Odpowiedź do "luki_st"
1. Teoretycznie powinny chodzić ale może się zdarzyć że nie. Ja miałem problem przy iPodzie dwa posty wyżej. Jeśli ci nie zależy na czasie to poczekaj aż pojawi się trwały Jailbreak iOS 5.1 dla twojej wersji iPada. Bo póki co wyszedł tylko nie trwały, czyli coś jakby wersja beta.
2. Usunięcie JB polega na odtworzeniu oprogramowania iOS na oryginalne bezpośrednio od Apple. (Jailbreak jest to oprogramowanie od apple z modyfikacjami)
3. Chyba nie ma reguły. Sn0wbreeze jest chyba prostszy do zrobienia ale z mojej ostatniej ww. przygody wynika że redsn0w praktyczniejszy. Jak coś nie będzie działać w Sn0wBreeze to możesz odtworzyć na nowo oryginalny soft i spróbować RedSn0w
Odtworzenie softu zawsze usuwa wszystkie dane z urządzeń. Ale można je zawsze przywrócić poprzez kopie zapasowe tworzone w iTunes.
---------- Wpis dodano o 23:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------
Odpowiedź do "industrial-usagi"
Też nie działa. Pamiętam że w 5.0.1 musiałem dużo kombinować żeby zaczęło działać (a ikonka była z kanciastymi rogami, a nie zaokrąglonymi). W 5.1 nie działa i nie wiem co poradzić.
A ja mam pytanie: czy wam tez iBooks nie działa po JB5.1? Znacie może jakiś fix na to, w Cydi znalazłem tylko do 5.01 ale do 5.1 już nie.