Lekceważenie Apple
Napisano 04 lipca 2007 - 07:45
Napisano 04 lipca 2007 - 07:50
Napisano 04 lipca 2007 - 07:53
Nie mam takiej potrzeby. Napisalem cos niezgodnego z prawda, ze Cie to tak zabolalo?btw DoMiNiQuE poprawiłeś swoja samoocenę, czyż nie?
Napisano 04 lipca 2007 - 09:01
Czy nie uważacie że w Polsce jest takie lekceważenie Maców? Nie denerwuje Was to ? Nawet mój kumpel jak mu zaproponowałem Maca to powiedział :
-Idź mi z tym gównem , mam windowsa i jest dobrze po co babrać się w wiecznie niedziałające rzeczy ? ...
Ja odpowiadam w takich przypadkach, że "miliardy much też pewnie się nie myli - siedzą na g***nie i są zadowolone". To kwestia szerokości światopoglądu i świadomości istnienia innych systemów niż Windows.
To przykre, ale większość użytkowników komputerów to ciemniaki nauczone (a raczej wytresowane), że jest tylko Windows...
Napisano 04 lipca 2007 - 09:20
Napisano 04 lipca 2007 - 10:31
Napisano 04 lipca 2007 - 10:39
Napisano 04 lipca 2007 - 11:58
Napisano 04 lipca 2007 - 12:09
Napisano 04 lipca 2007 - 12:28
Napisano 04 lipca 2007 - 13:07
Jakie problemy masz z napisami? Fakt - jeśli koniecznie potrzebujesz odtwarzacza z wbudowanym edytorem napisów i innymi gwizdkami, to tylko Subedit player pod WindowsPodobnie filmy divx. O ile bez napisów nie ma problemu, to jak ktoś ich potrzebuje, jest kiła w porównaniu z windowsem. Za dużo kombinowania.
W MovieTime, MPlayer, czy VLC z napisami nie miałem żadnych problemów - no chyba, że ustawienie jednorazowo poprawnego kodowania znaków i czcionki, może komuś sprawić trudność.
Napisano 04 lipca 2007 - 13:12
A Cellulo próbowałeś ?Podobnie filmy divx. O ile bez napisów nie ma problemu, to jak ktoś ich potrzebuje, jest kiła w porównaniu z windowsem. Za dużo kombinowania.
http://www.cellulo.info/download.php
Poza tym czy aż tak rajcowne dla Was jest oglądanie filmów na kompie ? czy nie lepiej, jak człowiek, siedząc przed telewizorem i grając filmy z odtwarzacza DVD ?
Napisano 04 lipca 2007 - 13:24
Napisano 04 lipca 2007 - 13:30
Grałem na konsoli w Medal Of Honor, no po prostu KASZANA ! Nie ma płynności ruchów, jakbyś na klawiaturze grał a nie myszką. Jak włączą obslugę myszy albo dadzą jakiś podobny sprzęt to zię zgodzę....a do gier sa konsole a nie komputery
Jednak ogólnie do gier wciąż jeszcze są komputery a nie konsole. Niektóre Nowe gry wychodzą już tylko na konsole ale to się coś czuję zmieni. Komputer to wciąż urządzenie uniwersalne. Na konsoli nie napiszesz tekstu. Ludziska nie będą kupiwać komputera i konsoli, wolą mieć wszystko w jednym, taniej.
Napisano 04 lipca 2007 - 13:34
poza tym po co miec szare pudlo pod biurkiem
Ot kolejny stereotyp. Kto ma szare pudło, ten ma szare pudło :twisted:
Napisano 04 lipca 2007 - 14:19
A Cellulo próbowałeś ?
http://www.cellulo.info/download.php
Poza tym czy aż tak rajcowne dla Was jest oglądanie filmów na kompie ? czy nie lepiej, jak człowiek, siedząc przed telewizorem i grając filmy z odtwarzacza DVD ?
Ja mam akurat telewizor HD 32" z wejściem d-sub i mnie denerwuję że muszę znosić mojego pieca piętro w dół , a MBP tylko bierzesz pod pachę i stawiasz pod telewizorem podpinasz i masz ;p Tak jak dvd ale bardziej funkcjonalne;p
Napisano 04 lipca 2007 - 14:24
Jakie problemy masz z napisami? Fakt - jeśli koniecznie potrzebujesz odtwarzacza z wbudowanym edytorem napisów i innymi gwizdkami, to tylko Subedit player pod Windows
W MovieTime, MPlayer, czy VLC z napisami nie miałem żadnych problemów - no chyba, że ustawienie jednorazowo poprawnego kodowania znaków i czcionki, może komuś sprawić trudność.
Nie mam problemu, bo do odtwarzania filmów mam odtwarzacz dvd i duży telewizor.
Mplayer czy VLC nie przypadły mi do gustu, kodowanie nie działało jak trzeba - zawsze pojawiały się jakieś krzaki. Tak czy inaczej, jest to moim zdaniem dużo mniej wygodne, niż w windows i ktoś, komu akurat na tej funkcji bardzo zależy, może się zniechęcić.
A i jeszcze jedno - na maka jest znacznie mniej darmowego softu niż na windowsa. Jasne, każdy chce zarobić, ale sprzedawanie pakietu kodeków, full screena do quicktime czy download managera to trochę przesada, zwłaszcza, że na windowsa takich świetnych, freewarowych programów jest multum.
Napisano 04 lipca 2007 - 14:28
Ale ciągle musisz go wziąć pod pachę i z nim łazić. A niech Ci podczas filmu zachce się sprawdzić coś w netie jak oglądasz sam to pół biedy ale jak z rodziną ?Ja mam akurat telewizor HD 32" z wejściem d-sub i mnie denerwuję że muszę znosić mojego pieca piętro w dół , a MBP tylko bierzesz pod pachę i stawiasz pod telewizorem podpinasz i masz ;p Tak jak dvd ale bardziej funkcjonalne;p
Kiedyś jarało mnie używanie kompa do oglądania filmów, to było takie nowe, świerze ale jak się okazało upierdliwe na maxa. Jakieś 3 lata temu z tego wyrosłem.
Widać każdy ma swoją karmę
Napisano 04 lipca 2007 - 14:28
Napisano 04 lipca 2007 - 14:45
Darmowego softu jest całe mnóstwo jasne, że mniej niż na Windowsa, ale ja jakichś istotnych braków nie widzę. System mniej popularny, więc nie ma się co dziwić, że programów jest mniej (mniej nie znaczy mało). Kodeki mam za darmo, fullscreen w quicktime'ie również, download managera nie używam.A i jeszcze jedno - na maka jest znacznie mniej darmowego softu niż na windowsa. Jasne, każdy chce zarobić, ale sprzedawanie pakietu kodeków, full screena do quicktime czy download managera to trochę przesada, zwłaszcza, że na windowsa takich świetnych, freewarowych programów jest multum.
Napisano 04 lipca 2007 - 16:21
Napisano 04 lipca 2007 - 16:39
Napisano 04 lipca 2007 - 19:19
W pewnym sensie tak jest, wszak brak stresu wydłuża życie...dajmy na to, że Mac to eliksir nieśmierltelności.
Napisano 04 lipca 2007 - 21:37
A i jeszcze jedno - na maka jest znacznie mniej darmowego softu niż na windowsa
Moze do filmow. Ale ostatnio bardzo dlugo szukalem darmowego dzialajacego programu do wypalania plyt CD i DVD na Viste. Na Maku jest tego multum, na pececie ledwo znalazlem jeden przyzowity, ktory dziala.
Napisano 05 lipca 2007 - 00:06
A co do lekceważenia macuserów jest taki cytat na bashu:
(...)Opis konfiguracji obejmuje tylko system Windows, ponieważ użytkownicy Linuxa sami sobie poradzą, a użytkownicy Macintoshy przywykli do tego że wszyscy ich olewają(...)
Tak czy tak sami sobie zawsze poradzimy!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych