Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pluginy, dodatki dla KODI - pytania, sugestie, problemy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
424 odpowiedzi w tym temacie

#301 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 08 stycznia 2016 - 21:04

No właśnie nie. Przy podpiętym Atv przez kabel po wybraniu "Create New Project" otwiera się nowe okno. Potem wybierasz tvOS i single view application. U mnie się pojawiał ten komunikat jak wybrałem aplikację przez iOS. Jeśli wybrałeś tvOS to obok tego napisu "Kodi-Hubi" po prawej jest wybór urządzenia - powinno się tam pojawić Twoje ATV, kliknij na nie i powinno zadziałać. Powinno wtedy być takie coś: "nazwa_projektu">Apple TV"

edit/ ok zobaczyłem screen: tam gdzie jest napis "Apple TV 1080p" kliknij na tą nazwę i u góry powinno być Twoje urządzenie - kliknij na nie i je dodaj.

Użytkownik edwa edytował ten post 08 stycznia 2016 - 21:06

• ManUfan lubi to

#302 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 08 stycznia 2016 - 21:06

mam tak, zobacz na zdjęcie:

Zrzut_ekranu_2016_01_08_o_21_00_26.png

edit: okay dzięki, zmieniłem na Apple TV samo i jest okay, dzięki za pomoc! Udanego wieczoru :)

Użytkownik ManUfan edytował ten post 08 stycznia 2016 - 21:08

• edwa lubi to

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#303 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 08 stycznia 2016 - 21:15

u gory z lewej zamiast apple tv 1080p zmien na Apple TV

• ManUfan lubi to


#304 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 08 stycznia 2016 - 21:18

Dzięki chłopaki :)

a co teraz źle zrobiłem?

Zrzut_ekranu_2016_01_08_o_21_15_28.png

edit: już ogarnąłem -> zmieniłem na iOS developer w tym programie Appsinger :)

Użytkownik ManUfan edytował ten post 08 stycznia 2016 - 21:28

#305 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 08 stycznia 2016 - 21:23

Po wybraniu tego urzadzenia na gorze, kliknij fix issue

Czy może być taki:

http://allegro.pl/ka...5773428920.html

kosztuje 14,99zł ? i ponoć 110 osób już go kupiło, gość ma 20k pozytywnych komentarzy ;)

Lub taki:

http://allegro.pl/ka...5633968088.html

kosztuje 34,98.

Jak kupilem ten za 14.99 i smiga :-)

Pluginy stabilne, Kodi stabilne. Mi wywala do tvOS po próbie podpięcia do udziałów z time capsule po zeroconf. Poza tym działa jak na poprzednich aTV. 

Pozzdro, aa 

Mi w ten sposób wszystko śmiga :-) zeroconf lata. Natomiast nie mogę się zalogować na Synology :-( Mogę natomiast do zasobów Plexa, które mam zainstalowane na Synology.

AppleMobile.pl - Serwis iPhone, iPod, iPad Szczecin - Pierwszy i jedyny serwis urządzęń Apple w Zachodniopomorskim autoryzowany przez MyApple.pl Masz pytania? Dzwoń! tel: 889 277 288 - Naprawy wysyłkowe na terenie całego kraju! http://www.facebook.com/AppleMobilePL

#306 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 08 stycznia 2016 - 21:50

kto powie jak wrzucic weeb.tv na kodi apple tv 4? nie mam dysku sieciowego :D nie wiem jak zipa wrzucic na apple tv 4 :/

Ktoś coś? Przejrzałem temat ale nie widzę żeby ktoś o tym pisał. Wiem, żę użytkownik applemobile robił to przez dysk sieciowy ale ja takiego nie mam.

edit: Polecam zainstalować tak jak użytkownik Bithmore, łatwiej o wiele jeżeli się nei ma dysku sieciowego.

Użytkownik ManUfan edytował ten post 08 stycznia 2016 - 23:28

#307 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 09 stycznia 2016 - 08:55

Ktoś coś? Przejrzałem temat ale nie widzę żeby ktoś o tym pisał. Wiem, żę użytkownik applemobile robił to przez dysk sieciowy ale ja takiego nie mam.

no wlasnie nie bardzo wiem jak inaczej można, bez dysku sieciowego, zeby np. polaczyc kompa z Kodi



#308 kolasty

kolasty
  • 5 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 15:13

Kodi chyba niestety jest zoptymalizowane nie pod Apple TV. Miałem MrMC i wgrałem Kodi, filmy odtwarzane są zbyt jasno, jak rusza film tło powinno być czrne a jest szare.Sam nie wiem co o tym myśleć.

#309 kolasty

kolasty
  • 5 postów

Napisano 17 stycznia 2016 - 09:15

Kodi chyba niestety jest zoptymalizowane nie pod Apple TV. Miałem MrMC i wgrałem Kodi, filmy odtwarzane są zbyt jasno, jak rusza film tło powinno być czrne a jest szare.Sam nie wiem co o tym myśleć.

Sprawa wyjaśniona. Jest możliwość zmiany jasności bezpośrednio przy odtwarzaniu filmu i zapisanie jako domyślnie do dalszego odtwarzania filmów.

#310 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 18 stycznia 2016 - 17:13

Jestem właścicielem ATV4 od zeszłego piątku.
Zainstalowałem sobie KODI i w żaden sposób nie mogę podłączyć żadnego zasobu sieciowego aby zainstalować wtyczki.
Posiadam NAS Synology, ATV go widzi jednakże nie mogę do niego wejść bo pojawia się komunikat, że operacja jest niedozwolona.
Próbowałem z kompa przez udostępniony foleder ale odrzuca mi każde hasło jakie znam i które działa na tym kompie.

Już więcej pomysłów nie mam - może ktoś podpowie jakieś rozwiązanie - HELP.

Dodam, że infuse na ATV4 bez problemu czyta zasoby z NAS-a a Kodi nie.

Użytkownik filip71 edytował ten post 18 stycznia 2016 - 17:15

#311 bartula

bartula
  • 81 postów
  • SkądBędzin, Poland, Poland

Napisano 18 stycznia 2016 - 17:35

tego próbowałeś ? http://trendblog.net...gy-nas-to-kodi/

#312 kafkamr

kafkamr
  • 5 postów

Napisano 18 stycznia 2016 - 23:41

Mam wgrane Kodi i bez problemu korzystam z kilku dysków NAS / Synology DS209, DS210, DS214 Qnap TS212 / nie wprowadzałem żadnych dodatkowych ustawień.

#313 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 19 stycznia 2016 - 08:47

Sprawa wyjaśniona. Jest możliwość zmiany jasności bezpośrednio przy odtwarzaniu filmu i zapisanie jako domyślnie do dalszego odtwarzania filmów.

W którym miejscu jest ta regulacja jasności? Też mam z tym problem.

Jestem właścicielem ATV4 od zeszłego piątku.
Zainstalowałem sobie KODI i w żaden sposób nie mogę podłączyć żadnego zasobu sieciowego aby zainstalować wtyczki.
Posiadam NAS Synology, ATV go widzi jednakże nie mogę do niego wejść bo pojawia się komunikat, że operacja jest niedozwolona.
Próbowałem z kompa przez udostępniony foleder ale odrzuca mi każde hasło jakie znam i które działa na tym kompie.

Już więcej pomysłów nie mam - może ktoś podpowie jakieś rozwiązanie - HELP.

Dodam, że infuse na ATV4 bez problemu czyta zasoby z NAS-a a Kodi nie.

Dla tych, którzy mają problem z połączeniem się do dysku sieciowego po SMB, polecam wpisać adres ręcznie według takiego schematu:

smb://account:password@IP/DiskName

U mnie zadziałało w ten sposób połączenie się z dyskiem USB wpiętym do Time Capsule.

Użytkownik bogdan840 edytował ten post 19 stycznia 2016 - 08:46

#314 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 19 stycznia 2016 - 10:53

Dla tych, którzy mają problem z połączeniem się do dysku sieciowego po SMB, polecam wpisać adres ręcznie według takiego schematu:

U mnie zadziałało w ten sposób połączenie się z dyskiem USB wpiętym do Time Capsule.

Dzięki - jak wrócę z pracy. to spróbuję

#315 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 19 stycznia 2016 - 15:49

u mnie niestety nie dziala ten sposob, chce polaczyc sie z TimeCapsule. Wpisując tak jak podales w adres przegladarki - to się otwiera dany folder z TC natomiast KODI wywala błąd

• bogdan840 lubi to


#316 kolasty

kolasty
  • 5 postów

Napisano 19 stycznia 2016 - 22:43

Odtwórz obojętnie jaki film i w pasku dolnym obok wyboru napisów jest regulacja jasności, kontrastu itp,potem na dole wyboru zatwierdź żeby pamiętało do następnych filmów.

#317 filip71

filip71
  • 168 postów
  • SkądWiśniowa Góra

Napisano 19 stycznia 2016 - 22:53

Dzięki - zapodany przez Ciebie sposób pomógł :)

#318 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 21:59

u mnie niestety nie dziala ten sposob, chce polaczyc sie z TimeCapsule. Wpisując tak jak podales w adres przegladarki - to się otwiera dany folder z TC natomiast KODI wywala błąd

W KODI spróbuj wejść do System -> File Manger -> Add Files Source. Ten adres smb wpisz w polu "Enter the paths or browse for the media locations".

#319 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 21 stycznia 2016 - 15:06

W KODI spróbuj wejść do System -> File Manger -> Add Files Source. Ten adres smb wpisz w polu "Enter the paths or browse for the media locations".

tak robilem nic to nie daje



#320 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 25 stycznia 2016 - 11:46

Czy działa Wam telewizja we wtyczce "mrknow.pl"? Jak zaktualizować librtmp?

#321 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 27 stycznia 2016 - 19:55

Witam,

-wtyczka TELEWIZJA POLSKA

https://raw.githubus...novak-3.0.2.zip

1453920704,70862,33.png

Pozdrawiam

GAMA007

###################################################################################

Czy działa Wam telewizja we wtyczce "mrknow.pl"? Jak zaktualizować librtmp?

Witam,

@bogdan840

-wyszła aktualizacja wtyczki

1453920864,33837,113.png

Pozdrawiam

GAMA007

#322 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 28 stycznia 2016 - 07:08

kto wytlumaczy łopatologicznie jak dodac wtyczki do KODI na apple tv4. mam jedynie timecapsule. Probuje przez TC przez smb i do głownego folderu na TC wchodzi np. przez smb://account:password@IP/DiskName ale nie widzi tam nic, a już do folderu gdzie dam wtyczki to już wyskakuje błąd czyli smb://account:password@IP/DiskName/NazwaFolderu. Jakieś pomysły? ew. inny sposób wrzucenia wtyczki?

Użytkownik AKURAT edytował ten post 28 stycznia 2016 - 07:10



#323 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 09:04

Witam,

@bogdan840

-wyszła aktualizacja wtyczki

Pozdrawiam

GAMA007

Niestety aktualizacja nie rozwiązała problemu. Czy u Ciebie działa dobrze? Załączam screen z błędem.

kto wytlumaczy łopatologicznie jak dodac wtyczki do KODI na apple tv4. mam jedynie timecapsule. Probuje przez TC przez smb i do głownego folderu na TC wchodzi np. przez smb://account:password@IP/DiskName ale nie widzi tam nic, a już do folderu gdzie dam wtyczki to już wyskakuje błąd czyli smb://account:password@IP/DiskName/NazwaFolderu. Jakieś pomysły? ew. inny sposób wrzucenia wtyczki?

Jak błąd Ci wyskakuje? Spróbuj wykorzystać port USB w Time Capsule i podłączyć dodatkowy dysk albo pendrive.

Użytkownik bogdan840 edytował ten post 28 stycznia 2016 - 09:05

#324 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 28 stycznia 2016 - 13:12

gdy wchodze bezposrednio przez smb na TC to folder mam pusty jak w zlaczniku

ms2gyd.jpg

gdy wchodze bezposrednio przez smb na folder w TC, na ktorym mam wtyczke to wyskakuje blad jak w zalaczniku

dyvlly.jpg

wpisujac w wyszukiwarke na kompie smb://172.16.1.104/TC otwiera mi sie dany folder wiec nie bardzo wiem o co chodzi :/

sprobuje podlaczyc wieczorem pendrive pod TC tylko nie wiem pod jakim adresem mialbybyc pendrive

edit: wlasnie wrzucilem pena w TC i nazwa pena KG: smb://172.16.1.104/KG wyskakuje mi ten sam blad Error2

Użytkownik AKURAT edytował ten post 28 stycznia 2016 - 13:24



#325 bogdan840

bogdan840
  • 80 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 14:20

gdy wchodze bezposrednio przez smb na TC to folder mam pusty jak w zlaczniku

gdy wchodze bezposrednio przez smb na folder w TC, na ktorym mam wtyczke to wyskakuje blad jak w zalaczniku

wpisujac w wyszukiwarke na kompie smb://172.16.1.104/TC otwiera mi sie dany folder wiec nie bardzo wiem o co chodzi :/

sprobuje podlaczyc wieczorem pendrive pod TC tylko nie wiem pod jakim adresem mialbybyc pendrive

edit: wlasnie wrzucilem pena w TC i nazwa pena KG: smb://172.16.1.104/KG wyskakuje mi ten sam blad Error2

OK. Upewnij się jeszcze czy:

1) pendrive jest sformatowany w Mac OS Extended (HFS-plus). TC tylko taki format obsługuje (https://support.appl.../en-us/HT202807)

2) masz ustawione hasło dostępu do dysku w ustawieniach Airport Utility. Spróbuj wybrać "Zabezpiecz udostępniane dyski: używając hasła dysku"

Załóżmy, że Twój użytkownik to "user" a powyższe hasło dysku to "pass". Wtedy ścieżka będzie wyglądać w Twoim przypadku:

smb://user:pass@172.16.1.104/KG

Użytkownik bogdan840 edytował ten post 28 stycznia 2016 - 14:21

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych