A moze napisalbys na jakim sofcie chodzi ten ipad 2 bo jak na najnowszym 5.1 to NIE DA sie go zjailbreak'owac i dlatego moze wywalac blad. Z tego co wiem ostatnim softem byl 5.0.1 dla ipada 2 i to nawet byl jailbreak bez uwiezi na tego nie ma wogole jb.Czy może mi ktoś wyjaśnić co robię nie tak. Instrukcja mówi że by wejść DFU mode i gdy już w nim jestem to wywala mi błąd że w nim jestem. Nie włącza się instalacja i zostaje w DFU mode i czarny ekran. Przywracam ios i tak w kółko z 20 razy. Próbowałem na Windows 7 i na Xp i to samo. Próbowałem redsn0w_0.910b8 i greenpois0n. Przewertowałem dziesiątki filmików instruktarzowych (włączałem zgodności z servis pack 3, uruchamiałem w trybie administratora) i nic. Załączam zdjęcie błędu, może znajdzie się jakaś miła i mądra osoba która będzie potrafiła mi pomóc.
[ATTACH=CONFIG]10985[/ATTACH]

Jailbreak 5.1, 5.1.1
Napisano 29 kwietnia 2012 - 09:49
Napisano 29 kwietnia 2012 - 10:32
Rozumiem że posiadasz iPad2, na jakiej wersji iOS? spróbuj Redsn0w 0.9.10b7 jeśli na 5.0.1, lub jak na 5.1 to może lepiej redsn0w_win_0.9.10b6, komunikat jasno mówi że nie wspiera Twojego urządzenia, pokombinuj:)
Spróbowałem jak radziłeś, ale niestety ten sam efekt. Jest to Ipad2 na 5.1.
A moze napisalbys na jakim sofcie chodzi ten ipad 2 bo jak na najnowszym 5.1 to NIE DA sie go zjailbreak'owac i dlatego moze wywalac blad. Z tego co wiem ostatnim softem byl 5.0.1 dla ipada 2 i to nawet byl jailbreak bez uwiezi na tego nie ma wogole jb.
Tak to Ipad2 na 5.1, niestety chyba masz racje i nie da się z tym nic zrobić. Choć nie rozumiem po co tyle filmików na youtube że łamią ten soft. Przepraszam za prozaiczne pytania, miałem przez prawie 2 lata Iphona 4 i nigdy go nie łamałem. Ipada mam od miesiąca i z nim postanowiłem zrobić porządek i go złamać. Ale oczywiście pech chciał że mam Ipada2 i soft 5.1 który już taki był przy zakupie

Napisano 29 kwietnia 2012 - 10:34
Hm... trudno jest przeczytać poprzednią/dwie strony do tyłu, gdzie znajduj się mój post, w którym napisane jest, komu wierzyć, a komu nie.Tak to Ipad2 na 5.1, niestety chyba masz racje i nie da się z tym nic zrobić. Choć nie rozumiem po co tyle filmików na youtube że łamią ten soft. Przepraszam za prozaiczne pytania, miałem przez prawie 2 lata Iphona 4 i nigdy go nie łamałem. Ipada mam od miesiąca i z nim postanowiłem zrobić porządek i go złamać. Ale oczywiście pech chciał że mam Ipada2 i soft 5.1 który już taki był przy zakupie
. Smutna historia. Jestem otwarty na dalsze eksperymenty i sugestię, jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę pisać. Jeśli nie chcecie zaśmiecać forum to proszę na priv.
Napisano 29 kwietnia 2012 - 11:06
Nie ludz sie ze ktokolwiek na chwile obecna Ci pomoze nie da sie to znaczy NIE DA SIE NIC Z TYM zrobic. A jesli chodzi o te wszystkie filmiki i inne bzdurne strony ktore to opisuja to im chodzi jedynie o np youtube: sciagniecie jak najwiekszej liczby odwiedzic/subskrypcji bo wiadomo jak ktos pokazuje cos czego kazdy szuka to sila rzeczy musi miec wiele odwiedzajacych chodzi o reklame i kase z nich i liczbe fanow na faceShicie i inne korzysci finansowo/reklamowe wiec skonczcie juz z mowieniem co to nie pokazuja na youtube.Jestem otwarty na dalsze eksperymenty i sugestię, jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę pisać. Jeśli nie chcecie zaśmiecać forum to proszę na priv.
Napisano 29 kwietnia 2012 - 11:11
pod2g umiescil na swoim blogu sonde odnosnie jailbreak'a na 5.1 . I chce znac opinie czy wstrzymac sie z wypuszczeniem jailbreak'a az wydadza ios 6 czy wypuscic teraz i zmarnowac 5 rozkminionych exploitow. Czyli pewnie juz jest to realne ale byc moze specjalnie tego nie wypuszcza zeby mozna bylo zlamac wyzszy soft ktory kiedys powstanie... Jak widac jest sporo glosow na to aby sie wstrzymac z JB do czasu wydania ios6 pod2g's iOS blog
Co im z tych znalezionych exploitów,gdy iphone 5 otrzyma ten procesor co ipad 3 ?
Napisano 29 kwietnia 2012 - 12:42
Napisano 29 kwietnia 2012 - 12:54
Napisano 29 kwietnia 2012 - 13:21
Napisano 29 kwietnia 2012 - 13:24

Napisano 29 kwietnia 2012 - 13:47

Napisano 29 kwietnia 2012 - 14:20

Napisano 29 kwietnia 2012 - 15:23
Napisano 29 kwietnia 2012 - 15:47
Odpowiedz na Twoje pytania brzmi nie ! Nie przeskoczysz z 5.0 na 5.0.1 gdyz nie masz do niego shsh a teraz najnowszy jest 5.1 i tylko na niego mozesz przeskoczyc. NIE obnizysz 5.1 na 5.0.1 bez plikow shsh - wszystko o czym czytales to bzdura i nieralne, a wszyscy co twierdza ze im sie udalo to sciemniacze. Na chwile obecna NIC nie zrobisz ani na 5.0 ani na 5.1 ale nie updateuj do 5.1 siedz narazie na 5.0 zawsze to lepiej. Natomiast zorientuj sie jak zapisac pliki SHSH do 5.1 bo chyba da sie to zrobic bez jailbreka jakims ifaith'em czy tinyumbrella czy czyms. Do 5.0 juz shsh nie zapiszesz ale do 5.1 tak gdyz na chwile obecna jest to najnowszy soft i apple go podpisuje takze koniecznie zapisz shsh do 5.1 tak na wszelki wypadek!małe pytanie do speców od jb. Mam ipada 2 na sofcie 5.0 . Czy jest możliwość update-u do 5.0.1 żeby zrobić jb absinthem 0.4 bez shsh ? Widziałem, że jest możliwość downgradu z 5.1 na 5.0.1 bez shsh jednak jest to dość skomplikowane i wyskakuje dużo błędów. Macie jakiś pomysł ?
Napisano 29 kwietnia 2012 - 16:35
Napisano 29 kwietnia 2012 - 16:44

Napisano 29 kwietnia 2012 - 17:13
Wracając do mojego problemu to zrobiłem downgrade do 4.1iOS i chciałem zaktualizować do 5.1iOS i znowu błąd iTunsa (blad 11), jakieś pomysły forumowych mózgów?
Nie mam pojęcia co to za błąd. Wiem tyle co ty. Patrz co się dzieje przeciągu 30 sekund.
....
https://discussions....tart=0&tstart=0
How to Fix Error 11 iTunes
iTunes error 11 - SiNfuL iPhone
O mój w boże, wpisałem twój problem, w google (!!!!) po angielsku (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Niektórzy tu najeżdżają na mnie, że czasem hejtuje za mocno. Ja się pytam, jak tu nie hejtować ?
Kto ci dał maturę sieradz ? Zakład opieki społecznej ?
Ostatnio mam mało ostrzeżeń. Sieradz ty lamusie !
Napisano 29 kwietnia 2012 - 17:19

EDIT:
Pokombinowałem i w jakiś sposób mi się w końcu udało:)
Oczywiście to wszystko co modlin powiedziałeś przyjmuję na klatę. Przyznaję należało mi się, bo trochę spanikowałem i zlamiłem. Jednak tak długo się z tym męczyłem na Windowsie 8 iż liczyłem że ktoś mi pomoże na forum. Zmieniałem hosts, przeinstalowywałem iTunes, restet kompa, etc..., i nie pomagało. W końcu spróbowałem na drugim komputerze (Win7) podobną zabawę i zadziałało

Napisano 29 kwietnia 2012 - 17:50

Napisano 29 kwietnia 2012 - 18:13
Gorzej jak ci odda co ? Polecisz z płaczem do domu.MAMO RATUJ, bo nie wytrzymam i jak spotkam to po prostu bezwarunkowo i niezapowiedzianie uderzę w twarz. Czy tak ciężko jest zobaczyć stronę, bądź dwie do tyłu - ciągle zadajecie to samo pytanie, średnio 7 razy na dzień, kurde mać.
Nie podoba CI sie ? nie wchodz i nie komentuj bo twoje posty nic nie wnoszą do tematu a płakać możesz mamusi w rękaw.
3 dni do końca ankiety
a chłopaki orientujecie się czy można zrobić jakiegokolwiek jailbreak'a na iP4S z iOS 5.1 ??
Pozdrawiam !!
Nie nie ma póki co.
Wejdz co 2-3 dni na ipod.info.pl to będziesz na bieżąco w temacie. Zreszta jak wyjdzie trwaly JB to na tym forum tez bedzie o tym glosno.
Nie mam pojęcia co to za błąd. Wiem tyle co ty. Patrz co się dzieje przeciągu 30 sekund.
....
https://discussions....tart=0&tstart=0
How to Fix Error 11 iTunes
iTunes error 11 - SiNfuL iPhone
O mój w boże, wpisałem twój problem, w google (!!!!) po angielsku (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Niektórzy tu najeżdżają na mnie, że czasem hejtuje za mocno. Ja się pytam, jak tu nie hejtować ?
Kto ci dał maturę sieradz ? Zakład opieki społecznej ?
Ostatnio mam mało ostrzeżeń. Sieradz ty lamusie !
co do ciebie to chłopcze zapominasz sie. Jestes tu gosciem a nie gospodarzem. wyzywac to mozesz swoich kolegow z piaskownicy. Te forum jest po to aby zadawac pytania i szukać odpowiedzi. TO ze komus nie chce sie uzyc wyszukiwarki badz nie pomysli aby wpisac fraze słów w google to nie powod aby go obrazac.
Napisano 29 kwietnia 2012 - 18:53

O tutaj zrobiłem - http://myapple.pl/ip...ad-1-2-3-a.html
Napisano 29 kwietnia 2012 - 19:06
Napisano 29 kwietnia 2012 - 20:57
Tak wogole to [url=http://jailbreak-me.info/]Ultimate jailbreak and unlock wizard[/url] powinno byc podpiete na czerwono z jakas instukcja dla naprawde "zielonych i nie kapujacych angielskiego w zab jak rowniez tych ktorzy nie potrawia uzyc tlumacza, wyszukiwarki google itp itd" Powinno byc to zrobione na czerwono. Albo sam zaloze taki temat bo to notoryczne pytanie - a noz ktos sie wysili i wejdzie - zawsze to paru mniej
O tutaj zrobiłem - [URL="http://myapple.pl/iphone/226725-sprawdz-czy-na-swoim-sprzecie-mozesz-wykonac-jailbreak-iphone-3g-3gs-4-4s-ipad-1-2-3-a.html"]http://myapple.pl/iphone/226725-sprawdz-czy-na-swoim-sprzecie-mozesz-wykonac-jailbreak-iphone-3g-3gs-4-4s-ipad-1-2-3-a.html[/URL]
Nie chce się wymądrzać, jestem laikiem. Ale jak zapytam i uzyskam odpowiedź to się nauczę. Przypadkiem wczoraj natrafiłem, jak się wgrywa chciany soft, owszem z 5.1 na 5.01 się nie da (sam sprawdzałem). Ale jak pisałeś w swojej instrukcji że, jeśli ktoś kupił nowy sprzęt ze softem 5.0 i nie chce 5.1 ale chce 5.01 to piszesz że to nie jest możliwe. A nie istniej możliwość pobrania softu jakiego chcemy z tej strony: [url=http://www.sikmentech.com/firmware/]SikmenTech- Tech & iOS News, Guides & Downloads - Firmware[/url] , wejścia w UDF mode i w iTunes przy klikaniu "Odtwórz" nacisnąć shift i wybraniu wcześniej pobranego 5.01 ? Nie próbowałem bo takiej nie mam opcji, mam niestety ten nie udolny 5.1 i brak możliwości eksperymentu.
Napisano 29 kwietnia 2012 - 21:20
Niezle masz znajomosciZnam ludzi co mają produkty apple wyłącznie dla "szpanu"...

---------- Wpis dodano o 21:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:18 ----------
Nie mam polskich liter, tzn. ze co nie moge pisac na tym forum???[CIACH]
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
Napisano 29 kwietnia 2012 - 21:37

Napisano 29 kwietnia 2012 - 21:45
I jeszcze raz: Nie masz SHSH do danego softu, a na chwile obecna nie jest on najnowszym softem NIE WGRASZ go (nawet pobierając go z nieba od najwyższego i w itunes będziesz próbował go wgrać trzymając shiftNie chce się wymądrzać, jestem laikiem. Ale jak zapytam i uzyskam odpowiedź to się nauczę. Przypadkiem wczoraj natrafiłem, jak się wgrywa chciany soft, owszem z 5.1 na 5.01 się nie da (sam sprawdzałem). Ale jak pisałeś w swojej instrukcji że, jeśli ktoś kupił nowy sprzęt ze softem 5.0 i nie chce 5.1 ale chce 5.01 to piszesz że to nie jest możliwe. A nie istniej możliwość pobrania softu jakiego chcemy z tej strony: SikmenTech- Tech & iOS News, Guides & Downloads - Firmware , wejścia w UDF mode i w iTunes przy klikaniu "Odtwórz" nacisnąć shift i wybraniu wcześniej pobranego 5.01 ? Nie próbowałem bo takiej nie mam opcji, mam niestety ten nie udolny 5.1 i brak możliwości eksperymentu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych