzo! Raz sie moze cos trafic jakis pixel cos .. drugi moze tez, ale trzeci.. czwarty.. a jak slysze niektorzy nawet 7... 3399zl to za duzo na tego typu atrakcje ;] Pozdrawiam i zycze udanych polowan ;-) P.S. sprzet byl zakupiony w iSpot Galeria Dominikanska. NIKOMU NIE POLECAM TEGO MIEJSCA.

#864 Geoxide

Geoxide
  • 3 postów

Napisano 11 maja 2012 - 22:10

Witam
Wczoraj dotarł do mnie nowy ipad zakupiony w Irlandii .
Przeczytałem cały temat i jestem w szoku, po pierwszym uruchomieniu zacząłem szukać zółtych plam i powiem wam szerze że jak się dobrze przyjże to dostrzegam żółtawy odcień z prawej strony ekranu , ale zupełnie mi to nie przeszkadza.

Pod linkiem umieściłem fotkę w wysokiej rozdzielczości
[url]http://pa3x.ehost.pl/newipad.jpg[/url]

Ja nic takiego nie widzę. W innych ekranach od razu można rozpoznać gdzie jest żółty odcień a na tym zdjęciu nic takiego nie widzę. Przesadzasz :wink:

#865 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 13 maja 2012 - 13:38

Dla tech co mysla ze tylko w Polsce jest problem z ekranami podziele sie z doswiadczeniem z USA. Na dwa zakupione iPady jeden byl lekko zasikany w lewym dolnym rogu. Na cztery osoby sprawdzajace tylko ja jako maniak zauwazylem to bez problemu pozostali po dokladnym pokazaniu postanowili powiedziec ze cos widza. W kazdym razie dopiero po wymianie czwarty iPad okazal sie ok. Tak z ciekawosci nikt nie wymienial tak jak ja :) Poza tym super sprzet.

#866 LaserDGL

LaserDGL
  • 26 postów
  • SkądGłogów, PL

Napisano 13 maja 2012 - 20:22

Od piątku bawie się nowym iPadem, wybrałem model 4G. To moja pierwsza zabawka od Apple, wcześniej miałem okazje tylko trochę bawić się iPadem2 i ten zachęcił mnie do zakupu iPada a ze nie dawno pojawił się nowy model więc postanowiłem go kupić i oczywiście jestem bardzo zadowolony, jeszcze mało wiem co i jak i miedzy innymi dlatego trafiłem na to forum bym mógł sobie odpowiedzieć na wszystkie nurtujące mnie pytania. Czuje ze na tyle zachęci mnie ten iPad ze będę musiał zacząć się rozglądać za iPhonem ale to z czasem :) ogólnie bardzo polecam, jakość wyświetlacza po prostu jest szokująco zadowalajaca.

#867 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:01

Dziś dostałem nowego iPada z reklamacji Euro Agd, byl w serwisie iSource. Dostałem nowego, ale model MD367B a na kartonie jest MD367PL/A i zupełnie inny IMEI. Co robić?

#868 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:05

Nic nie robić, został wymieniony na nowy sprzęt. Mój iPod, też przez to przeszedł. Oni nawet nie próbują tego serwisować, od razu wysyłają nowy sprzęt. Domyślam się, że serwis "RAGZ"...

#869 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:25

Jakoś mi się nie chce wierzyć, ze to normalne..a co z gwarancja? Przecież musi być oryginalne opakowanie.

#870 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:45

Gwarancja przechodzi bodajże na nowe urządzenie, nie jestem do końca pewny. Zapewne masz ten cały Pakiet Rozszerzony?

#871 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:48

Nie mam.

#872 michaelsign

michaelsign
  • 161 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:55

W każdym razie wszystko powinno być zapisane w warunkach gwarancji, a jak nie, to zawsze można zadzwonić do punktu obsługi klienta. Ja wysłałem iPod'a w oryginalnym pudełku, otrzymałem nowego iPod'a, ze starym pudełkiem ;)

#873 enm

enm
  • 55 postów

Napisano 16 maja 2012 - 23:53

Czy mam się czego bać? Zauważyłem te wycieki podświetlenia będąc w ciemnościach, dokładnie są one przy dwóch krawędziach..
http://i.imgur.com/RNZKJ.jpg
http://i.imgur.com/8Npcv.jpg (ta żółć w kącie też zastanawiająca, choć w realu mniej widoczna - tylko na ciemnym tle)

A z tym kartonem, to mam nadzieję, że dziś się wyjaśni.

____
#oddany na reklamacje.

#874 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 22 maja 2012 - 14:37

No i ja dostałem dzisiaj swojego postaram się później coś napisać jak to wygląda w porównaniu z 2 no ale ekran jest żółty to już mogę powiedzieć. Na obecna chwile najbielszy jest iphone 4 dalej 4s ipad 2 i na końcu nowy ipad .

#875 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 22 maja 2012 - 14:40

iPad 2 nie jest najbielszy. Mój iPad 3 jest ok tak jak większości ludzi. Bielszy od dwójki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych