Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nadciąga Mountain Lion!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
620 odpowiedzi w tym temacie

#76 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 lutego 2012 - 17:46

Spisałeś się :D
Jeszcze jak by była oryginalna w PNG :P

Jest z tego samym wątku z którego wkleiłeś obrazek ;)

#77 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 18:03

Zastanawia mnie co poinstalowałeś, że Ci tak rozwaliło system. Bo w to, że nic poza kilkoma "normalnymi" programami nie uwierzę.

z poza app storowych aplikacji mam: logmein hamatchi, smcfan control, tiny grab, skitch, opera i Ableton, Adium, srt tool.
Z appstore mam: Osmos, Chopper 2, Mind node. Wątpię, że coś z tego mi mogło rozwalić system, skoro dokładnie to samo miałem przez 3 lata na Snow Leopardzie i Leopardzie i tam wszystko działało bez problemu.
A jeszcze mam aplikację od dysku Seagate’a - na 10.5 i 10.6. też działało poprawnie.

#78 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 lutego 2012 - 18:05

Kto do mnie testowo napisze na przerobionego iChata (iMessages) (Wiadomości)

rybak17@gmail.com

#79 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 16 lutego 2012 - 18:07

Ale ludzie - po co "przerabiać" iChata, czy coś? :)

Apple - Mac OS X - Download the free Messages Beta.

#80 Rennossa

Rennossa
  • 31 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 18:08

Dla mnie najlepszymi featurami są notatki i powiadomienia...z niczego więcej nie korzystam...więc dla mnie ten update jest bez sensu.

#81 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 lutego 2012 - 18:08

Ale ludzie - po co "przerabiać" iChata, czy coś? :)

Apple - Mac OS X - Download the free Messages Beta.

Ta aplikacja wywala iChata a raczej wgrywa jego nową wersję pod nazwą "Wiadomości"

Ma ktoś już tą aplikacje?

#82 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 16 lutego 2012 - 18:09

A, rozumiem. :P

#83 patryk.gwiazda

patryk.gwiazda
  • 28 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 18:11

mi jest strasznie przykro. Liczyłem, że pojawi się Siri na OS X, a nie na brzydkie zastępstwo dla Growla i osobną aplikację z notatkami. Nie wiem jak wy, ale ja się NIE skuszę.

#84 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 lutego 2012 - 18:12

mi jest strasznie przykro. Liczyłem, że pojawi się Siri na OS X, a nie na brzydkie zastępstwo dla Growla i osobną aplikację z notatkami. Nie wiem jak wy, ale ja się NIE skuszę.

A skąd wież czy nie będzie w wersji finalnej?

#85 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 lutego 2012 - 18:14

Bo Siri będzie w Forest Lion :-P

#86 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 lutego 2012 - 18:15

Bo Siri będzie w Forest Lion :-P

A nie w Cosmo Lion? :P

#87 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 16 lutego 2012 - 18:17

Można mieć tylko nadzieję, że Apple nie pokusi się o kolejną chęć zarobku i wypuści to jako darmową aktualizację. Ja teoretycznie i tak jestem w dość dobrej sytuacji bo kupiłem maca wraz ze Snow Leopardem, a opcję aktualizacji do Liona miałem za free. Jeśli jednak ktoś wpadł na pomysł płacenia za Tygrysa szczerze współczuję. Wszystkie "nowinki", które mają zostać wprowadzone do nowej dystrybucji to nic innego jak to co już jest w iPhonie czy iPadzie. Czym tu się podniecać? Każdy natywny program, ma swój lepszy odpowiednik w AppStore. iMessage, no ok. Ale po co, skoro jest tyle innych form komunikacji. Nie wspominam już o tym, że działa to tylko między urządzeniami Apple. A więc co, mam specjalnie korzystać z tego programu, by móc napisać do paru/parunastu osób? Łatwiej już wgrać nowego Skype zintegrowanego z Facebookiem. Gdyby chociaż ta funkcjonalność była rozwinięta na możliwość wysyłania smsów do jakiejkolwiek sieci. Skoro iPhone może łączyć się po WiFi z mackiem to czemu nie zrobić tego w ten właśnie sposób z iMessage. Notatnik... nosz kurde, takich aplikacji jest od groma. Powiadomienia to jedyna rzecz, która może mnie ucieszyć, bo jakoś wydaje mi się, że jako natywna aplikacja może się lepiej spisywać niż Growl. Jak już wcześniej z komentarzy wyczytałem... między Windowsem 7 a 8 widać kierunek, w którym brnie Microsoft, widać zmiany. Jak dla mnie będącego obiektywną osobą Apple ugrzęzło w martwym punkcie. Brakuje czasami podstawowych funkcjonalności, a oni bawią się dodatkami jak dla dziecka. Całe bum wokół iCloud to kolejny śmiech na sali. Niech zwiększą funkcjonalność. To ja powinienem móc decydować co tam chce umieścić i jak, a nie, że muszę korzystać z danej aplikacji, aby móc coś wysłać do przechowania. Wolę już pozostać przy swoim Dropboxsie i Box.net. Łącznie na obydwu kontach mam ponad 50GB do wykorzystania jak ja chce, a nie tak jak Apple mi oferuje.

#88 patryk.gwiazda

patryk.gwiazda
  • 28 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 18:22

Czy nie wydaje Ci się, że Siri byłoby na tyle mocną marketingowo funkcją, którą warto się chwalić? Gdyby było to zaplanowane, z pewnością by się tym pochwalili. Jeśli już, Siri ukaże się jako osobna aplikacja.

#89 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 16 lutego 2012 - 18:30

Nie dam sobie ręki uciąć, ale przeczuwam, że Siri pojawi się w kolejnej wersji po Mountain Lion, albo chociaż jako aktualizacja do tej wersji systemu. Co gorsza będzie zapewne trzeba na nią poczekać co najmniej rok (nawiązując do corocznych aktualizacji). Tylko po co mi Siri, skoro będę musiał do niej mówić, nie w ojczystym języku...

#90 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 16 lutego 2012 - 18:33

Eee no przy okazji odswieza linie macbookow i do nowych lapkow beda dawać już mountain liona ;)

#91 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 lutego 2012 - 18:34

Można mieć tylko nadzieję, że Apple nie pokusi się o kolejną chęć zarobku i wypuści to jako darmową aktualizację. Ja teoretycznie i tak jestem w dość dobrej sytuacji bo kupiłem maca wraz ze Snow Leopardem, a opcję aktualizacji do Liona miałem za free. Jeśli jednak ktoś wpadł na pomysł płacenia za Tygrysa szczerze współczuję. Wszystkie "nowinki", które mają zostać wprowadzone do nowej dystrybucji to nic innego jak to co już jest w iPhonie czy iPadzie. Czym tu się podniecać? Każdy natywny program, ma swój lepszy odpowiednik w AppStore. iMessage, no ok. Ale po co, skoro jest tyle innych form komunikacji. Nie wspominam już o tym, że działa to tylko między urządzeniami Apple. A więc co, mam specjalnie korzystać z tego programu, by móc napisać do paru/parunastu osób? Łatwiej już wgrać nowego Skype zintegrowanego z Facebookiem. Gdyby chociaż ta funkcjonalność była rozwinięta na możliwość wysyłania smsów do jakiejkolwiek sieci. Skoro iPhone może łączyć się po WiFi z mackiem to czemu nie zrobić tego w ten właśnie sposób z iMessage. Notatnik... nosz kurde, takich aplikacji jest od groma. Powiadomienia to jedyna rzecz, która może mnie ucieszyć, bo jakoś wydaje mi się, że jako natywna aplikacja może się lepiej spisywać niż Growl. Jak już wcześniej z komentarzy wyczytałem... między Windowsem 7 a 8 widać kierunek, w którym brnie Microsoft, widać zmiany. Jak dla mnie będącego obiektywną osobą Apple ugrzęzło w martwym punkcie. Brakuje czasami podstawowych funkcjonalności, a oni bawią się dodatkami jak dla dziecka. Całe bum wokół iCloud to kolejny śmiech na sali. Niech zwiększą funkcjonalność. To ja powinienem móc decydować co tam chce umieścić i jak, a nie, że muszę korzystać z danej aplikacji, aby móc coś wysłać do przechowania. Wolę już pozostać przy swoim Dropboxsie i Box.net. Łącznie na obydwu kontach mam ponad 50GB do wykorzystania jak ja chce, a nie tak jak Apple mi oferuje.

Jak dla mnie to iMessage jest najlepszym komunikatorem, idealnie zintegrowany z sms, zaprojektowany z typową dla Apple'a prostotą. Dropbox i box.net - ok, ale iCloud ma pewne niezastąpione funkcje, jak np. możliwość archiwizacji całego iPhone'a i odtworzenia kopii z chmury.

#92 patryk.gwiazda

patryk.gwiazda
  • 28 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 18:35

To chyba kwestia obciążenia serwerów, przecież jaki to może być dla nich problem przeportować aplikację? Raczej znikomy. Chyba, że powodem jest po prostu zatrzymanie tej zabójczej funkcji dla iPhone 4S. Co do języka Siri szybko polskiego się nie nauczy, chyba.

#93 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 18:49

Również skuszę się na nowy system i głównie ze względu na iMessege i centrum powiadomień. I zgadzam się z opinią Mirko791 na temat iMessege, jako aplikacji idealnie zintegrowanej z SMS, iOS, i Apple.

Wcześniej sporo osób dopłaciło do Snow Leoparda, mając Leoparda, aby tylko skorzystać z App Store, więc myślę, że i teraz większość zapłaci za minimalnie nowy system.

Ja już czekam!

#94 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 16 lutego 2012 - 18:53

patryk.gwiazda, zapewne żaden, ale pewnie Siri na maca potrzebuje odpowiedniego mikrofonu, którego nigdzie nie ma, aniżeli w nowej linii, która się pojawi ;) mirko791, iMessage jest ok, ale nie ma pełnej obsługi protokołu GG, co najwyżej Jabber. A jakby nie było wiele osób jeszcze z tego korzysta. Druga kwestia nie obsługuje wysyłanie smsów do urządzeń z poza listy produktów Apple.

#95 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 lutego 2012 - 18:57

Dzięki za testy iMessage.

Mam już pobrane 25MB nowego systemu :D

---------- Wpis dodano o 18:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:56 ----------

To nie aktualizuj bo nikt Ci nie każe tylko czekaj na 10.9 lub nową serię.

#96 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 19:05

mirko791, iMessage jest ok, ale nie ma pełnej obsługi protokołu GG, co najwyżej Jabber. A jakby nie było wiele osób jeszcze z tego korzysta. Druga kwestia nie obsługuje wysyłanie smsów do urządzeń z poza listy produktów Apple.

Mam pytania:
- jeśli wysyłam do osoby mającej iOS5 SMS'a, to pojawia się on w iMessege na Mac'u?

#97 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 16 lutego 2012 - 19:07

Nie twierdzę, że jeśli cena będzie odpowiednia (a tym bardziej jeśli update będzie za darmo), to nie zaktualizuję. Jasne, że to zrobię, bo nowa Mountain Lion może nieść za sobą wiele innych zmian, tak jak poprawki tego co już jest, a nie działa w pełni ok. Na razie to tylko gdybanie, bo może nas w końcu Apple czymś zaskoczy. Mówię tylko, że nie są to jakieś zbyt rewolucyjne jak na ten moment zmiany i powinny być dostępne w Lionie, a nie jego nowszej wersji. Onua, jeśli będziesz wysyłał w postaci iMessage to pojawi się zarówno na Macu jak i iPhonie.

#98 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 16 lutego 2012 - 19:09

A jakie zmiany były by rewolucyjne? Czego oczekujesz?

#99 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 lutego 2012 - 19:19

aby nie mieć problemów z synchronizacją pomiedzy kilkoma urzadzeniami nalezy w telefonie wejsc w ustawienia > wiadomosci > odbieraj pod > id dzwoniacego > ..... i tu wybrac adres konta iCloud a nie numer telefonu.

#100 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 16 lutego 2012 - 19:35

rybak-17, rozwijania tego co jest. Co z tego, że mam aplikacje typu 'przypomnienia', 'notatnik', 'powiadomienia' itp. z których i tak nie korzystam, bo lepiej jest dopłacić do aplikacji z AppStore i móc cieszyć się jej funkcjonalnością. Głupim przykładem jest dla mnie samo iMessage. Czemuż nie można przyłożyć się trochę bardziej do tej aplikacji, tak aby mogła zastąpić inne komunikatory. Dlaczego nie może łączyć się po Wifi z telefonem i wysyłać zwykłych smsów? Mam się cieszyć z Game Center? Na cóż mi to. Jedyne aplikacje, z których na prawdę korzystam to Mail i iCal, ale w nich również brakuje wielu przydatnych opcji. Preview... dlaczego nie ma opcji przeskakiwania między zdjęciami, tylko trzeba wgrywać np. Xee? Kolejny przykład, a to tylko takie pierwsze z brzegu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych