Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#276 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 13:07

Szczerze mówiąc to sam już nie wiem co o tych simlockach myśleć... Najpierw wszyscy robią wokół siebie tyle szumu, a potem jak przychodzi co do czego, to wielka kicha... :/

#277 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 13:20

zrobmy i my :) zalozmy jakiegos bloga... :) i pochwalmy sie ze za tydzien damy soft do zdejmowania :) moze na reklamach zarobimy... potem sie powie ze dysk padl i backupu nie bylo...

#278 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 29 sierpnia 2007 - 13:30

moim zdaniem ściema ....

#279 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 14:37

moim tez... :) ja taki film nakrecilbym pokzujac ze iphone faktycznie na poczatku jest z simlockiem a potem nie usuwajac go z kadru odpalil soft, wlozyl karte i zadzwonil... ech... taki filmik o zdejmowaniu locka z iphone'a to ja moge i bez iphone'a zrobic....

#280 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 29 sierpnia 2007 - 15:27

To strasznie zła wiadomość i jedyna jak na razie metoda sprawienia, żeby iPhone działał u nas (software'owa) nie działa... a ja dostję w sobotę czytnik... cholera...

Działa ze starymi kartami.. gdzieś mi się obiło o uszy, że ktoś miał kilka do sprzedania, chyba nawet na tym forum..

#281 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:04

ja mam 2 karty stare typu v1. jedna mam pop a druga tak tak. popa zostawiam sobie (wlasnie znajomy z komisu gsm meczy dla mnie tego pop zeby wydobyc ki :D a tak tak moge odsprzedac karta jest aktywna na koncie jest prawie 200zl i wychodzace sa wazne do wrzesnia juz nie pamietam do ktorego.

#282 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 09:45

Hmm A wie ktoś gdzie kupić SilverCard lub SilverSIM? Czy ktoś próbował tej TWARDEJ metody? Greg

#283 kle-kot

kle-kot
  • 145 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 30 sierpnia 2007 - 10:16

gdyby nie to, że moj iphone jest jeszcze w USA, a ja w PL, to już dawno sprobowalbym "TWARDEJ" metody.

http://www.hacktheip...unlock_mac.html

w tej metodzie ponoc najciezsza częścią jest otwarcie samego telefonu.

#284 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 30 sierpnia 2007 - 11:49

Ciekaw jestem kiedy ktoś z Forum bedzie miał okazje juz podzwonić ze Swojego "telefonu" :)

#285 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:00

NO to chyba pierwszy sie pochwale dzialajacym iphonikiem po twardej metodzie :)

#286 FidelUp

FidelUp
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:38

Gratulacje :) Może ktoś kiedyś przetłumaczy sposób "twardej metody" na j.p

#287 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:46

Gratulacje :) Może ktoś kiedyś przetłumaczy sposób "twardej metody" na j.p

Postaram sie dzis zrobic opis w ojczystym jezyku w sumie odblokowanie to okolo 15min po rozebraniu telefonu co nie nalezy do najlatwiejszych ale opisy ktore sa w sieci nie sa do konca pelne i jasne .

#288 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:49

NO to chyba pierwszy sie pochwale dzialajacym iphonikiem po twardej metodzie :)

Gratulacje!! Ja niestety na swojego jeszcze czekam ;) ale jak tylko go dostanę w swoje łapska, zaraz simlock pójdzie...

#289 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 13:13

Ja czekam na SilverSIma i TurboSIMa. W HW nie podoba mi się to że trzeba będzie ją powtórzyć. No tu zdania są podzielonę więc trzeba będzie zostawić kabelki pod osłoną anteny żeby nie lutować lub dotykać miliony razy. BTW A może sprubujemy załadować twój plik po zrganiu mini.. I może zadziałą na naszych -nie trzeba będzie lutować - zrobić całą inną zabawę softową ale nie lutować Greg

#290 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 13:46

Ja czekam na SilverSIma i TurboSIMa.
W HW nie podoba mi się to że trzeba będzie ją powtórzyć. No tu zdania są podzielonę więc trzeba będzie zostawić kabelki pod osłoną anteny żeby nie lutować lub dotykać miliony razy.

BTW
A może sprubujemy załadować twój plik po zrganiu mini.. I może zadziałą na naszych -nie trzeba będzie lutować - zrobić całą inną zabawę softową ale nie lutować

Greg

Ja w swoim mam wyprowadzony swich pod oslona anteny ;)Tak ze nawet jak po update to 15 min i po problemie . Wazna sprawa nie opisywana w opisach jest to ze wszystkie komendy trzeba wykonywac spod /usr/bin i po wszystkim trzeba podmienic plik lockdown poniewaz bez niego nie znajdzie sieci i bedzie informowac ze karta jest nie prawidlowa.

#291 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 30 sierpnia 2007 - 13:53

Ja w swoim mam wyprowadzony swich pod oslona anteny ;)Tak ze nawet jak po update to 15 min i po problemie . Wazna sprawa nie opisywana w opisach jest to ze wszystkie komendy trzeba wykonywac spod /usr/bin i po wszystkim trzeba podmienic plik lockdown poniewaz bez niego nie znajdzie sieci i bedzie informowac ze karta jest nie prawidlowa.

To ile Kolega bierze za robocizne ?? :)

#292 kalakamil

kalakamil
  • 82 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 13:59

To ile Kolega bierze za robocizne ?? :)

Panowie mysle ze zdjecie sima z tego fonu jest warte okolo 200zl +- .Zdjecie tej obudowy to naprawde nie jest latwa sprawa . Wiec dopuki nie bedzie softowego sposobu beda tyle kasowac za locka .
PS . forum to nie najlepsze miejsce na handel ;)
Jak piszesz o robocizne kupno itp pisz na PW a nie na ogolnym forum .
  • DaMan lubi to

#293 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 19:20

Jak piszesz o robocizne kupno itp pisz na PW a nie na ogolnym forum .

Wlasnie taka wyslalem, czekam na odpowiedz ;)

#294 Navyman

Navyman
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 sierpnia 2007 - 20:37

Wygląda na to, że po tajemniczej przerwie goście z Uniquephones znów dali o sobie znać http://blog.iphoneunlocking.com/

#295 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 22:52

Wygląda na to, że po tajemniczej przerwie goście z Uniquephones znów dali o sobie znać http://blog.iphoneunlocking.com/

Film rzeczywiscie fajny, ale tak jak do tej pory, totalnie nic z niego nie wynika... iPhone znika z kadru, ta karta tez wydaje sie jakas "lewa". Ja w sobote jade na lutowanie ;)

#296 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 30 sierpnia 2007 - 22:54

Film rzeczywiscie fajny, ale tak jak do tej pory, totalnie nic z niego nie wynika... iPhone znika z kadru, ta karta tez wydaje sie jakas "lewa". Ja w sobote jade na lutowanie ;)

To jest nas Dwóch :wink:

#297 DaMan

DaMan
  • 123 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 sierpnia 2007 - 23:18

To jest nas Dwóch :wink:

Powiem tak, trafimy w dobre rece ;)

#298 Laserek

Laserek
  • 26 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 00:03

Zobaczymy jutro czy nie stetryczałem i potrafię jeszcze obsłużyć lutownicę. Tak przy okazji ten lockdown to z tego co pamiętam trzeba wgrać na początku i to jakiś zpatchowany. A to co powiadziałeś to kiedy? i Czy ta metoda dłubie w tym pliku? A moży wystarczy eziąć twoje pliki i wgrać di innnehi i... i gotowe Greg

#299 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 31 sierpnia 2007 - 09:40

Z tego wszystkiego dziś jadę na lutowanie do kolegi z forum ;)

#300 jar

jar
  • 228 postów
  • SkądWarszawa/Bydgoszcz

Napisano 31 sierpnia 2007 - 14:56

serdecznie i szczerze trzymam palce za sukces operacji, niemniej proszę, pamiętajcie:
http://www.powerpage...ing_effort.html

Jak zawsze

Jacek A.R.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych