Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#101 MANIACki

MANIACki
  • 57 postów

Napisano 21 czerwca 2012 - 23:15

Witam, poszukuję programu, w którym mogę zrobić swoje własne menu dvd, ale takie, które będzie bardziej przypominało stronę flash lub www - zmiana buttona po najechaniu myszką lub zaznaczeniu pilotem (nie tylko highlight, ale np. podmiana grafiki na inną) oraz powiązanie tej akcji ze zmianą zaloopowanej animacji w tle. Najprościej byłoby to zrobić we flash lub html, ale chodzi o to, aby także można było tego użyć jako płyty dvd. Wydaje się, że takie powinno być dvd studio pro, ale z tego co widziałem, to ciężko z tymi buttonami. Proszę o pomoc:)

#102 snowee

snowee
  • 25 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 12:09

Witam,

Szukam programu, który będzie miał podobne funkcje jak HomeBank na windowsa, z którego ostatnio korzystałem. Potrzebuje czegoś , co pozwoli mi dodać dochody i rozchody, dopisać z boku za co to jest i ewentualnie sporządzić jakiś wykres z danego okresu. Taki domowy, prosty, organizer finansowy. Nie musi być po polsku, byleby działał i miał walutę w zł.

Excel odpada :P

Marcin

#103 arek1

arek1
  • 19 postów

Napisano 04 lipca 2012 - 14:38

Alternatywa dla windowsowego managera haseł Keepass na MAC'a Witam Wszystkich, Jako, że jutro przychodzi do mnie paczka z moim pierwszym Mac'iem intensywnie przygotowuję oprogramowanie, którego będę w nim potrzebował w codziennej pracy. Zajmuję się m.in. webmasterką i muszę przechowywać dużo haseł. Na windows znakomicie spisywał się w roli managera haseł Keepss. Przeglądałem dostępne programy tego typu na Mac'a i nie jest różowo. Nie znalazłem żadnego, który miałby funkcję automatycznego wpisywania haseł w dowolnej aplikacji. W Keepass używając globalnego skrótu klawiaturowego możemy w dowolnej aplikacji w miejscu kursora wprowadzić hasło. Keepass "wie" jakiego użyć hasła na podstawie nazwy okienka dialogowego, które aplikacja wyświetla oczekując na wprowadzenie hasła. Nie ma różnicy czy jest to strona internetowa, Dreamweaver, Sublime Text, FileZilla itd. Czy możecie podpowiedzieć aplikację, która posiada taką funkcjonalność. Bliski Keepassowi jest 1Password, ale nie ma właśnie tej jedne dla mnie najważniejszej funkcjonalności. Keepass jest na maka poprzez Mono, ale z tego co wyczytałem to takie rozwiązanie jest na tyle nie stabilne, że praktycznie nie warto go stosować. Pozdrawiam ArekS

#104 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 15:03

KeePassX

Takie nie?
  • MrMind lubi to

#105 SmileySmurf

SmileySmurf
  • 3 postów

Napisano 06 lipca 2012 - 10:01

Witam, szukam programu do tworzenia baz danych/raportów, coś na zasadzie bento. Jednak musi działać zarówno na Mac OS jak i na Windowsie. Może być płatny. Pozdrawiam

#106 lebi

lebi
  • 80 postów

Napisano 08 lipca 2012 - 21:34

Program do monitoringu zużycia procesora i pamięci Witam. Poszukuję programu dzięki któremu będę mógł podejrzeć dane historyczne np. po miesiącu - które programy wykorzystywały pamięć i procesor mojego MBP... dzięki temu mógłbym niektóre z nich zoptymalizować (usunąć, zamienić na coś innego, itp.) Czy zna ktoś coś takiego ??

#107 Killer5

Killer5
  • 12 postów

Napisano 09 lipca 2012 - 17:13

To nie jest dział o iPhone. // ftpd

#108 grymcio

grymcio
  • 6 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 20:44

Witam, poszukuję programu do tworzenia materiałów reklamowych, coś w stylu Microsoft Publisher...

#109 buba

buba
  • 142 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 10:17

Poszykuję programu w którym można ustawić powiadamianie o słabym stanie baterii gdzie można ustawić czas ostrzeżenia albo ilość takich ostrzeżeń. Niestety systemowy ostrzegacz włącza się tylko raz i za wcześnie jak dla mnie.

#110 lebi

lebi
  • 80 postów

Napisano 12 lipca 2012 - 11:13

Poszykuję programu w którym można ustawić powiadamianie o słabym stanie baterii gdzie można ustawić czas ostrzeżenia albo ilość takich ostrzeżeń. Niestety systemowy ostrzegacz włącza się tylko raz i za wcześnie jak dla mnie.

przyłączam się do pytania !

#111 asasello

asasello
  • 9 postów
  • SkądGreifenhagen

Napisano 13 lipca 2012 - 20:23

Cześć

Do kontroli baterii używam istatmenus.

---------- Wpis dodano o 21:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:19 ----------

Szukam zamiennika aplikacji X24 (pasek TVN zamieszczający informacje na górze ekranu).

#112 ryzu

ryzu
  • 75 postów

Napisano 21 lipca 2012 - 08:43

Mam windowsa.

To idź na forum o Windows. To jest dział Mac - Software, w dodatku Twój post wali piraceniem na odległość. // ftpd

#113 Patrix

Patrix
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2012 - 15:37

Witam serdecznie ;-) Poszukuję aplikacji na macbooka która umożliwiła by mi wyświetlanie sms otrzymanych na iphone i odpowiedzi na nie za pośrednictem klawiatury macbooka. Często podczas pracy dostaję sms na iphone i wygodnie byłoby odczytać go na ekranie komputera po czym mieć możliwość odpowiedzi także za pośrednictwem klawiatury komputera. Próbowałem Type2Phone jednak nie wyświetla ona treści sms na macbooku a jedynie umożliwia odpowiedź na sms po przeczytaniu go już na iphone. Będę wdzięczny za pomoc ;-) Pozdrawiam serdecznie

#114 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lipca 2012 - 16:26

Witam :) Poszukuję programu do kasowania danych EXIF zapisanego w zdjęciu Coś podobnego do FOTOCOLOR na Windzie Pozdrawiam Mirek :D

#115 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 22 lipca 2012 - 18:47

Witam :)
Poszukuję programu do kasowania danych EXIF zapisanego w zdjęciu
Coś podobnego do FOTOCOLOR na Windzie
Pozdrawiam Mirek :D

Nie znam Fotocolor :)
Ale z płatnych:
Portfolio - Extensisa.
Można wyedytować wszystko.

#116 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 lipca 2012 - 19:28

Witam, Poszukuję aplikacji, w której będę mógł wrzucić zrzut ekranu z iUrządzenia i w wybrane przeze mnie urządzenie zostanie ten zrzut oprawiony i będę mógł zapisać plik. Potrzebuję tego do oprawiania zrzutów z iPada znalazłem screentaker, ale czy nie ma tańszej alternatywy?

#117 fredziak97

fredziak97
  • 3 postów

Napisano 22 lipca 2012 - 23:28

witam poszukuje programu do obrobki zdjec darmowego ale dobrego :) taki ktory pomoze mi utworzyc swojego rodzaju fotomontac. chcialbym wychudzic osobe na zdjeciu i dodac jej uroku ;)

#118 mapa

mapa
  • 4 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 07:58

Cześć Szukam jakiegoś programu FTP co byście doradzili?

#119 Patrix

Patrix
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2012 - 10:46

Cześć
Szukam jakiegoś programu FTP co byście doradzili?

Cyberduck bądź Filezilla jest ok ;-) A swoją drogą jeżeli ktoś znałby odpowiedź na moje zapytanie ze strony wcześniej to będę wdzięczny ;-)

#120 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 24 lipca 2012 - 11:21

Witam serdecznie ;-) Poszukuję aplikacji na macbooka która umożliwiła by mi wyświetlanie sms otrzymanych na iphone i odpowiedzi na nie za pośrednictem klawiatury macbooka. Często podczas pracy dostaję sms na iphone i wygodnie byłoby odczytać go na ekranie komputera po czym mieć możliwość odpowiedzi także za pośrednictwem klawiatury komputera. Próbowałem Type2Phone jednak nie wyświetla ona treści sms na macbooku a jedynie umożliwia odpowiedź na sms po przeczytaniu go już na iphone.

Będę wdzięczny za pomoc ;-)

Pozdrawiam serdecznie

JB + VNC Veency - Veency: VNC Server for iPhone | TUAW - The Unofficial Apple Weblog

Cześć
Szukam jakiegoś programu FTP co byście doradzili?

YummyFTP.

#121 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 11:51

A coś darmowego, co umie sftp/scp? Póki co działam starym dobrym konsolowym lftp, ale jakbym mógł za darmo mieć graficzne coś, to może...

#122 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 13:03

@ftpd
Cyberduck – FTP, SFTP, WebDAV, Cloud Files, Google Drive & Amazon S3 Browser for Mac & Windows.

#123 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 13:06

W App Store kosztuje 20 €. Ja napisałem 'darmowy'.

#124 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 13:13

http://cyberduck.ch/...rduck-4.2.1.zip

A tu masz za darmo.
W App Store masz to samo, tylko bez okienek proszących o wsparcie.

#125 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 13:40

Nie chcę okienek proszących o wsparcie. Odpada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)