Namierzanie iSprzętów po Jailbreaku !?
Napisano 01 lutego 2012 - 19:13
Napisano 01 lutego 2012 - 19:21
Napisano 01 lutego 2012 - 19:24
Napisano 01 lutego 2012 - 19:29
NIE dla ACTA:
[url]https://www.jailbreakingisnotacrime.org/[/url]
Napisano 01 lutego 2012 - 19:30
Napisano 01 lutego 2012 - 19:33
Tu nie chodzi o kradzież a o samą jej możliwość. Przykład Dziewczynki z zapałkami" yyy znaczy z xboxem.
No to niech mnie też skażą za gwałt-bo mam odpowiednie do tegoż celu narzędzie.
Napisano 01 lutego 2012 - 19:36
No to niech mnie też skażą za gwałt-bo mam odpowiednie do tegoż celu narzędzie.
nie chwal się publicznie bo ci utną
Napisano 01 lutego 2012 - 19:37

Napisano 01 lutego 2012 - 19:38
Tylko że wymienionych przez Ciebie przypadkach nie akceptujesz umowy na korzystanie z wymienionego przez Ciebie sprzętu, co nie zmienia faktu że to zły pomysł, sam nigdy nie używałem JB i jestem ciekaw czy to autorskie oprogramowanie napisane od podstaw czy po prostu przerobiony piracki iOS, jeśli to drugie to znaczy że soft jest piracki.
Nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz pojęcia. Trzeba być rasowym ignorantem, żeby napisać coś takiego.
Napisano 01 lutego 2012 - 19:39

Napisano 01 lutego 2012 - 19:40
A co to ma do ACTA? .
Jeśli ACTA wejdzie w życie-to dopiero wtedy JB będzie oficjalnie NIElegalne.
W tej chwili to tylko mogą NAS postraszyc-NIE bójcie się nikt, nic w tej chwili nie może zrobić za samo posiadanie JB.
A to co mówią tzw media należy ignorować!
Miałem JB, mam...i ZAWSZE będę je miał!
Napisano 01 lutego 2012 - 19:44
Kupiłem telefon i to jest mój telefon, mogę na niego srać, rzucać nim, łamać jego oprogramowanie, bo jest mój.
To co się obecnie dzieje to jest paranoja. Sam fakt tego że przepisy można sobie interpretować jak się chce i na czyją korzyść się chce jest złe, jest dowodem na to że jest złe. Kutasy, śmieją wchodzić nam z butami do domów.
Nie ma litości dla lewaków. Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja.
---------- Wpis dodano o 19:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:42 ----------
Jeśli ACTA wejdzie w życie-to dopiero wtedy JB będzie oficjalnie NIElegalne.
W tej chwili to tylko mogą NAS postraszyc-NIE bójcie się nikt, nic w tej chwili nie może zrobić za samo posiadanie JB.
A to co mówią tzw media należy ignorować!
Miałem JB, mam...i ZAWSZE będę je miał!
Dziś już wcześniej wśród moich znajomych stwierdziłem, że straciłem dystans do tego. Fakt, że gadamy o polityce na forum apple jest dowodem na to że sprawa jest poważna. Przydał by się jakiś przewrót.
Napisano 01 lutego 2012 - 19:50
Nie rozumiem tego calego balaganu. Kupilem sobie i jest moje. Co z nim zrobie to moja i tylko moja sprawa! Ludzkie pojecie przechodzi co sie na tym swiecie dzieje!
Jakby tak z wszytskim mialo byc to BMW powinnio mnie zamknac na 100lat za zmiany w autach ktorych dokonalem![]()
Zal mi niktorych ludzi na tym swiecie
PS. Jakby iphone czy inne bylo na tyle dobre, to by nikt nie robil jailbreak i nie instlowal tweakow z cydii!
Wiec albo oni sa debilami ze albo tego nie widza, albo nie chca widziec
telefon jako urządzenie jest twoj ale oprogramowanie dostajesz do użytku i zgadzasz się na to np. uruchamiając iTunes.
Napisano 01 lutego 2012 - 19:58
Napisano 01 lutego 2012 - 20:00
Tak żeby uwypuklić problem i go zrobić bardziej widocznym, gdyby w iTunes napisali, że jak będą chcieli to musisz oddać im nerkę, to też nie miał byś z tym problemu ? Pomyślał byś sobie, no k***, gdzieś musi być granica pomiędzy tym co mi zabraniają, a co mogę robić. Ta linia jest strasznie cienka.
Mam 4 5.0.1 hacktywowaną, do obsługi telefonu używam iTools, iTunes nie mam nawet na kompie. Co teraz ?
Napisano 01 lutego 2012 - 20:05
Cały patent polega na tym, że ja już kupiłem to oprogramowanie.
Nie kupiłeś oprogramowania, kupiłeś telefon i licencję na używanie tego programu na swoim (i tylko swoim) urządzeniu.
Napisano 01 lutego 2012 - 20:10
Założę się ze nie ma on kompletnie żadnego pojęcia co to jest JB, i ze samo w sobie nie oznacza jeszcze piractwa.
By móc ściągać oprogramowanie nie płacąc-potrzebna jest instalacja Ins.....a.
---------- Wpis dodano o 20:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:07 ----------
Nie kupiłeś oprogramowania, kupiłeś telefon i licencję na używanie tego programu na swoim (i tylko swoim) urządzeniu.
Wytłumacz mi jedno:
-jak to jest ze:
-kupując mojego laptopa jednocześnie kupiłem kopie Windows 7
-ale kupując iPhone'a rzekomo NiE?
To kompletnie bez sensu!
Napisano 01 lutego 2012 - 20:19
Napisano 01 lutego 2012 - 20:19
A tak na marginesie-to uważam ze ta cała wrzawa wokół JB wynika moim zdaniem z czystej ignorancji autora reportażu nt temat.
Też tak sądzę, co nie zmienia postaci rzeczy, że za chwilę może się znaleźć nadgorliwy prokurator. Przed sądem - moim zdaniem - dasz radę dowieść, że sam jailbreak, bez instalacji wtyczek umożliwiających instalacje pirackiego oprogramowania, jest legalny. Tylko myslę że postępowanie karne to nie jest przyjemna sprawa.
Wytłumacz mi jedno:
-jak to jest ze:
-kupując mojego laptopa jednocześnie kupiłem kopie Windows 7
-ale kupując iPhone'a rzekomo NiE?
To kompletnie bez sensu!
Nie kupiłeś kopii Windows 7, tak się mówi w języku potocznym. Kupiłeś licencję na używanie Windows 7 o określonym kodzie aktywacyjnym, i to tylko na tym jednym laptopie.
Napisano 01 lutego 2012 - 20:22
Napisano 01 lutego 2012 - 20:26
Napisano 01 lutego 2012 - 20:29
Napisano 01 lutego 2012 - 20:31
Napisano 01 lutego 2012 - 20:31
Pozostaje pytanie, na które odpowiedzi udzielić może chyba tylko prawnik siedzący w prawach autorskich (i to związanych z programami komputerowymi), albo jakiś wyrok sądowy: czy jailbreak sam w sobie (bez instalacji pirackich wtyczek, które przecież trzeba zainstalować dodając określone pirackie repozytorium, i jeszcze zatwierdzając komunikat z ostrzeżeniem) jest w świetle prawa nielegalny, czy nie?
Napisano 01 lutego 2012 - 20:33
te warunki do akceptacji dotyczą itunes i appstore nie ios , mozna nie zakceptowac warunkow i dalej korzystac z telefonu bez appstore
Gdzie jest granica, jak będą chcieli decydować do kogo ile mogę dzwonić, też mam się zgodzić ? WTF ? Co jest z wami ludzie ?
Jak się jest przeciwnym piractwu, to nie trzeba się od razu zgadzać na to żeby policja przeszukiwała telefony pod tym kątem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych