Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
765 odpowiedzi w tym temacie

#126 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 04 maja 2012 - 07:06

wez pod uwagę fakt że ip4s pożera w mgnieniu oka baterie przy współpracy z ATV Podejrzewam że po 2 godzinach bedziesz musiał podpinac ajfa do gniazdka

#127 iUsername

iUsername
  • 113 postów
  • SkądPL

Napisano 05 maja 2012 - 12:49

Przejściówka optyczny - analogowy do Apple TV 3rd gen Witam. Tak jak to jest napisane w temacie, poszukuję przejściówki z kabla optycznego na analogowy gdyż posiadam wzmacniacz NAD C 315BEE i z tego co dowiedziałem się przeczesując internet, to jedyna droga by to wzmacniacza podłączyć ATV. Czy ktoś jest w stanie polecić mi jakiś dobrą i optymlanie tanią przejściówkę? Jeśli nie, to czy jest jakaś inna droga? Z góry mówię , iż jeśli koszty przekroczą 150-180 zł to odpuszczę sobie cały problem choć wolałbym go rozwiązać (teraz ATV mam podłączone do TV więc telewizor musi być włączony by muzyka grała (dźwięk idzie ATV-TV-Wzmacniacz) :???:

#128 bartolo

bartolo
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 maja 2012 - 22:44

Witam.
Tak jak to jest napisane w temacie, poszukuję przejściówki z kabla optycznego na analogowy ...

Konwerter optyczny (przejście) Optical => Coaxial

Zauważyłem, że jest niedostępny więc:
http://allegro.pl/ko...2324892162.html

#129 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 06 maja 2012 - 09:40

wez pod uwagę fakt że ip4s pożera w mgnieniu oka baterie przy współpracy z ATV
Podejrzewam że po 2 godzinach bedziesz musiał podpinac ajfa do gniazdka

Rzozumiem, jednak z tym nie będę miał problemu. Chciałbym się dowiedieć, czy jest to możliwe, czy jest konieczność ciągle włączonego Mac'a, czy sam iPhone lub iPad wystarcza?

#130 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 maja 2012 - 10:19

A ja tak wyskoczę troszkę z innym pytaniem. Nie chciałbym zakładać nowego teamtu bo sensu w tym nie widzę. Użytkownicy ATV ile MB transferu zużywacie przy łączeniu się ATV z WiFi ? Chodzi mi o mirroring ale również o streamign muzyki i wideo z komputera. Dzięki

#131 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 06 maja 2012 - 19:24

Witam.
Tak jak to jest napisane w temacie, poszukuję przejściówki z kabla optycznego na analogowy gdyż posiadam wzmacniacz NAD C 315BEE i z tego co dowiedziałem się przeczesując internet, to jedyna droga by to wzmacniacza podłączyć ATV. Czy ktoś jest w stanie polecić mi jakiś dobrą i optymlanie tanią przejściówkę? Jeśli nie, to czy jest jakaś inna droga? Z góry mówię , iż jeśli koszty przekroczą 150-180 zł to odpuszczę sobie cały problem choć wolałbym go rozwiązać (teraz ATV mam podłączone do TV więc telewizor musi być włączony by muzyka grała (dźwięk idzie ATV-TV-Wzmacniacz) :???:

Witam,
Miałem ten problem z ATV2. Genialnym rozwiązaniem jest Fii d3. FiiO D3 Coaxial/Optical to R/L DAC Audio Converter: Amazon.co.uk: Electronics Mam i działa. Tylko kup te za 25.99 bo powyżej 25 funtów przesyłka do Polski gratis. Zasilanie na dowolny zasilacz z wyjściem trapezowym mini USB (jest w komplecie kabel ale z angielskim gniazdem). Za całość wyszło mnie w PLN ok 130 zł, więc cenowo odpowiada a dźwięk jest porównywalny z ATV1 z wyjściem na cinche... Daj znać na priva lub na forum jak zakupisz i Ci zagra, bo ja mam jedynie "aktywne głośniki".

#132 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2012 - 17:28

Odświeżam moje pytanie ponieważ jest ono bardzo ważne i chciałbym jednak szybko uzyskać odpowiedź. Czy ktoś mógłby poświęcić chwilkę czasu ? ile MB transferu zużywacie przy łączeniu się ATV z WiFi ? Chodzi mi o mirroring ale również o streamign muzyki i wideo z komputera. Dzięki

#133 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 maja 2012 - 17:36

kolego Adamie trochę niezrozumiałe jest dla mnie pytanie. do czego to ma służyć? kontakt po wifi między ATV a komputer/iPhone/iPad jest wewnętrzny. można tak nazwać. chyba że nie rozumiem pytania. doprecyzuj pytanie jak to zrozumieć

#134 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2012 - 18:53

Posiadam internet bezprzewodowy z limitem danych na miesiąc i chcę zakupic ATV ale najpierw chciałbym sie dowiedzieć czy po 2 dniach korzystania z ATV (airplay albo streaming muzyki ) nie wykorzystam całego limitu. Jak dużo transferu danych zużywają właśnie powyższe funkcje. Dziękuję za zainteresowanie ;)

#135 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 07 maja 2012 - 19:45

Witam,

@Adam Kaczor,

kolega powyzej ci pieknie opisal, wszystko co robisz po Wi-Fi wewnatrz sieci domowej jest gratis.
Wiec jak bedziesz streamowal z komputera na ATV to cie to nic nie kosztuje!

Jesli ale bedziesz uzywac ATV do wtyczek np WEEBTV, a samo ATV bedzie podlaczone do sieci zewnetrznej UMTS/HSDPA itd.
Wowczas bedziesz musial uwazac na limit danych.

Pozdrawiam

GAMA007

#136 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 maja 2012 - 19:47

dane to dane. jeżeli pochodzą z internetu i masz limit podlegają zliczeniu.
np. ściągniesz 3-4 minutowy wideo klip do iT to wielkość około 40-50mb

funkcja air play to bezprzewodowy kontakt między urządzeniami. komputer > ATV >/kabel HD/>TV lub
iPhone/iPad > ATV >/kabel HD/>TV
jeżeli przesyłasz coś ze swojego komputera poprzez wifi wykorzystując funkcję air play do ATV to nic nie powinno być zliczane.
chyba że jesteś na koncie logowania jako gość i administrator komputera ograniczył Ci wewnętrznie ilość danych na Twoim komputerze. jest taka funkcja i nazywa się kontrolą rodzicielską i do tego są wewnętrzne programy /bez obrazy/8-)

podpowiem Ci w ten sposób.
w minioną majówkę nagrałem na swoim iPhone 3GS parę filmików będąc na mazurach.
po przyjeździe do domu miło było oglądać je na dużym ekranie TV przesyłając filmy poprzez ATV3. bez problemowo na dużym ekranie z pełnym dźwiękiem.
to nie podlega limitowi danych gdyż to moje prywatne dane.
długo się zastanawiałem i kupiłem, nie żałuję

---------- Wpis dodano o 20:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:46 ----------

o już kolega @GAMA007 Ci podpowiedział
również pozdrawiam

#137 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2012 - 19:52

@GAMA007 i @iAndrzej dzięki ! O to mi właśnie chodziło. Chociaż GAMA troszkę źle mnie zrozumiałeś bo ja mam WiFi ale z limitem danych. Troszkę to dziwnę bo jednak przesyłam i streamuje więc wydawało mi się, że za takie operacje pobierane są dane ale jeżeli nie to jestem mile zaskoczony. Gorzej będzie ze ściąganiem filmów (na iTunes) albo wypożyczanie. Naszczęście w niedługim czasie będę miał nowe łącze kablowe TP ;)

#138 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 07 maja 2012 - 20:28

Rzozumiem, jednak z tym nie będę miał problemu. Chciałbym się dowiedieć, czy jest to możliwe, czy jest konieczność ciągle włączonego Mac'a, czy sam iPhone lub iPad wystarcza?

Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc w tej kwestii prosiłbym o udzielenie odpowiedzi. :)

#139 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 maja 2012 - 16:27

Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc w tej kwestii prosiłbym o udzielenie odpowiedzi. :)

Jeżeli dany film masz skonwertowany i załadowany do iPhone/iPada to komputer może być wyłączony.
Przekaz jest podobny do przekazu filmu nagranego przy pomocy kamery iPka gdzie obraz i dźwięk przekazujesz bezpośrednio do ATV a ten do TV.
Jednak coś za coś. Taki bezpośredni przekaz mocno wpływa na stan baterii. Ale to normalne i trzeba się z tym liczyć lub podłączyć iPhone lub iPada do ładowarki.
Podsumowując.
ATV to "pudełko" które umożliwia bezprzewodowy przesył obrazu i dźwięku do TV ale pojedynczo.

Domniemywam że w przypadku kiedy Apple zdecyduje się na swój odbiornik TV to ATV będzie elementem w środku telewizora w celu komunikacji między iPadem/iPhone/czy komputerem.

#140 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 08 maja 2012 - 22:37

Jeżeli dany film masz skonwertowany i załadowany do iPhone/iPada to komputer może być wyłączony.
Przekaz jest podobny do przekazu filmu nagranego przy pomocy kamery iPka gdzie obraz i dźwięk przekazujesz bezpośrednio do ATV a ten do TV.
Jednak coś za coś. Taki bezpośredni przekaz mocno wpływa na stan baterii. Ale to normalne i trzeba się z tym liczyć lub podłączyć iPhone lub iPada do ładowarki.

Powiedz mi proszę, czy jesteś w stanie polecić jakiś program do konwertowania filmów, aby wklejać w niego napisy i następnie wrzucać do 'Wideo' na iPhonie lub do innej aplikacji?
Jak bardzo traci wtedy jakość pomiędzy iPhone'em, a Apple TV?

Domniemywam że w przypadku kiedy Apple zdecyduje się na swój odbiornik TV to ATV będzie elementem w środku telewizora w celu komunikacji między iPadem/iPhone/czy komputerem.

Również tak uważam, jednak cena telewizora będzie znacznie większa i niestety nie biorę tego pod uwagę. :)

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

#141 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 maja 2012 - 16:47

@Onua Moja przygoda z ATV3 dopiero się zaczyna. Raczkuje jak niemowlę. Wybacz ale nie umiem Ci odpowiedzieć dokładnie na pytanie w sprawie konwertowania filmów i umieszczania w nim napisów. Moja wiedza opiera się na tutaj piszących. Sporo czytania ale na razie zero praktyki. Zapewne czytając ten wątek oraz wątek modelu poprzedniego ATV2 znajdziesz rozwiązanie. Życzę powodzenia , pozdrawiam

#142 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 maja 2012 - 16:54

iAndrzej, bardzo proszę, pisz porządnie, taka siwa broda, że nie wypada...

#143 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 12 maja 2012 - 15:06

@iAndrzej: dziękuję, jeżeli będziesz coś wiedział prosiłbym o informacje poprzez Prywatną Wiadomość.

#144 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 14 maja 2012 - 08:23

Chciałbym zapytać mimo wszystko bo przeczytałem cale forum dotyczące ATV 3 inie nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy ze sprzętem a może to nie problemy tylko coś przegapiłem ? 1 Ipad 2 wszystko funkcjonuje dosc poprawnie ale nie umiem znalezc miroringu dla safari i desktopu 2 iphon 4 tylko te same funkcje co ipad 3 MBA brak miroringu ekranu oraz safari reszta dziala poprawnie tzn itunes,iphoto dzwiek itp. Gdzie jest problem ? czy cos przeoczylem czy to problem sprzetowy na MBA lion na pozostalym sprzecie najnowszy soft 5.1.1 prosze o podpowiedz

#145 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 14 maja 2012 - 08:40

Ad 1. 2x home na maxa w lewo " Apple Tv" i klonowanie Ad 2. nie da się dopiero z 4s tak jak iPad.

#146 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 15 maja 2012 - 06:40

Dzięki sprawdzę nie czaje tylko co znaczy na maxa w lewo ale poćwiczę ,pozdrawiam.

#147 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:00

Dzięki sprawdzę nie czaje tylko co znaczy na maxa w lewo ale poćwiczę ,pozdrawiam.

witam,

@zibi27,

sprawdz prosze

POST #65

Pozdrawiam

GAMA007

#148 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 16 maja 2012 - 06:47

Dzięki za reakcje ale nie wniosło to nic do mojego pytania , a post 65 czego ma dotyczyć bo chyba nie o to pytałem,albo do końca nie skojarzyłem w takim razie przepraszam,po prostu myślałem ze przynajmniej safari będę mógł przeglądać na dużym ekranie ...oczywiście przez MBA,ale ok nie będę już zaśmiecał forum,jeszcze raz dzięki.

---------- Wpis dodano o 07:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 07:42 ----------

witam,

@zibi27,

sprawdz prosze

POST #65

Pozdrawiam

GAMA007

sprawdziłem wszystko ok dziękuje ,to chyba sprawa wygodnictwa przepraszam za zamieszanie ,pozostaje tylko problem z MBA ale to chyba będzie możliwe na nowym systemie nie chciałbym doinstalowywać dodatkowych aplikacji tylko dla oglądania safari na większym ekranie .

#149 Kndnowak

Kndnowak
  • 73 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 20 maja 2012 - 14:21

Witam, Od dwóch tygodni posiadam ATV3 i wszystko byłoby super gdyby nie fakt, że gubi "Kolekcję domową". Oprogramowanie zaktualizowałem i po początkowej euforii (2 dni bez problemów) problem powrócił. Przeglądałem fora anglojęzyczne, lecz tam prostej odpowiedzi nie znalazłem. Gdyby nie to to byłbym zadowolony na maksa i dałbym radę bez JB i ATV Flash, a tak to pozostaje tylko czekać na sukces w sprawie JB.

#150 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 maja 2012 - 14:33

"gubi" przy włączonym iTunes? sprecyzuj opis sytuacji

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych