Czołem,
Czy korzystacie z jakiegoś programu do nauki języka angielskiego? Co jest najlepsze na OSX?
Pzdr.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 07 March 2016 - 18:55
Czołem,
Czy korzystacie z jakiegoś programu do nauki języka angielskiego? Co jest najlepsze na OSX?
Pzdr.
Posted 07 March 2016 - 19:02
Szukam prostej i lekkiej aplikacji do edycji zdjęć, która będzie działała automatycznie.
Funkcje wymagane:
- zmiana rozmiaru zdjęcia
- dodanie logo w prawym dolnym rogu
Systemowy Podgląd bez problemu sobie z tym poradzi.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Posted 07 March 2016 - 19:52
Hej, szukam aplikacji pozwalającej na stworzenie folderów działających jak np rozwijana lista downloads/utilities etc z docka ale z poziomu folderu na desktopie. Czyli klikamy na pulpicie w folder i zamiast nam się otwierać, rozwija się nam lista rzeczy, które w tym folderze się znajdują (ale nie w nowym oknie).
Wiem, że w sumie głupota ale posiedziałem chwilę nad tym tematem i nie mogę znaleźć więc nawet nie wiem czy coś takiego istnieje
Będę wdzięczny za każdą sugestię,
Pozdrawiam, Jan.
Posted 07 March 2016 - 20:19
Witam,
@kilsan,
Może ta aplikacja przypadnie ci do gustu.
Pozdrawiam
GAMA007
Posted 07 March 2016 - 20:34
Ja bym zasugerował coś takiego: https://aptonic.com - dropzone 3
Posted 07 March 2016 - 23:06
Witam,
@kilsan,
Może ta aplikacja przypadnie ci do gustu.
https://daisydiskapp.com
Pozdrawiam
GAMA007
Dzięki za odpowiedź ale to nie to czego szukam. Pozdrawiam.
Ja bym zasugerował coś takiego: https://aptonic.com - dropzone 3
Bardzo ciekawy program, zainstalowałem trial i od jutra przetestuję Dzięki!
Posted 08 March 2016 - 23:51
@Śfierzyk dzięki!
Posted 09 March 2016 - 11:15
Witam, dostałem dysk 500gb 3,5 cala. Mam obudowę usb i chciałbym go przetestować. Może ktoś poleci odpowiedni program.
iPhone 7 32GB Silver
Posted 09 March 2016 - 11:41
Posted 09 March 2016 - 12:21
@torik dzięki, ale tym programem sprawdzę czy dysk ma bad sectory? Kiedyś go instalowałem i zdaje się, że on podaje tylko szybkość dysku.
iPhone 7 32GB Silver
Posted 11 March 2016 - 17:43
Witam,może mi ktoś pomoże,od dłuższego czasu szukam programu do wypalania płyt:
(audio cd,mp3,DVD video,iso,blu-ray) program może być nawet płatny,chciałbym żeby był skuteczny
2 program do konwersacji do DVD VIDEO,konwersja żeby się odbywała z plików mp4,divx,MKV,dobrze by było żeby był w miarę szybki i skuteczny
Wszystko oczywiście pod OS-X
Bardzo Was proszę doradźcie
Posted 12 March 2016 - 18:31
@torik dzięki, ale tym programem sprawdzę czy dysk ma bad sectory? Kiedyś go instalowałem i zdaje się, że on podaje tylko szybkość dysku.
To program do testów szybkości, do testów dysku może być to: https://itunes.apple...7090?l=pl&mt=12 tylko parę eur kosztuje. Mam ten program i raz mi się zdarzyło dysk systemowy testować.
Witam,może mi ktoś pomoże,od dłuższego czasu szukam programu do wypalania płyt:
(audio cd,mp3,DVD video,iso,blu-ray) program może być nawet płatny,chciałbym żeby był skuteczny
2 program do konwersacji do DVD VIDEO,konwersja żeby się odbywała z plików mp4,divx,MKV,dobrze by było żeby był w miarę szybki i skuteczny
Wszystko oczywiście pod OS-X
Bardzo Was proszę doradźcie
Konwerter pików video: https://itunes.apple...7184?l=pl&mt=12
można przetestować triala.
albo to:
https://itunes.apple...1281?l=pl&mt=12
do palenia płyt to chyba mi przychodzi do głowy tylko Burn ale on raczej płyt blu-ray nie pali tylko cd i dvd.
Posted 15 March 2016 - 21:18
Posted 18 March 2016 - 14:40
Hej,
szukam aplikacji do Youtube na maca. Zależy mi głównie na udostępnianiu filmów na telewizorze z WebOs, tak jak to można robić z aplikacji od google.
Posted 24 March 2016 - 11:33
Notes.app?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 25 March 2016 - 11:52
Czytnik RSS na OS X i iOS abym mógł przeglądać blogi i serwisy? Coś poza feedly?
Posted 25 March 2016 - 12:16
Posted 30 March 2016 - 14:29
Tylko Reeder.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 04 April 2016 - 12:55
Witam
Poszukuję programu dzięki któremu będę w stanie połączyć się z iphonem i skonfigurować go z poziomu mojego maca.
Już wyjaśniam.
Moja mama planuje kupić sobie iphona , dla niej to kompletnie nowa rzecz a ja mieszkam baaardzo daleko. Chciałby zainstalować u niej jakąś apkę i u mnie na kompie jakąś apkę dzięki której będę mógł jej telefon skonfigurować oraz w razie problemu naprawić. Telefon mojej mamy będzie nowy i żaden jailbreak nie wchodzi w grę. Czy istnieją taki aplikacje, jeśli tak to bardzo proszę o nazwy. Jeśli chodzi o komputery to zawsze używam TeamViewer, niestety nie obsługuje on sterowania iphonem.
Będę wdzięczny za pomoc
Łukasz
Posted 05 April 2016 - 18:09
Cześć, szukam programu do usuwania aplikacji z os x'a, prosty w obsłudze program, który całkowicie kasuje apki . Rozważę opcje kupna, chociaż lepiej żeby był darmowy.
Telefon: iPhone 4 16GB > iPhone 4 32GB > iPhone 4S 16GB > iPhone 6 Plus 16GB > iPhone 5S 16GB > iPhone 6 16GB
MBP 13' Late 2013
Posted 05 April 2016 - 19:06
Cześć, szukam programu do usuwania aplikacji z os x'a, prosty w obsłudze program, który całkowicie kasuje apki . Rozważę opcje kupna, chociaż lepiej żeby był darmowy.
AppCleaner, możesz spróbować cCleaner, z płatnych świetny Clean My Mac (nie słuchaj "super userów" że program do niczego, oni go nie potrafią używać)
Edited by torik, 05 April 2016 - 19:07.
Posted 05 April 2016 - 19:09
Z tego co pamiętam Drive Genius (nawet w wersji Demo) ma taką opcję (Physical Check, bodajże).
Posted 05 April 2016 - 19:58
Z tego co pamiętam Drive Genius (nawet w wersji Demo) ma taką opcję (Physical Check, bodajże).
Jest też taki program HD Spy ale kosztuje sporo bo 30 EUR w MAS.
A tak on wygląda
Posted 06 April 2016 - 00:08
Cześć szukam odtwarza filmów który mi wyświetli napisy pod filem bez zbędnego kombinowania jak to ma miejsce w VLC i fajnie jakby miał możliwość podniesienia obrazu w góre.
Po co sobie film zasłaniać jak i tak w większości sa czarne pasy na dole i górze.
Posted 07 April 2016 - 07:46
Szukam programu podobnego do ImageOptim, jakoś ten wymieniony nie działa mi z najnowszą wersją systemu. Co możecie polecić?
0 members, 8 guests, 0 anonymous users