W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?
Napisano 13 lutego 2010 - 17:43
Napisano 13 lutego 2010 - 17:53
Napisano 13 lutego 2010 - 23:43
To moze jeszcze 2 w 1 - Skóra i drewno
Trexta Snap On Wood & Leather Series Slim Case for iPhone 3G and 3GS - Cherry & Brown
Mi sie takie cos spodobalo - skóra z grawerowanym wzorem: Trexta Snap On Leather Laser Series Slim Case for iPhone 3G and 3GS - Flower
Ma ktos cos takiego? Bo nie wiem czy warto za 30$
Pozdrawiam
Ooo! Skóra i drewno bardzo ładne:o Tu proszę na allegro druga opcja:
NOWOSC *** TREXTA Laser Series Flower 14083 iPhone (921500962) - Aukcje internetowe Allegro
Napisano 14 lutego 2010 - 16:53
Ciekawe rzeczy ma ta Trexta.
Na Macworld 2010 pokazali nowe produkty z plastiku i papieru z recycligu, ktore mozna sobie samemu "ozdobic"
New Trexta Cases at Macworld 2010
Napisano 21 lutego 2010 - 22:42
NIe zamawia moze ktos jakiegos etui do iphona w najblizszym czasie z strony ideal case? [url=http://www.ideal-case.com]IDeal-Case.com[/url] Chętnie bym sie przylaczyl do zakupu
Jestem zainteresowany tą obudową - [url=http://www.ideal-case.com/iphone-3g/real-metal-case/real-metal-series-metal-casefor-iphone-3gs-3g-black.html]Real Metal Series metal casefor IPhone 3GS /3G (Black)[/url]
Napisano 21 lutego 2010 - 22:44
Napisano 21 lutego 2010 - 23:08
Dlaczego NIE WARTO kupować na ideal-case.com - MyApple.pl
Nie warto tam kupować. To chiński shit.
Nie miałem z tymi produktami do czynienia ale zdania w tym temacie są podzielone.
Napisano 21 lutego 2010 - 23:34
[url=http://myapple.pl/iphone-rozmowy-ogolne/130211-dlaczego-nie-warto-kupowac-na-ideal-case-com.html]Dlaczego NIE WARTO kupować na ideal-case.com - MyApple.pl[/url]
ten temat dotyczy akcesorii(kabelek, ładowarka i fm) a nie etui. Wydaje mi sie ze te etui nie sa zle - ogadalem wiele materialow na youtube i wynika z tego ze idealnie pasuja do iPhona. Nizej jest odpowiedz od - s77 i dobrze sie wypowiada na temat etui
Napisano 22 lutego 2010 - 04:03
Nieźle, 20 dni.. Moje GelaSkinsy (2 customy + 2 ichniejsze) [...]
Zamawiałaś z własną grafiką? Ja dostałam odpowiedź, że gelaskiny z własną grafiką tylko przy hurtowych zamówieniach...
Napisano 22 lutego 2010 - 04:28
Napisano 22 lutego 2010 - 15:51
Zamówiłam sobie u nich: S-Line Series (Green). Paczka szybko przyszła i bardzo ładnie to wyglądało, pasowało, w ogóle och i ach Po 2 tygodniach zaczął mi odpadać zielony lakier na rogach, a po kolejnych dwóch tygodniach zaczęła mi pękać ta czarna część, aż po paru dniach przełamała się na pół.
Takie moje doświadczenie z ideal-case. Więcej nie kupię.
Napisano 22 lutego 2010 - 15:58
ideal-case?
Zamówiłam sobie u nich: [url=http://www.ideal-case.com/iphone-3g/luxury-case/s-line-series/s-line-series-green.html]S-Line Series (Green)[/url]. Paczka szybko przyszła i bardzo ładnie to wyglądało, pasowało, w ogóle och i ach Po 2 tygodniach zaczął mi odpadać zielony lakier na rogach, a po kolejnych dwóch tygodniach zaczęła mi pękać ta czarna część, aż po paru dniach przełamała się na pół.
Takie moje doświadczenie z ideal-case. Więcej nie kupię.
Dzieki za informacje
A czy ktos posiada obudowe tej marki ? -http://www.case-mate.com/iPhone-3G-Cases/Case-Mate-IPH3GBT.asp
na allegro - [url=http://www.allegro.pl/item919691040_etui_barely_there_case_iphone_3g_3gs_wideo.html]Etui Barely There Case iPhone 3G / 3GS -WIDEO (919691040) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Napisano 23 lutego 2010 - 15:48
Zamawiałaś z własną grafiką? Ja dostałam odpowiedź, że gelaskiny z własną grafiką tylko przy hurtowych zamówieniach...
To kogo się pytałaś? Na ich stronie jest generator, stworzyłam tam co swoje i dodałam do koszyka. Oczywiście mowa o oficjalnej stronie, nie naszym polskim dystrybutorze.
Napisano 23 lutego 2010 - 21:12
Po pierwsze, paczka jest mała, przypomina wyglądem GelaScreens. Wszystkie akcesoria zamknięte są w wypukłym opakowaniu, ich rozpakowanie nie stanowi żadnego problemu.
Na początku, trzeba założyć folię - dostaniemy jej dwie sztuki, a montaż ochrony wyświetlacza przebiegł ( u mnie) dużo gładziej niż w przypadku GelaScreens. Nie zauważyłem ŻADNYCH bąbli (nawet nie musiałem używać dołączonego "wygładzacza") a palec przejeżdża po niej gładko : )
Folia nie jest matowa (co akurat mi odpowiada, nie chcę wiedzieć iż ta folia jest założona, więc nic mi nie zniekształca - ani kolorów, ani kątów widzenia) i jej aplikacja na telefon nie sprawia problemów.
Teraz pozostało założenie produktu numer jeden, kosztującego ponad 100zł. I tutaj widać, za co się płaci - w porównaniu z Belkinem, Vulcan jest tak samo "giętki", ale po włożeniu w niego telefonu (montaż nie jest trudny, ale sztywne krawędzie sprawiają początkowo trochę kłopotów) idealnie wszystko przylega.
Nie ma mowy o żadnym odginaniu, wyginaniu czy luzach - etui po prostu bardzo dobrze przylega do sprzętu.
Sprawą kolejną, jest dotyk i "przylepność" do dłoni. Była to dla mnie istotna sprawa, tak naprawdę zaryzykowałem, kupując ten futerał. Jednak nie zawiodłem się, materiał jest bardzo przyjemny w dotyku i nie klei się do ręki. Minusem jest palcowanie się, identyczne do tego z tyłu iPhone'a, a więc Vulcan dobrze emuluje oryginał ; P (odciski łatwo usunąć zwykłym przetarciem koszulki).
Co do przycisków - nie wyczuwamy kliknięcia Lock'a (przycisku usypiania urządzenia), jednak wystarczy lekko nacisnąć wybrzuszenie u góry, by telefon zasnął : ) Sam się zdziwiłem (przyzwyczajony do użycia siły w przypadku silikonu Belkina, gdzie jednak trzeba było nacisnąć ten przycisk) jak gładko to działa
Średnio pasuje mi trochę gorzej wyczuwalny klik w przypadku regulacji głośności (wszystko chodzi gładko ale... jakoś przyjemniej akurat chodziło w Belkinie, aczkolwiek może to być tylko kwestia przyzwyczajenia).
Otwór na kamerkę idealny, to samo jeżeli chodzi o przełącznik wyciszenia.
Chciałem tylko wspomnieć, że silikon zakrywa w całości chrom oraz odkrywa przycisk HOME (jako, że używałem Belkina od początku posiadania telefonu, przyzwyczajony byłem do zakrytego przycisku Początek, ciężko mi się jest teraz przyzwyczaić ^^'') jednak folia ochronna (tak jak w GelaScreen) pokrywa cały przedni panel, więc jest OK.
Sprawa dla mnie pierwszej wagi - pogrubianie telefonu i jak największa przezroczystość. Urządzenie moje koloru fortepianowej czerni jest, a więc i samego Vulcana zakupiłem w wersji ciemnej. Tył urządzenia prześwituje (+5 do lansu, gdyż logo Jabłka widoczne jest idealnie) a sam pokrowiec nie pogrubia tak bardzo telefonu jak silikon Belkina (który i tak jest cienki!).
A więc, moim zdaniem telefon na grubości nie zyskuje wcale (jak już, to niewiele ), mnie jako estetę drażni jedynie kształt V z tyłu Vulcana, ale już się do tego przyzwyczaiłem (nie chodzi o to, że szpeci to telefon - wręcz przeciwnie, ale długo szukałem czegoś bez żadnych wzorków, jednak Vulkan pod względem jakości i marki przebił wszystko inne, więc wybrałem jego).
Do zestawu dołączono zaślepki na wejście słuchawkowe oraz wejście ładowania - każdej z zaślepek dano drugą sztukę tegoż przedmiotu, a więc w przypadku zgubienia jednej, zawsze mamy drugą : ) Bardzo elegancki pomysł
A więc dla tych, którzy wypocin moich nie zdołali przeczytać, lub się pogubili.
Krótki spis plusów i minusów:
Plusy +
- świetna jakość wykonania, coś jak plastik, ale bardziej elastyczny i milszy w dotyku
- bdb leży w dłoni, jednak nie przylepia się do niej
- niezłej jakości folia ochronna x2 (bezklejowa!)
- nie pogrubia telefonu (jeden z najcieńszych silikonów, dla mnie lepszy niż SwitchEasy NUDE, bo NUDE to "nibyPokrowiecAleJednakNiewiadomoCo"
- prawie przezroczysty (lekko przyciemnia)
- dobrze wyczuwalne przyciski
- zakrywa chrom
- nie odgina się przy bokach
- dodane po 2 sztuki każdej z zaślepek (wejście słuchawkowe/ wejście ładowania)
- dodana szmatka oraz wygładzasz bąbelków ()
- łatwo się czyści (i palcuje)
Minusy ---
- cena! (dla mnie 130 zł - razem z przesyłką - za pokrowiec to dużo)
- lekkie problemy z założeniem etui (gdyż jest strasznie sztywne jeżeli chodzi o krawędzie
- wypukłe logo u dołu telefonu (dokładnie pod liczbą pamięci), które jednak wygląda elegancko
- dla ludzi poszukujących etui bez żadnych wzorów z tyłu, to informuję, iż tylną ścianę Vulkanu zajmuje wielki wzór w kształcie litery V
- bardzo się palcuje (ale łatwo czyści )
- nie zakrywa przycisku Początek (dla niektórych to minus, więc wspominam)
- średnie odczucia jeżeli chodzi o naciskanie przycisków głośności i usypiania urządzenia
A więc się rozpisałem, że hoho ! Doceńcie to drodzy ludzie ^^ I gorąco polecam - cena ładna, ale jakość i wygląd równie fajny
P.S: Zdjęć nie zamieszczam, bo każdy na necie może sobie znaleźć
Napisano 23 lutego 2010 - 22:20
iPhony też są produkowane w Chinach. To jeszcze o niczym nie świadczy. Niedługo wszystko będzie produkowane w Chinach więc przestańmy zrażać się wyłącznie 3 najpopularniejszymi słowami świata.Dlaczego NIE WARTO kupować na ideal-case.com - MyApple.pl
Napisano 25 lutego 2010 - 10:14
Napisano 28 lutego 2010 - 10:50
Napisano 28 lutego 2010 - 10:50
Napisano 28 lutego 2010 - 19:20
Napisano 28 lutego 2010 - 21:59
http://img685.images...stp60234.th.jpghttp://img163.images...stp60236.th.jpg
http://img641.images...stp60240.th.jpghttp://img705.images...stp60241.th.jpg
Niestety Speck Pixelskin i Toughskin nie udało mi się dostać, ale zamówiłem Switcheasy Torrent Lime. Jak tylko przyjdzie dodam jego zdjęcia. Zastanawiam się też nad kupnem Incase Metalic Slider(kolor magnesium), ale to chyba pod koniec marca.
Napisano 01 marca 2010 - 00:56
To kogo się pytałaś? Na ich stronie jest generator, stworzyłam tam co swoje i dodałam do koszyka. Oczywiście mowa o oficjalnej stronie, nie naszym polskim dystrybutorze.
Ah, takie buty. Myślałam, że w jakiś tajemniczy sposób udało Ci się zamówić custom order od polskiego dystrybutora (;.
Napisano 01 marca 2010 - 12:09
Napisano 01 marca 2010 - 20:39
Napisano 01 marca 2010 - 20:42
U mnie na zdjęciach biały iPhone ma SGP Crystal(zjęcie w RebelSerpent jest jeszcze z czasów kiedy miałem PowerSupport), a czarny ma PowerSupport Antiglare. Poniżej zdjęcie czarnego iPhone w Incase Slider:
Napisano 01 marca 2010 - 20:46
No i najważniejsze, że działa z Incase Slider(nie podwadza się)
dokładnie jak folia jest dobrze naklejona to wszystko pasuje idealnie :] jeszcze raz polecam !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych