Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#301 japok

japok
  • 120 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 31 sierpnia 2007 - 15:48

Tez trzymam kciuki moze sam sie zglosze :D Tylko mam jedno pytanie. Jak ze zlozeniem? Wszystko potem idealnie pasuje na swoje miejsce? NIc nie odstaje? I czy ten czarny plastik z dolu iphona trzeba potem jakos przykleic czy sa jakes zatrzaski? Jak to potem wyglada? Pozrdo japok

#302 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 18:11

serdecznie i szczerze trzymam palce za sukces operacji, niemniej proszę, pamiętajcie:
http://www.powerpage...ing_effort.html

Jak zawsze

Jacek A.R.

Trzeba miec talent zeby takie cos zrobic :shock: :):):)

---- Dodano 31-08-2007 o godzinie 19:12 ----

Tez trzymam kciuki moze sam sie zglosze :D Tylko mam jedno pytanie. Jak ze zlozeniem? Wszystko potem idealnie pasuje na swoje miejsce? NIc nie odstaje? I czy ten czarny plastik z dolu iphona trzeba potem jakos przykleic czy sa jakes zatrzaski? Jak to potem wyglada?

Pozrdo japok

Jedna sztuka juz wraca do Bydgoszczy wiec znajdziesz odpowiedzi wieczorem w tym temacie na swoje pytania ;)

#303 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 19:26

Powiem tak Jeżeli nie masz narzędzi NIE OTWIERAJ. Zarysujesz pourywasz połąmiesz. No chyba że wiesz co i jak robisz. Mnie wystarczyła kostka do gitary mały śrubokręt płaski i nóż kuchenny. Natomiast widzaiałem file jak otwierają to fachowcy odpowiednim toolem. Mniej niż 2 minuty i bez żadnych zadrapań i zarysowań. "kalakamil" czy plik nor musze szukać na necie czy robię go DUMPem? I jeszce jedno z której instrukcji kożystałeś?? podaj link Greg

#304 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 20:57

Powiem tak
Jeżeli nie masz narzędzi NIE OTWIERAJ. Zarysujesz pourywasz połąmiesz.

No chyba że wiesz co i jak robisz. Mnie wystarczyła kostka do gitary mały śrubokręt płaski i nóż kuchenny.

Natomiast widzaiałem file jak otwierają to fachowcy odpowiednim toolem. Mniej niż 2 minuty i bez żadnych zadrapań i zarysowań.

"kalakamil" czy plik nor musze szukać na necie czy robię go DUMPem? I jeszce jedno z której instrukcji kożystałeś?? podaj link

Greg

Kolego czy ty czytales dokladnie chociaz jeden z tych opisow ??
Musisz zgrac pamiec nord z wlasnego telefonu !!!
Potem wycinasz odpowiedni kawalek w hexedytorze i zmieniasz 4 bajty .
I masz gotowy plik "nor"
Jak nie iwesz o czym pisze to lepiej nie rob nic wiecej .

#305 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 31 sierpnia 2007 - 21:06

Właśnie wróciłem z Warszawy od KalaKamila, lutował mi iPhone i już nie posiada blokady ;) mam w sieci Orange i śmiga aż miło, połączenia, smsy, edge wszystko działa ;) Jak ktoś jest chętny to mogę wrzucić fotki i oraz polecić Kamila bo ma ten Pan głowę na karku i wie co robi ;) jego zabieg działa w 100% ;) Pozdrawiam, idę się pobawić iPhonem

#306 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 31 sierpnia 2007 - 21:38

Właśnie wróciłem z Warszawy od KalaKamila, lutował mi iPhone i już nie posiada blokady ;) mam w sieci Orange i śmiga aż miło, połączenia, smsy, edge wszystko działa ;) Jak ktoś jest chętny to mogę wrzucić fotki i oraz polecić Kamila bo ma ten Pan głowę na karku i wie co robi ;) jego zabieg działa w 100% ;)

Pozdrawiam, idę się pobawić iPhonem

Daj foteczki :) czy nie porysował sie zbytnio albo nie poluzował ??

#307 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 31 sierpnia 2007 - 22:33

http://discoteam.net/pliki/iphone/ fotki ;)

Zero rys, zero poluzowania, stan taki jak był taki jest czyli idealny :)

#308 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 31 sierpnia 2007 - 23:14

http://discoteam.net/pliki/iphone/ fotki ;)

Zero rys, zero poluzowania, stan taki jak był taki jest czyli idealny :)

Powiem krótko :) Dla Naszego Zbawiciela .... Szcuneczek :wink:

#309 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 23:16

Kamil czytałem. Może nie znam angielskiego, ale " Now you need to manually upload some files and executables to your phone. Use iBricker (or other application) to upload the following files to your phone (use the list on right side in iBrickr to navigate directories): minicom → /usr/bin/ minirc.dfl → /usr/local/etc/ (Right click and Save target as "minirc.dfl" - with quotes) iunlocker → /usr/bin/ testcode.bb → /usr/bin/ ieraser (or alt. version)→ /usr/bin/ * lockdownd → /usr/libexec/ * secpack → /usr/bin/ * nor → /usr/bin/ * bbupdater → /usr/bin/ Files with * are probably copyrighted and thus not hosted here " Wiem że dalej jest o tym aby zrobić sobie nor'a i dlatego grzecznie Pana zapytałem.\ Greg

#310 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 31 sierpnia 2007 - 23:31

Powiem krótko :) Dla Naszego Zbawiciela .... Szcuneczek :wink:

Warto było jechać 300 km w obie strony ;) żeby mieć telefon odblokowany ;) co ciekawe działa z softem 1.2

#311 danki

danki
  • 133 postów
  • SkądWien/Bialystok

Napisano 01 września 2007 - 08:53

GreaTskY ja bym poprosil namiary na Pana Kamila danki26@yahoo.de. Dzieki

#312 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 września 2007 - 09:59

Pan Kamil ma nick na tym forum KalaKamil i pisz do Niego pw

#313 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 września 2007 - 10:03

Pan Kamil to obecnie bardzo zajęty człowiek ..... Ehhh dobrze ze są tacy ludzie :)

#314 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 01 września 2007 - 12:27

Tak właśnie jest nie wiadomo co ze starszymi bo nie sprawdzali

#315 danki

danki
  • 133 postów
  • SkądWien/Bialystok

Napisano 01 września 2007 - 12:42

Dzieki ;)

#316 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 września 2007 - 13:42

Zauważyłem jeden problem, chodzi oto że jak ktoś do mnie dzwoni to nie wyświetla się kto tylko numer, a jak dostane smsa to widać od kogo oraz jak wybieram numer to też jest pokazane do kogo dzwonie wie ktoś z Was jak zrobić żeby normalnie się wyświetlała osoba dzwoniąca zamiast samego numeru?? Pozdrawiam

#317 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 września 2007 - 15:26

wpisać go do książki adresowej ?? :) Sorry ale to jako pierwsze mi przyszło do głowy

#318 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 września 2007 - 16:20

Jest w książce adresowej ;) może pomoże zmiana formatu numeru, więcej tutaj: http://hackint0sh.or...t=change number

#319 Navyman

Navyman
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 września 2007 - 16:44

Ktoś chętny na pobranie i sprawdzenie programiku do unlocka w wersji soft? Jak na razie tylko w wersji na PC (Wersja na Mac'a w przygotowaniu) Enjoy: http://www.pqdvd.com...-converter.html

#320 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 01 września 2007 - 16:54

To tylko odblokowywuje telefon a nie zdejmuje sim-locka ;)

#321 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 01 września 2007 - 16:55

Czyli co, ściaaga Simlocka bez lutowania? Jeśli tak , to po ile chodzą iPhony na Allegro?;)

#322 japok

japok
  • 120 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 01 września 2007 - 17:02

Niee nie sciaga sim locka tylko obchodzi proces aktywacji.

#323 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 01 września 2007 - 17:21

A, to to jest już od dawna... Szkoda. Ale ja mam nadzieję cały czas, a nóż widelec się uda. Mogę siee wyzzalicc? Ukradziono mi nowy rower, kupiony wczoraj. Po trzech minutach w supermarkecie już go nie było. Był na blokadzie. Monitoring zarejestrował, jak go jakiś dres odcinał... Chory kraj.

#324 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 września 2007 - 17:29

A, to to jest już od dawna... Szkoda. Ale ja mam nadzieję cały czas, a nóż widelec się uda.

Mogę siee wyzzalicc? Ukradziono mi nowy rower, kupiony wczoraj. Po trzech minutach w supermarkecie już go nie było. Był na blokadzie. Monitoring zarejestrował, jak go jakiś dres odcinał... Chory kraj.

Ręce opadają .... nie znoszę ludzi którzy odbierają innym ich cieżką prace ich poświecony na kupienie czegoś czas .... byłbym naprawde za SUROWYMI karami

#325 Navyman

Navyman
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 września 2007 - 17:41

Oooops! Soory za zmyłkę, rozpędziłem się. Emocje ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych