Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
765 odpowiedzi w tym temacie

#501 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 06 grudnia 2013 - 11:59

Czy Beamer ma jakiś odpowiednik dla Windowsa?

#502 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 06 grudnia 2013 - 12:23

pisara2 obawiam się że nie. A twórcy Beamer'a piszą tak "We have no plans to make a Windows version, but we won’t rule it out. There’s still a lot we want to improve in the Mac app."

Dla posiadaczy Mac'ów informacja: Beamer requires a Mac made in 2007 or later. Only Intel 64-bit machines are supported.

Co jakiś czas jest promocja na te aplikacje, ja się załapałem na 50% obniżkę.

#503 gorges

gorges
  • 18 postów
  • SkądAndrychów

Napisano 06 grudnia 2013 - 13:26

Myślę, że dobrym rozwiązaniem na rozszerzenie możliwości ATV3 bez JB jest [URL="https://forums.plexapp.com/index.php/forum/136-appletv-plexconnect/"]PlexConnect[/URL] . Staram się "wgryźć" w temat. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym oprogramowaniem? [URL="http://elan.plexapp.com/2013/06/04/introducing-plexconnect-an-appletv-client-which-thinks-different/"]Tu[/URL] trochę informacji w skrócie.

#504 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 06 grudnia 2013 - 13:41

gorges bawiłem się tym trochę. Obraz jest gorszy niż przez Beamer, no i jak lubisz oglądać zwiastuny filmów to możesz o nich zapomnieć korzystając z PlexConnect'a.

Ja mam ogólny problem z Plex'em, nie potrafię go ogarnąć tak by wyświetlał moją bibliotekę tak jak ja chcę, a nie jak chce program. Dodatkowo, z racji że mój telewizor lubi format pliku tekstowego Windows-1250 gdy podłączam do niego USB z materiałami wideo, tak Plex nie radzi sobie z tym formatem i potrzebuje UTF-8.
Owszem jest wygodne móc przeglądać bibliotekę filmów i seriali z pozycji siedzącej i włączenia tego co się chce... ale w moim przypadku, ja planuje co chcę obejrzeć, a nie szukam co by tu obejrzeć. Więc w przypadku Beamer'a, jest to przeciągnięcie pliku do tej aplikacji i rozsadowienie się w drugim pokoju przed TV.

#505 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 15:40

Jest już JB iOS 7 dla i urządzeń więc teraz czekamy na JB dla Apple TV 2 generacji ios 6.0.2 :D a może i Apple TV 3 generacji :D

#506 Berike

Berike
  • 256 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:20

Lagowanie Witam, mam Apple TV najnowsze i jeśli streamuje obraz z mojego MBP, iPhona na telewizor to obraz ma laga tzn. jakieś półsekundowe opóźnienie, co bardzo przeszkadza jeśli np chce sobie pograć na większym ekranie. Drugi problem jest taki, że jak puszczam film na MBP i streamuje na Apple TV to czasami obraz się przycina mimo iż na MAC nic takiego nie ma miejsca. Wiecie może czego jest to wina i czy da się to jakoś naprawić? jest to dość uciążliwe niestety :( wszystko obsługiwane jest przez ruter dostarczony przez NETIĘ. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.

#507 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 22 grudnia 2013 - 20:44

Jest już JB iOS 7 dla i urządzeń więc teraz czekamy na JB dla Apple TV 2 generacji ios 6.0.2 :D a może i Apple TV 3 generacji :D

odblokowanie Apple tv 3 z tego co czytałem to rzecz najtrudniejsza z wszystkich dotychczasowych rzeczy jak chodzi o ten sprzęt

#508 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 08:27

ale sądzę że na dniach apple tv 2 generacji również doczeka się JB pod systemem 6.0.2 :D ja na to czekam :D

#509 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 12:31

Mam takie pytanko dotyczące Apple TV. Czy opcja klonowania obrazu/streamingu video z odtwarzaczy multimedialnych (np. VLC) dla iPada (ew. z PC z Windowsem) będzie działać na Apple TV bez JB?

#510 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 grudnia 2013 - 23:35

Bedzie dzialac z dowolnego odtwarzacza na iPadzie. Z PC niestety tylko iTunes.

#511 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 17:36

To nawet lepiej, że każdy na iPadzie :) Dzięki za odpowiedź!

#512 Sergionex

Sergionex
  • 147 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2013 - 19:36

Wczoraj Mikołaj przyniósł ATV - niestety mój entuzjazm trochę opadł. W dziale filmy po polsku jest mniej niż 1/10 tych filmów co na OSX czy iTunes Mac/PC. Jest ich dosłownie kilkanaście :/ Zupełnie nie kumam o co chodzi... Co prawda są w odróżnieniu do iTunes na kompie w 1080p a nie w 720p, jednak oferta jest żenująca. Czy istnieje możliwość opłacenia na innym urządzeniu i udostępnieniu filmu wypożyczanego w ramach "kolekcji domowej"? Zakupione to oczywiście rozumiem, że tak, jednak skupiam pytanie na wypożyczonej treści. Kiedy próbowałem kiedyś przesłać na iPhone film wypożyczony w ramach kolekcji domowej to pojawił się komunikat "Nie masz uprawnień dostępu do żądanego zasobu" - co stanie się w przypadku Apple TV? Nie chcę ryzować 20zł bez sensu. Dzięki za ewentualne porady EDIT: Zacząłem przeglądać filmy na iTunes na OSX i wiele filmów nie ma opcji RENT może dlatego tak mało jest w ATV? Miałem wrażenie, że było ich więcej... :/

#513 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 kwietnia 2014 - 19:00

Dawno nie używałem Apple TV i mam problem. Apple TV jest podłączony z moim ruterem UPC poprzez kabel sieciowy. Wczoraj wykonałem jakby odtworzenie systemu "na czysto" i sądziłem że kiedy nowy system powstanie i dwa urządzania są złączone kabelkiem sieciowym będzie wszystko już zakończone. A tutaj mnie zaskoczyło że ATV3 poprosiłim mnie o dostęp do sieci poprze wifi. Kurczę myślałem że jak mu wsadzę w tyłek kabelek i go złączę z routerem będzie po wszystkim a tutaj mam ciemność w myśleniu. Tym bardziej że na ekranie jest informacja że podłącz internet poprze kabel lub poprzez wifi. W dziury właściwe wsadziłem oba końce kabla sieciowego a tutaj to moje czarne cudo nie widzi routera. Chyba że coś spiepzyłem Czy coś mi umknęło po ostatnich aktualizacjach ATV3? Prosiłbym o lekką podpowiedź gdyż tak jestem zarobiony przedświąteczne że mi komory mózgowe nie pracują a po myciu okien siadam i ledwo widzę na oczy a we święta zwala się cała rodzinka i trzeba pokazać kilka zdjęć i filmów na TV. Apple TV tylko pracuje na wifi a gniazdo ethernet to mi padło czy to inna skucha która mnie mile zaskoczyła na świeta?

#514 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 18 kwietnia 2014 - 20:51

Sprawdź inny kabel i zrestartuj router.

#515 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2014 - 06:33

Sprawdź inny kabel i zrestartuj router.

Dzięki za podpowiedź.
Okazuje się że to co proste staje się problemem.
Z 4-ech kabli sieciowych tylko jeden jest dobry.
Pozdrawiam

#516 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2014 - 06:35

A ja mam takie pytanko. Czy jest możliwość odtwarzania na Apple TV filmów HD strumieniowo z Airport time capsule?

#517 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2014 - 06:51

Jak czytam Twoje pytania (chodzi mi o Twoje wcześniejsze dotyczące TC i zapisu na nim plików oraz ich odczyt) to mam wrażenie że kombinujesz tak jak ja aby poprzez TC odtwarzać filmy na TV.
Więc ja od siebie.
Router > kabel > TC oraz ATV3
1./ rMBP > wifi > TC > kabel > router > ATV3 (połączenie na poziomie 7 mb/s wg istat menu)
o to Ci chodzi?
2./ czy tylko wifi bezpośrednio np. odczyt np filmu TC > wifi> rMBR > wifi> ATV3 (połączenie na poziomie 3 mb/s)

- - - Połączono posty - - -

rMBP to tylko przykład

#518 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2014 - 06:57

Tzn bardziej mi chodzi, żeby podłączyć Apple TV do telewizora i odtwarzać filmy bezprzewodowo z TC. Czyli Apple TV podłączony HDMI do TV i Apple TV podłączony WiFi do TC. Kablem już nie mogę bo wszystkie 4 wejścia zajęte w TC.

#519 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2014 - 07:16

Połączenie wifi między TC a ATV3 u mnie na poziomie 3 mb/s. Przy dużym pliku filmu zacina lekko. Jak zastosowałem między TC a ATV3 kabel to już jest lepiej. Chodzi o to że ATV3 nie ma takiej szybkiej transmisji danych poprzez wifi jak TC. W TC masz ac.

#520 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2014 - 07:24

OK, to poczekam może na ATV4, zapewne nie długo będzie premiera. Nowy model pewnie już będzie miał AC. Pozdrawiam

#521 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 kwietnia 2014 - 07:28

Ja mam filmy na TC w wielkości ponad 10GB. Nie będę je konwertował na mniejsze pliki aby transmisja danych była wystarczająca. Szkoda mi jakości. No to czekamy obaj. Też liczę że w ATV4 będzie ac. Wesołego...

#522 Babaloo

Babaloo
  • 29 postów

Napisano 04 maja 2014 - 11:24

Hej, może ktoś się natknął na wersję tutoriala "for dummies" jak zainstalować Plex na ATV3? Ja się kotłuję w ustawieniach na routerze i podmianie plików w folderze plex. Ganiałem już kilak dni po YT za tym i mimo, że kleję angielski to beton jakiś się odzywa w mych poczynaniach. Mam zainstalowany Plex na MBP i skatalogowane pliki na TC z czego chcę uczynić NAS serwer, również do wglądu będąc daleko od domu Dzięki, pozdrawiam

#523 komrat

komrat
  • 77 postów

Napisano 16 maja 2014 - 12:46

Witam. Mam pytanie czy jest taka możliwość. Muzyka z iphona 5s program spotify przez airplay do apple tv który będzie podłączony przez hdmi do amplitunera. Nie włączając tv itp. Dzięki.

#524 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 16 maja 2014 - 12:52

Jest.

#525 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 maja 2014 - 09:52

Czy może ktoś z kolegów spotkał się z "instrukcją" rozebrania ATV3? Mam problem z gniazdem ethernet który nie kontaktuje. Jak wtyczkę naciskam w bok to jest transmisja danych a jak puszczam to brak jest łączności. Pomyślałem że może sam z tym problemem sobie poradzę rozbierając ATV3. Kiedyś za mocno wyciągnąłem wtyczkę z gniazda ethernet i sądzę że coś odgiąłem. Szukałem poprzez YT (najprostsza forma wzrokowa niezależna od posiadanego języka) i poprzez google. Nic nie znalazłem. Może ktoś z kolegów natknął się na stronę z informacją jak rozebrać ATV3 inaczej pozostaje mi oddanie z tym banałem (jak sądzę) serwisu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych