Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak 5.1, 5.1.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
756 odpowiedzi w tym temacie

#426 Morfeus_blue

Morfeus_blue
  • 6 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 21:51

I jeszcze raz: Nie masz SHSH do danego softu, a na chwile obecna nie jest on najnowszym softem NIE WGRASZ go (nawet pobierając go z nieba od najwyższego i w itunes będziesz próbował go wgrać trzymając shift

Nie krzycz, bo się zamknę w sobie! Brak elementarnych podstaw wyklucza mnie z dyskusji. A istnieje gdzieś jakiś słowniczek lub poradnik, od A do Z łamania iOS (najlepiej w języku polskim) ? Niestety nie wiem co to SHSH 8-)

#427 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 29 kwietnia 2012 - 21:53

Przeciez nie krzycze tylko troche rece mi opadly, bo jakby nie bylo troche czasu stracilem na pisanie tego posta i Twoje pytanie obnizylo moje morale ze nie zrobilem tego wystarczjaco dobrze ;) A SHSH to rodzaj cyfrowego podpisu / ticketu / pozwolenia od apple na wgranie danej wersji softu. Apple wydaje pozwolenia/SHSH na wgrywanie tylko najnowszego softu. Soft nie jest najnowszy nie masz SHSH = nie masz pozwolenia od APPLE (chyba ze sobie je zapisales wtedy gdy ten soft byl najnowszy)

#428 Morfeus_blue

Morfeus_blue
  • 6 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 21:56

Instrukcja jest bardzo dobra, ale ja bym tam jeszcze wytłumaczył SHSH. Operujesz tym skrótem a nie każdy może wiedzieć co to jest i sugerować takie głupie rozwiązania jakie ja dziś podałem. :roll:

#429 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 kwietnia 2012 - 23:48

Tak, na forum jest wątek w którym znajdują się wszystkie potrzebne pojęcia, ba! Na tym forum też jest masa poradników, odnośnie instalacji oprogramowania, po jailbreak, wszystko tutaj jest - wystarczy użyć wyszukiwarki!

Gorzej jak ci odda co ? Polecisz z płaczem do domu.
Nie podoba CI sie ? nie wchodz i nie komentuj bo twoje posty nic nie wnoszą do tematu a płakać możesz mamusi w rękaw.

A właśnie, że zrobię na przekór, wchodzę tutaj i piszę oraz raportuję co chwilę posty, które mają odpowiedź na poprzedniej stronie, a więc wnoszą do tematu, użytkowniku. A dodanie na początku kolokwializmu "Mamo ratuj" było po prostu żartobliwym wyrażeniem mojego ogromnego niezadowolenia spowodowanego brakiem sił poprzez patrzenie na osoby, które nie wiedzą, jak używać wyszukiwarki, to samo wyrażało "uderzenie w twarz pięścią" bo, czy tak trudno jest otworzyć stronę poprzednią? No właśnie.

#430 TheRobson

TheRobson
  • 75 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 07:20

Witam czy bylby ktos tak mily i opisal krok po kroku po POLSKU Jak zrobić downgrade z 5.1 do 5.0.1 na iPhone 4 mam shsh 5.0.1 Bardzo Dziekuje

#431 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 08:31

http://myapple.pl/ip...do-5_0_1-a.html

#432 TheRobson

TheRobson
  • 75 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 10:00

postepuje zgognie z opisem lecz przy wskazywaniu w redsnow , Local shsh wyskakuje cos takiego ( memory exhausted ) co mam zrobic???

#433 franio94

franio94
  • 48 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 16:35

Witam. Być może ten problem był już poruszany w tym temacie ale nie chce mi się przekopywać 44 stron. Otóż po zrobieniu JB 5.1 dla iPod Touch 4G poprzez sn0wbreeze oraz Redsn0w (podczas robienia JB wszystko wyglądało w porządku - jak zwykle przy poprzednich iOS) nie uruchamia się Cydia oraz Safari. Przy Redsn0w jeszcze jest biała ikonka cydii zamiast normalnej. Wie ktoś o co może chodzić? Pozdrawiam.

#434 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 30 kwietnia 2012 - 16:36

franio94 pisz na gg 1769850 .

#435 franio94

franio94
  • 48 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 17:09

Mój problem powyżej rozwiązany - dzięki norki21. Jak by ktoś też miał tego typu problem opiszę tu metodę użytkownika norki21 1. Na iUrządzeniu musimy mieć zainstalowane oryginalne oprogramowanie iOS 5.1 2. Robimy Jailbreak Redsn0w -em a 3. Przy pierwszym uruchomieniu urządzenia (po zrobieniu JB), od razu po pojawieniu się ekranu odblokowywania wyłączamy urządzenie (przytrzymujemy przycisk sleep i paluchem po ekranie) - nie odblokowujemy. 4. Wchodzimy ponownie do Redsn0w następnie Extras i Just Boot. 5. Wprowadzamy w tryb DFU i po zakończonych czynnościach - safari i cydia powinna działać. :-) Jeszcze raz WIELKIE dzięki dla użytkownika norki21.

#436 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 30 kwietnia 2012 - 17:19

Hehe . Nie musisz dziękować . A ja przypominam , że nie zawsze Safari nie działa .

#437 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 kwietnia 2012 - 20:44

A ja mam pytanie: czy wam tez iBooks nie działa po JB5.1? Znacie może jakiś fix na to, w Cydi znalazłem tylko do 5.01 ale do 5.1 już nie.

#438 luki_st

luki_st
  • 2 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 22:11

Witam, jestem nowym posiadaczem ipada z softem 5.1, chciał bym wykonać Jailbreak'a ale zastanawiam się nad kilkoma rzeczami: 1. Czy chodzą wszystkie aplikacje (coś na początku tego wątku było, że nie działa safari, mail i jeszcze tam jakieś rzeczy) i czy system chodzi sprawnie (pomijając fakt konieczności uruchomiania ipada z pc). 2. Czy usunięcie Jailbreak'a polega wyłącznie na wyzerowaniu urządzenia. 3. który jailbreak jest lepszy (który mi radzicie zainstalować) : redsn0w czy sn0wbreeze (chyba nie ma innych na soft5.1). Pozdrawiam.

#439 franio94

franio94
  • 48 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 22:48

Odpowiedź do "luki_st"

1. Teoretycznie powinny chodzić ale może się zdarzyć że nie. Ja miałem problem przy iPodzie dwa posty wyżej. Jeśli ci nie zależy na czasie to poczekaj aż pojawi się trwały Jailbreak iOS 5.1 dla twojej wersji iPada. Bo póki co wyszedł tylko nie trwały, czyli coś jakby wersja beta.
2. Usunięcie JB polega na odtworzeniu oprogramowania iOS na oryginalne bezpośrednio od Apple. (Jailbreak jest to oprogramowanie od apple z modyfikacjami)
3. Chyba nie ma reguły. Sn0wbreeze jest chyba prostszy do zrobienia ale z mojej ostatniej ww. przygody wynika że redsn0w praktyczniejszy. Jak coś nie będzie działać w Sn0wBreeze to możesz odtworzyć na nowo oryginalny soft i spróbować RedSn0w

Odtworzenie softu zawsze usuwa wszystkie dane z urządzeń. Ale można je zawsze przywrócić poprzez kopie zapasowe tworzone w iTunes.

---------- Wpis dodano o 23:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------

Odpowiedź do "industrial-usagi"

Też nie działa. Pamiętam że w 5.0.1 musiałem dużo kombinować żeby zaczęło działać (a ikonka była z kanciastymi rogami, a nie zaokrąglonymi). W 5.1 nie działa i nie wiem co poradzić.

A ja mam pytanie: czy wam tez iBooks nie działa po JB5.1? Znacie może jakiś fix na to, w Cydi znalazłem tylko do 5.01 ale do 5.1 już nie.

#440 luki_st

luki_st
  • 2 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 22:55

W takim razie mam jeszcze trzy pytania. Jak wygląda odtworzenie oprogramowania, jakie programy z regóły nie działają i czy twoim zdaniem warto robić jailbreak'a?

#441 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 01 maja 2012 - 00:49

ibooks nie dziala , nie ma fixa na 5.1 w tej chwili. polecam Tomes. Zawsze jak iBooks mi nie smiga w zastepstwie mam Tomes :)

#442 michael23

michael23
  • 5 postów

Napisano 01 maja 2012 - 10:19

ibooks nie dziala , nie ma fixa na 5.1 w tej chwili. polecam Tomes. Zawsze jak iBooks mi nie smiga w zastepstwie mam Tomes :)

IBooks działa ;) tutaj link do tutoriala
[url=http://jaxov.com/2012/03/fix-ibooks-configuration-error-ios-5-1-tutorial/]How to Fix iBooks on iOS 5.1 Jailbroken iPhone, iPod or iPad? [Guide][/url]
Mi pomogło

#443 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 01 maja 2012 - 10:25

W takim razie mam jeszcze trzy pytania. Jak wygląda odtworzenie oprogramowania, jakie programy z regóły nie działają i czy twoim zdaniem warto robić jailbreak'a?

Na wszystkie pytania jest dział na forum, wraz z wątkami, a jeżeli one Ci nic nie powiedzą, to patrz na moją sygnaturkę, there is an answer.

#444 prazynpl89

prazynpl89
  • 63 postów

Napisano 01 maja 2012 - 19:08

Przejzalem juz kilku forum I nieznalazlem odpowiedzi na more pytanie. Jest juz moze jb na iPada 2?

#445 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 01 maja 2012 - 19:40

Jeśli chodzi o ios 5.1 to nie ma :)

#446 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 maja 2012 - 19:47

1.Tak wszystkie aplikacje będą chodzić, system chodzi sprawnie (głównie zależy od danego urządzenia) 2.Tak wystarczy zwykłe restore 3.Według mnie sn0wbreeze (więcej opcji do wyboru) aczkolwiek słyszałem że softy przez niego robione trochę muliły.

#447 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 01 maja 2012 - 19:53

Przejzalem juz kilku forum I nieznalazlem odpowiedzi na more pytanie. Jest juz moze jb na iPada 2?

Slabo szukales: http://myapple.pl/ip...-jailbreak.html

#448 prazynpl89

prazynpl89
  • 63 postów

Napisano 01 maja 2012 - 20:45

Ale wlasnie zapomnialem dodac ze mam wgrany soft 5.1 :) czy to oznacza klape? Czy jednak jest jb ?

#449 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 maja 2012 - 20:49

Kurna chata! Dostałeś odpowiedź, a Ty dalej drążysz temat. Byłeś na stronie wskazanej przez Pegaza? No! Dołączona grafika

#450 prazynpl89

prazynpl89
  • 63 postów

Napisano 01 maja 2012 - 21:08

Byl em ale tam pisze ze czapa:/

---------- Wpis dodano o 23:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:07 ----------

Bylem ale tam pisze ze dupa balsa:( dlatefo chce sie upewnic;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych