Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#1101 pingwin71

pingwin71
  • 291 postów

Napisano 02 lutego 2016 - 08:10

kontomierz.pl , choć niektórzy twierdzą że to niezbyt bezpieczne. Mam od listopada , mnie pasuje.

#1102 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 02 lutego 2016 - 10:43

Moja prośba związana jest ze zmianą format pliku wideo. W krótkim filmie zrobionym zwykłym aparatem potrzebuję zmniejszyć rozdzielczość i przepływność Average Birate (kbps). Jestem amatorem i szukam jakiegoś programu za pomocą którego mógłbym to zrobić. Wpierw będę rozglądał się za jakimś darmowym programem, ale jeśli się nie da to w innym dziale zapytam o płatny program. Próbowałem z programem HandBrake, ale coś robiłem nie tak bo nie udało się mi nim osiągnąć celu, dlatego szukam teraz innego programu. Wielkie dzięki. 

Użytkownik bielin edytował ten post 02 lutego 2016 - 10:45

#1103 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lutego 2016 - 20:08

kontomierz.pl , choć niektórzy twierdzą że to niezbyt bezpieczne. Mam od listopada , mnie pasuje.

Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć? Temat mnie zaciekawił.

#1104 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 11:22

Moja prośba związana jest ze zmianą format pliku wideo. W krótkim filmie zrobionym zwykłym aparatem potrzebuję zmniejszyć rozdzielczość i przepływność Average Birate (kbps). .....

Nie wiem czemu "obrażasz się" na Handbrake ;) jest najlepszy. Jest jeszcze MPEG Streamclip - może Ci przypasuje: http://www.squared5....amclip-mac.html

CZołem! poszukuję od jakiegoś czasu programu, który potrafiłby w szybki i łatwy sposób pomóc w włączeniu oszczędnego trybu energii, pracuję z Macbookiem Air w domu pod kablem (i tu mam jasność, powiadomienia i sporo dupereli), ale nie rzadko chcę się uwolnić od ładowarki na możliwie jak najdłużej i tu pojawić ma się program który wyłączy/ ograniczy wszelkie BAJERY poza wi-fi, czy coś takiego w ogóle istnieje? ;>

- używaj Safari (ma sporą przewagę jeśli chodzi o zużycie energii nad Chrome)

- odłącz urządzenia zewnętrzne podłączone przez usb czy thunderbolt

- wyłącz bluetooth i wifi (jeśli nie potrzebujesz dostępu do internetu oczywiście)

- od czasu do czasu kliknij w ikonkę baterii  w górnym pasku i sprawdź czy pojawia się tam nazwa programu, który nadmiernie zużywa prąd

- jeśli masz tradycyjny dysk twardy (mechaniczny), wymień go na dysk SSD (poza szybkością działania komputera, wydłużysz czas pracy o jakieś 20-30%)

- wyłącz lokalne tworzenie backup'ów Time Machine (o ile masz dysk SSD, wydłużysz tym samym jego żywotność) - komenda "sudo tmutil disablelocal" w Terminalu

- wyłącz niepotrzebne powiadomienia (Ustawienia > Powiadomienia)

- wyłącz automatyczne sprawdzanie emaili w tle (Mail > Ustawienia > Ogólne > Sprawdzaj nową pocztę > Ręcznie)

- dbaj o zdrowie swojej baterii - jeśli zaczynasz używać laptopa na baterii, w miarę możliwości pracuj aż do momentu, gdy stan naładowania będzie między 5 a 10%. Dopiero wtedy podłączaj do sieci. W tym pomóc Ci może ta aplikacja: http://fruitjuiceapp.com lub https://itunes.apple...gel/id980488301

Z innych apek: 

http://www.enduranceapp.com/

http://www.macupdate...3430/fruitjuice

Użytkownik czaras edytował ten post 03 lutego 2016 - 11:33

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#1105 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 12:04

Nie wiem czemu "obrażasz się" na Handbrake ;) jest najlepszy. 

Przestałem używać HandBrake bo w żaden sposób nie mogłem ustawić w pliku wideo rozdzielczości z 1920 × 1080 na 640 × 480 przy 4x3, bo automatycznie przestawiało się na 640 × 360. Piszę ten post bo znalazłem już program w App Store który radzi sobie z tym problemem i nazywa się Free-Make Video Converter. 

https://itunes.apple...70?l=pl&mt=12 

Dziękuję.

Użytkownik bielin edytował ten post 03 lutego 2016 - 12:06

#1106 eL

eL
  • 27 postów

Napisano 04 lutego 2016 - 18:41

Kontomierz znam. Kiedyś też chciałem z niego korzystać jednakże skutecznie odstraszyła mnie chęć parowania się jego z moim realnym kontem w banku. Tak tak, wiem, zabezpieczenia są... Jednakże konto bankowe wolę trzymać z dala od takich aplikacji. Chyba że można już korzystać bez tego połączenia i samemu dodawać sobie przepływ gotówki ? W tedy jak najbardziej warto się skusić.

#1107 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 10:20

Byłbym wdzięczny za udzielenie pomocy w zakupie program na MAC OS X dzięki któremu mógłbym robić nastepujące rzeczy

1. Dodawać do filmu dźwięk

2. Dodawać do filmu zdjęcia

3. Sformatować film 1440x1180 do rozmiaru 640x480

4. Nieco ściemnić obraz filmu

Darmowy program iMovie nie posiada opcji 3 i 4, dlatego chciałbym zakupić coś lepszego.

#1108 MSZColin

MSZColin
  • 13 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 lutego 2016 - 16:14

Witam, 

poszukuje programu do zarządzania kontaktami, te systemowe ani z Google mi nie wystarczają. Potrzebuję sortować, wybierać kontakty pod różnymi kryteriami, dodawać zdjęcia, pokazywać je na mapie, czy ktoś z Was może taki polecić ? Może być płatny. Potrzbuje, żeby działał na iOS oraz OSX lub Web.

#1109 MSZColin

MSZColin
  • 13 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 lutego 2016 - 21:43

Witam, 

poszukuje programu do zarządzania kontaktami, te systemowe ani z Google mi nie wystarczają. Potrzebuję sortować, wybierać kontakty pod różnymi kryteriami, dodawać zdjęcia, pokazywać je na mapie, czy ktoś z Was może taki polecić ? Może być płatny. Potrzebuje, żeby działał na iOS oraz OSX lub Web.

#1110 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 00:45

Witam, 

poszukuje programu do zarządzania kontaktami, te systemowe ani z Google mi nie wystarczają. Potrzebuję sortować, wybierać kontakty pod różnymi kryteriami, dodawać zdjęcia, pokazywać je na mapie, czy ktoś z Was może taki polecić ? Może być płatny. Potrzebuje, żeby działał na iOS oraz OSX lub Web.

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 16 lutego 2016 - 00:47

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#1111 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 13:38

Witam, jeśli piszę w złym temacie, proszę o przeniesienie.

Poszukuję słownika angielsko-polskiego który mogę dodać do wbudowanego "słownika", tak abym widząc jakieś nieznane mi słowo, po zacznaczeniu i naciśnięciu mógł zobaczyć tam tłumaczenie a nie tylko definicje.

#1112 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 01:51

Witam, jeśli piszę w złym temacie, proszę o przeniesienie.

Poszukuję słownika angielsko-polskiego który mogę dodać do wbudowanego "słownika", tak abym widząc jakieś nieznane mi słowo, po zacznaczeniu i naciśnięciu mógł zobaczyć tam tłumaczenie a nie tylko definicje.

+1

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#1113 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 16:30

Szukam programu za pomoca ktorego moglbym zrobic botowany obraz windowsa XP na pendrive. Boot Camp pozwala tylko na 7 i w gore, dodatkowo wylacznie 64.

Ktos moglby pomoc?

#1114 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 lutego 2016 - 18:21

XP jest chyba od dawna nie wspierane i pewnie nie da się w ogóle zainstalować. Czemu chcesz instalować tak archaiczny system? 

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#1115 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 27 lutego 2016 - 01:35

Szukam programu za pomoca ktorego moglbym zrobic botowany obraz windowsa XP na pendrive. Boot Camp pozwala tylko na 7 i w gore, dodatkowo wylacznie 64.

Ktos moglby pomoc?

Niestety nie powiem na 100% czy obsłuży XP, ale warto spróbować:

http://unetbootin.github.io

W pracy dość często muszę przygotowywać instalki na penach i przyznam szczerze, że mimo wielu prób i dobrych chęci zarzuciłem ich robienie na Macu. Po prostu z jakiegoś powodu w 80% przypadków obraz albo sie nie tworzy albo utworzony obraz jest coś nie halo. Sugeruję, abyś jednak skorzystał z jakiegoś starego nawet kompa, ale z Windowsem i użył sprawdzonego programu Rufus.

Użytkownik czaras edytował ten post 27 lutego 2016 - 01:35

#1116 PrzemekPro

PrzemekPro
  • 13 postów

Napisano 27 lutego 2016 - 16:13

Szukam aplikacji do prowadzenia budzetu firmy (małej). Do tej pory robiłem to w arkuszu ale może jest coś wartego zainteresowania. Chodzi mi o wydatki, komu zapłaciłem, jakie złozyłem faktury, notatki itp - aby mieć wszystko w jednym miejscu. Do 50 euro, ale oczywiście najlepiej free :).

#1117 ZatoR-ek

ZatoR-ek
  • 183 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 12:04

Cześć,

poszukuję aplikacji znajdujących zdublowane zdjęcia/filmy w systemowej aplikacji Zdjęcia w OSX. Ktoś pomoże? :)

My kit: iMac 21,5 Mid 2011 & MBP 13,3 Touch Bar 2016 || iP 11 Pro Max 512 GB White & iP X 64GB Black || AW4 44mm GPS + Cellular

#1118 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 06:50

Cześć,

poszukuję aplikacji znajdujących zdublowane zdjęcia/filmy w systemowej aplikacji Zdjęcia w OSX. Ktoś pomoże? :)

https://itunes.apple...2514?l=pl&mt=12

albo ten podobno lepszy i promocja za free jest:

https://itunes.apple...0987?l=pl&mt=12

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 29 lutego 2016 - 06:53

• ZatoR-ek lubi to

#1119 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 05 marca 2016 - 17:00

Poszukiwany program do synchronizacji napisów z filmem.

Programy typu Pym Player, Qnapi czy iNapi oraz WhatSub nie znajdą napisów do mojego filmu.

Mogę przesunąć sobie napisy w Movist, tylko on nie zapisuje tego w pliku napisów niestety. 

Szukam więc czegoś, co przeliczy wszystkie zapisy typu:

{4672}{4733}O mÛj Boøe.

przenosząc o zadaną wartość czasową.

Fajnie gdyby istniało także dopasowywanie na zasadzie wskazania pierwszego i ostatniego wystąpienia napisu.

Co polecicie?

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.

#1120 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 05 marca 2016 - 19:38

Znalazłem program Jubler, ale nie wiem czy można w nim przesunąć równomiernie napisy w taki sposób, że napisy zaczynają się równo z filmem, ostatni dialog według zapisu napisów 01:44:22:08 a ostatnia wypowiedziana kwestia w filmie jest w miejscu 01:24:46:00.

#1121 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 06 marca 2016 - 10:39

Poszukiwany program do synchronizacji napisów z filmem.

Programy typu Pym Player, Qnapi czy iNapi oraz WhatSub nie znajdą napisów do mojego filmu.

Mogę przesunąć sobie napisy w Movist, tylko on nie zapisuje tego w pliku napisów niestety. 

Szukam więc czegoś, co przeliczy wszystkie zapisy typu:

{4672}{4733}O mÛj Boøe.

przenosząc o zadaną wartość czasową.

Fajnie gdyby istniało także dopasowywanie na zasadzie wskazania pierwszego i ostatniego wystąpienia napisu.

Co polecicie?

Ja używam tego: http://pier.morel.pe...ix/english.html

Napisy trzeba przekonwertować do formatu .srt (np. SRTool, albo pobrać je w tym formacie)

Ustawiasz sobie pierwszą kwestię mówioną (gdzieś na początku filmu) na podglądzie np. w VLC i notujesz czas, dopasowujesz czas odpowiedniego napisu zaznaczając go na liście i wpisując nowy czas w lewych polach na dole, następnie na podglądzie filmu sprawdzasz jakąś ostatnią kwestię mówioną w filmie i podajesz taki czas do odpowiedniego napisu w prawym polu. Potem wystarczy zapisać plik i otworzyć ponownie film.

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 06 marca 2016 - 10:39

• Śfierzyk lubi to

#1122 pawelq

pawelq
  • 32 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 06 marca 2016 - 23:44

Cześć, 

Szukam programu do odczytu pdf. Problem może błahy, ale potrzebuję żeby spełniał jeden specyficzny warunek. 
Przy przeglądaniu dokumentów (ulotka, książka, magazyn) z ponumerowanymi stronami żeby reader wyświetlał 2 strony obok siebie w opcji full screen. 
Adobe Acrobat PDF pozwala na taką opcję i wyświetla dwie strony obok siebie ale tylko w opcji pełny ekran - kiedy klikam japko+L (full screen wypełnienie) to już pokazuje tylko jedną stronę. 
Sprawdzam cały czas jakieś nowe pdf readery ale jest jeszcze gorzej.... 

Może ktoś się natknął albo zna jakiś taki program spełniający to wymaganie? 

Macbook Air 2011
Iphone 6+

#1123 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 marca 2016 - 09:40

Podgląd także ma opcję wyświetlania dwóch stron obok siebie, na pewno w trybie okienkowym i w wersji fullscreen chyba też.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#1124 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 07 marca 2016 - 12:09

Użyj w systemowym podglądzie OS X (Preview) skrótów command+2 lub command+3.

#1125 Pshemas

Pshemas
  • 64 postów

Napisano 07 marca 2016 - 12:10

Szukam prostej i lekkiej aplikacji do edycji zdjęć, która będzie działała automatycznie.

Funkcje wymagane:

- zmiana rozmiaru zdjęcia 

- dodanie logo w prawym dolnym rogu

Użytkownik Pshemas edytował ten post 07 marca 2016 - 12:10

MBP 15" 2015  iPhone 6s  iPad 4  Apple TV3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych