Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Please log in to reply
765 replies to this topic

#451 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 July 2013 - 00:26

Homer ostatni firmware dla ATV 2 i 3 to 5.2.1, więc tak daleko w przyszłość nie wybiegam.
Chyba że piszesz o oprogramowaniu w wersji BETA, wtedy ma prawo działać tragicznie, dodatkowo wiadome jest że na chwile obecną Plexconnect działa z BETĄ... i dobrze :)

Ostatni to 5.3 z tego co wiem. 5.4 to owszem beta, chyba juz druga i poki co bardzo niestabilna. Mimo wszystko slucham sobie juz iTunes Radio na amerykanskim koncie i bardzo mi sie podoba, nawet nie najgorsza jakosc dzwieku.

#452 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 posts
  • SkądMalbork

Posted 19 July 2013 - 18:15

DVI nie obsługuje dźwięku, DVI to tylko obraz, jak chcesz mieć dźwięk to HDMI jest od tego. Nie będzie Ci działać, bo standard DVI nie przewiduje obsługi Audio.

Dziwne rzeczy kolega pisze.
Ja mam w tunerze DM 8000 HD tylko DVI i mam również dźwięk
a tu troszke literatury :
Złącze DVI występuje w 3 wariantach:

DVI-I - przesyła zarówno dane cyfrowe jak i analogowe. Po zastosowaniu właściwej przejściówki można je połączyć ze zwykłym złączem D-Sub karty graficznej
DVI-D - przesyła tylko dane cyfrowe; niektóre karty graficzne posiadają możliwość przesyłania dźwięku poprzez złącze DVI. Należy jednak zauważyć, że nie jest to zgodne ze standardem DVI - w sposób niestandardowy wykorzystywane są jedynie niektóre piny, co pozwala na zastosowanie niestandardowej przejściówki DVI->HDMI.[1]
DVI-A - przesyła tylko dane analogowe

#453 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 19 July 2013 - 19:07

Dziwne rzeczy kolega pisze.
Ja mam w tunerze DM 8000 HD tylko DVI i mam również dźwięk
a tu troszke literatury :
Złącze DVI występuje w 3 wariantach:

DVI-I - przesyła zarówno dane cyfrowe jak i analogowe. Po zastosowaniu właściwej przejściówki można je połączyć ze zwykłym złączem D-Sub karty graficznej
DVI-D - przesyła tylko dane cyfrowe; niektóre karty graficzne posiadają możliwość przesyłania dźwięku poprzez złącze DVI. Należy jednak zauważyć, że nie jest to zgodne ze standardem DVI - w sposób niestandardowy wykorzystywane są jedynie niektóre piny, co pozwala na zastosowanie niestandardowej przejściówki DVI->HDMI.[1]
DVI-A - przesyła tylko dane analogowe

Dziwne, że kolega umie cytować, ale nie umie czytać ze ZROZUMIENIEM tego co cytuje... bo generalnie nic ponadto nie napisałem. Widocznie telewizor autora, jak większość telewizorów na rynku opera się o standard, który nie ma w specyfikacji przesyłu dźwięku.

#454 mliszcz

mliszcz
  • 4 posts

Posted 27 July 2013 - 11:10

Apple TV 3 - przerywa dźwięk Hej! Na wstępie chciałem napisać, że próbowałem już szukać dosłownie wszystkiego co mogło by rozwiązać mój problem. Mój zestaw Apple Tv 3 (5.3)-> Kanex Pro Atv - > Projektor Benq VGA i kino domowe przez jacka 3,5mm. Całość hula przez wifi TP-link TL-WR740N 150M. Podczas odtwarzania muzyki przez iphone 4s, komputery mac (macbook pro, mac mini [połaczany przez ethernet]) dźwięk po odtworzeniu parunastu sekund zatrzymuje się na około sekunde, leci dalej i tak w kółko. Chodzi mi tu o Itunes, Spotify, Youtube. Jeżeli odtwarzam przez apple tv -> kolekcja domowa z komputera mac - bez zacięć. Youtube, Vimeo, Radio z apple tv - bez zacięć. To samo - mirroring biurka z mac i oglądanie filmu 1080p - bez zacięć obrazu ani dźwięku. Sprawdzałem AirParrot - to samo. Mirroring z iphone np tvp.pl - bez zacięć. Nie mam pojęcia co już robić. Dodam że nie chce ( i nawet nie mam jak ) podłącząć apple tv przez ethernet. Apple Tv - leżało na subwooferze - gdzieś przeczytałem, że to może być przyczyna. Zmieniłem oczywiście miejsce. Dlaczego video+audio działa płynnie, a sam dźwięk przycina? Bardzo liczę na Waszą pomoc! Pozdrawiam.

#455 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 27 July 2013 - 23:25

Raczej Kanex. Rozumiem, że Twoje kino domowe nie obsługuje HDMI?

#456 mliszcz

mliszcz
  • 4 posts

Posted 28 July 2013 - 08:44

Niestety nie obsługuje, dźwięk idzie - chinch -> jack 3,5mm do Kanexa. Jeśli to Kanex, to co może być tego przyczyną? Dzięki. Za jakiś tydzień będę miał dostęp do routera n 300M, zobaczę czy coś to zmieni. Zauważyłem też, że jak projektor jest włączony, to problem z dźwiękiem występuje bardzo rzadko. Wystarczy wyłączyć (tryb standby) i zaczyna się czkawka. Wyłączyłem wygaszacz, usypianie itd. Dziękuje!

#457 Omin

Omin
  • 8 posts

Posted 09 August 2013 - 10:55

Brak napisów na ATV Mam problem, bo przy odtwarzania filmu z ipada na tv napisy zostają mi na ipadzie? Używam Cinexplayer i Avplayer. Nie chodzi mi tu o klonowaniu bo wtedy sie przenosi tylko film działa dużo gorzej...wolniej.

#458 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 posts
  • SkądTczew, Poland

Posted 10 September 2013 - 11:10

pytanko mam, czy da się sterować Youtubem na apple tv przez telefon ?
ale nie za pomocą klonowania tylko na takiej zasadzie: Sterowanie YouTube na telewizorze przez komórkę

#459 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 September 2013 - 12:24

Remote z AppStore.

#460 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 posts
  • SkądTczew, Poland

Posted 10 September 2013 - 14:32

czyli na zasadzie jak pokazałem wyżej nie da się?

#461 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 10 September 2013 - 17:10

czyli na zasadzie jak pokazałem wyżej nie da się?

Nie wiem, to jest wątek o AppleTV a nie o telewizorach z zainstalowaną aplikacją YT.

#462 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 posts
  • SkądTczew, Poland

Posted 11 September 2013 - 08:27

wiem, ale być może tym YouTube też da się tak sterować, a nie mam by to sprawdzić...

#463 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 September 2013 - 08:32

wiem, ale być może tym YouTube też da się tak sterować, a nie mam by to sprawdzić...

No przecież podałem Ci odpowiedź jak można sterować ATV z poziomu iPhone. Tylko Remote z AppStore.

#464 -=JaMiRo=-

-=JaMiRo=-
  • 178 posts

Posted 17 September 2013 - 07:43

Witam.
Nigdy wczesniej nie korzystalem z Apple TV i troche w tym temacie jestem zielony, ale teraz sie zastanawiam nad kupnem tym bardziej, ze jeden ze sklepow w moim miescie przecenil ten produkt na jakies 260zl. Ale mam problem w rozszyfrowaniu ktora to generacja i czy warto.
Moze podam link, a was prosze o pomoc w tej sprawie czy jest sens cos takiego zakupic.
Apple TV - Elkjøp
Pzdr

#465 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 17 September 2013 - 09:22

3 generacja czyli nie da się zrobić JB ;/ ale niech inni znawcy określą czy się nie pomyliłem :P

#466 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 September 2013 - 09:29

To jest ATV3

#467 makej

makej
  • 97 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 September 2013 - 12:10

Może już niedługo będzie JB dla ATV3 :D :

Apple TV 3 Jailbreak: Software

- - - Połączono posty - - -

COUNTDOWN TO APPLE TV 3 JAILBREAK SOFTWARE ANNOUNCED
8:21 AM apple tv 3, Featured News, jailbreak apple tv, Jailbreak New Apple Tv, Software 35 comments
Update: ATV3 Jailbreak App will be available for download by the End of December
Software Price : 100% Free - There will be no charge for the software any service that requires Subscription is Fake- Please be Patient
How to Download ?
Please Check our Featured News Section for Updates.
How can I participate in beta testing?
We already have over 500 members in beta testing .
Software Development Stage:
Beta Testing - Tethered Version - Compatible ATV 3 (1080p)
Apple Tv 2 Jailbreak - Untethered Version - Compatible ATV 2

According to Apple TV 3 Jailbreak News Channel the countdown to Apple TV 3 jailbreak has begun as the team of developers working on the software are said to release the much-awaited program at the end of the week. Unlike other Apple TV 3 jailbreaks released so far, the new hacking software will work wonders on the beta version of the digital media receiver.

#468 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 17 September 2013 - 12:22

makej ta strona trąci myszką... nawet wyznaczono nagrodę dla osób które złamią zabezpieczenia aTV3 :)
Podobnych stron włącznie z "gotowym" JB dla trzeciej generacji AppleTV jest też sporo.

Jeszcze troszkę poczekamy, albo się nie doczekamy.

#469 makej

makej
  • 97 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 September 2013 - 13:50

...nadzieja umiera ostatnia :)

#470 -=JaMiRo=-

-=JaMiRo=-
  • 178 posts

Posted 18 September 2013 - 06:08

Dzieki za pomoc. To chyba sie jednak nie zdecyduje ze wzgledu, ze czesto korzystam z XBMC, a z tego co widze to bez JB nie pojdzie. Chociaz cena kusi :)

#471 Policjant

Policjant
  • 101 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2013 - 15:57

A ja mam pytanko :) Jak zaktualizować ATV z poziomu iTunes?

#472 maly95

maly95
  • 438 posts

Posted 24 September 2013 - 17:56

Podpinasz przewodem usb do pc, odpalasz iTunes. Jak już program wykryje urządzenie postępujesz zgodnie ze wskazówkami i już ;)

#473 gregvip

gregvip
  • 8 posts

Posted 07 October 2013 - 19:21

Witam. Może znajdzie się jakiś dobry człowiek i odpowie mi zielonemu jak to ugryźć. Kupiłem apple tv i mam taki problem. Zakupioną w iTunes muzykę widzi bez problemu mam zakładkę kupione w muzyce ale filmów już nie widzi. W filmach nie mam sekcji zakupione. Co ciekawe Zieloną odżywkę znajduje mi ale mam tylko opcję wypożycz. A zakupionego przeze mnie Prometeusza nawet nie potrafi znaleźć. Tak na marginesie Apple TV widzi mi znacznie mniej filmów niż iTunes na komputerze, a po kliknięciu na "filmy po Polsku" nie mogę znaleźć żadnego "See All". Filmy mam pobrane w iTunes na PC-cie i Apple TV widzi je w kolekcji domowej ale chciałbym je móc oglądnąć bez włączenia komputera. I na koniec z innej beczki i trochę nie na temat Prometeusza kupowałem za pomocą iPada Mini (iOS7) i w iTunes na PC-cie zakup nie był widoczny do czasu synchronizacji. A tak przy okazji w iTunes na iPadzie w zakładce kupione też nie widzą filmów tylko muzykę. Jestem początkującym w środowisku Apple i chociaż bardzo mi się tu podoba to jeszcze błądzę i być może zadaję śmieszne dla innych pytania. Bardzo proszę o pomoc.

#474 radkovski

radkovski
  • 88 posts

Posted 09 October 2013 - 09:56

Cytat z support.apple.pl ;) Uwaga: niektóre wcześniej kupione filmy mogą nie być dostępne w usłudze iTunes w chmurze. W momencie kupna te tytuły będą nadal dostępne do pobrania w wersji HD i SD na komputerze Mac lub PC. W przypadku tych filmów strona szczegółów produktu w sklepie iTunes Store będzie zawierać informacje o tym, że nie są one dostępne w usłudze iTunes w chmurze.

#475 gregvip

gregvip
  • 8 posts

Posted 09 October 2013 - 16:15

Cytat z support.apple.pl

;)

Uwaga: niektóre wcześniej kupione filmy mogą nie być dostępne w usłudze iTunes w chmurze. W momencie kupna te tytuły będą nadal dostępne do pobrania w wersji HD i SD na komputerze Mac lub PC. W przypadku tych filmów strona szczegółów produktu w sklepie iTunes Store będzie zawierać informacje o tym, że nie są one dostępne w usłudze iTunes w chmurze.

No super tylko na stronie Prometeusza w iTunes nie ma o tym ani słowa.

Zatelefonowałem do pomocy Apple i pani powiedziała mi, że w Polsce nie ma możliwości oglądania zakupionych wcześniej filmów bezpośrednio na Apple TV. Na moje pytanie jak się to ma do pomocy Apple na stronie internetowej gdzie jest wyraźnie napisane

Wyświetlanie wcześniej kupionych filmów na urządzeniu Apple TV (2. lub 3. generacji)
1. W menu głównym urządzenia Apple TV wybierz kolejno opcje Filmy > Kupione.
2. Kupione filmy zostaną wyświetlone według tytułów programów.
3. Odszukaj film, który chcesz wyświetlić, i zaznacz go.
4. Wybierz opcję Odtwarzaj.

pani odpowiedziała, że jest to pomoc międzynarodowa i ten opis nie dotyczy Polski. Gdy zapytałem dla czego więc jest to napisane po Polsku, to pani już nie umiała odpowiedzieć.
Chciałem się dowiedzieć dla czego na Apple TV nie widzę wielu filmów z polskimi napisami (widzę tylko 7) nie można ich też wyszukać. Pani stwierdziła, że to jest ok bo zawartość iTunes w ramach jednego kraju może się różnić w zależności od urządzenia.
Jak dla mnie porażka.
Jeśli jeszcze raz ktoś porówna piractwo audio - wideo do kradzieży samochodu to go śmiechem zabiję.
Jeśli chcesz piracić to po prostu włączasz komputer, ściągasz co chcesz i oglądasz. Ale jeżeli jesteś uczciwy kupujesz dedykowane urządzenie do oglądania filmów, kupujesz film a potem się okazuje, że nie możesz go bezpośrednio na tym urządzeniu odtworzyć to ja...
... no właśnie nie rozumiem. To chyba firmie zależy żeby piracić, albo ja coś źle zrozumiałem.
No to cześć idę ściągnąć sobie Hobbita bo jeśli takie są przepisy firmy Apple to informuję rzeczoną firmę, że polskie prawo penalizuje jedynie rozpowszechnianie treści objętych własnością intelektualną a ich pobieranie jak na razie nie jest nielegalne.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users