Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#926 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2010 - 00:08

Dlaczego? Zależy mi tylko na tym żeby się nie rysował jak leży "na plecach", a to głównie one się rysują, czyż nie?

Jeśli komuś zależy tylko na tym, by ochronić leżące urządzenie, to pewnie i by wystarczyło, ale skoro i tak już coś naklejasz, to czemu nie zabezpieczyć i boków? Ciężko mi wyjaśnić, ale idea samego prostokącika na plecki wydaje się mi abstrakcyjna. Nie wiem czemu.

---- Dodano 06-02-2010 o godzinie 00:11 ----
No proszę, wystarczyło tylko poszukać:
DecalGirl, jedna z najpopularniejszych marek iPhone'owych skórek sprzedaje takie właśnie bezbokowce. Przynajmniej tak wynika ze zdjęć ".

#927 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2010 - 00:47

Jeśli komuś zależy tylko na tym, by ochronić leżące urządzenie, to pewnie i by wystarczyło, ale skoro i tak już coś naklejasz, to czemu nie zabezpieczyć i boków? Ciężko mi wyjaśnić, ale idea samego prostokącika na plecki wydaje się mi abstrakcyjna. Nie wiem czemu.

---- Dodano 06-02-2010 o godzinie 00:11 ----
No proszę, wystarczyło tylko poszukać:
DecalGirl, jedna z najpopularniejszych marek iPhone'owych skórek sprzedaje takie właśnie bezbokowce. Przynajmniej tak wynika ze zdjęć ".

Dzięki,ale ja nie potrzebuję ozdoby tylko ochrony (hm... dziwnie to brzmi...:lol: )

Aha, nie napisałem że szukam przezroczystej folii...

#928 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 08:49

decal girl przy gelaskin to śmieć... sami się przkonajcie...

#929 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2010 - 09:16

Z przezroczystym to moze byc troche ciezko. Pewnie mozna sie klocic czy smiec, wypowiadaly sie w tym watku osoby majace DG i sobie chwalily- zalezy kto czego szuka.

#930 iBaju

iBaju
  • 121 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 13:41

Parę stron wcześniej obiecałem, że napiszę wrażenia z użytkowania Vulcana (wersja ciemna). Oto moje subiektywne spojrzenie na zakupiony produkt :lol: Na początku zaznaczę że wersja czarna iPhone'a nie wygląda już tak elegancko jak bez etui. Trochę szkoda tej fortepianowej czerni :cool: Aczkolwiek pokrowiec nie pogrubia bardzo telefonu. Jest wykonane z bardzo przyjemnego w dotyku silikonu. Nie Jest bardzo sliskie przez co nie zesunie się z pochyłej nawierzchni. Etui mam już tydzień i jakieś spostrzeżenia się nasunęły. To co mi się podoba to przede wszystkim zawartość opakowania. Na szczególny plus zaliczam dwa komplety zatyczek na złącza Jacka i Docka. W razie jak zgubimy jedną z nich, to mamy drugą na zapas. Do tego dwie folie na ekran, mikrofibra oraz przyrząd do usuwania bąbli powietrza spod foli. Ta ostatnia jest dobrej jakości. Ładnie przylega do ekranu i nie odchodzi. Nie jest matowa, więc trochę widać odciski palców. Co do samego Etui to bałem się trochę - szczególnie po obejżeniu filmów na you tube, iż będzie bardzo widać odciski palców - ale okazało się że nie jest aż tak źle, owszem trochę się palcuje, ale.... bez obawy o zarysowanie mogę przetrzeć telefon o koszulę. Etui jest bardzo dopasowane do telefonu, powiedziałbym nawet że za bardzo, co powoduje nie najłatwiejsze jego zakładanie na iPhone'a. Minusem tego jest napewno brak wyczuwalnego pod palcem "kliknięcia" przycisku power (przyciski volume działają prawidłowo - wyczuwamy owe kliknięcie). Zaznaczam tutaj, że etui zakładałem na fona zgodnie z zaleceniem Switcheasy czyli "dołem telefonu". Tak pasywne dopasowanie etui wiaże się również z brakiem szerszej możliwości manewru pokrowca już po założeniu. Chodzi mi o to, że np. otwór na kamerkę ciężko jest dopasować do tej ostatniej tzn. "naciągnąć". Dół etui jest dobrze spasowany i nie odchodzi od iPhone'a tak jak w innch pokrowcach. Bez problemu podłączam kabelek do wejścia dock. Pasuje idealnie. Wykończenie boków Vulcana zachodzi na folie od wyświetlacza, także nie widać srebrnej ramki telefonu. Nie odstaje tak jak w innych pokrowcach. Ogólnie to polecam ten pokrowiec, pomimo drobnych wad które opisałem powyżej. Myślę jednak że wersja przeźroczysta plus biały iPhone sprawdzi się trochę lepiej - mam na myśli brak widocznych odcisków palców i kurzu.

#931 dragan

dragan
  • 45 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 13:46

Ja na tył panelu iPhona mam takie coś: __POWIEW KOLORÓW PANEL OBUDOWA ETUI IPHONE 2G/3G (902858223) - Aukcje internetowe Allegro
Jest to wygodne, i nie drogie :)

#932 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 lutego 2010 - 13:55

Taki jak najbardziej tylko, że gumowy, bo na tym plastikowym iPhone z każdej powierzchni zjeżdża i jest to dość irytujące... Pozdrawiam

#933 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 lutego 2010 - 14:09

Parę stron wcześniej obiecałem, że napiszę wrażenia z użytkowania Vulcana (wersja ciemna).
Oto moje subiektywne spojrzenie na zakupiony produkt :lol:

Na początku zaznaczę że wersja czarna iPhone'a nie wygląda już tak elegancko jak bez etui. Trochę szkoda tej fortepianowej czerni :cool: Aczkolwiek pokrowiec nie pogrubia bardzo telefonu. Jest wykonane z bardzo przyjemnego w dotyku silikonu. Nie Jest bardzo sliskie przez co nie zesunie się z pochyłej nawierzchni.

[..]

Ogólnie to polecam ten pokrowiec, pomimo drobnych wad które opisałem powyżej. Myślę jednak że wersja przeźroczysta plus biały iPhone sprawdzi się trochę lepiej - mam na myśli brak widocznych odcisków palców i kurzu.

Mógłbyś zrobić kilka zdjęć? Jestem fanką wszelkiego rodzaju ochronek, ciekawa jestem jak to wygląda "w naturze" :}

#934 iBaju

iBaju
  • 121 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 14:16

Mógłbym, tylko że muszę dorwać aparat z pracy :grin: Na początku przyszłego tygodnia postaram się przesłać zdjęcia. Pozdrawiam płeć piekną ;)

#935 Arise1337

Arise1337
  • 266 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lutego 2010 - 10:49

http://img3.imagesha.../imag0007ow.jpg
http://img7.imagesha.../imag0006cc.jpg
http://img163.images...8/imag0005z.jpg

SwitchEasy RebelM :)

#936 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 lutego 2010 - 11:09

shrek2oo7 obiecał nam zdjęcia swoich futerałów SwitchEasy i coś nadal nie ma ;)

#937 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2010 - 11:43

Obiecuję, że wrzucę jak tylko wrócę do Polski to wrzucę zdjęcia całej mojej kolekcji (wypadł mi nieoczekiwany wyjazd na narty do Austrii ;) ). Ze sobą mam tylko RebelSerpent i Incase Slider i niestety trochę się na nim zawiodłem. Góra tego slidera jest matowa i się strasznie brudzi. Najgorsze jest to, że nie da się tego wyczyścić. Szkoda, że cale etui nie jest błyszczące. To byłoby dla mnie etui idealne.

#938 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2010 - 11:50

RebelM nie jest jakiś powalający, przywodzi mi na myśl tirowców rzucających do siebie telefonami przez okna, najlepiej na autostradzie. iBaju, tez czekamy!

#939 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 11:53

w kieszeni :D ja tak nosze i wyglada jak nowy :D

#940 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2010 - 12:01

Ależ ja absolutnie nie potępiam, nie denerwuj się. Wydaje się strasznie masywny z tym kręgosłupem i przytłacza bryłę samego telefonu. Uprzedzając Twoje pytanie- nie, różowy wcale nie jest subtelniejszy :P.

#941 Arise1337

Arise1337
  • 266 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lutego 2010 - 12:05

Ok przepraszam troche mnie ponioslo :P, Napewno jest troszke masywniejszy bo jest troche grubszy, ale mi to nie przeszkadza wole miec dobre i takie ktore podoba sie mi etui (oh tak ten szkielet jest swietny :D) niz porysowanego iPka od szurania nim po biurku, lawkach itp :)

#942 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2010 - 12:23

Pewnie, że lepiej :P. A na tym szkieleciku to on się nie ślizga? Na zdjęciu nie wygląda jak plastik, ale też nie jak guma.

#943 Arise1337

Arise1337
  • 266 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lutego 2010 - 12:39

Obie czesci sa z plastiku tyle ze szkielet z trawdego a samo etui mozna wyginac (Kurcze niby jak guma ale to nie jest guma :/), Slizga sie ale mi to nie robi problemu bo telefon lezy na biurku albo stole to specialnie sam sie nie slizga :P

#944 lef

lef
  • 279 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2010 - 13:27

Rozumiem ideę nieplastik-nieguma, ja mam cały z takiego własnie czegoś. Ok, dzięki za informacje, zaspokoiłes moją ciekawość :}

#945 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2010 - 16:13

Wczoraj zamówiłam dwa futerały Incase, długo zastanawiałam się, czy warto je kupić. Nie są drogie, a słyszałam, że CandyShell i Incase Slider to najlepsze futerały dla iPhone, w dodatku - moim zdaniem, jedne z ładniejszych. Byłabym wdzięczna za opisanie, jak te cacka się sprawują:)

#946 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lutego 2010 - 09:16

Które etui będzie lepsze na iPhone 3gs?
1) Belkin Silicone Sleeve etui do iPhone 3G/3GS (żółto-szare)
2) Belkin - etui silikonowe, 2-pak do iPhone 3G/3Gs, czarny i biały : Belkin - Armago - Apple Sklep - Autoryzowany Sprzedawca Apple, Sklep komputery, laptopy Apple, iPod, iPody sklep, iPhone akcesoria sklep. Apple Polska
Posiada ktoś któreś z nich? Prosiłbym o opinie.
Szukam cienkiego i lekkiego etui, które zbytnio nie powiększy iPhone'a.

#947 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2010 - 10:37

NA logikę - 2 etui Belkina za 40zł nie mogą być lepsze niż jedno za 60 : P

#948 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 10:56

Wczoraj zamówiłam dwa futerały Incase, długo zastanawiałam się, czy warto je kupić. Nie są drogie, a słyszałam, że CandyShell i Incase Slider to najlepsze futerały dla iPhone, w dodatku - moim zdaniem, jedne z ładniejszych.
Byłabym wdzięczna za opisanie, jak te cacka się sprawują:)

ja posiadam Incase Slider ponad rok jak się nie mylę .. w miedzy czasie miałem naprawdę sporo innych obudów ( CapsuleNeo , Mophie Juice Pack Air, różnego typu gumowe wynalazki) ale jednak żadna nie przypasowała mi tak bardzo jak właśnie Incase Slider (obudowa mila w dotyku, tel jest tylko minimalnie grubszy) ... jedynym minusem jest tylko to ze nie można przykleić foli na wyświetlacz ponieważ po wsunięciu telefonu w obudowę ze na rogach folia zaczyna odchodzić i robią się bąble co mnie osobiście bardzo denerwuje (dla tej obudowy musiałem odkleić Invisible Shield z całego iP ale nie żałuje)

ponizej zdjecie obudowy która właśnie używam i polecam

Dołączona grafika

#949 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2010 - 10:58

Spróbuj folii SGP ;) Jest slider compatibile i nie się nie podwadza.

#950 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 11:02

Spróbuj folii SGP ;) Jest slider compatibile i nie się nie podwadza.

masz jakiś namiar na taka folie ? ale w pl :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych