Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak 5.1, 5.1.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
756 odpowiedzi w tym temacie

#376 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 27 kwietnia 2012 - 20:59

1"... jak byś poszukał na yt to wygląda na to że ludzią jakoś się udaje, chyba że to wszystkie FAKE są..."

Ok ja juz nic nie mowie bo uparty jestes, no nic niech sie inni wypowiedza ;)

a w zasadzie o tutaj masz jak chcesz jeszcze sie poludzic:
http://www.limera1n....thout-shsh.html

http://www.spiritjb....-ipod-ipad.html

Jeszcze bym tak mogl wiecej ale szkoda mi czasu na powielanie bzdur.

#377 maciejkami1

maciejkami1
  • 204 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:47

Zapewne Ios 6 nie będzie wspierał Iphone 3gs, więc zagłosowałem na jailbreak softu 5.1

#378 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2012 - 09:21

Stały JB dla iOS 6? Wszystko fajnie tylko... Ludzie, którzy mają zdjęte simlocki SAMem (a za pewne jest ich dużo) liczą na trwały JB 5.1 (simlock rzecz ważne :) ). Wątpię, że na iOS6 pojawi się szybko (ewentualnie, że w ogóle kiedykolwiek). I brak wsparcia dla 3gsów (jak kolega wspomniał), poza tym jak już jakiś czas siedzą na Untethered dla 5.1.

#379 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 28 kwietnia 2012 - 09:49

Zapewne Ios 6 nie będzie wspierał Iphone 3gs, więc zagłosowałem na jailbreak softu 5.1

Jest duża szansa, że wsparcie 3GSa skończy się tak jak 3G, w tym przypadku spodziewałbym się softu 6.2

#380 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 28 kwietnia 2012 - 12:16

Masz rację. Nie mogłem się zdecydować czy to będzie 6.1.3 czy 6.3.4. Twoja opinia wydaje się być wyważona i powiem ci szczerze, przekonałeś mnie.

Skończcie PI#$%@#$, proszę !

#381 Sekemele

Sekemele
  • 10 postów
  • SkądLondon/Katowice

Napisano 28 kwietnia 2012 - 13:00

Witam wszystkich forumowiczow. Jestem nowym uzytkownikiem wiec prosze o wyrozumialosc. Kupilem nowego ipada (3) i jest to moje pierwsze urzadzenie apple w zyciu. Posiadam obecnie telefon HTC desire hd a wczesniej mialem samsunga galaxy s 2 i powiem szczerze ze gdyby taki soft jak w tych telefonach bylby w ipadzie (android) to bylbym zadowolony. Nie umiem zrozumiec jak za tak wysoka cene mam urzadzenie ktore nie wyswietla flash playera, nie moge miec na nim firefoxa i wogole wszystko co moge i nie moge decyduje jakis cholerny apple store, gdzie za cos "porzadnego" trzeba placic. Na plus moge ocenic wyswietlacz i szybkosc z jaka dziala samo urzadzenie. Generalnie myslalem przed kupnem tableta, ze jest to cos jak maly pc i ze wszystko bedzie sie podobnie ubslugiwac, a tu lipa...tyle slowem wstepu.....czytajac ten post ucieszylem sie ze jest jakas nadzieja na zadowolenie z mojego ipada, a mianowice jailbreak. Rozumiem z tego co wyczytalem ze pelnej wersji na razie na 5.1 nie ma i trzeba poczekac. Moge przejsc wersje nizej i wtedy zrobic pelny jailbreak, ale co mi to da, czy bede mogl miec flasha? Czy bede mogl sluchac muzy na yt jednoczesnie przegladajac stronki w innej karcie. Czy bede mogl stronki ogladac tak jak na kompie a nie tylko w wersji mobilnej? Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze komentarze

#382 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 28 kwietnia 2012 - 13:10

Witam wszystkich forumowiczow. Jestem nowym uzytkownikiem wiec prosze o wyrozumialosc. Kupilem nowego ipada (3) i jest to moje pierwsze urzadzenie apple w zyciu. Posiadam obecnie telefon HTC desire hd a wczesniej mialem samsunga galaxy s 2 i powiem szczerze ze gdyby taki soft jak w tych telefonach bylby w ipadzie (android) to bylbym zadowolony. Nie umiem zrozumiec jak za tak wysoka cene mam urzadzenie ktore nie wyswietla flash playera, nie moge miec na nim firefoxa i wogole wszystko co moge i nie moge decyduje jakis cholerny apple store, gdzie za cos "porzadnego" trzeba placic. Na plus moge ocenic wyswietlacz i szybkosc z jaka dziala samo urzadzenie. Generalnie myslalem przed kupnem tableta, ze jest to cos jak maly pc i ze wszystko bedzie sie podobnie ubslugiwac, a tu lipa...tyle slowem wstepu.....czytajac ten post ucieszylem sie ze jest jakas nadzieja na zadowolenie z mojego ipada, a mianowice jailbreak. Rozumiem z tego co wyczytalem ze pelnej wersji na razie na 5.1 nie ma i trzeba poczekac. Moge przejsc wersje nizej i wtedy zrobic pelny jailbreak, ale co mi to da, czy bede mogl miec flasha? Czy bede mogl sluchac muzy na yt jednoczesnie przegladajac stronki w innej karcie. Czy bede mogl stronki ogladac tak jak na kompie a nie tylko w wersji mobilnej? Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze komentarze

Idź stąd. Nie wysiliłeś się przeczytać chociaż pierwszą stronę. Nie lubie tego typu bananów. Idź stąd i nie wracaj.

#383 blap

blap
  • 8 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 14:55

Obecnie mam untethered na 4.1, opłaca się zrobić upgrade na 5.1 i tethered JB? Dużo większa funkcjonalność? W sumie to trochę zależy mi na iCloud. iPod Touch 4g

#384 sieradz628

sieradz628
  • 82 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 15:38

Nie jestem specjalistą, ale mogę Ci powiedzieć z własnego doświadczenia że 5.1 ma dużo fajnych skrótów i nieco więcej możliwości. Jednak bateria w moim przypadku krócej trzyma, coś za coś. Używałem 4.3.3 i muszę stwierdzić iż 5.1 bardziej przemyślany i upiększony. Niestety JB 5.1 jest póki co tylko na uwięzi :( Jednak to tylko moje zdanie

#385 blap

blap
  • 8 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 15:44

A jak jest z dostępnością gier/aplikacji z appstore? Dużo nie działa pod 5.1? To że jest na uwięzi mi nie przeszkadza, tak czy tak ipoda nie wyłączam i nie rozładowywuję do końca:) i duża jest różnica czasu pracy na baterii?

#386 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2012 - 15:54

Wszystkie aplikacje z appstore są przystosowane do 5.1.

#387 ttorres

ttorres
  • 30 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 18:30

Obecnie mam untethered na 4.1, opłaca się zrobić upgrade na 5.1 i tethered JB? Dużo większa funkcjonalność? W sumie to trochę zależy mi na iCloud. iPod Touch 4g

Ja sie przesiadlem najpierw z 4.3.3 na 5.0.1 untethered, a teraz mam 5.1 tethered i polecam :) to ze musisz podlaczyc pod kompa zeby uruchomic IP to nie jest az taki problem, naprawde.

---------- Wpis dodano o 19:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:22 ----------

Jesli chodzi o baterie to nie ma roznicy przy 5.1. Ja ostatnio postanowilem na stale wylaczyc usluge lokalizacji (wlaczam tylko jak potrzebuje - mapa, fb ewentualnie) i przez caly dzien uzytkowania schodzi mi jakies 40%, czyli odlaczajac ok 8 rano na 100% wieczorem mam nadal 60 dych lub wiecej. Calkiem niezle.

---------- Wpis dodano o 19:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:24 ----------

Znalazlem natomiast cos takiego : New Greenpois0n RC7 - iOS 5.1 Untethered !!! ~ greenpois0n
Myslicie, ze to moze byc jakis nowy untethered do 5.1?

#388 rychos

rychos
  • 5 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 19:09

Czes

---------- Wpis dodano o 20:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:59 ----------

Cześć
Mam ten sam problem. Dzisiaj kupiłem IPad 2 z softem 4.3.5 i nie umiem nigdzie znaleźć jak zrobić jailbreak 4.3.5
Czy naprawdę nic nie idzie zrobić w tym temacie? Trzeba wgrac 5.1 i czekać aż coś się pojawi?

---------- Wpis dodano o 20:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:04 ----------

Cześć
Mam ten sam problem. Dzisiaj kupiłem IPad 2 z softem 4.3.5 i nie umiem nigdzie znaleźć jak zrobić jailbreak 4.3.5
Czy naprawdę nic nie idzie zrobić w tym temacie? Trzeba wgrac 5.1 i czekać aż coś się pojawi?:cry:

#389 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2012 - 19:13

Jailbreak 4.3.5 jest na uwięzi nie ma stałego na chwilę obecną i raczej nie będzie

#390 wdylag

wdylag
  • 182 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 19:49

Odnoszę wrażenie, że jesteś typowym gadżeciarzem, który pomyślał "kupię jabłko i wszystkie moje". Nie po to się kupuje sprzęt Apple, aby stawiać na nim Windows... trzeba się nauczyć korzystać z innych platform i z dostępnego na niech oprogramowania. no comments!

#391 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2012 - 20:17

Znam ludzi co mają produkty apple wyłącznie dla "szpanu"...

#392 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2012 - 20:20

tyle tego sprzętu Apple ostatnio, że odnoszę wrażenie, że szpanem jest go nie mieć... :lol:

#393 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 28 kwietnia 2012 - 20:23

[/COLOR]Znalazlem natomiast cos takiego : New Greenpois0n RC7 - iOS 5.1 Untethered !!! ~ greenpois0n
Myslicie, ze to moze byc jakis nowy untethered do 5.1?

Ileż można mówić o tym, że jedyne źródła to Dev Team, oraz oficjalna strona Greenposi0n.com?

#394 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2012 - 21:59

Wiadomo do kiedy będzie te głosowanie na po2g's blogu?

#395 Sekemele

Sekemele
  • 10 postów
  • SkądLondon/Katowice

Napisano 28 kwietnia 2012 - 22:17

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#396 blap

blap
  • 8 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 22:58

Dzięki za odpowiedzi:) wgrałem 5.1 i JB, jednak jak klikam "boot tethered" w redsnow to chwilę coś tam robi i po minucie wyrzuca program ( aplikacja musi zostać zamknięta) mam win xp 32bit SP2, wina systemu?

#397 Morfeus_blue

Morfeus_blue
  • 6 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 00:00

Czy może mi ktoś wyjaśnić co robię nie tak. Instrukcja mówi że by wejść DFU mode i gdy już w nim jestem to wywala mi błąd że w nim jestem. Nie włącza się instalacja i zostaje w DFU mode i czarny ekran. Przywracam ios i tak w kółko z 20 razy. Próbowałem na Windows 7 i na Xp i to samo. Próbowałem redsn0w_0.910b8 i greenpois0n. Przewertowałem dziesiątki filmików instruktarzowych (włączałem zgodności z servis pack 3, uruchamiałem w trybie administratora) i nic. Załączam zdjęcie błędu, może znajdzie się jakaś miła i mądra osoba która będzie potrafiła mi pomóc.

[ATTACH=CONFIG]10985[/ATTACH]

#398 sieradz628

sieradz628
  • 82 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 05:35

Rozumiem że posiadasz iPad2, na jakiej wersji iOS? spróbuj Redsn0w 0.9.10b7 jeśli na 5.0.1, lub jak na 5.1 to może lepiej redsn0w_win_0.9.10b6, komunikat jasno mówi że nie wspiera Twojego urządzenia, pokombinuj:) Ja mam pytanie czy jeśli posiadam iPhona 3GS na 5.1 iOS i JB to nie mogę użyć funkcji restore w iTunes? wyskakuje mi błąd 21 i utknąłem na recovery mode więc skorzystałem z redsn0w(recovery fix). Ok, działa ale niestety nadal mam stan taki jak i przed całą operacją a nie czysty świeżutki iOS'ik :( Teraz czyszczę wszystko przez jakąś opcję w ustawieniach i chyba już godzina mija a iP cały czas pracuje nad tym...

#399 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 29 kwietnia 2012 - 09:37

Dzięki za odpowiedzi:) wgrałem 5.1 i JB, jednak jak klikam "boot tethered" w redsnow to chwilę coś tam robi i po minucie wyrzuca program ( aplikacja musi zostać zamknięta) mam win xp 32bit SP2, wina systemu?

Mi tez na xp zawsze sie wykisza jakos specjalnie nie probowalem sie tym bawic bo mam jeszcze kompy z vista i win7 i tam bez problemu to szlo ale jak widac nie jestes jedyny z takim problemem wiec pewnie cos nie kompatybilne albo wogole juz zapomnieli o wsparciu dla xp.

#400 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 kwietnia 2012 - 09:43

Rozumiem że posiadasz iPad2, na jakiej wersji iOS? spróbuj Redsn0w 0.9.10b7 jeśli na 5.0.1, lub jak na 5.1 to może lepiej redsn0w_win_0.9.10b6, komunikat jasno mówi że nie wspiera Twojego urządzenia, pokombinuj:)

Ja mam pytanie czy jeśli posiadam iPhona 3GS na 5.1 iOS i JB to nie mogę użyć funkcji restore w iTunes? wyskakuje mi błąd 21 i utknąłem na recovery mode więc skorzystałem z redsn0w(recovery fix). Ok, działa ale niestety nadal mam stan taki jak i przed całą operacją a nie czysty świeżutki iOS'ik :(

Teraz czyszczę wszystko przez jakąś opcję w ustawieniach i chyba już godzina mija a iP cały czas pracuje nad tym...

Musisz mieć najnowszego iTunes'a oraz wejść wcześniej w PWNED DFU, nie samo DFU.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych