Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

Futerały, etui itp.

• Please log in to reply
8842 replies to this topic

#3501 kuba006

kuba006
  • 632 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 July 2012 - 08:07

Ok, na własnej skórze doświadczyłem opiuywany przez was "problem", jakim jest pozostawienie przez SC tłustych pasów na ekranie. Na szczęście nie są to trwałe plamy. Można je zatrzeć szybko sciereczka, więc dla mnie to nie problem.

#3502 T.r.

T.r.
  • 2 posts

Posted 25 July 2012 - 19:30

A ja kupiłem razem z Nowym IPadem pokrowiec Odoyo Aircoat i niestety ale podczas noszenia cały czas blokuje sie i odblokowuje a to kliknie jest nie do zniesienia :evil: Niestety w iStore nie widzą podstaw do reklamacji. Miał ktoś może podobny problem?

#3503 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 25 July 2012 - 20:00

A ja kupiłem razem z Nowym IPadem pokrowiec Odoyo Aircoat i niestety ale podczas noszenia cały czas blokuje sie i odblokowuje a to kliknie jest nie do zniesienia :evil: Niestety w iStore nie widzą podstaw do reklamacji. Miał ktoś może podobny problem?

No jak, podstawa jest. Skoro magnesy za slabo trzymaja... A z tego co piszesz to tak wlasnie jest. To w ispot kupowales?

#3504 T.r.

T.r.
  • 2 posts

Posted 25 July 2012 - 23:20

Tak w iSpot w Łodzi. I co ciekawe jako zielonemu w tym temacie taki właśnie pokrowiec polecili(szczególnie że koszta nie grały szczególnej roli) :evil: Po wymuszeniu przyjęcia reklamacji dostałem nawet w zastępstwie pokrowiec Krusell Luna ale sprzedawca podsumował że wątpi abym dostał pozytywną odpowiedź.

#3505 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 26 July 2012 - 10:18

Tak w iSpot w Łodzi. I co ciekawe jako zielonemu w tym temacie taki właśnie pokrowiec polecili(szczególnie że koszta nie grały szczególnej roli) :evil: Po wymuszeniu przyjęcia reklamacji dostałem nawet w zastępstwie pokrowiec Krusell Luna ale sprzedawca podsumował że wątpi abym dostał pozytywną odpowiedź.

zaciekawił mnie ten temat i można znaleźć w necie trochę testów tego etui - niestety wszystko wskazuje na to, ze jest to wada "wrodzona" prouktu. Magnesy są zbyt słabe. Testowane też same odblokowywały (właczały) i wyłaczały iPada co powoduje, ze iPad może się całkiem rozładować.

#3506 Szymon95snk

Szymon95snk
  • 10 posts

Posted 28 July 2012 - 12:20

Polecicie jakieś etui do Ipoda 4g które chroniło by przednią część ipoda?

#3507 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 28 July 2012 - 18:21

Witam, przymierzam się do zakupu nowego iPada. Jaki polecilibyście pokrowiec w stylu ETUI BUGATTI SLEEVE - IPAD 2, IPAD 3 NEW IPAD (2469661585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.? Może byc również na zamek. Byłoby fajnie, gdyby był w białym kolorze.

#3508 elvvis

elvvis
  • 19 posts

Posted 29 July 2012 - 10:42

Witam , posiada ktoś etui StilGut do swojego Ipada ? Konkretnie interesuje mnie ten model : [url=http://www.stilgut.pl/index.php/Etui-do-New-iPad/134-etui-ultraslim]Etui UltraSlim do Apple iPad 3 - white[/url]
Obejrzałem parę filmików na YT o tym wyrobie i szczerze mówiąc prezentuje się świetnie.
Może ktoś podzieliłby się swoimi doznaniami ? ;)

#3509 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 posts

Posted 29 July 2012 - 12:57

Witajcie ! Jutro będę mieć swego iP 4s. I oczywiście mam problem.... w co by go ubrać ;) Od dłuższego czasu myślę nad obudową GelaSkins( ładne ! Ale coś zdjęcia z aparatu wychodzą lekko... nie takie? ). Oczywiście nie kupuję obudowy tylko dla wyglądu , a głównie żeby chronić tył. Drogie trochę... macie lepszą propozycję? Poza tym - przód. Folia... czytam że Wrapsol polecacie. Idzie to kupić tanio na Alle*** ? Lub może zestaw obudowa+folia (zapewne taniej niż kupno oddzielnych produktów) ? Chcę kupić coś dobrego... tanio :D Byle tylko wzmocnić go przed pęknięciami... i ryskami na ekranie - na iPadzie nie mam rys, ale wolę się nie przekonywać czy takie powstaną;p Stąd konieczność zabezpieczeń. Proszę o pomoc ;) Ps. Oczywiście z iP nie chę robić czołgu. Byle wytrzymał upadek z 1,5m... i był poręczny... oraz obudowa nie odstraszała ;) Ps2. Znalazłem coś takiego " Speck Candy Shell ". Da sie to obsłużyć w iP4s? Wygląda praktycznie. Ale i tanie jest.... Czy jest jeszcze lepsza obudowa? :D

#3510 Fabik

Fabik
  • 32 posts

Posted 29 July 2012 - 14:28

Mam do sprzedania karte itunes o nominale £15 zainteresowany ktos?

#3511 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 29 July 2012 - 15:10

Witam, przymierzam się do zakupu nowego iPada. Jaki polecilibyście pokrowiec w stylu ETUI BUGATTI SLEEVE - IPAD 2, IPAD 3 NEW IPAD (2469661585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.? Może byc również na zamek. Byłoby fajnie, gdyby był w białym kolorze.

Jesli biale.to Tucano
TUCANO Elements SE - Etui iPad-iPad 2 (biały) -

#3512 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 29 July 2012 - 15:15

Witajcie !

Jutro będę mieć swego iP 4s. I oczywiście mam problem.... w co by go ubrać ;)
Od dłuższego czasu myślę nad obudową GelaSkins( ładne ! Ale coś zdjęcia z aparatu wychodzą lekko... nie takie? ).
Oczywiście nie kupuję obudowy tylko dla wyglądu , a głównie żeby chronić tył. Drogie trochę... macie lepszą propozycję?

Poza tym - przód. Folia... czytam że Wrapsol polecacie. Idzie to kupić tanio na Alle*** ? Lub może zestaw obudowa+folia (zapewne taniej niż kupno oddzielnych produktów) ?
Chcę kupić coś dobrego... tanio :D Byle tylko wzmocnić go przed pęknięciami... i ryskami na ekranie - na iPadzie nie mam rys, ale wolę się nie przekonywać czy takie powstaną;p Stąd konieczność zabezpieczeń. Proszę o pomoc ;)

Ps. Oczywiście z iP nie chę robić czołgu. Byle wytrzymał upadek z 1,5m... i był poręczny... oraz obudowa nie odstraszała ;)

Ps2. Znalazłem coś takiego " Speck Candy Shell ". Da sie to obsłużyć w iP4s? Wygląda praktycznie. Ale i tanie jest.... Czy jest jeszcze lepsza obudowa? :D

Speck to fajne akcesoria ale niestety drogie. Jesli chodzi o marke Wrapsl to najlepszy jest zestaw folii na caly iPhone, przod, tyl i boki

#3513 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2012 - 16:13

Ja już miałem sporo pokrowców na Iphony - lecz te wszystkie pokrowce są o d*** potłuc , jak dla mnie jedynym i najlepszym rozwiązaniem jest opcja folia tył + przód . Nie chroni to co prawda ramki , ale nie szpeci Iphona i już na kilku Iphonach 4 jakie miałem sprawdzały się folie idealnie . Teraz też na 4S zamówiłem sobie folie tył + przód i to moim zdaniem wystarcza .

Jeśli chodzi o folie to ja już kilka razy brałem i mogę polecić folie tej firmy : Folia Best Guard=Brando Apple iPhone 4 + TYŁ 4G 4S (2517524480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3514 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 posts

Posted 29 July 2012 - 17:05

Ja już miałem sporo pokrowców na Iphony - lecz te wszystkie pokrowce są o d*** potłuc , jak dla mnie jedynym i najlepszym rozwiązaniem jest opcja folia tył + przód . Nie chroni to co prawda ramki , ale nie szpeci Iphona i już na kilku Iphonach 4 jakie miałem sprawdzały się folie idealnie . Teraz też na 4S zamówiłem sobie folie tył + przód i to moim zdaniem wystarcza .

Jeśli chodzi o folie to ja już kilka razy brałem i mogę polecić folie tej firmy : [url=http://allegro.pl/folia-best-guard-brando-apple-iphone-4-tyl-4g-4s-i2517524480.html]Folia Best Guard=Brando Apple iPhone 4 + TYŁ 4G 4S (2517524480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Mam nadzieję że nie wymieniałeś tych iP z powodu pęknięć? ;p
Folia... no na tył to mnie nie przekonuje. Coś takiego może ochronić iP?

Poza tym Speck na Allegro chodzi już od 50 zł... czy to drogo? Patrząc na ponad 100zł za "ładne" GelaSkins ?
Nie sądzę ;p

#3515 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 29 July 2012 - 18:04

Akurat białe to nie jest warunek. Szukam czegoś, do czego wejdzie nowy iPad z SC. Jakieś propozycje?

#3516 tomson93

tomson93
  • 341 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2012 - 18:58

Poza tym Speck na Allegro chodzi już od 50 zł... czy to drogo? Patrząc na ponad 100zł za "ładne" GelaSkins ?
Nie sądzę ;p

Nie Iphony znalazły swoich nowych właścicieli i były w idealnym stanie . Po prostu ja zmieniam telefon średnio raz na miesiąc . ;)

Wierz mi że ochroni :) No może nie przed upadkami , ale przed wszelkimi rysami na 100% . Ja tam nie patrze gdzie telefon kłade czy na opiłkach metalu czy w miejscach gdzie jest piasek często przesuwam po biurku , i owszem folia jest cała porysowana , ale raz na 3 miesiące wystarczy wymienić i telefon jak nowy .

Uważaj na podróby bo 90% akcesoriów na allegro to podróbki jak coś co u producenta kosztuje 30$ czyli koło 120zł może kosztować 50zł ( liczysz że ktoś ci odda za pół ceny za jaką kupuje ) ??

#3517 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 29 July 2012 - 20:23

Akurat białe to nie jest warunek. Szukam czegoś, do czego wejdzie nowy iPad z SC. Jakieś propozycje?

To wlasnie Tucano jest ok, miesci iPada ze SC, masz tez do wyboru kolor czarny.

---------- Wpis dodano o 21:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:15 ----------

I jak sie zakonczyla reklamacja?

#3518 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 29 July 2012 - 20:22

Nie sądzę ;p

Speck za 50 zl to na bank nie oryginal.
Co do folii to zgadzam sie z przedmowca. Ja uzywam folii na przod i tyl marki Wrapsol i etui clear marki Puro

---------- Wpis dodano o 21:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:20 ----------

Speck za 50 zl to na bank nie oryginal.
Co do folii to zgadzam sie z przedmowca. Ja uzywam folii na przod i tyl marki Wrapsol i etui clear marki Puro

Tylko, ze folia wrapsol jest droga ale warto tyle zaplacic

#3519 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 July 2012 - 21:42

Ja się dziś namacalnie przekonałem, jak wytrzymały jest OtterBox. Telefon zaliczył takiego "dzwona", że podnosiłem go z myślą, kiedy ostatni raz robiłem kopię zapasową. Okazało się, że jest tylko lekkie obicie na plastiku pokrowca, a telefon sprawny w 100% i nadal nówka sztuka. Zdecydowanie, iPhone 5 powędruje również do takiego pancerza, choćbym miał go ze Stanów sprowadzać.

#3520 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2012 - 22:03

Ja się dziś namacalnie przekonałem, jak wytrzymały jest OtterBox. Telefon zaliczył takiego "dzwona", że podnosiłem go z myślą, kiedy ostatni raz robiłem kopię zapasową. Okazało się, że jest tylko lekkie obicie na plastiku pokrowca, a telefon sprawny w 100% i nadal nówka sztuka. Zdecydowanie, iPhone 5 powędruje również do takiego pancerza, choćbym miał go ze Stanów sprowadzać.

Ale iphone bardzo źle w nim wygląda ;p (jak dla mnie )

#3521 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 July 2012 - 22:12

Wygląda nieciekawie, ale ja nie zwracam na to uwagi. Przeżył, a to najważniejsze. Jedyna wada tego etui, to że mu skórka silikonowa ciągle złazi z plastikowego stelaża. Wnerwia jak diabli. Próbowałem podklejać, kombinowałem, ale ten silikon niczego się nie trzyma. Swoją drogą, chyba mam najbardziej zabezpieczony telefon na forum. Na wyświetlaczu i pleckach folia, a całość w pancernym pokrowcu który również ma folię na wyświetlacz. Niezamierzone, ale gdybym u kogoś zobaczył coś takiego, to miałbym, delikatnie mówiąc, mieszane uczucia wobec tej osoby :D

#3522 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 posts
  • SkądWrocław*

Posted 29 July 2012 - 22:28

Szukam ochronnego etui, które będzie stworzone z dość elastycznej gumy, chociaż niekoniecznie elastycznej. Odraziły mnie twarde plastikowe etui, konkretnie biała ochronka PURO. Była to wiotka, cieniutka, plastikowa ochronka. Nosząc telefon w tym etui w kieszeni, odbarwiła się, z białego uzyskałem kolor brudny... Wodą nie szło wyczyścić, więc przeszedłem na lakier do paznokci. Więc po chwili czyszczenia zszedł lakier, został mi kawałek plastiku który pasuje na iPhone 4... Powracając do poszukiwań, nie chce żeby to był bumper na sam obwód telefonu, tylko całe etui zakrywające tył, krawędź z przodu najlepiej jakby była wyżej niż ekran, by go nie rysowac kładąc go na podłożu. Prosze o jakieś propozycje, ja szukałem już sporo na ten temat i w tym wątku też, ale niestety nie mogłem się odnaleźć w tym nadmiarze propozycji. Prosze o słowo opini i propozycje etui. Peace

---------- Wpis dodano o 23:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:23 ----------

Na wyświetlaczu i pleckach folia, a całość w pancernym pokrowcu który również ma folię na wyświetlacz. Niezamierzone, ale gdybym u kogoś zobaczył coś takiego, to miałbym, delikatnie mówiąc, mieszane uczucia wobec tej osoby :D

Ja rozumiem, bo sam mam folie na przodzie i tyle, do tego etui gumowe, kupione za 15 zł -.-, dlatego że to pierwsze ochronne etui, byleby chronić telefon :)

#3523 MeGusta

MeGusta
  • 253 posts

Posted 29 July 2012 - 22:55

Ma ktoś może podróbę smart covera za allegro za 50 zł ? Jak się sprawuje ?

#3524 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 30 July 2012 - 08:38

Ach, Tucano. Nie podobają mi się te grafiki na nim. Macie jeszcze jakąś propozycję? :) Czy raczej każdy pokrowiec tego typu zmieści ipada z SC?

#3525 Attiss

Attiss
  • 594 posts

Posted 30 July 2012 - 10:46

Ach, Tucano. Nie podobają mi się te grafiki na nim. Macie jeszcze jakąś propozycję? :) Czy raczej każdy pokrowiec tego typu zmieści ipada z SC?

a taki
BUILT Neoprene Envelope - Etui iPad (Graphite) | doApple.pl - centrum akcesoriów do Apple

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users