Parę stron wcześniej obiecałem, że napiszę wrażenia z użytkowania Vulcana (wersja ciemna).
Oto moje subiektywne spojrzenie na zakupiony produkt
Na początku zaznaczę że wersja czarna iPhone'a nie wygląda już tak elegancko jak bez etui. Trochę szkoda tej fortepianowej czerni :cool: Aczkolwiek pokrowiec nie pogrubia bardzo telefonu. Jest wykonane z bardzo przyjemnego w dotyku silikonu. Nie Jest bardzo sliskie przez co nie zesunie się z pochyłej nawierzchni.
Etui mam już tydzień i jakieś spostrzeżenia się nasunęły.
To co mi się podoba to przede wszystkim zawartość opakowania. Na szczególny plus zaliczam dwa komplety zatyczek na złącza Jacka i Docka. W razie jak zgubimy jedną z nich, to mamy drugą na zapas. Do tego dwie folie na ekran, mikrofibra oraz przyrząd do usuwania bąbli powietrza spod foli. Ta ostatnia jest dobrej jakości. Ładnie przylega do ekranu i nie odchodzi. Nie jest matowa, więc trochę widać odciski palców.
Co do samego Etui to bałem się trochę - szczególnie po obejżeniu filmów na you tube, iż będzie bardzo widać odciski palców - ale okazało się że nie jest aż tak źle, owszem trochę się palcuje, ale.... bez obawy o zarysowanie mogę przetrzeć telefon o koszulę. Etui jest bardzo dopasowane do telefonu, powiedziałbym nawet że za bardzo, co powoduje nie najłatwiejsze jego zakładanie na iPhone'a. Minusem tego jest napewno brak wyczuwalnego pod palcem "kliknięcia" przycisku power (przyciski volume działają prawidłowo - wyczuwamy owe kliknięcie). Zaznaczam tutaj, że etui zakładałem na fona zgodnie z zaleceniem Switcheasy czyli "dołem telefonu". Tak pasywne dopasowanie etui wiaże się również z brakiem szerszej możliwości manewru pokrowca już po założeniu. Chodzi mi o to, że np. otwór na kamerkę ciężko jest dopasować do tej ostatniej tzn. "naciągnąć".
Dół etui jest dobrze spasowany i nie odchodzi od iPhone'a tak jak w innch pokrowcach. Bez problemu podłączam kabelek do wejścia dock. Pasuje idealnie. Wykończenie boków Vulcana zachodzi na folie od wyświetlacza, także nie widać srebrnej ramki telefonu. Nie odstaje tak jak w innych pokrowcach.
Ogólnie to polecam ten pokrowiec, pomimo drobnych wad które opisałem powyżej. Myślę jednak że wersja przeźroczysta plus biały iPhone sprawdzi się trochę lepiej - mam na myśli brak widocznych odcisków palców i kurzu.