Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pluginy, dodatki dla KODI - pytania, sugestie, problemy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
424 odpowiedzi w tym temacie

#326 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 28 stycznia 2016 - 14:42

OK. Upewnij się jeszcze czy:

1) pendrive jest sformatowany w Mac OS Extended (HFS-plus). TC tylko taki format obsługuje (https://support.appl.../en-us/HT202807)

2) masz ustawione hasło dostępu do dysku w ustawieniach Airport Utility. Spróbuj wybrać "Zabezpiecz udostępniane dyski: używając hasła dysku"

Załóżmy, że Twój użytkownik to "user" a powyższe hasło dysku to "pass". Wtedy ścieżka będzie wyglądać w Twoim przypadku:

smb://user:pass@172.16.1.104/KG

niestety tak też probowałem, nic to nie dało :/



#327 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 15:01

niestety tak też probowałem, nic to nie dało :/

To już nie mam pomysłów :/ Spróbuj jeszcze w ustawieniach Airport wybrać trzecią opcję, czyli dostęp do dysku używając konta użytkownika ("Zabezpiecz udostępniane dyski: używając kont").

#328 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 28 stycznia 2016 - 15:14

To już nie mam pomysłów :/ Spróbuj jeszcze w ustawieniach Airport wybrać trzecią opcję, czyli dostęp do dysku używając konta użytkownika ("Zabezpiecz udostępniane dyski: używając kont").

ja juz tez sie poddalem :/

najsmieszniejsze jest to ze dodając do przegladarki na kompie otwiera mi sie dany folder a KODI cos odwala i szaleje :/



#329 gumcio1974

gumcio1974
  • 16 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 12:57

gdy wchodze bezposrednio przez smb na TC to folder mam pusty jak w zlaczniku

ms2gyd.jpg

gdy wchodze bezposrednio przez smb na folder w TC, na ktorym mam wtyczke to wyskakuje blad jak w zalaczniku

dyvlly.jpg

wpisujac w wyszukiwarke na kompie smb://172.16.1.104/TC otwiera mi sie dany folder wiec nie bardzo wiem o co chodzi :/

sprobuje podlaczyc wieczorem pendrive pod TC tylko nie wiem pod jakim adresem mialbybyc pendrive

edit: wlasnie wrzucilem pena w TC i nazwa pena KG: smb://172.16.1.104/KG wyskakuje mi ten sam blad Error2

Witam

Miałem ten sam problem ale go rozwiązałem w następujący sposób:

1. Formatujesz pendive w formacie Mac OS Extended (kronikowy) pierwszy na liście

2. zakładasz katalog ATV i kopiujesz do niego addonsy w formacie .zip

3.podpinasz do time capsuy 

4.Narzedzia airport ostatnia zakładka >dyski zaznaczasz "włącz udostępnianie plików" oraz >zabezpiecz urzadzenie udostępniane >  rozwijasz suwak i zaznaczasz używając hasła urządzenia. i wszystko zapisujesz.

5.w kodi wchodzisz do system>menadżer plików>dodaj źródło  i w pierwszej od góry ramce wpisujesz :

smb://TimeCapsule:kogucik@198.168.1.1/ATV moja time capsula nazywa sie tak w> narzędziach Airport w pierwszej zakładce masz stacja bazowa > nazwa stacji bazowej i ja tam mam Time Capsule  hasło : kogucik i potwierdź hasło musi być takie samo czyli u mnie kogucik ;) i IP time capsuy druga zakładka >internet > adres IPv4: 198.168.1.1 po wprowadzeniu tego na dole w ramce powinno ci sie pojawić ATV.

6.wychodzisz z tego idziesz do system >dodatki> zainstaluj z pliku zip i instalujesz powinno wszystko zadziałać

PS wszystkie urządzenia muszą być w jednej sieci czyli tej z Time Capsuli!

Życzę miłej zabawy i pozdrawiam 

• AKURAT lubi to

#330 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 04 lutego 2016 - 13:12

Witam

Miałem ten sam problem ale go rozwiązałem w następujący sposób:

1. Formatujesz pendive w formacie Mac OS Extended (kronikowy) pierwszy na liście

2. zakładasz katalog ATV i kopiujesz do niego addonsy w formacie .zip

3.podpinasz do time capsuy 

4.Narzedzia airport ostatnia zakładka >dyski zaznaczasz "włącz udostępnianie plików" oraz >zabezpiecz urzadzenie udostępniane >  rozwijasz suwak i zaznaczasz używając hasła urządzenia. i wszystko zapisujesz.

5.w kodi wchodzisz do system>menadżer plików>dodaj źródło  i w pierwszej od góry ramce wpisujesz :

smb://TimeCapsule:kogucik@198.168.1.1/ATV moja time capsula nazywa sie tak w> narzędziach Airport w pierwszej zakładce masz stacja bazowa > nazwa stacji bazowej i ja tam mam Time Capsule  hasło : kogucik i potwierdź hasło musi być takie samo czyli u mnie kogucik ;) i IP time capsuy druga zakładka >internet > adres IPv4: 198.168.1.1 po wprowadzeniu tego na dole w ramce powinno ci sie pojawić ATV.

6.wychodzisz z tego idziesz do system >dodatki> zainstaluj z pliku zip i instalujesz powinno wszystko zadziałać

PS wszystkie urządzenia muszą być w jednej sieci czyli tej z Time Capsuli!

Życzę miłej zabawy i pozdrawiam 

dzięki wielkie za pomoc jednak dalej ten sam problem :/

u mnie jest to tak

smb://TimeCapsule:haslo@172.16.1.104/ATV

wpisując ten adres do przegladarki normalnie otwiera mi sie folder, a w KODI

4434459f.jpg

mi już witki opadaja, sam juz nie wiem o co biega :/

ATV4 bierze net z routera tak samo jak TC (adres routera 172.16.1.1)

Użytkownik AKURAT edytował ten post 04 lutego 2016 - 13:14



#331 wit33

wit33
  • 25 postów

Napisano 14 lutego 2016 - 20:18

Witam.
Zainstalowalem Kodi na Apple TV 4.
Instalacja przebiegła pomyślnie.
Problem pojawił się przy wgrywaniu wtyczki weeb TV.
Mam plik zip na PC i Macbook.
Próbuje zainstalować wtyczkę na atv4 i nie mogę połączyć się z żadnym komputerem.
Podczas próby zainstalowania z PC (Windows) i na MacBook atv 4 noe może znaleźć pliku.
Pewnie problem w udostępnianiu plików w sieci ale juz mnie to przerasta.
W poprzedniej wersji (atv2) podczas aktualizacji poszło bez problemu.
Wskazałem ścieżkę na PC i wtyczka zainstalowana.
Teraz....5 godzin kombinowania i D....a :((
Pomocy !!

#332 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2016 - 09:20

Czy warto w ogóle bawić się w instalacje Kodi? Czy faktycznie działa bez zarzutu?

#333 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 20 lutego 2016 - 07:27

Zależy do czego używasz ATV4. Jeśli streamujesz video to warto. Jeśli wystarczy Ci twardy dysk, lub pendrive podpięty do LCD, to nie warto :)

#334 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2016 - 17:25

Zależy do czego używasz ATV4. Jeśli streamujesz video to warto. Jeśli wystarczy Ci twardy dysk, lub pendrive podpięty do LCD, to nie warto :)

używam kodi na NASie Qnapa który niestety jest dość wolny, działa owszem stabilnie ale dość niemrawo więc szukam alternatywy do bezproblemowego oglądania filmów i seriali no na pewno do przeglądania zdjęć i filmów z iClouda ale to już inna sprawa :)

#335 YABBA235

YABBA235
  • 476 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 10:46

używam kodi na NASie Qnapa który niestety jest dość wolny, działa owszem stabilnie ale dość niemrawo więc szukam alternatywy do bezproblemowego oglądania filmów i seriali no na pewno do przeglądania zdjęć i filmów z iClouda ale to już inna sprawa :)

Ja też używam Kodi na Qnapie i nic nie mam wolnego - może masz mało ram-u - aplikacje miltimedialne lubia mieć oddech w systemie, czyli więcej ram-u :)

Użytkownik YABBA235 edytował ten post 22 lutego 2016 - 10:46

Zona na Acera Swift 3, pierwsza córka ma Yogę 520, druga ma Yogę 530, ja mam MacBooka Pro 16" '19 (OC Hackintosh Razer Blade) oraz  iphone XS, backupy i TM ASUSTOR Nimbustor

#336 macpysia

macpysia
  • 2 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 07:09

Witam.
Zainstalowalem Kodi na Apple TV 4.
Instalacja przebiegła pomyślnie.
Problem pojawił się przy wgrywaniu wtyczki weeb TV.
Mam plik zip na PC i Macbook.
Próbuje zainstalować wtyczkę na atv4 i nie mogę połączyć się z żadnym komputerem.
Podczas próby zainstalowania z PC (Windows) i na MacBook atv 4 noe może znaleźć pliku.
Pewnie problem w udostępnianiu plików w sieci ale juz mnie to przerasta.
W poprzedniej wersji (atv2) podczas aktualizacji poszło bez problemu.
Wskazałem ścieżkę na PC i wtyczka zainstalowana.
Teraz....5 godzin kombinowania i D....a :((
Pomocy !!

u mnie podobnie......... ni za cholerę nie mogłem połaczyć się z makiem!!!

znalazłem jednak sposób - przez ftp poszło gładko :)

#337 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 28 lutego 2016 - 09:03

u mnie podobnie......... ni za cholerę nie mogłem połaczyć się z makiem!!!

znalazłem jednak sposób - przez ftp poszło gładko :)

ale musisz miec podstawione gdzies ftp?

daj znac jak to zrobiles



#338 macpysia

macpysia
  • 2 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 10:47

ale musisz miec podstawione gdzies ftp?

daj znac jak to zrobiles

fakt, ftp można postawić systemowo na maku ale ja skorzystałem

z gotowca w postaci ftpa znajomego, na który wrzuciłem sobie plik i tyle.

#339 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 08 marca 2016 - 00:13

Panowie, dawno nie uruchamialem atv, ale dzis wlaczylem, zrobilas sie aktualizacja jakichs pakietow i po tej aktuaizacji przestal dzialac plugin vod tvp. Jakis sposob aby cofnac zmiany, bez odtwarzania wszystkiego na nowo?

AppleMobile.pl - Serwis iPhone, iPod, iPad Szczecin - Pierwszy i jedyny serwis urządzęń Apple w Zachodniopomorskim autoryzowany przez MyApple.pl Masz pytania? Dzwoń! tel: 889 277 288 - Naprawy wysyłkowe na terenie całego kraju! http://www.facebook.com/AppleMobilePL

#340 hondaa

hondaa
  • 35 postów

Napisano 08 marca 2016 - 18:43

Proszę o pomoc mam atv 4 i podczas instalacji kodi gdy wciskam fix issue w xcode ,wyskakuje komunikat że nie można zarejestrować urządzenia,podczas gdy z ipadem  czy iphonem nie ma z tym problemu. Dodam że apple tv kupiłem z tvos 9.1.1. Czy ktoś instalował kodi  na 9.1.1 Generalnie jest problem z provisioning profile ale tylko na appletv.

Użytkownik hondaa edytował ten post 08 marca 2016 - 18:45

#341 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 10 marca 2016 - 20:05

Panowie, dawno nie uruchamialem atv, ale dzis wlaczylem, zrobilas sie aktualizacja jakichs pakietow i po tej aktuaizacji przestal dzialac plugin vod tvp. Jakis sposob aby cofnac zmiany, bez odtwarzania wszystkiego na nowo?

odinstaluj wtyczke, poszukaj starszej i zainstaluj z lokalizacji sieciowej (no. pendriva w routerze}. Wyłącz autoaktualizacje. 

Pozzdro, aa 

Proszę o pomoc mam atv 4 i podczas instalacji kodi gdy wciskam fix issue w xcode ,wyskakuje komunikat że nie można zarejestrować urządzenia,podczas gdy z ipadem  czy iphonem nie ma z tym problemu. Dodam że apple tv kupiłem z tvos 9.1.1. Czy ktoś instalował kodi  na 9.1.1 Generalnie jest problem z provisioning profile ale tylko na appletv.

3 sek serfowania:

http://www.idownload...-account-xcode/

http://www.idownload...new-apple-tv-4/

Jak się doczytasz to tam jest napisane co zrobić.

Pozzdro, aa 

#342 hondaa

hondaa
  • 35 postów

Napisano 11 marca 2016 - 18:02

Angelares dziękuję , darmowe konto developerskie  mam od kilku dni szukam rozwiązania  te strony również widziałem robię wszystko zgodnie z opisem i działa na wszystkich urządzeniach oprócz owego apple tv. Jezeli udało się zainstalować na 9.1.1 to chylę czoła.Mam xcode 7.2.1 Po wybraniu nowego projektu jako ios pomimo nie podłączonego urządzenia po kliknięciu fix issue znika przycisk i jest okey,natomiast po wybraniu tvos  ifixie pojawia sie komunikat no device registered connect device to your mac to add to your team.

Użytkownik hondaa edytował ten post 11 marca 2016 - 18:14

#343 kolasty

kolasty
  • 5 postów

Napisano 20 marca 2016 - 12:22

Angelares dziękuję , darmowe konto developerskie  mam od kilku dni szukam rozwiązania  te strony również widziałem robię wszystko zgodnie z opisem i działa na wszystkich urządzeniach oprócz owego apple tv. Jezeli udało się zainstalować na 9.1.1 to chylę czoła.Mam xcode 7.2.1 Po wybraniu nowego projektu jako ios pomimo nie podłączonego urządzenia po kliknięciu fix issue znika przycisk i jest okey,natomiast po wybraniu tvos  ifixie pojawia sie komunikat no device registered connect device to your mac to add to your team

Można bez problemu wgrać na 9.1.1. Instalkę kodi ściągnij z linka zawartym w poradniku http://applemobile.pl/jak-zainstalowac-kodi-xbmc-na-apple-tv-4g-bez-jailbreaku/  (ściągałem instalki z zagranicznych poradników i też nie szło).

#344 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 21 marca 2016 - 21:17

Uwaga - update tvOS 9.2 odinstalowuje KODI. Trzeba wgrać na nowo.

#345 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 22 marca 2016 - 22:56

Potwierdzam.

Pozzdro, aa

#346 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 22 marca 2016 - 23:21

Ale jak to? Bo rzeczywiście jest jakiś problem - u mnie mogę włączyć aplikację ale poza ekranem początkowym nic więcej się nie dzieje.

To znaczy, że też muszę jeszcze raz przejść przez instalację Kodi oraz Weebtv? :o 

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#347 lion9

lion9
  • 5 postów

Napisano 24 marca 2016 - 06:52

Witam,wracam do problemow tym razem chodzi o appletv4 zainstalowalem kodi ale mam caly czas z wtyczka weeb.tv problem instaluje sie prawidlowo,ale jak  chce uruchomic to wyskakuje blad,wiecej na ten temat znajdziesz w pliku rejestru .Moze ktos wie gdzie jest przyczyna? prosze o porade pozdrawiam

#348 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 24 marca 2016 - 19:11

Witam,wracam do problemow tym razem chodzi o appletv4 zainstalowalem kodi ale mam caly czas z wtyczka weeb.tv problem instaluje sie prawidlowo,ale jak  chce uruchomic to wyskakuje blad,wiecej na ten temat znajdziesz w pliku rejestru .Moze ktos wie gdzie jest przyczyna? prosze o porade pozdrawiam

Wywal ją i zaisntaluj pakiet MrKnow (to chyba ten:) https://github.com/mrknow/filmkodi ) i tam jest działający weeb.tv - bynajmniej u mnie działa.

Pozzdro, aa

U mnie nie trzeba było wgrywać wszystkiego. Wystarczyło w oknie uruchomionego projektu Kodi kliknąć na Window/Devices - wybrać swoje apple tv i tam są wykazane zainstalowane w nim programy przy + - (kółko zębate) - klikamy na + i wybieramy podpisany już przez appsinger plik z kodi.ipa . 

W moim przypadku tvos nie usunął instalacji a ikony spoza ze sklepu (czyli Kodi) - wszystkie ustawienia wtyczek, skiny i ulubione zostały na swoim miejscu.

Co ciekawe instalator zostawił Safari:))) Czyli może będzie przeglądarka na tvOS, kto wie:)

Pozzdro, aa

#349 hondaa

hondaa
  • 35 postów

Napisano 26 marca 2016 - 19:09

Witam .Po wielu próbach wgrania kodi gdy użyję opcji fix issue cały czas mam komunikat o zarejestrowaniu urządzenia (załącznik). Darmowe konto apple nie umożliwia dodania UDID. Z iphonem nie ma tego problemu. Proszę o pomoc

Wesołych i zdrowych świąt

Załączone pliki

#350 dendenix

dendenix
  • 17 postów

Napisano 26 marca 2016 - 19:10

A jest KODI na iPhone? :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych