iTunes Gift Card pytania! Karta upominkowa do iTunes Store & iTunes Store Gift this App
Napisano 07 października 2012 - 15:20
Napisano 07 października 2012 - 15:44
Napisano 07 października 2012 - 16:25
Napisano 07 października 2012 - 16:45
Jestem zielony co do tych kart i chciałbym zadać parę pytań. Mam konto w polskim appstorze i nie chcę mi się tworzyć jeszcze jednego, bo się w końcu pomieszam gdzie co i jak.
Czy mogę kupić giftcard i kupować za pośrednictwem polskiego konta w polskim Appstore?
Czy mógłby mi ktoś polecić miejsce gdzie mogę takiej tranzakcji dokońać, np. allegro
Polski AppStore nie obsługuje giftcard, a każda karta jest przypisana do konkretnego kraju.
I ostatnie, czy nie lepiej i łatwiej po prostu byłoby mi podłączyć kartę debetową do sklepu. Od razu piszę, że nie jestem nastawiony na jakieś wielkie zakupy, co najwyżej parę aplikacji i tyle.
Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź, bo mam w sumie możliwość kupić taką kartę w przystępnej cenie
Po prostu podepnij swoją kartę płatniczą, jak większość ludzi, zamiast bawić się w giftcardy, które mogą się okazać kradzione i Apple Ci zablokuje całkowicie konto.
Napisano 07 października 2012 - 17:27
Polski AppStore nie obsługuje giftcard, a każda karta jest przypisana do konkretnego kraju.(...)
Bzdura. https://buy.itunes.a.../buyLandingPage
Napisano 07 października 2012 - 17:35
Napisano 07 października 2012 - 20:42
http://myapple.pl/ip...rtificates.htmlUżyłem za dużego skrótu myślowego. Chodziło mi o tradycyjne fizyczne, bo inaczej jaki jest sens kupowania kart wirtualnych, jeżeli trzeba i tak dane karty płatniczej podać i później ich używania na tym samym koncie. W innych krajach możesz w każdym kiosku/sklepie kupić zdrapki wtedy to ma sens.
Aktualnie dla polskiego iTunes Store są tylko "Gift Certificates" - czyli karty podarunkowe w wersji elektronicznej wysyłane na adres e-mail, do zakupu którego, trzeba mieć kartę płatniczą. Sens? To kwestia indwyidualna - np. kontrola wydatków.
Napisano 24 października 2012 - 12:42
Napisano 24 października 2012 - 12:48
Napisano 24 października 2012 - 13:23
(...) Nigdy wcześniej tego nie robiłem i w związku z tym chciałem zapytać, jak to wygląda, a w zasadzie jak tego dokonać?
Posiadam konto w PL App Store i chciałbym po prostu zakupić Gift Card, ale jak wiadomo problemem jest waluta?
Jak mogę skorzystać z tego mając konto PL. (...)
Znajdź kogoś, kto kupi dla Ciebie GC i problem z głowy.
Napisano 24 października 2012 - 13:40
Część odpowiedzi znajduje się stronę wcześniej: http://myapple.pl/ip...tml#post1987017.Witam
Nigdy wcześniej tego nie robiłem i w związku z tym chciałem zapytać, jak to wygląda, a w zasadzie jak tego dokonać?
Posiadam konto w PL App Store i chciałbym po prostu zakupić Gift Card, ale jak wiadomo problemem jest waluta?
Jak mogę skorzystać z tego mając konto PL.
Pozdrawiam
Kroki do zakupu gift card - w postaci certyfikatu: uruchom iTunes, przejdz do zakładki: "iTunes Store", po prawej "Buy iTunes Gifts -> np. "Email Gift Certificates": "Buy now" i w następnym kroku wybierasz wartość 10€-50€ wtedy otrzymujesz numer na email & możesz skorzystać z takowej karty /Aby dokonać zakupu trzeba mieć podpiętą kartę - zakupu możesz dokonać samodzielnie, znajomy, etc./.
Napisano 24 października 2012 - 17:55
Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego! plmax.
Napisano 24 października 2012 - 20:38
Napisano 24 października 2012 - 21:01
Pochodzenie telefonu nie ma znaczenia. Na freemyapps jest wyraźnie zaznaczone, że należy posiadać konto w iTunes Store - Stany Zjednoczone (USA). Temat zmiany kraju to osobny temat, w skrócie: by dokonać zmiany trzeba mieć kartę z tego kraju, na który chcemy zmienić iTunes (karta USA do iTunes USA).Zdobyłem gift card ze strony freemyapps, ale nie moge nic z nia zrobic bo przekierowuje mnie do iTunes, a tam ppojawia sie komunikat, ze moj iT nie pasuje z certyfikatem karty. Slyszalem ze musze zmienic kraj mojego iTunesa, tylko jak i czy to sprawi ze bede mogl korzystac z tego gift cardu. Dodam, ze iPhone jest z USA.
Napisano 29 października 2012 - 16:32
Napisano 29 października 2012 - 18:14
Witam.
Mam, pytanie: czy można kupować karty podarunkowe z poziomu iTunesa?
Bo zamówiłem taką na swój adres.
Jeżeli zamówiłeś, to chyba kupiłeś, więc nie widzę sensu pytania.
Napisano 07 listopada 2012 - 23:23
Proszę pisać zgodnie z zasadami języka polskiego! Tutaj znajduje się pomocny link.
Przeniosłem do właściwego tematu.
eualex
Napisano 08 listopada 2012 - 11:17
Czy da się podarować aplikację kupując ją w sklepie appstore amerykańskim i podarować ją dla konta appstore w polsce? Chodzi mi o opcję gift this app.
Nie.
http://myapple.pl/ip...tml#post1843586. Jeśli nic się nie zmieniło, to nadal jest ograniczenie regionalne - podarowanie aplikacji tylko w obrębie tego samego kraju. USA-USA, PL-PL, etc.
Napisano 08 listopada 2012 - 22:41
Napisano 08 listopada 2012 - 23:21
http://myapple.pl/ip...tml#post1997826 #63Witam
Uprzedzając zawistne posty typu, użyj wyszukiwarki etc. Od tego jest forum dlatego piszę. Mam pytanie? Mianowicie posiadam konto w PL AppStore i chce zasilić je sobie GiftCard'em.
Jak tego dokonać? Problem w tym że waluty Euro nie można zasilić kartą US, jasne i oczywiste. Obiło mi się coś o uszy, że można zmienić Region. Ok, ale to się wiąże z podaniem danych typu: stan, zip- code, ble ble ble. Nie zamierzam tworzyć fake account.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Chyba, że chcesz zasilić Gift Card w $? Aby tego dokonać trzeba, posiadać kartę płatniczą z USA, (lub np. paypal na USA), wtedy zmiana będzie możliwa, po dokonanej zmianie można zasilać konto Gift Card $.
Napisano 10 stycznia 2013 - 00:47
Napisano 10 stycznia 2013 - 01:36
Napisano 10 stycznia 2013 - 02:31
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
Napisano 10 stycznia 2013 - 02:34
Na polskę nie ma giftcardów.
Jak nie ma, jak są...
- - - Połączono posty - - -
nie pytalem czy na Polske sa czy nie bo wiem ze nie ma tylko czy moge uzyc Holenderski gift card zeby doladowac Polskie konto itunsa
Są gifcardy na Polskę, jak najbardziej. A co do Twojego pytania, to nie, nie możesz użyć, gifcardy są przypisane do konkretnych krajów.
Napisano 10 stycznia 2013 - 09:04
Jak nie ma, jak są...
- - - Połączono posty - - -
Są gifcardy na Polskę, jak najbardziej. A co do Twojego pytania, to nie, nie możesz użyć, gifcardy są przypisane do konkretnych krajów.
CO za brednie. I to się nazywa moderator..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych