Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Leopard - informacje z beta wersji

• Please log in to reply
253 replies to this topic

#101 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 posts

Posted 22 June 2007 - 08:06

Wczoraj wieczorem została udostępniona wersja Leoparda z WWDC 07 ("the new big cat") na jednym z większych serwisów torrentowych. Jak narazie Apple nie podjęło działań aby uniemożliwić udostępnianie.

A co ma robić? To jest zabugowana beta.

Przy okazji - czy jak będę chciał zainstalować Leoparda, to oznacza skasowanie wszystkiego, co mam na dysku? Obawiam się, że tak... ale proszę o info.

#102 Halibut

Halibut
  • 668 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 June 2007 - 08:22

Halibut, to juz jest chyba... trzeci czy czwarty wyciek leosia, wszystkie poprzednie zdjeli

Ale do tej pory nie dawali nikomu płytek, teraz nic nie zrobią.

#103 kogen

kogen
  • 40 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 June 2007 - 17:23

A co ma robić? To jest zabugowana beta.

Przy okazji - czy jak będę chciał zainstalować Leoparda, to oznacza skasowanie wszystkiego, co mam na dysku? Obawiam się, że tak... ale proszę o info.

Bez obawy mozesz zaktualizowac Tygryska

#104 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 posts

Posted 22 June 2007 - 22:21

Bez obawy mozesz zaktualizowac Tygryska

ale jednak lepiej wcześniej zrobic kopie ważniejszych danych (trust me) :)

#105 orzels

orzels
  • 759 posts

Posted 22 June 2007 - 23:05

Zico_chaos, czyzby Ci cos polecialo? ;) Podobno :D Leo grzecznie sugeruje backup poprzedniej wersji systemu podczas instalacji, ciekawa opcja.. Poza tym - jakos dziwnie. "Katalog" a nie "Teczka", "Edycja" zamiast "Zmiany", zauwazone juz "Anuluj" miast "Poniechaj". Powialo "swiezoscia"...

#106 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 posts

Posted 22 June 2007 - 23:10

Czy dobrze rozumiem? Leopard jest już natywnie po polsku? Bety nie widziałem, a już dawno o tym na forum było. Chciałem się więc upewnić.

#107 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 22 June 2007 - 23:43

Tak, ma przez Apple'a przygotowaną lokalizację. A co do przecieków Leosia to przecież żywa reklama, to samo przecież robił M$. Tak trzymać !

#108 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 posts

Posted 23 June 2007 - 00:43

Zico_chaos, czyzby Ci cos polecialo? ;)
Podobno :D Leo grzecznie sugeruje backup poprzedniej wersji systemu podczas instalacji, ciekawa opcja..
Poza tym - jakos dziwnie. "Katalog" a nie "Teczka", "Edycja" zamiast "Zmiany", zauwazone juz "Anuluj" miast "Poniechaj".
Powialo "swiezoscia"...

Tak sugeruje. Ale potrzebny jest napęd zewnetrzny :). Mimo wybrania języka "Polski" podczas instalacji po uruchomieniu systemu wszystko wyswietla sie w jezyku Ang :) Dopiero po doinstalowaniu z płyty języka "Polskiego" wszystko wyświetla sie w naszym języku.

PS.

W wersji która wyciekła i jest dostępna u naszych szwedzkich przyjaciół brakuje iPhoto. iWeb, PhootBooth

#109 kogen

kogen
  • 40 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 June 2007 - 01:18

Tak sugeruje. Ale potrzebny jest napęd zewnetrzny :). Mimo wybrania języka "Polski" podczas instalacji po uruchomieniu systemu wszystko wyswietla sie w jezyku Ang :) Dopiero po doinstalowaniu z płyty języka "Polskiego" wszystko wyświetla sie w naszym języku.

PS.

W wersji która wyciekła i jest dostępna u naszych szwedzkich przyjaciół brakuje iPhoto. iWeb, PhootBooth

Co do iWeb i iPhoto to sie zgadzam... ale PhotoBooth jest w calej swojej okazalosci :)
Aha... podczas instalacji wybralem custom install wiec nie mialem problemow z lokalizacja Polska.

Co do tlumaczenia to jest mocno niedorobione. Dla przykladu... raz po raz znajdzie sie "Poniechaj" no i jak zwykle nie wszystko sie miesci :)

#110 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 posts

Posted 23 June 2007 - 01:41

Co do iWeb i iPhoto to sie zgadzam... ale PhotoBooth jest w calej swojej okazalosci :)
Aha... podczas instalacji wybralem custom install wiec nie mialem problemow z lokalizacja Polska.

Co do tlumaczenia to jest mocno niedorobione. Dla przykladu... raz po raz znajdzie sie "Poniechaj" no i jak zwykle nie wszystko sie miesci :)

Faktycznie nie zauważyłem iż PhotoBooth jest :) To przez to zafascynowanie "Stacks" :) Niestety ale Polską lokalizacje wyłączyłem po paru chwilach używania, wymaga ona jeszcze dopracowania.

#111 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2007 - 07:08

no i zdjeli big cata, przynajmniej u mnie jakby martwy no seeders no leechers :( ktos moze juz zassal ?

#112 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 23 June 2007 - 08:39

jak dla mnie kocur ma źródła ;p

#113 sleepless

sleepless
  • 314 posts
  • SkądGliwice

Posted 23 June 2007 - 08:44

u mnie też jest ok

#114 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2007 - 10:56

hmm to nie wiem co sie u mnie dzieje u mnie stoi i nie rusza i zero udostepniajacych

#115 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2007 - 20:35

Ale do tej pory nie dawali nikomu płytek, teraz nic nie zrobią.

Alez nie drogi Łotsonie. To juz trzeci czy czwarty wyciek tej najnowszej betki :>

Gizmo, w takim razie chyba sciagasz innego torrenta ;> A moze apple cie wycielo po portach :D

#116 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 23 June 2007 - 20:45

Panowie jestescie wszyscy developperami oprogramowania Apple? :evil: Kiwam palcem, oj, kiwam.

#117 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2007 - 21:17

insider oczywiscie:) Klimek nic nie wycielo juz dziala pieknie:)

#118 piekamil

piekamil
  • 117 posts

Posted 28 June 2007 - 07:38

a nie chciałby się ktoś podzielić płytką? Bo moja nie chce bootować...

#119 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 28 June 2007 - 07:54

Faktycznie nie zauważyłem iż PhotoBooth jest :) To przez to zafascynowanie "Stacks" :) Niestety ale Polską lokalizacje wyłączyłem po paru chwilach używania, wymaga ona jeszcze dopracowania.

Słyszałem plotki że ci którzy narzekali na jakość tłumaczenia SAD- które było bardzo dobre moim zdaniem- teraz dopiero będą mieli na co narzekać.
Samo pojęcie katalogu to jakiś absurd. Nie mówiąc już o odwróć zamiast przywróć itp... ale to tylko plotki... miejmy nadzieję że się to zmieni jak nie.. znów wszyscy będą niezadowoleni i zaczną się*dywagacje na temat tego jaki to zły jest Apple jak idiotycznie tłumaczy system, na co był nam mniej lub bardziej oficjalny apple poland...

#120 pacmanx

pacmanx
  • 23 posts

Posted 28 June 2007 - 08:00

Z tłumaczeniem nie jest tak źle moim zdaniem. Część tekstów pojawia się nadal po angielsku ale to co jest już zrobione nie razi jakoś specjalnie - przynajmniej nic mnie w oczy jakoś szczególnie nie zakuło :) Znajomy testujący leoparda :) pyta jak włączyć time machine - bo komunikat błędu wyskakuje (nie mogę utworzyć katalogu czy jakoś tak)...

#121 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 28 June 2007 - 08:06

a nie chciałby się ktoś podzielić płytką? Bo moja nie chce bootować...

Nie łamiesz przypadkiem regulaminu forum? Czy napewno masz konto deweloperskie?

Widzę że mamy tu pokaźną grupę programistów z takimi kontami apple... Twój znajomy wydaje 500$ rocznie i nie radzi sobie z systemem? Coś mi się*nie chce wierzyć...

#122 Laborman

Laborman
  • 397 posts
  • SkądDeep Space 9

Posted 28 June 2007 - 09:31

Bardzo nieładnie tak "rozmijać się z prawdą". Śledząc część postów w tym temacie wcale nie widzę różnicy pomiędzy przebrzydłymi PeCeciarzami z OSX na PC, a "czystymi", zawsze prawymi Mac userami z "legalnymi inaczej" leopardami na pokładzie. :) Pozdrawiam!!

#123 iMark

iMark
  • 1249 posts
  • SkądGlobalna wioska

Posted 28 June 2007 - 10:02

niestety spora cześć switcherów przenosi oprócz danych swoje przyzwyczajenia do piractwa - i to jest straszne :/

#124 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2007 - 10:25

imark jak sie domyslam tu nie chodzi o nawyki dotyczace piracenia, o prostu wszyscy od dawna czekamy na leosia, i przynajmniej ja juz zamowilem legalne plytki ale chetnie juz zobaczylbym jak wyglada i chodzi nowy kocurek, czy to takie straszne piracenie?

#125 iMark

iMark
  • 1249 posts
  • SkądGlobalna wioska

Posted 28 June 2007 - 10:46

czy straszne czy nie jest to niezgodne z licencją - i oczywiście nie mówie że jestem święty ale jakoś udaje mi sie powstrzymać od ściagania leosia. Wytrzymam do premiery i tyle.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users