Poszukiwania aplikacji...
Napisano 16 maja 2012 - 06:54
Napisano 17 maja 2012 - 10:37
- wyłapywania duplikatów fotek.
- porównywania 2 wybranych, który jednocześnie wyświetli wszelakie informacje o nich.
Najlepiej aby był to jeden program o takich funkcjach ale mogą być dwa niezależne.
Napisano 17 maja 2012 - 17:49
Napisano 25 maja 2012 - 19:48
Post usunięty / ftpd
Zasady umieszczania wpisów na forum
Sprawdź pisownię i gramatykę swojej wypowiedzi. Nie tylko spowoduje to lepsze zrozumienie Twojej wypowiedzi przez innych ale też pozwoli Ci na zachowanie szacunku do Twojej osoby. Przy okazji nie dostarczysz innym pretekstu do ataków na Twoje słownictwo i styl w zastępstwie prawdziwej dyskusji.
Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. [URL="http://myapple.pl/programy-112/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Przeczytaj to![/URL].
Napisano 25 maja 2012 - 22:21
Napisano 26 maja 2012 - 08:48
Napisano 26 maja 2012 - 11:33
Napisano 26 maja 2012 - 11:44
Szukam dwóch aplikacji. Wiele razy było moze mówione o tym ale wiekszosc aplikacji podobno jest do niczego. Szukam czegoś do optymalizacji systemu, czyszczenia zbędnych plików, ogólnie żeby nie trzeba było reinstalować systemu (bo chyba w Macu jest to zbedne?). Jest coś dobrego?
A drugi program, chciałbym posegregować bibliotekę filmów,muzyki,zdjęć. Czy do tego tylko iTunes i iPhoto? Czy moze jest jakaś aplikacja która mi pomoze i w niej będzie można wszystko uporządkowac?
Do optymalizacji systemu polecam OnyX, CCleaner, CleanMyMac. CMM płatny, drugi w Mac App Store.
Do uporządkowania biblioteki iTunes polecam TuneUp, płatny, jest w MAS. (Mac App Store)
---------- Wpis dodano o 12:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:40 ----------
witam
od kilku dni jestem posiadaczem swojego pierwszego mac'a i nie powiem ze jest mi ciezko ale staram sie : ) tak wiec poszukuję dobrego programu do usuwania (odinstalowania) aplikacji ? jest cos takiego ?bo ręczne wrzucanie do kosza na bank pozostawia pełno brudu ;(
Spotlight
Polecam poszukać na Youtube, jest nawet polski poradnik do tego jeśli się nie mylę.
Napisano 26 maja 2012 - 12:33
Mam go od dawna zakupionego, zapomniałem nawet o nim, dziękuje! Rzeczywiście jest najlepszy bo wszystko ładnie otagowuje. A ze zdjęciami i filmami da się coś zrobić? Zdjęcia to chyba tylko iPhoto?Do uporządkowania biblioteki iTunes polecam TuneUp, płatny, jest w MAS. (Mac App Store)
Napisano 26 maja 2012 - 16:11
poszukuję dobrego programu do usuwania (odinstalowania) aplikacji ? jest cos takiego ?bo ręczne wrzucanie do kosza na bank pozostawia pełno brudu ;(
AppCleaner.
Napisano 29 maja 2012 - 21:43
Napisano 31 maja 2012 - 18:32
Napisano 01 czerwca 2012 - 17:35
Wiem że istnieją programy za pomocą których mógłbym sprawdzić dokładnie ilu użytkowników podłączonych jest do mojej sieci ?
Ściągnąłem KisMAC 0.3.3
KisMAC (Mac) - Download
ale program ten służy chyba nie do tego, a raczej do wyszukiwania sieci bezprzewodowych...
Napisano 02 czerwca 2012 - 17:30
Podejrzewam że sąsiedzi w innych domach korzystają z mojego bezprzewodowego internetu, :wink:
Wiem że istnieją programy za pomocą których mógłbym sprawdzić dokładnie ilu użytkowników podłączonych jest do mojej sieci ?
Ściągnąłem KisMAC 0.3.3
KisMAC (Mac) - Download
ale program ten służy chyba nie do tego, a raczej do wyszukiwania sieci bezprzewodowych...
A nie łatwiej byłoby wejść na Twój router i tam sprawdzić ile osób przyłączonych jest do sieci ? ;-)
Napisano 02 czerwca 2012 - 19:06
Napisano 03 czerwca 2012 - 07:27
Dziękuję Kokos. Program jaki mi zaproponowałeś jest wspaniały@bielin: spróbuj IP Scanner (Działa pod 10.6.8)
Co prawda link nie działał, ale ściągnąłem go z AppStore.
Mac App Store - IP Scanner
Okazało się że chyba z mojej sieci korzysta bardzo wielu sąsiadów :wink:
A to dlatego że wyskoczyło mi okienko z chyba z informacją abym dokupił program bo tylko do 6 urządzeń może wskazać mi program :wink:
Na samym dole ekranu ukazałem to okienko;
Myślę że program ten jedynie wskazuje urządzenia podłączone do mojej sieci, a nie blokuje jakieś z nich.
Dalsza część posta usunięta - nie 'reklamuj' innych swoich wątków i problemów. / ftpd
Napisano 03 czerwca 2012 - 10:15
Napisano 03 czerwca 2012 - 12:42
Napisano 03 czerwca 2012 - 13:01
Napisano 04 czerwca 2012 - 17:10
Adapter 1.2.2 - Download - Instalki.pl
Niestety tym programem również mi się nie udało. Na razie jestem w trakcie rozpracowywania problemu, ale jeśli już z góry wiadomo że nic nie uzyskam, zatem prosiłbym o pomoc jak tego dokonać. Dziękuję.
Napisano 04 czerwca 2012 - 19:44
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych