Keynote eksportuje jako QuickTime (mov) to sobie przekonwertujesz.
PowerPoint do mov i mp4.
PowerPointa miałem, więc mogę sprawdzić zaraz i nie widzę niestety takiej opcji
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 25 lutego 2017 - 19:24
Keynote eksportuje jako QuickTime (mov) to sobie przekonwertujesz.
PowerPoint do mov i mp4.
PowerPointa miałem, więc mogę sprawdzić zaraz i nie widzę niestety takiej opcji
Napisano 25 lutego 2017 - 20:01
https://support.offi...ID0EAACAAA=2016
W Office 2011 normalnie, w Office 2016 tylko w wersji subskrypcji 365.
Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 25 lutego 2017 - 20:05
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Napisano 25 lutego 2017 - 20:08
Witam Was !
Poszukuje programu lub sposobu aby zabezpieczyć lub ukryć pliki na dysku przenośnym w taki sposób, że Ja na swoim sprzęcie widzę wszystko poprawnie, a osoba której pożyczę dysk nie widzi wszystkich tylko wybrane lub nie ma do nich dostępu (musi podać hasło albo coś). Czy jest taka możliwość ? Oczywiście osoby w domyśle którym pożyczę dysk będą miały Windowsa.
Napisano 25 lutego 2017 - 20:45
Najprościej to sobie podziel dysk na dwie partycje i jedną zaszyfruj systemowym FileVault.
Albo zrób patent z zaszyfrowanym obrazem dysku (.dmg) https://www.howtogee...image-on-a-mac/
Możesz sobie tam przenieść pliki, których nikt ma nie widzieć.
Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 25 lutego 2017 - 20:47
Napisano 25 lutego 2017 - 23:07
Obraz dysku już testowałem ale nie do końca jestem zadowolony z tego patentu, ponieważ nie mam dostępu do plików na innym komputerze niż Macbook. A jeśli chodzi o FileValut to chyba będzie podobna sytuacja czy się mylę ?
Napisano 25 lutego 2017 - 23:50
Nie mylisz się.
To jest multiplatformowe: https://veracrypt.codeplex.com/
Na maca chyba darmowego sterownika MacFUSE dodatkowo wymaga.
Napisano 03 marca 2017 - 18:50
Szukam programu do odtwarzania wybranych plikow mp3 w petli. Tzn mam w katalogu (plycie) np 100 mp3 I chce zeby w kolko graly np 7, 10 I 50 przez 30 minut. I potem off. Potrzebne mi to do nauki jezyka, jakby ktos sie dziwil po co.
pozdrawiam Skie
Napisano 03 marca 2017 - 22:43
Szukam programu do odtwarzania wybranych plikow mp3 w petli. Tzn mam w katalogu (plycie) np 100 mp3 I chce zeby w kolko graly np 7, 10 I 50 przez 30 minut. I potem off. Potrzebne mi to do nauki jezyka, jakby ktos sie dziwil po co.
Nie musisz szukać bo masz go zainstalowanego. Quicktime zaznaczasz wybrane pliki muzyki, dajesz odtwarzaj tylko zaznaczone i menu widok dajesz odtwarzaj w pętli. Tylko czasowo to nie działa. Zawsze można ustawić alarm na 30minut
Napisano 10 marca 2017 - 19:09
Ja mam pytanie. Chodzi o program 1Password. Chcę na niego przesiąść się z LastPass. I mam kilka pytań bo właśnie go testuję.
Chodzi o wtyczkę do Chrome czy aby działała to jest wymagana instalacja na macu bądź windows pełna aplikacja ? Bo sama wtyczka nie działa.
Napisano 11 marca 2017 - 02:11
Ja mam pytanie. Chodzi o program 1Password. Chcę na niego przesiąść się z LastPass. I mam kilka pytań bo właśnie go testuję.
Chodzi o wtyczkę do Chrome czy aby działała to jest wymagana instalacja na macu bądź windows pełna aplikacja ? Bo sama wtyczka nie działa.
Tak, wtyczka działa tylko jak program jest zainstalowany i uruchomiony (w tle sobie działa, nie musisz mieć otwartego), na tym to polega.
Napisano 12 marca 2017 - 20:18
Czesć. Szukam alternatywy dla Final Cut Pro. Wiem że jest adobowy. Ale może ktoś zna dobry inny program, działający pod os x ?
iMovie też znam, ale szukam czegoś bardziej na poziomie final cuta niż imovie.
Napisano 13 marca 2017 - 13:55
Czesć. Szukam alternatywy dla Final Cut Pro. Wiem że jest adobowy. Ale może ktoś zna dobry inny program, działający pod os x ?
iMovie też znam, ale szukam czegoś bardziej na poziomie final cuta niż imovie.
DaVinci Resolve 12.5. Wersja free może ci wystarczyć. https://www.blackmag.../davinciresolve
Napisano 13 marca 2017 - 23:51
Dzięki, sprawdzę.
Napisano 14 marca 2017 - 00:08
Tak. Wtyczka (chociaż darmowa) 1Password do przeglądarki nie zadziała bez właściwej aplikacji.
Napisano 14 marca 2017 - 08:07
Witam,
poszukuję programów zastępczych do:
Shimo 4 - to jedyny, który jakoś mi działa w połączeniu z pracą.
CleanMyMac 3
Nie ukrywam, że zależy mi po prosu na tańszych zamiennikach...
Z góry dziękuję
Napisano 14 marca 2017 - 09:06
Witam,
poszukuję programów zastępczych do:
Shimo 4 - to jedyny, który jakoś mi działa w połączeniu z pracą.
CleanMyMac 3
Nie ukrywam, że zależy mi po prosu na tańszych zamiennikach...
Z góry dziękuję
Wpisz nazwę programu i szukaj tu: http://alternativeto.net/ wybierz system mac i znajdzie Ci co jest dostępne.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Napisano 20 marca 2017 - 19:23
Panowie pomocy.
Jakiś normalny program może być na 30 dni do KPIR.
Bo to co wcześniej podane wszystko mi ładuje na 2017 rok a ja potrzebuję na 2016.
Own your way.....
Napisano 20 marca 2017 - 20:12
A jakie programy miałeś wcześniej ?
Infor DGSC wersja demo na maca wybierz KPIR, demo działa 30 dni pełna funkcjonalność.
Napisano 20 marca 2017 - 20:31
Dwa ostatnie posty: to nie aplikacje z Mac App Store. Przenoszę.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 24 marca 2017 - 12:48
Ja poszukuję programu do dodawania danych EXIF do zdjęć z których te dane zostały wyczyszczone do zera. Chodzi mi o coś takiego, żeby w wybranym polu automatycznie dodać nazwę strony www, tagi, nazwę.
PS Nie na temat. Jest sens takiej zabawy dla lepszego pozycjonowania ?
Napisano 24 marca 2017 - 13:18
A jakie programy miałeś wcześniej ?
Infor DGSC wersja demo na maca wybierz KPIR, demo działa 30 dni pełna funkcjonalność.
Ale to jest na 2017 i nie da się cofnąć w demo do 2016 roku.
Own your way.....
Napisano 26 marca 2017 - 08:20
Witam. Poszukuję aplikacji do planowania optymalnej trasy na której mogę zaznaczyć około 50 punktów. Jestem kurierem i potrzebuję apki, która sama wybierze najszybszą trasę do objechania wszystkich punktów. Może być płatna (rozsądna cena). Może ktoś z Was jakieś używał i coś może polecić.
Napisano 03 kwietnia 2017 - 12:50
Szukam aplikacji do podglądów modelów 3D, 2D wykonanych w programach: Inventor, Catiav5, SolidWorks.
Napisano 04 kwietnia 2017 - 09:03
Szukam aplikacji do podglądów modelów 3D, 2D wykonanych w programach: Inventor, Catiav5, SolidWorks.
Hej do SOLIDWORKS użyj eDrawings - darmowy do modelu 2D i 3D i innych. Masz też DraftSight - darmowy, ale tylko do 2D w formacie DXF/DWG
Napisano 06 kwietnia 2017 - 10:27
Szukam jakiegoś programu który przerobie zdjęcie w efekt 3D taki jak tu:
chodzi o aplikację,która przerabia takie zdjęcie.
Own your way.....
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych