Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 2 i Polska Telewizja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
670 odpowiedzi w tym temacie

#26 justixy

justixy
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 19:49

Czy macie problemy z weeb.tv? U mnie osobiscie hbo nie chodzilo wcale dzisiaj a teraz tvp1 i inne przestaja dzialac tzn zawiesza sie atv co prawda dioda miga jak wduszam pilota lecz w zaden inny sposob nie reaguje.

#27 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 16 stycznia 2012 - 20:15

wszystkie hbo nie działają i tvp 1 i tvp 2.... ten problem pojawił się pare dni temu (wcześniej miałem wszystko ok)... i narazie nie mam pojęcia jak go naprawić...
Dzieje się tak czasem jak na stronie weebTV dokonywane sa niewielkie zmiany lub aktualizacje...
Jak coś się zmieni w tej sprawie to napisze na forum...

---------- Wpis dodano o 19:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:14 ----------

@justixy a masz konto premium na weebTV??

#28 justixy

justixy
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 20:35

@Serafin__ tak tak mam konto premium, pytanie mam jeszcze czy to normalne ze trzeba kilka razy kliknac aby niektore kanaly sie wlaczyly? czasami wystarczy ze raz klikne a czasami klikam z trzy i nadal nic dopiero po chwili sie kanal zalacza. dodatkowo widze ze dosyc czesto mnie wyrzuca z niektorych kanalow tzn wraca do listy :/

#29 konrado75

konrado75
  • 83 postów
  • SkądBerlin

Napisano 16 stycznia 2012 - 20:43

Udalo mi sie wkoncu odpalic programik. Wielkie dzieki dla Gama i Serafin za pomoc. U mnie na darmowym koncie dziala kilka programow np TVN Hd. U mnie tez trzeba kilka razy czasami kliknac by program ruszyl, ale ogolnie spoko. Dzieki wielkie

#30 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 stycznia 2012 - 21:47

ale już działa??

działa działa :) tylko ubija seriale po jakimś czasie..

#31 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 16 stycznia 2012 - 22:31

@Serafin__
tak tak mam konto premium,
pytanie mam jeszcze czy to normalne ze trzeba kilka razy kliknac aby niektore kanaly sie wlaczyly?
czasami wystarczy ze raz klikne a czasami klikam z trzy i nadal nic dopiero po chwili sie kanal zalacza.

dodatkowo widze ze dosyc czesto mnie wyrzuca z niektorych kanalow tzn wraca do listy :/

hmm mi sie tak działo jak nie miałem konta premium... jak wykupiłem wszystkie problemy znikły...

A jeśli chodzi o kanały HBO i TVP to ponoć są teraz programami które można oglądać tylko z konta premium...

---------- Wpis dodano o 21:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:56 ----------

Ale zaznaczam że wiązało sie to ze zmianami na stronie i teraz trzeba będzie zmodyfikowac pewnie plugina troszke żeby działały z waszymi kontami premium na atv2...

---------- Wpis dodano o 21:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:03 ----------

działa działa :) tylko ubija seriale po jakimś czasie..

A na czym oglądasz seriale??? bo jak na iiTV to tam jest 72 min ograniczenia...

---------- Wpis dodano o 21:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:05 ----------

Dla wszystkich posiadających konto premium...

jeśli chcecie żeby kanały HBO i inne działały musicie ten plik... weebtv.py
podmienić z orginalnym który znajduje się w tej lokalizacji(oczywiście na apple TV):

private/var/mobile/library/Preferences/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live/hosts

i HBO oraz TVP powinny działać dobrze

Pozdrawiam

#32 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2012 - 22:50

moglys zapodac plik na cos innego niz megagówno.com :) bede wdzięczny

#33 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 16 stycznia 2012 - 23:41

moglys zapodac plik na cos innego niz megagówno.com :) bede wdzięczny

Moge przesłać na maila ale za jakis czas.. Bo teraz nie mam dostępu do Maca... Podaj maila na PW..

#34 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2012 - 23:51

dobra, odnalazlem go w necie. Wrzucilem i...nadal mi wywala ogladanie kanałow po 10-15min. Mam premium. Dodam ze po wywaleniu kanalu juz nie da sie wlaczyc

#35 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 17 stycznia 2012 - 01:11

Jeśli chodzi o wywalanie kanałów to niestety nie wiem jak Ci pomóc... Ja tak miałem tylko w przypadku kiedy korzystałem ze zwykłego konta... W momencie kiedy wykupiłem konto premium te problemy znikły...

Powodem może też być duża ilość oglądających.. Chociaż tu nie jestem pewny...

---------- Wpis dodano 17.01.2012 o 00:11 ---------- Poprzedni wpis dodano 16.01.2012 o 23:15 ----------

dobra, odnalazlem go w necie. Wrzucilem i...nadal mi wywala ogladanie kanałow po 10-15min.

Mam premium. Dodam ze po wywaleniu kanalu juz nie da sie wlaczyc

Sorki że pytam, bo cały czas myślę jak Ci pomóc..
A podawałeś w ogóle nazwę użytkownika i hasło w ustawieniach wtyczki w zakładce WeebTV??? Z zaznaczeniem opcji loguj...?

#36 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 17 stycznia 2012 - 09:31

Dla wszystkich posiadających konto premium...

jeśli chcecie żeby kanały HBO i inne działały musicie ten plik... weebtv.py
podmienić z orginalnym który znajduje się w tej lokalizacji(oczywiście na apple TV):

private/var/mobile/library/Preferences/XBMC/addons/plugin.video.polishtv.live/hosts

i HBO oraz TVP powinny działać dobrze

Pozdrawiam

Jest łatwiejsza metoda... Wystarczy usunąć plugin i zainstalować ponownie, następnie wyjść z xbmc i wejść z powrotem... I powinno być ok...

#37 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 11:53

[/COLOR]

Witam panowie, mam problem
gdy chce zainstalowac to repo nie udaje mi sie
mianowicie
wchodze w zainstaluj z zipu, nastepnie media, jest repo repository.sd-addones.eu ale gdy tam wejde jest pusto
jak mam to zainstalowac ? chyba robie cos zle
Prosze o pomoc
Pozdrawiam

Jeszcze raz zapomnisz o wielkich literach na początku zdania i Twój post zaliczy kosz. renqien

zapomniał też "ę" w wyrazie "następnie"...

#38 justixy

justixy
  • 22 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 15:11

@Serafin__ jak narazie wszystko dziala (HBO i TVP), dzieki poprawki zrobione ale zobaczymy jak bedzie wieczorem bo wczoraj po poludniu tez wmiare smigalo dopiero wieczorem sie wszystko zaczelo sypac.

#39 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:36

@Serafin__
jak narazie wszystko dziala (HBO i TVP), dzieki poprawki zrobione ale zobaczymy jak bedzie wieczorem bo wczoraj po poludniu tez wmiare smigalo dopiero wieczorem sie wszystko zaczelo sypac.

A możesz mi powiedzieć czy działa Ci serwis iiTV po tych poprawkach??

#40 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 17 stycznia 2012 - 19:10

U mnie działa iiTV. Sprawdziłem na kilku serialach i jest ok.

#41 justixy

justixy
  • 22 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 19:51

Dziala, przynajmniej 2 pierwsze seriale. Tv jak narazie tez smiga i to duzo lepiej niz wczoraj przed tym patchem. Pytanie mam jeszcze odnosnie ustawien lepszej jakosci, czy orientujecie sie jaka trzeba miec predkosc aby to smigalo dobrze? Ja mam 10 Mb/s i mi sie tnie ale po wylaczeniu lepszej jakosci wszystko chodzi ok no ale to juz nie to samo niestety.

#42 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 17 stycznia 2012 - 20:35

również mam łącze 10 Mb/s, ustawioną wysoką jakość i działa płynnie, nic się nie tnie. Do szczęścia brakuje mi jeszcze ipla na ATV. Może ktoś zna jakąś wtyczkę?

#43 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:07

hmmm to u mnie jest coś nie tak...

---------- Wpis dodano o 20:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:58 ----------

również mam łącze 10 Mb/s, ustawioną wysoką jakość i działa płynnie, nic się nie tnie.

Do szczęścia brakuje mi jeszcze ipla na ATV. Może ktoś zna jakąś wtyczkę?

A usuwałeś plugina i instalowałeś raz jeszcze???

---------- Wpis dodano o 20:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:00 ----------

Jeśli chodzi o TV to u mnie wszystko jest ok... Tyle że ja mam 16Mb/s... Tylko coś mi iiTV nie działa, a jak na dodatek próbuje korzystać z konta megavideo (żeby nie mieć limitów 72min) to już w ogole "błąd skryptu"....
Jeśli chodzi o iPle to mam... Tyle że pojawiła mi się podczas pewnej hardcorowej akcji poprostu cały plugin manualnie zastąpiłem jego nowszą wersją 0.0.4-1 przekopiowując go do folderu z XBMC poprzez Transmita...

#44 konrado75

konrado75
  • 83 postów
  • SkądBerlin

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:08

U mnie czasami buforuje, ale ogolnie smiga b dobrze. Mam 100 Mb/s

#45 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:20

U mnie czasami buforuje, ale ogolnie smiga b dobrze. Mam 100 Mb/s

A co z Iplą u Ciebie???

#46 konrado75

konrado75
  • 83 postów
  • SkądBerlin

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:41

A co z Iplą u Ciebie???

Dziala bardzo dobrze, Tvn player rowniez

#47 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:15

Sorki że pytam, bo cały czas myślę jak Ci pomóc..
A podawałeś w ogóle nazwę użytkownika i hasło w ustawieniach wtyczki w zakładce WeebTV??? Z zaznaczeniem opcji loguj...?

jasne ze tak, ale on sie zachowuje jakby w ogole nie przyjal tego do wiadomosci. Jakbym wpisal i o tak, nic to nie dalo.

#48 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 17 stycznia 2012 - 22:43

jasne ze tak, ale on sie zachowuje jakby w ogole nie przyjal tego do wiadomosci. Jakbym wpisal i o tak, nic to nie dalo.

a próbowałes podmieniać plik weebtv.py??? bo w nim jest teraz skrypt który wykorzystuje twój login i hasło aby wyświetlić kanały które rzeczywiście są nadawane i te które sa dostępne tylko z poziomu premium...

#49 Enofax

Enofax
  • 115 postów
  • SkądRybnik

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:48

witam nie mogę tego odpalić robię wszystko po sto razy i nic nie miałem zipa w tym folderze bo ściąga mi go jako folder ...ale spakowłem go w maku i wysłałem do media i nadal nic pisze repo...zip jak klikam to sie nic nie dzieje ikona głośnik z nutką żle spakowane ??

#50 Serafin__

Serafin__
  • 196 postów
  • SkądScunthorpe, UK

Napisano 18 stycznia 2012 - 00:16

witam nie mogę tego odpalić robię wszystko po sto razy i nic nie miałem zipa w tym folderze bo ściąga mi go jako folder ...ale spakowłem go w maku i wysłałem do media i nadal nic pisze repo...zip jak klikam to sie nic nie dzieje ikona głośnik z nutką
żle spakowane ??

To może w preferencjach safari, w zakładce ogólne na samym dole odznacz aby otwierało "bezpieczne" pliki... ściągnij jeszcze raz (powinno już zostać jako .zip) i wtedy wżuć do media... może pójdzie...

---------- Wpis dodano o 23:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:11 ----------

@ Enofax ....a tak a'propos... używaj przecinków... please ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych