Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 2 i Polska Telewizja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
670 odpowiedzi w tym temacie

#651 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 13 lutego 2014 - 15:21

Czy mógłby ktoś sprawdzić czy działa wam opcja zapisu plików strm z wtyczki sd-xbmc? Bo u mnie to nie działa a jest to bardzo ważne dla mnie.

#652 Tobyash

Tobyash
  • 13 postów

Napisano 21 marca 2014 - 22:38

dzieki pomoglo mi tez

#653 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 21 maja 2014 - 21:22

Witam, Jestem nowy w temacie a tv. Zakupiłem apple tv 2. Mam zainstalowaną wtyczkę Telewizja Polska w XMBC. Wchodząc dalej w menu mam opcję "Stacje TV (strumienie)". Niestety nie wszystkie stacje działają… Co może być przyczyną? Jest to odosobniony przypadek, czy generalnie strumień niektórych stacji nie działa? Oprogramowanie apple tv 5.3

#654 raftex

raftex
  • 19 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 29 maja 2014 - 08:46

Witam Moje pytanie brzmi .Czy moge w jakis sposob zrobic jalbreak na aptv 2 z ios 6.0.2 lub wgrac inne ios na ktorym zrobie cos z tym badziewiem,czy poprostu nic nie zrobie? Pytanie nastepne jest jaka jest ostatnia wersja ios od apltv i czy warto mi ja pobrac i zainstalowac na moj apltv

#655 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 maja 2014 - 09:34

Witam,

@raftex,

TUTAJ

Powyżej kliknij i wiesz więcej.

Pozdrawiam

GAMA007

#656 raftex

raftex
  • 19 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 29 maja 2014 - 10:06

Dzieki za szybka odp. i czekam na kogos kto powie mi jaka jest najnowsza wersja ios do pobrania i czy warto mi ja wgrac i pobrac

#657 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 maja 2014 - 11:27

Witam,

@raftex,

w linku który dostałeś można sprawdzić jaka jest najnowsza wersja oprogramowania, wystarczy poczytać i popatrzec dokładnie.

Ostatnia wersja dla twego ATV2 to 7.1.1 bez mozliwosci zrobienia JB.

Dołączona grafika

ps.
Pewnie pospieszyleś się z zakupem na aukcji bez sprawdzenia czy wersja która tam siedzi będzie wspierana przez JB...

Krótko powiedziawszy "ten badziew" bo tak to nazwaleś nie ma narazie mozliwosci JB.

Pozdrawiam

GAMA007

#658 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 29 maja 2014 - 12:10

Ja bym jednak ściągnął Seas0nPass ze stroni FireCore i spróbował zrobić JB. Seas0nPass jeżeli będzie to możliwe to pobierze 5.3 i na nim wykona JB, oczywiście tracimy zmiany wprowadzone w w 6.0 ale w zamian zyskujemy możliwość instalacji XBMC. Downgrade był możliwy jeszcze trzy tygodnie temu, więc możliwe, że nadal jest taka możliwość.

#659 raftex

raftex
  • 19 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 29 maja 2014 - 12:34

Ten badziew mam juz przeszlo rok i tak se pomyslalem czy jest poprostu mozliwe juz zrobienie JB.Kupilem go przedewszystkim do ikomunikacji ipada na tv i nie na aukcji tylko w saturnie za 99e.
Dzieki za podpowiedzi

- - - Połączono posty - - -

GAMA007-
Bochum nie daleko, ja Ludenscheid:)

#660 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 29 maja 2014 - 14:22

Czy ktoś wie jak zainstalować polską telewizję w xbmc? Wykonuję wszystkie czynności opisane na stronie Jak zainstalować plugin.video.polishtv.live | sd-xbmc.org. Niestety przy próbie instalacji wychodzi na to, że plik jest pusty...

#661 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 maja 2014 - 14:52

Witam,

@opa_pl,

czy napewno robisz jak w opisie?
W którym momencie stwierdzasz że plik jest pusty?

Pozdrawiam

GAMA007

#662 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 29 maja 2014 - 15:32

Pobieram plik, który jest folderem. Podczas próby instalacji z pliku zip, wskazuje folder który pobrałem. W xbmc otwiera zawartość folderu, który jest pusty...

#663 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 29 maja 2014 - 16:23

Witam,

@opa_pl,

co masz w tym miejscu:

Dołączona grafika

Jesli tutaj nic nie ma, to wtyczka nie zostala poprawnie zainstalowana...

Dołączona grafika

Pozdrawiam

GAMA007

#664 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 29 maja 2014 - 19:43

Nie wiem dlaczego nie mogłem pobrać wtyczki w formacie zip… Dlatego nie mogłem przeprowadzić procesu instalacji telewizji polskiej.

#665 raftex

raftex
  • 19 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 30 maja 2014 - 07:49

Ogłaszam oficjalnie, że jeżeli ktoś ma ATV 2 z softem 6.x to bez problemu można wgrać na niego 5.3 (przy pomocy Seas0nPass) i od razu zrobić jailbreak. Tak więc, jeżeli ktoś z rozpędu zrobił update swojego ATV 2 to nie ma co załamywać rąk.

Nie wiem jak to zrobiles ale ja na 3 komputerach ,windows7,windows vista ,3kable mialem wczoraj caly dzien problem z wprowadzeniem apltv w tryb DFU.
Po calym dniu walki zrezygnowalem.Za duzo niewiadomych:czy to kabel czy sterowniki czy co innego.Napewno nie jest to tez wina pilota bo jest srebny.
Ale i tak mysle ze jest to mozliwe bo podpis ios jest prawie ten sam.Zycze innym wytrwalosci,a ja poczekam na oficjalny JB do mojego 6.0.2 albo i sie nie doczekam,:)

#666 howard_be

howard_be
  • 29 postów

Napisano 20 grudnia 2014 - 17:28

Dla zainteresowanych. 3 dni temu robiłem JB swojego ATV 2 więc wciąż można

Moje pytanie jak oglądać TVN24 lub fakty na boxie wykorzystując wtyczkę SD?

Użytkownik howard_be edytował ten post 20 grudnia 2014 - 17:30

#667 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 20 stycznia 2015 - 14:18

Witam,

aktualnie lepiej kupić ATV3 czy jednak ATV2? Bo rozumiem, że jak na nowszym jest iOS na którym się nie da zrobić JB to raczej więcej frajdy będzie z 2?

pozdrawiam

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#668 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 20 stycznia 2015 - 15:11

na atv3 nie zrobisz jb a jak nie musi byc ATV to zobacz sobie ten temat http://myapple.pl/fo...dla-apple-tv-2/

#669 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 21 stycznia 2015 - 13:18

na atv3 nie zrobisz jb a jak nie musi byc ATV to zobacz sobie ten temat http://myapple.pl/fo...dla-apple-tv-2/

Dzięki za odpowiedź co do ATV3. Wiadomo w ogóle kiedy byłby dostępny JB na 3? Nie ukrywam, że urządzenie z jabłkiem bardziej by mi pasowało.

Co do tematu - przeczytałem wszystkie posty i zainteresowałem się nawet tym Fire TV. Widziałem na YT kilka filimów z recenzją i nawet design wygląda ciekawie. 

Główną rzeczą jaką mnie zainteresowała w tych urządzeniach to ta opcja oglądania polskiej TV. Moglibyście mi wytłumaczyć jak to działa? Nie chciałbym brać pod uwagę Weeb.tv bo z doświadczenia wiem, że nie ma dobrej jakości i do tego muli. Na jakiej zasadzie ściągane są te kanały i ile ich jest? Pewnie mogę zapomnieć o takich kanałach jak canal+ czy c+sport?

Za netflix rozumiem trzeba płacić nawet po JB? Z czego wy głównie korzystacie w tych urządzeniach? Pomijając airplay.

#670 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 21 stycznia 2015 - 19:46

nikt z nas niestety z fusow wrozyc nie potrafi :) a tak na powaznie to nie liczyl bym na jb na ATV3. ATV3 wyszlo jakies 3 lata temu i jeszcze nikomu sie nie udalo zrobic JB. Na temat pl tv sie nie wypowiem bo nie korzystam. Netflix jest platny i przereklamowany:) Owszem maja sporo filmow seriali itp itd ale jak dla mnie zbyt dlugo trzeba czekac na nowosci. Rozumiem, ze wszyscy chca zarobic i dlatego najpierw kino, dvd blue ray itp itd a dopiero pozniej serwisy takie jak netflix wlasnie. Ja uzywam glownie do ogadania filmow przez xbmc (teraz kodi) i do streamowania muzyki. Tu masz troszke informacji  o dodatkach do xbmc http://myapple.pl/fo...mc-dodatki-faq/

• ManUfan lubi to

#671 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 21 stycznia 2015 - 21:56

dzięki za odpowiedź! Cenne uwagi jak dla takiego laika jak ja :)

Czyli jednym słowem najlepiej kupić okazyjnie ATV2. (?)

Ostatnio na allegro przegrałem licytację - cena końcowa była 295 plus przesyłka. Mam nadzieję, że można gdzieś taniej znaleźć? 

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych