Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#826 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 05 maja 2012 - 13:00

Panowie chciałbym was prosić o udzielenie pomocy i odpowiedź na zadane przeze mnie w niniejszym poście pytania. w tamtym tygodniu kupiłem w USA new iPad 654 gb wifi + 4g. Po powrocie do kraju i jego dokładnym obejrzeniu okazało się, że część ekranu od strony kamery jest wyraźnie bardziej żółta od reszty ekranu. Gwarancja jakiej udziela Apple jest międzynarodowa. w związku z powyższym chciałbym zapytać czy mam się zwrócić z moim problemem (chcę aby Apple wymieniło mi iPada na nowego) pod numerem infolinii Apple czy też mam się skontaktować z którymś ispotem/cortlandem? dzięki wielkie za pomoc i odpowiedź

#827 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 maja 2012 - 13:29

Telefonicznemu serwisowi technicznemu Apple, Apple Retail Store lub Autoryzowanemu Dostawcy Usług Apple

Apple - Informacje prawne - Produkty Apple a gwarancja ustawowa w UE

#828 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 05 maja 2012 - 14:34

Śpieszę donieść, że mój cud techniki, Nowy iPad 16GB WiFi odszedł we śnie - rano po włączeniu na ekranie ukazuje się szaro-bura masa z jaśniejszą obwódką na około (podświetlenie działa). Pozdrawiam

#829 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 05 maja 2012 - 16:08

Dziękuje bardzo za pomoc i szybką odpowiedź. Pozdrawiam

#830 pawciu

pawciu
  • 9 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 maja 2012 - 20:52

Witam. Użytkuje nowego iPad'a już jakiś czas. Na początku myślałem, że ekran jest biały bez żółtej plamy, potem czytając to forum dowiedziałem sie jak sprawdzić ekran. Niestety jest żółty w górnej części pod kamerką. Użytkując iPad'a w nieświadomości było ok ale teraz szczególnie wieczorem patrzeć nie mogę :) czy nie będzie problemu jak iPad'a z USA zareklamuje np w ispot w Warszawie ? Lub może ktoś korzystał z serwisu w Radomiu ? Mam na ekranie folie zagg invisible shield I pewnie ją stracę ? Pozdrawiam :) z góry dziękuje za pomoc

#831 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 08 maja 2012 - 02:30

Doszedłem do 8 strony tego wątku dokładnego czytania w czasie jakieś godziny. Pozostało mi jeszcze x10 więc wybaczcie proszę o moje pytania, bo nie dam rady przerobić wszystkiego... Koledzy, chce się przesiąść na 3 i mam pytanie, które pewnie się przewinęło kilka razy- jak ustrzec się zakupu iPada z żółtym balastem na pokładzie? Jaka jest na to najlepsza metoda? Ciekawi mnie też, czy futerały, pokrowce na 3 będą pasowały z 2, czy jednak te 6mm robi swoje..? Trójeczkę (czyt. Nowego) iPada kupię na czasie, napiszcie jeszcze jak jest z aplikacjami na rozdzielczość 2048x1536? Czy czasem nie wyglądają one gorzej niż na 2? Z góry dzięki za odpowiedź i raz jeszcze sorry, za pytania które pewnie były.

#832 chan.

chan.
  • 23 postów
  • SkądPolanica - Zdrój

Napisano 08 maja 2012 - 05:40

Ja przed zakupem mojej trójki w ogóle nie wchodziłem na to forum, więc nie wiedziałem, że jest jakieś zagrożenie kupienia iPada z żółtymi plamami :) Najlepszej metody raczej nie ma, jak kupisz to kupisz, choć osobiście uważam, że ten problem jest nieco wyolbrzymiony przez użytkowników (choć może gdybym zobaczył na żywo to zmieniłbym zdanie). Z futerałami nie wiem dokładnie jak jest, ale sądzę, że to czy będzie pasował może wyglądać różnie - są przecież węższe i szersze futerały. Smart Cover pasuje na pewno. Aplikacje na Nowym iPadzie śmigają jak talala :) Jakość jest świetna, w życiu nie doszukałbym się jakichś pikseli. Nawet gdy odpalasz aplikacje iPhonowe na iPadzie to odnosisz wrażenie, że wyglądają lepiej niż na iPhonie. Pozdrawiam.

#833 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 maja 2012 - 06:24

Koledzy, chce się przesiąść na 3 i mam pytanie, które pewnie się przewinęło kilka razy- jak ustrzec się zakupu iPada z żółtym balastem na pokładzie? Jaka jest na to najlepsza metoda?

Najlepsza to kupić w sklepie internetowym, bo wtedy można zwrócić w ciągu 10 dni bez powodu.

#834 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 maja 2012 - 08:29

Najlepsza to kupić w sklepie internetowym, bo wtedy można zwrócić w ciągu 10 dni bez powodu.

Jeżeli mowa o AOS, to można nawet do 14 dni zwrócić/wymienić.

#835 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 08 maja 2012 - 08:41

Ciekawi mnie też, czy futerały, pokrowce na 3 będą pasowały z 2, czy jednak te 6mm
robi swoje..?

Back cover z ipada 2 bez problemu pasuje do nowego, tak samo jak smart cover.

To jest 0,6 mm ;)

#836 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 maja 2012 - 09:12

Ciekawi mnie też, czy futerały, pokrowce na 3 będą pasowały z 2, czy jednak te 6mm robi swoje..?

Z góry dzięki za odpowiedź i raz jeszcze sorry, za pytania które pewnie były.

Moj Zeta Cover od Puro pasuje idealnie ale nie działa wybudzenie. Z tego co zauważyłem to Puro na opakowaniach umieszcza naklejke o kompatybilnosci z nowym iPadem.

#837 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 08 maja 2012 - 11:58

dokładnie, zgadzam się z tą opinią. Jeśli ktokolwiek kto chcę kupić ipada się obawia tych wszystkich wad z lcd polecam kupowanie przez neta i to nie koniecznie w AOS. Chodźby ispot lub cortland czy inny sklep... do 10 dni oddajecie i nie mają wyjścia innego jak odać kase.. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej nie zmasakrowaliście ipada przez te pare dni używania. Musi być bez ryski i będzie ok. Naszczęście to prawo klienta działa bo sam już oddawałem tak swojego ipada z bad pixelem.

#838 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 08 maja 2012 - 15:46

Zwrócic mozna ale w stanie NIEZMIENIONYM Nie wiem czy rozpakowanie i uruchomienie urządzenia to nadal stan NIEZMIENIONY Ja na pewno takiego przechodzonego sprzętu już bym NIE KUPIŁ Pytanie: Co Cortland ma robić z takim zwracanym sprzetem jak nie sprzedawać ?

#839 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 maja 2012 - 16:35

Albo wyślą do japka jak ma wadę, albo ofoliują na nowo i sprzedadzą jak nie ma wady.

#840 Lutoslav

Lutoslav
  • 4 postów

Napisano 08 maja 2012 - 17:46

Witam na forum. Niedawno zakupilem iPada 3 16GB Wi-Fi. Niestety po jakims czasie zaczalem dostrzegac po lewej stronie efekt zasikanego ekranu. Mam zamiar sie jutro wybrac z reklamacja do Cortlandu (iPada kupowalem w Saturnie). Jakie mam waszym zdaniem szanse na pozytywne rozpatrzenie reklamacji? Dodam, ze zoltego odcienia nie widac na pierwszy rzut oka i trzeba chwile sie iPadaem pobawic zeby zaczac to widziec. Obawiam sie, ze w oswietlonym pomieszczeniu moge miec problem z wykazaniem moich zastrzezen co do ekranu i zostane odeslany z kwitkiem. Moze warto by wgrac jakas plansze testowa aby bylo to lepiej widoczne? To moj pierwszy produkt apple wiec nie wiem jak zostane potraktowany ani czego sie spodziewac w serwisie (Cortland w Gdansku, moze ktos ma jakies doswiadczenia)? Po za tym jako samo urzadzenie tablet mi sie meeega podoba i to jak do tej pory najlepszy gadzet jaki mialem. Pozdrawiam.

#841 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 maja 2012 - 21:38

Zwrócic mozna ale w stanie NIEZMIENIONYM
Nie wiem czy rozpakowanie i uruchomienie urządzenia to nadal stan NIEZMIENIONY

Owszem, sprzęt można normalnie używać, z uruchomieniem systemu na komputerze włącznie.

Pytanie: Co Cortland ma robić z takim zwracanym sprzetem jak nie sprzedawać ?

Zwrócić do producenta, a ten po naprawie sprzeda w outlecie jako refurbished.

#842 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 09 maja 2012 - 05:26

Dzięki za odpowiedz Kiedys kupiłem w pewnej wrocławskiej firmie (z PC w nazwie) aparatt cyfrowy Stwierdzili że gdy zrobilem tym aparatem choć jedno zdjecie to juz mi nie przysługuje prawo zwrotu

#843 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 maja 2012 - 10:48

Dzięki za odpowiedz

Kiedys kupiłem w pewnej wrocławskiej firmie (z PC w nazwie) aparatt cyfrowy
Stwierdzili że gdy zrobilem tym aparatem choć jedno zdjecie to juz mi nie przysługuje prawo zwrotu

Twierdzić to sobie mogą, ustawa jasno to precyzuje.

#844 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 09 maja 2012 - 17:29

Virtual PC - przypomniałem sobie :) Także przestrzegam przed zakupami u nich

#845 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 09 maja 2012 - 19:02

Jak sklepy z elektroniką naruszają prawa klientów? Zobacz raport | Interaktywnie.com

#846 Michalbuczek

Michalbuczek
  • 10 postów

Napisano 09 maja 2012 - 22:06

Witam, Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Ipada . W związku z tym mam kilka pytań: Tez Wam się grzeje dosyć mocno iPad z tylu? Dzisiaj chciałem naśladować Ipada, ale poziom naśladowania utrzymuje się stale taki sam, dlaczego?

#847 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 10 maja 2012 - 00:29

Dzisiaj chciałem naśladować Ipada, ale poziom naśladowania utrzymuje się stale taki sam, dlaczego?

Tzn jak go chciałeś naśladować? Chciałeś grzać się z tyłu czy zasikać się do połowy? ;)
Tak, wiem - cham jestem :) ale nie mogłem się powstrzymać :)

#848 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 10 maja 2012 - 18:50

Moj Zeta Cover od Puro pasuje idealnie ale nie działa wybudzenie. Z tego co zauważyłem to Puro na opakowaniach umieszcza naklejke o kompatybilnosci z nowym iPadem.

Ja nie polecam Puro, po 2 tygodniach pojawiły się pęknięcia na rogu (tam trzyma się ipada) i już odpada. Produkt sprawia wrażenie wysokiej jakości ale jednak nie dał rady, a ja delikatnie traktuję sprzęt :)

#849 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 10 maja 2012 - 19:30

Tzn jak go chciałeś naśladować? Chciałeś grzać się z tyłu czy zasikać się do połowy? ;)

10/10 Perfekcyjna riposta.

#850 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 10 maja 2012 - 19:52

Hehe, to było dobre :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych