Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#3526 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 30 July 2012 - 10:55

a taki
BUILT Neoprene Envelope - Etui iPad (Graphite) | doApple.pl - centrum akcesoriów do Apple

O, o wiele lepszy, ciekawszy. Dzięki za pomoc, pewnie na niego się zdecyduję ;)

#3527 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 31 July 2012 - 09:21

dzisiaj mój iPhone zaliczył pierwszy "lot" z wysokości ponad 1 m. Upadł prosto na ekran, obijajac się kilka razy po drodze. Na szczeście nic mu się nie stało - dzięki Puro Clear Cover i folii Wrapsol. Uff...

#3528 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 31 July 2012 - 12:13

Poleci mi ktoś coś. W końcu temat też od tego...

#3529 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 posts

Posted 31 July 2012 - 12:16

Ponownie ja i kolejne pytania...

Najpierw obejrzyjcie filmik:
[url=http://youtu.be/b8IENCSAISY]Speck CandyShell Fake Vs Real Cases - YouTube[/url]

Ten Case trochę chyba czasu już ma na rynku... Jest coś podobnego równie dobrego? Bo ogółem zastosowane tam rozwiązania podobają mi sie i chyba kupię :D Na Allegro... i tutaj mam Wam do pokazania aukcje.
Spójrzcie na tą, cena fake'owa ale zdjęcia wyglądają na oryginalne... (patrz porównanie na filmie) :
[url=http://allegro.pl/speck-candyshell-iphone-4-4s-zobacz-najtaniej-i2499814250.html]Speck Candyshell iPhone 4/4s ZOBACZ, NAJTANIEJ! (2499814250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

A ta? Zdjęcia oryginalnej... i że z Usa, no i drożej , oryginał? ;p
[url=http://allegro.pl/speck-candyshell-iphone-4-4s-bumper-obudowa-biala-i2509327312.html]Speck CandyShell iPhone 4 4S Bumper Obudowa Biała (2509327312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

To chyba na 100% oryginał xD
[url=http://allegro.pl/oryginalne-etui-speck-candyshell-iphone-4-bialy-i2509256722.html]ORYGINALNE ETUI SPECK CANDYSHELL, IPHONE 4 BIAŁY (2509256722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

No i tu również: [url=http://allegro.pl/etui-do-iphone-4-4s-speck-candyshell-oryginal-i2504687628.html]ETUI DO IPHONE 4/4S SPECK CANDYSHELL ORYGINAŁ (2504687628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Więc co gadacie... wyglądają na realne ;p Ale pomóżcie ! Rzecz jasna chcę oryginał jak najtaniej (Polska ;p ).

Ps. Mam ładowarkę do iPada (niemieckiej firmy... dokupywana) i czy mogę ją do iP 4s podłączyc? Co komentarz na necie to inne zdanie xD ;((((
PS2. To etui wyszło przed 4s.... Ale pasuje do niego? Wyciszanie da się "ładnie" przełączyc? Sądzę że tak... mam inną obudowę (chyba) z 4 i na 4s po prostu przycisk jest bliżej jednej strony... ale tak to luz .

Wypowiadajcie i dziękuję z góry ;)

#3530 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 31 July 2012 - 12:22

Poleci mi ktoś coś. W końcu temat też od tego...

? Mogę polecić pastę do zębów Elmex ; )
Czego szukasz? Z pewnością znajdziesz odpowiedź w tym temacie, przejrzyj ostatnie 10 stron...

#3531 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 31 July 2012 - 13:31

Najpierw obejrzyjcie filmik:
Speck CandyShell Fake Vs Real Cases - YouTube

Ten Case trochę chyba czasu już ma na rynku... Jest coś podobnego równie dobrego? Bo ogółem zastosowane tam rozwiązania podobają mi sie i chyba kupię :D Na Allegro... i tutaj mam Wam do pokazania aukcje.
Spójrzcie na tą, cena fake'owa ale zdjęcia wyglądają na oryginalne... (patrz porównanie na filmie) :
Speck Candyshell iPhone 4/4s ZOBACZ, NAJTANIEJ! (2499814250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A ta? Zdjęcia oryginalnej... i że z Usa, no i drożej , oryginał? ;p
Speck CandyShell iPhone 4 4S Bumper Obudowa Biała (2509327312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To chyba na 100% oryginał xD
ORYGINALNE ETUI SPECK CANDYSHELL, IPHONE 4 BIAŁY (2509256722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No i tu również: ETUI DO IPHONE 4/4S SPECK CANDYSHELL ORYGINAŁ (2504687628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Więc co gadacie... wyglądają na realne ;p Ale pomóżcie ! Rzecz jasna chcę oryginał jak najtaniej (Polska ;p ).

Ps. Mam ładowarkę do iPada (niemieckiej firmy... dokupywana) i czy mogę ją do iP 4s podłączyc? Co komentarz na necie to inne zdanie xD ;((((
PS2. To etui wyszło przed 4s.... Ale pasuje do niego? Wyciszanie da się "ładnie" przełączyc? Sądzę że tak... mam inną obudowę (chyba) z 4 i na 4s po prostu przycisk jest bliżej jednej strony... ale tak to luz .

Wypowiadajcie i dziękuję z góry ;)

jeśli masz 4S to etui do 4 nie będzie pasowało.
Co do przedstawionych aukcji to wnioskuję, że albo etui sa własnie do 4 albo nie są oryginalne :D Za niskie ceny...
poniżej kilka linków - wyglądają bardzej realnie ale cena jest wyższa (cos za coś):
SPECK CANDY SHEL CARD ETUI POKROWIEC IPHONE 4 4S (2520868300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
SPECK CANDY SHELL VIEW ETUI IPHONE 4 4S WHI (2520868574) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co do ładowarki to wydaje mi się, ze można.
W druga stronę nie (tzn jeśli od iPhona to do iPada nie pasuje)

---------- Wpis dodano o 14:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:30 ----------

Czego szukasz? Z pewnością znajdziesz odpowiedź w tym temacie, przejrzyj ostatnie 10 stron...

dobre ;D

#3532 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 31 July 2012 - 14:16

daruj sobie z elmexem, poza tym pytasz czego szukam skoro post wczesniej zadałem pytanie w poście na pół strony... -.- a pozatym nie wystarczą same obrazki tylko chciałbym o zdanie opinii, z resztą wszystko napisane było

#3533 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 31 July 2012 - 18:35

witam ,
zastanawiam się nad kupnem case'a na Ip4 lecz nie potrafię podjąć decyzji.
Switcheasy Eclipse - http://www.switcheas...CLIPSE_iPhone4S czy może Puro clear bumper cover - http://www.ispot.com...rna_p33209.html ?
Zależy mi na wytrzymałości w razie upadku.
Pozdrawiam

#3534 pattom

pattom
  • 25 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 July 2012 - 18:52

Czołem,

Kupiłem:
Wrapsol Ultra - Folia przód + tył iPhone 4/4S
Założyłem, poczekałem 24h żeby wszystkie mini bąbelki powietrza wyszły (i faktycznie nie było nic), popatrzyłem, poodtykałem i ściągnąłem folię bo mi zupełnie nie pasowała w dotyku. Czuć ją, widać mimo wszystko, jednak nie dla mnie :). Wydaje mi się również, że na brzegach folii zbiera się kurz co mnie bardzo denerwuje.
Zostaję przy czystym iPhone, lubię materiały, z których został zrobiony :)

#3535 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 31 July 2012 - 22:53

Wybrałem dwie opcje. Czytałem że ludzie sobie chwalili te dwie etui. Opcja 1: SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | iPhone 4/4S | Vulcan
Opcja 2 : PURO You Move It Moves | Kategorie

Czy ktoś z forumowiczy miał styczność z tymi akcesoriami ? Nie mogę sie zdecydować, pomożecie ? Wybierałem pod kategorią wyglądu, czy jest dość elastyczne( gumowe czy twardy plastik) oraz czy nachodzi na ekrani wystaje kilka mm ponad. Prosze o wasze opinie na ten temat i różne przeżycia z nimi.Prosze pomóżcie mi w wyborze ;)

#3536 MeGusta

MeGusta
  • 253 posts

Posted 01 August 2012 - 00:01

Przyszedł już do mnie ten smart cover, cena bardzo niska oraz produkt nie najgorszej jakości Jak ci szkoda jak mi 160 zł to polecam o wiele tańszy odpowiednik :)

#3537 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 01 August 2012 - 08:40

Ja oba swoje iPady noszę w Apple SmartCase

#3538 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 01 August 2012 - 10:04

Na górnej belce tematu jest genialna opcja "Przeszukaj temat"! Sprawdź to @wojteqq13 ; )

#3539 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 01 August 2012 - 11:36

I jak się sprawują? Są jakieś luzy? Są w miarę stabilne w pozycji stojącej?

#3540 Xaroso

Xaroso
  • 60 posts

Posted 01 August 2012 - 12:10

Witam, poszukuję jakiegoś sensownego okrycia dla iP4S, zafascynowały mnie popularne "bumpery" (wg mnie bardzo ładnie wygladają, i nie ślizgają się po powierzchniach). Po przeczytaniu paru stron zauważyłem że chwalicie sobie firme "Puro" której to strone przejrzałem, i znalazłem to:

PURO You Move It Moves | Kategorie

Warto w takie coś zainwestować ? Naturalnie, by chronić go przed otarciami poprzez tarcie między innymi po powierzchniach (biurko, stół, schowki w samochodzie etc) oraz przed upadkami (wiadomo, nie rzucam telefonem, zawsze trzymam go w bezpiecznym miejscu, nie mniej jednak przypadkiem zawsze telefon może się gdzieś wysunąć i wtedy będzie afera). Czy taki bumper ochroni w jakimś stopniu iP'ka?
Nie chce oszpecać telefonu, wydaje mi się że bumper tego właśnie nie zrobi. Pytanie tylko, na stronie producenta nie znalazłem wersji białej (czarna opaska na białym telefonie - średni kontrast), a na Allegro znalazłem białą opaskę - czyżby podróbka ?

Proszę o opinie ;-)

EDIT: Pozatym, piekielnie drogie są te etui i inne pancerze, nie ma czegoś tańszego - równie fajnego i dającego rade z małymi obrażeniami mechanicznymi ?

#3541 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 01 August 2012 - 12:10

http://myapple.pl/se...archid=29682383
http://myapple.pl/se...archid=29682416

Linki nie wchodzą ;)

#3542 przemekmazur25

przemekmazur25
  • 61 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 August 2012 - 13:53

Witam, poszukuję jakiegoś sensownego okrycia dla iP4S, zafascynowały mnie popularne "bumpery" (wg mnie bardzo ładnie wygladają, i nie ślizgają się po powierzchniach). Po przeczytaniu paru stron zauważyłem że chwalicie sobie firme "Puro" której to strone przejrzałem, i znalazłem to:

Warto w takie coś zainwestować ? Naturalnie, by chronić go przed otarciami poprzez tarcie między innymi po powierzchniach (biurko, stół, schowki w samochodzie etc) oraz przed upadkami (wiadomo, nie rzucam telefonem, zawsze trzymam go w bezpiecznym miejscu, nie mniej jednak przypadkiem zawsze telefon może się gdzieś wysunąć i wtedy będzie afera). Czy taki bumper ochroni w jakimś stopniu iP'ka?
Nie chce oszpecać telefonu, wydaje mi się że bumper tego właśnie nie zrobi. Pytanie tylko, na stronie producenta nie znalazłem wersji białej (czarna opaska na białym telefonie - średni kontrast), a na Allegro znalazłem białą opaskę - czyżby podróbka ?

Proszę o opinie ;-)

EDIT: Pozatym, piekielnie drogie są te etui i inne pancerze, nie ma czegoś tańszego - równie fajnego i dającego rade z małymi obrażeniami mechanicznymi ?

Posiadam ten model i powiem Ci że trochę się zawiodłem. Miałem kilka takich sytuacji że musiałem zdjąć tego bumpera bo zbierał się brud po ramką. Po 3-4 takich akcjach bumper najzwyczajniej się rozciągnął. Ten luz nie jest może wielki ale będziesz musiał żyć ze świadomością że jednak jest :) Zamówiłem sobie teraz biały bumper Apple i zobaczymy jak to będzie się sprawować.

#3543 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 01 August 2012 - 14:37

Poniżej dwa moje posty sprzed prawie dwóch lat, dotyczące tego bumpera:
Opinii o nim nie zmieniłem.

Mam w zapasie dwa nowe bumpery, jeden Apple, a drugi SGP. I mimo, że ten opisywany w postach piękny nie jest, jednak nadal siedzi na iP ;) Dobry w obsłudze też nie jest, o czym już pisałem, ale z pewnością braków w trwałości zarzucić mu nie można, skoro nadal jest :) Jednak nie polecam go, lepiej weź np. SGP, bo oryginały patrząc na posty użytkowników niszczą obudowę iP.

#3544 Xaroso

Xaroso
  • 60 posts

Posted 01 August 2012 - 14:45

Posiadam ten model i powiem Ci że trochę się zawiodłem. Miałem kilka takich sytuacji że musiałem zdjąć tego bumpera bo zbierał się brud po ramką. Po 3-4 takich akcjach bumper najzwyczajniej się rozciągnął. Ten luz nie jest może wielki ale będziesz musiał żyć ze świadomością że jednak jest :) Zamówiłem sobie teraz biały bumper Apple i zobaczymy jak to będzie się sprawować.

http://ispot.com.pl/...rne_p39992.html

O tym mowa ? To się będzie godnie sprawować ? Cena taka sama jak za PURO, wygląda elegancko.

A co byście polecili z folii na ekran ? Przede wszystkim czy są one bardzo wyczuwalne pod palcem.

http://ispot.com.pl/Folie_c5234.html

#3545 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 01 August 2012 - 15:46

A co byście polecili z folii na ekran ? Przede wszystkim czy są one bardzo wyczuwalne pod palcem.

Apple iSpot Premium Reseller Folie

Podobno najlepsze folie są firmy wrapsol, też zbieram sie na jej kupno

#3546 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 01 August 2012 - 19:11

Apple iSpot Premium Reseller i-Luv Edge Bumper opaska ochronna do do iPhone 4S/4 idealne do ochrony przed upadkiem - czarne - iPhone 4S/4

O tym mowa ? To się będzie godnie sprawować ? Cena taka sama jak za PURO, wygląda elegancko.

Apple iSpot Premium Reseller Folie

Nie, chyba nie o tym.

---------- Wpis dodano o 20:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:07 ----------

Proszę o opinie ;-)

Juz kilka razy pisalam - polecam Puro clear, bumper z ochronna, przezroczysta szybka na tyl + folia Wrapsol
Sam bumper dla mnie jes bez sensu

#3547 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 01 August 2012 - 20:34

O, o wiele lepszy, ciekawszy. Dzięki za pomoc, pewnie na niego się zdecyduję ;)

I co kupiles?

---------- Wpis dodano o 21:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:14 ----------

Ja tez w oczekiwaniu na Puro Golf Fluo w kolorze granatowym :)
Etui i futerały dla Nowego iPada - PURO Golf Fluo Etui iPad 2 / Nowy iPad - Puro

Na iPhona zamowilam tez fluo w identycznym kolorze. Beda pasowaly do siebie :D
Etui i futerały dla iPhone 4/4S - Etui PURO Golf Fluo dla iPhone 4/4S - Puro

Masz? I jak sie sprawuje?

#3548 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 01 August 2012 - 20:47

Attiss, jeszcze, dopiero dzisiaj poszło zamówienie na iPada ;). W przyszłym tygodniu jak go ogarnę to zdecyduję się na jakiś pokrowiec to przenoszenia.

#3549 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 01 August 2012 - 21:22

Attiss, jeszcze, dopiero dzisiaj poszło zamówienie na iPada ;). W przyszłym tygodniu jak go ogarnę to zdecyduję się na jakiś pokrowiec to przenoszenia.

To daj znac jesli kupisz marki built

#3550 BornInBlood

BornInBlood
  • 30 posts

Posted 02 August 2012 - 17:12

Switcheasy Eclipse - iPhone 4/ iPhone 4S cases | ECLIPSE for For iPhone 4/ iPhone 4S | SwitchEasy czy
Puro clear bumper cover - Apple iSpot Premium Reseller PURO Clear Bumper Cover – Silikonowa opaska z osłoną iPhone 4 - czarna - iPhone 4S/4 ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users