Nadciąga Mountain Lion!
Napisano 16 lutego 2012 - 16:52
Napisano 16 lutego 2012 - 17:01
Napisano 16 lutego 2012 - 17:05
To wskazuje na to ze czeka nas wiele generacji zanim, o ile w ogole, te dwa systemy sie polacza w jeden. Co jeszcze ciekawe. Gruber twierdzi, ze od tej pory OS X bedzie wydawany co roku.The words “Windows” and “Microsoft” are never mentioned, but the insinuation is clear: Apple sees a fundamental difference between software for the keyboard-and-mouse-pointer Mac and that for the touchscreen iPad. Mountain Lion is not a step towards a single OS that powers both the Mac and iPad, but rather another in a series of steps toward defining a set of shared concepts, styles, and principles between two fundamentally distinct OSes.
Czyzby Apple zamierzalo przestac pobierac oplaty za OS X?
Napisano 16 lutego 2012 - 17:06
Po co FB skoro sa maile ... mozna tak w nieskonczonosc. Osobiscie wole sms/imessage zamiast czatu fb.W sumie mógłby ktoś mi wyjaśnić przydatność tego Messages kiedy jest Facebook Messenger? ;P
Co do zas samego programu Messages (u nas Wiadomości) to ostateczna funkcjonalnosc chyba nieco kuleje, bo:
- przy aktywny oknie programu cmd+w zamyka dane okno czatu, a nie calego programu. do chowania tego okna sluzy cmd+0
- po zamknieciu okna czatu za pomoca cmd+w i ponownym wlaczeniu znika lista rozmow
- aby zobaczyc poprzednia liste odbytych rozmow trzeba uzyc szukajki i wybrac dana osobe, ale gdy sie ja odznaczy znowu wszystko znika. lista pojawia sie dopiero wtedy gdy napisze cos do tej samej osoby lub ona do nas
.. poronione

BTW nie rozumiem tych ciaglych narzekan na bledy Liona - u mnie działa bez najmniejszych problemow.
Napisano 16 lutego 2012 - 17:07
Napisano 16 lutego 2012 - 17:12
sorry czacha ale zobacz sobie SP1 na Windowsa jakie zmiany wprowadza z punktu widzenia uzytkownika - podpowiadam zadne, wiec nazywanie 10.8 SP1 jest nie na miejscuWprowadzili to co powinni byli wprowadzić z wyjsciem iOS5 - moim zdaniem to taki SP1, a nie nowy system. A cena? Powinno byc taniej niz Lion dla tych ktorzy juz go maja..
roznice pomiedzy 10.6 a 10.7 byly niewielkie, wyglada na to, ze w 10.8 beda naprawde spore
Napisano 16 lutego 2012 - 17:13
BTW nie rozumiem tych ciaglych narzekan na bledy Liona - u mnie działa bez najmniejszych problemow.
To ciesz się, że tak masz, ale to że u Ciebie tak jest, to nie znaczy że u tysięcy innych użytkowników musi być tak samo. U mnie dla przykładu występuje brak współpracy między Safari i Mailem, problemy z uwidacznianiem okien otwartych programów po wybudzeniu komputera, wszechobecne artefakty graficzne, niestabilne iTunes.
Ja za to nie rozumiem czym się ekscytować - kilka nowych aplikacji, nic więcej.
Napisano 16 lutego 2012 - 17:13

Napisano 16 lutego 2012 - 17:19
A idź z tym...
Przynajmniej znalazł, ale fakt fuj....
Napisano 16 lutego 2012 - 17:20
Mi tam już ślinka cieknie na nowy system, tyle powiem
No, mi też. Wreszcie coś ciekawego 'w branży', niż gejfon to, gejfon tamto.
Napisano 16 lutego 2012 - 17:21

Napisano 16 lutego 2012 - 17:21
Przynajmniej znalazł, ale fakt fuj....
Ja też znalazłem - a to nie znalezienie tylko wycropowanie z filmu z prezentacją

Tapeta się pojawi zapewne jeszcze dziś gdy ludzie zaczną instalować wersje dla developerów.
Napisano 16 lutego 2012 - 17:30
To zapodaj, nie bój jeża, ACTA - sraktaJa też znalazłem - a to nie znalezienie tylko wycropowanie z filmu z prezentacją
![]()
Tapeta się pojawi zapewne jeszcze dziś gdy ludzie zaczną instalować wersje dla developerów.

Napisano 16 lutego 2012 - 17:31
Napisano 16 lutego 2012 - 17:34
W niskiej rozdzielczości.Wkleił wcześniej przecież. Nie rób zamieszania.
Napisano 16 lutego 2012 - 17:34
Napisano 16 lutego 2012 - 17:37

Małe porównanie z macrumors

Napisano 16 lutego 2012 - 17:37
Napisano 16 lutego 2012 - 17:39

Napisano 16 lutego 2012 - 17:40
Spisałeś sięO to wam chodzi
http://f.cl.ly/items...aultDesktop.jpg

Jeszcze jak by była oryginalna w PNG

Napisano 16 lutego 2012 - 17:42
To ciesz się, że tak masz, ale to że u Ciebie tak jest, to nie znaczy że u tysięcy innych użytkowników musi być tak samo. U mnie dla przykładu występuje brak współpracy między Safari i Mailem, problemy z uwidacznianiem okien otwartych programów po wybudzeniu komputera, wszechobecne artefakty graficzne, niestabilne iTunes.
Ja za to nie rozumiem czym się ekscytować - kilka nowych aplikacji, nic więcej.
Zastanawia mnie co poinstalowałeś, że Ci tak rozwaliło system. Bo w to, że nic poza kilkoma "normalnymi" programami nie uwierzę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych