gdy wchodze bezposrednio przez smb na TC to folder mam pusty jak w zlaczniku
gdy wchodze bezposrednio przez smb na folder w TC, na ktorym mam wtyczke to wyskakuje blad jak w zalaczniku
wpisujac w wyszukiwarke na kompie smb://172.16.1.104/TC otwiera mi sie dany folder wiec nie bardzo wiem o co chodzi :/
sprobuje podlaczyc wieczorem pendrive pod TC tylko nie wiem pod jakim adresem mialbybyc pendrive
edit: wlasnie wrzucilem pena w TC i nazwa pena KG: smb://172.16.1.104/KG wyskakuje mi ten sam blad Error2
Witam
Miałem ten sam problem ale go rozwiązałem w następujący sposób:
1. Formatujesz pendive w formacie Mac OS Extended (kronikowy) pierwszy na liście
2. zakładasz katalog ATV i kopiujesz do niego addonsy w formacie .zip
3.podpinasz do time capsuy
4.Narzedzia airport ostatnia zakładka >dyski zaznaczasz "włącz udostępnianie plików" oraz >zabezpiecz urzadzenie udostępniane > rozwijasz suwak i zaznaczasz używając hasła urządzenia. i wszystko zapisujesz.
5.w kodi wchodzisz do system>menadżer plików>dodaj źródło i w pierwszej od góry ramce wpisujesz :
smb://TimeCapsule:kogucik@198.168.1.1/ATV moja time capsula nazywa sie tak w> narzędziach Airport w pierwszej zakładce masz stacja bazowa > nazwa stacji bazowej i ja tam mam Time Capsule hasło : kogucik i potwierdź hasło musi być takie samo czyli u mnie kogucik i IP time capsuy druga zakładka >internet > adres IPv4: 198.168.1.1 po wprowadzeniu tego na dole w ramce powinno ci sie pojawić ATV.
6.wychodzisz z tego idziesz do system >dodatki> zainstaluj z pliku zip i instalujesz powinno wszystko zadziałać
PS wszystkie urządzenia muszą być w jednej sieci czyli tej z Time Capsuli!
Życzę miłej zabawy i pozdrawiam