Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#426 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 05 września 2007 - 21:08

Odblokowanie iPhonea sklonilo mnie do rozwazenia kupna - czy moglby mi ktos po krotce wyjasnic jak to wyglada i co jest wymagane? Czyli np. znajomy kupuje iPhonea w USA, i nic nie robiac przywozi mi go zapakowanego, ja zas uzywam softu/oddaje do lutowania i mi dziala? Czy tez jest to bardziej skomplikowane i trzeba go aktywowac w AT&T/sciagnac updaty w USA etc?

#427 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 05 września 2007 - 21:11

rzep: do dnia dzisiejszego poprostu kupiłeś, oddałeś do lutowania i miałeś odblokowanego..

po dniu dzisiejszym raczej nikt Ci na 100% nie odpowie dopóki ktoś nie będzie próbował odblokować nowego (tj. kupionego od jutra - albo i dziś) iPhona..

#428 Bronek

Bronek
  • 13 postów

Napisano 05 września 2007 - 21:31

Spokojnie Chłopaki! Schemat jest jeden. Cały AT&T musi nałapać klientów. A potem to sam Apple pomoże temu DVD Jonowi iPhona odblokować. Sprzedaż musi rosnąć przecież! Pozdrawiam

#429 sienioo

sienioo
  • 23 postów
  • SkądKrk

Napisano 05 września 2007 - 22:04

Kto mi odblokuje iPhona??

Poszukuje osoby która odblokuje mi iphona. Proszę o kontakt sienioo@wp.pl
Pozdrawiam

#430 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 05 września 2007 - 22:29

@sienioo a mógłbyś poszukiwać w jednym wątku a nie bałagan robić ?? :)

#431 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 06 września 2007 - 15:13

Ktoś tu pisał, że Jego siostra wraca za kilka dni z U.S.A. i przywozi mu iPhona... czy ten ktoś mógłby się do mnie odezwać? Bo przeleciałem ponad 20 stron a nie mogę tego znaleźć :( pilne

#432 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 06 września 2007 - 17:10

Witam,
w tym miesiącu powinnienem mieć iPhona i chcialbym troche sie dowiedziec na temat zdjecia simlocka z niego. Nie mialem zamiaru kupowac wczesniej iPoda ale skoro Steve sposcil dosc sporo z ceny to czemu nie :). Czytalem o jakims lutowaniu i w ogole cos z jakims czytnikiem kart sim a do tego potrzeba jeszcze jakiego innego rodzaju kartu ;? Tak wiec czy istnieje jakas mozliwosc odblokowania iPhona bez wiekszego kombinowania? Znalazlem przed chwila cos takiego http://keznews.com/3...Toolkit_1_0_0_1 ale nie wiem czy to dziala, gdy nie posiadam jeszcze iPhona.
Bede wdzieczny za informacje na w/w temat.
Pozdrawiam!

#433 Kamil

Kamil
  • 232 postów

Napisano 06 września 2007 - 17:11

wszystko znajdziesz na tym forum , wystarczy uwaznie czytac

#434 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 06 września 2007 - 17:15

Witam,
w tym miesiącu powinnienem mieć iPhona i chcialbym troche sie dowiedziec na temat zdjecia simlocka z niego. Nie mialem zamiaru kupowac wczesniej iPoda ale skoro Steve sposcil dosc sporo z ceny to czemu nie :). Czytalem o jakims lutowaniu i w ogole cos z jakims czytnikiem kart sim a do tego potrzeba jeszcze jakiego innego rodzaju kartu ;? Tak wiec czy istnieje jakas mozliwosc odblokowania iPhona bez wiekszego kombinowania? Znalazlem przed chwila cos takiego http://keznews.com/3...Toolkit_1_0_0_1 ale nie wiem czy to dziala, gdy nie posiadam jeszcze iPhona.
Bede wdzieczny za informacje na w/w temat.
Pozdrawiam!

To co masz w tym linku, to programik, który aktywuje iPhone, bez konieczności podłączania do iTunes i odblokuje wszystkie jego funkcje, oprócz samego telefonu... Było już o tym nie raz na forum... Używamy funkcji szukaj :)

#435 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 06 września 2007 - 17:25

tyle ze niby co mam szukac? ten temat jest o odblokowaniu iPhona a w nim nie wiedze nic łątwiejszego np. software`owego złamania simlocka w iPhonie. :( Prosze jednak o konkretny post/stronie. Dzieki ;)

EDIT: Prosze chociaz o napisanie metod ściągania simlocka jakie istnieją, są sprawdzone i dzialają ;)

#436 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 06 września 2007 - 17:29

tyle ze niby co mam szukac? ten temat jest o odblokowaniu iPhona a w nim nie wiedze nic łątwiejszego np. software`owego złamania simlocka w iPhonie. :( Prosze jednak o konkretny post/stronie. Dzieki ;)

EDIT: Prosze chociaz o napisanie metod ściągania simlocka jakie istnieją, są sprawdzone i dzialają ;)

Nie widzisz Bo nie ma !! jakbyś dokładnie przeczytał to byś widział ... Ale łatwiej napisać posta i czekać na odpowiedz :wink:

#437 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 06 września 2007 - 17:32

A jak poczytałbyś ten wątek trochę wcześniej to byś wiedział co i jak...

edit: Tygrysio był szybszy... :)

#438 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 06 września 2007 - 17:33

Z jednej strony masz rację ("Ale łatwiej napisać posta i czekać na odpowiedz "), jednak myslalem ze ktos moze zapodałby jakąś stronke z opisem zdjecia simlocka z iPhona, lecz skoro tak to bede musial juz sam pogrzebac. Dzieki. :)

#439 zencooler

zencooler
  • 35 postów

Napisano 06 września 2007 - 18:39

No już dobrze, dobrze... Proszę się nie denerwować! ;-) Podsumowując: 1. Nie ma jeszcze rozwiązania software'owego (choć firma iPhoneSIMfree zwodzi obietnicami od dłuższego czasu, że zacznie je sprzedawać, ale hurtowo, to i tak nic do tej pory się nie ukazało). 2. Rozwiązania, które są stosowane na rynku to: a) klonowanie karty SIM na tzw. superSIM, B) stosowania TurboSIM (takiej nakładki na kartę SIM z odpowiednim oprogramowaniem), c) użycia hardware'owej ingerencji w iPhone'a wymagającego lutowania i wiedzy o elektronice/informatyce (ale kompletne instrukcje jak to robić "step by step" są dostępne w sieci). Tyle w temacie :-) ZenCooler

#440 luqasz

luqasz
  • 78 postów
  • SkądPoznań*

Napisano 06 września 2007 - 20:32

No dobrze Za 4 tygodnie jadę do orlando na kilka dni i na pewno kupię iphona. Ale powiedzcie mi proszę starzy forumowicze gdzie i kto może zdjąć sim lock ? Oczywiście nic za darmo ! Pozdrawiam

#441 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 06 września 2007 - 20:55

W Warszawie jest taki Pan ma na imię Kamil i on zdejmuje sim-locki ;) Kontakt do niego na PW pod nickiem KalaKamil Pozdrawiam

#442 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 06 września 2007 - 23:59

Byłem troszkę wyoutowany. Wygląda na to że to lipa. DO dziś nikt nie przysłał odpowidzi na zamówienie. Oj będę musiał oczka pomęczyć z tym lutowaniem kolejnych sztuk. KalaKamil. Z tymi licencjami to zależnie jak to rzowiązali. Jeżeli np. łączysz się z ich serverkiem i pobierasz online to będzie trudniej. Ale masz rację jak ktoś ma zapłacić z włąsnych to lepiej poczekać. W moim przypadku zapłaci firma więc WHO CARRES :)

#443 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2007 - 09:01

Zastanawiam sie czy Restore Mode nie pozbawi nas zdjetego SimLocka? czy podmienia wtedy wszystkie pliki?

#444 slawkopol

slawkopol
  • 14 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 07 września 2007 - 15:19

Witam wszystkich wlasnie kupilem iPhona i prosilbym kogos z forumowiczow o przeslanie linka do programu odblokowujacego telefon. Czy po unlockingu jest mozliwe sciagniecie simlocka u pana Kalakamila dziekuje i pozdrawiam.

#445 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 07 września 2007 - 15:21

Możesz wysłać zablokowanego do Pana Kamila, On Ci wszystko zrobi ;) a tutaj masz linka do programu http://www.pqdvd.com...ml#iphoneunlock

#446 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 września 2007 - 17:11

Czy ma ktoś iPhone'a w PLAY'u i czy wszystko działa u niego tak jak powinno (chodzi mi głównie o EDGE)???

#447 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 07 września 2007 - 22:25

Powiem Ci o PLAYu w poniedziałek. Ale generalnie w 2G (EDGE) oni używają PLUSA więc jak tam masz OK to i w PLAY też będzie

#448 kle-kot

kle-kot
  • 145 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 07 września 2007 - 23:00

reasumując dzień ;-)

http://iphone.thinkd...ee-dla-gizmodo/

#449 solak

solak
  • 64 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 września 2007 - 23:12

http://gizmodo.com/g...ideo-297651.php

Jest nadzieja :D

#450 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 08 września 2007 - 17:59

Moge na 100% powiedziec ze po "lutowaniu" mozna zrobic RESTORE i tylko trzeba podmienic po tej operacji plik lockdown i ponownie aktywowac iphona .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych